Asıl gerçek imanlı insanlar kibar saygılı ve iyi niyetli olur. Saçma yorumları anlamıyorum
Evlilik için nasıl adımlar atmalıyız?
Asıl gerçek imanlı insanlar kibar saygılı ve iyi niyetli olur. Saçma yorumları anlamıyorum
Günümüzde abdestli namazlı olmakta kişinin çok iyi güvenilir biri olduğu anlamına gelmiyor malesef. O yüzden dört dörtlük insanla karşılaşabilmek zor. İnsanların içini bilemiyorsun. İlla ki de bu tarz biriyle tanışacağım diye kriter koyma bence. Tabi öyle olması daha iyi olur ama namazında niyazında olupta ne işler çeviren arkadaşlarım vardı benim. Önemli olan gerçekten dürüst insanı bulabilmek. Herkes diye genellemiyorum ama bir çok insan dışarıdan göründüğü gibi değil RP yapan insan çok yani. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın ne diyeyim.
Ben beraber namaz kılacağım eş istiyorum bu en doğal hakkım.
Seni anlıyorum ama çok seçiçi olmakta iyi değildir. Namaz kılmayan birini bulup namaz niyaza başlatabilirsin. Hem sevap kazanmış olursun vs vs. Önemli olan göründüğü gibi olanlar, olduğu gibi görünenlere denkgelmen. Günümüzde bir çok insan göründüğü gibi değil. Namazında niyazında olup huyu kötü insanlarda var yani. Bizzat tecrübe ettim hayatta.
O dediğini denedim ama insanlar çok zor değişir çok yoruldum artık bana olmuş biri gelsin birilerini oldurmak istemiyorum
Hakkında hayırlısı olsun ne diyelim. Ama dediklerim kulağına küpe olsun.
Teşekkür ederim
Cevap
16Cevap
Aslında aradığınız müslümanım diyen her insanda bulunması gereken özellikler. Dindarlık la alakası yok. Ha bizim milletimiz yozlaşmış o başka.
Kesinlikle katılıyorum
Evlenmek için karşındaki insanın senin gibi olmasını beklersen evlenemezsin insanlar sevdikleri için fedakarlık yapıp değişirler sadece
Anlattığının 23 yaş versiyonuyum :D Nasıl bir şey istediğini çok iyi biliyorum umarım denk gelir sana. Bu sitede bulur musun imkansız değil ama zor.
Haklısın burada aramıyorum sadece merak ettim
Burdaki çoğu abaza bu soruda sana yüklenecek... Eğer sen temizsen, dini görevlerinde bilinçliysen vs sende olan bir şeyleri istemen en doğal hakkın. İnşallah nasip olur. İnsanlar dindar, dinci, şucu, bucu diye diye asıl ve tek sıfatları olan müslüman sıfatlarını unutmuş. Sen inancın gereği ahirete giden yolda da yol arkadaşı arıyorsun ama burdaki çoğu kesim kendine sadece dünyalık yol arkadaşı arıyor. Fark bu. Neyi aradığın kadar nerede aradığında önemli. Bu sözü burada çok iyi anladım.
Haklısın zaten dinden bir haber olanlar hemen pis düşüncelerini söyledi
Sorunu bir daha okudum. Erkek halini 2 yıl sonra ben olarak gördüm. Toplum yozlaştı. İnsanlara dindar dindar diye diye müslümanın özelliklerini unuttular. Dindar aşırıya kaçmak mı? Müslüman zaten aşırıya kaçmaz. (Bakara/190) Müslümanın özelliklerini bilmezler, yaşamazlar sonra da biri gerçekten müslüman isteyince dindarlar şöyle böyle derler. Ayar olduğum bir konu bu. Neyse.
Umarım imtihanın kolay olur bu konuda. Allah yardımcın olsun.
Teşekkür ederim 😊
Rica ederiim.
İstedgin kriterde birini zor bulursun toplum bir yozlasma icinde kismede ahlakk namus din iman kalmamis gercekten zor ancak cevreden falan bulursun atkadas ortamindada kimin elinkimin cebinde bnce hic belli degil kismeye guvenme yasin daha cok gencc
Yorumları görünce daha iyi anladım
Sana abla tavsiyesi en dindar gorunen namaz kilandan bile suphe kimseye naamz kılıyormuş diye guveme namaz kilmasi karekterli oldugunu gostermez belkide gosteriss icin kiliyort nerden biliyosun imanli olmasi gerek bununicinde taniman lazim sure gerek en az birbyill uzmanlarda boyle diyorr bi insani tanimak icin bir yill gorusmen lazim kendini gizleyebiliyolar bastan kadinlar da erkeklerde herkes kendini pazarliyor karsi tarafa
Haklısın
Nasıl bir insan istiyorsan öyle ortamlara bakmalısın.
Yaş 32 farkettiğim tek şey aradığını bulamıyosun sadece yakınınından geçeni bulursan öp cebine koy 😊
Asıl gerçek imanlı insanlar dediğin kısmı keşke yazmayaydın malum başımıza ne geldiyse meyvesuyu içenlerden gelmedi mi?
Hayatımı çukura atamam
Aradığın kişi galiba benim bende senin gibi biri arıyomyaa :)
Umarım bulursun 😊
Teşekkürler bulmak isterim senin gibi biri nasip
Kendini bozma yeterli
Yok bozmam :)
Hemşireymişsin hiç ortamlarda yok mu beğendiğin belki de seni beğenenlerde vardır
Toplum dinden o kadar uzakki daha nasıl abdest alacağını bilen yok
O tür insanlar heryerde olmaz, olsada kendini belli etmez.
anca aile çevrende tavsiye usulü olabilir.
Burada olmayacağı kesin
Çevrende referans olan evliler bulsbilir
Hemşire hanım benim aşı ne oldu?
boş ver sen sağı solu kaderini bekle
Açık fikirli derken neyden bahsetmek istedin?
Çıkar umarım biri
Hayırlısı seni bulur yakın zamanda
Açık fikir ne ola ki
Yani kıskanç değil geniş görüşlü
Abdestli namazlıyım ama kızlar beğenmiyor bizi
Cami hocası bulman lazım
Ne alakası var hoca olmak gerekmiyor dindar olmak için
Hoca dışında çok zor bu kriterlerde bulman o yüzden dedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?