Evlilik yolunda nasıl bir yol izlenmeli?

Evlilik sürecindeyiz, ve bu süreçte erkek tarafı genel olarak çoğu şeyde eksik ve vb kaldı. Neyse nişanlım sorun yaşamadın diye başta konuştuğumuz kolyesinden bilezik gramına kadar her şeyi düşürdük. Sonuç olarak hepsine tamam dedim ailesi 150000 geri ödememizi istedi tamam dedim daha sonra bir bilezik te istedi sonradan vermek için tamam dedim. En son 4 bilezik 15 gr olarak konuşmuştuk, üçe düştü bu ki bilezik 20 gr anlaşmıştık en başta 15e düşmüştü. Kolye konuşmuştuk onun yerine sahtesini kabul ettim vs. Şu an 3 bilezik 15 gr takacaklar harici bir şey yok. 150000 ödememizi istiyorlar ve bir bilezik istiyorlar. Bende bunu kabul etmedim. Çünkü zaten 3 bilezik takıp 3 bilezik alıyorlar. Dedim ki o zaman insanlara gösteriş yapmasınlar takmasınlar ya da taksınlar ama asla para altın vermem. Nişanlım ise kendisinin arada kaldığını söylüyor. O gün gelince hiçbir şey takmasınlar mıymış. Zaten takmıyorlar ki. Sizce ne yapmalı? Çünkü bu durum aşırı saçma bence hala aynı fikirdeyim hiç takmasınlar.

Güncellemeler
7 ay
Herkes yanlış anlayıp konuyu farklı yere çekmiş. Olay zaten başından beri anlayışlı olmam. 90000lik buzdolabı almadım mesela. 120000 e tüm beyaz eşya 100000 e de evi dizdim ben. Erkek tarafıyla aynı parayı harcayıp, ortak ev dizdik. Sorun buna rağmen erkek tarafı zaman içerisinde gramaj düşürmesi ve bununla kalmayıp taktığı bilezik değerinde parayı bizden istemesi, yani benden. Harici babam altın takacak sadece erkek tarafı bir şeyler yapmıyor. Sadece biraz uyanıkça buluyorum ve yanlış geliyor.
Güncellemeler
7 ay
Mesela dün kınam oldu. Düğün olmayacağı için ortak yaptık. Çerez ya çerez alacaklar, içinde bolca çöp olan hatta bazıları küflü çerez alıp getirmişler ki nişanlımı öncesinde uyarmama rağmen. Mantıken yapılan şeyler için zaten para ödeyeceğim. Benim ailem, ailesi hakkında ne düşünür mesela. Babam bu detayları verse beni verir miydi ona? Ya da üzülmez miydi benim için ben bundayım.
Evlilik yolunda nasıl bir yol izlenmeli?