5 yıllık ilişkim hiç uğruna bitti, çok üzülüyorum. Ne yapmalıyım?

5 yıllık bir ilişkim vardı. Çok kavga eder tartışır hemen barışırdık. ancak 1 aydır bana olan tavrı birden değişti sürekli bahaneler uyduruyor konuşmak istemiyordu benle (hastayım, evdekiler kavga etti v. s). sonra sürekli whatsapta cevrimiçi olmaya başladı benim mesajlarıma bakmıyor veya geç bakıyordu. aradgımda whatsaptan meşguldü soruyordum işyeriyle ilgili konusyorm sorun var v. s. gbi şeyler söylüyordu. bende dwyanamadm artık ve cok ağır laflar ederek beni aldattığını ima ettim bana iftra atıyorsun işimle ugrasıyorum diyip engelledi beni sonra ben mesaj attım pesine düstüm geldi konusmaya calısıyorm artık hayatımda aşk sevgi istemiyorum hayatına bak benim icinde zor ayrılık ama ben sıkıldım bıktım dedi bana bende şeker hastasıyım sürekli hastalanıyorum üzülünce ve bu onun artık umrunda bile değil. ayrıca nişan hazırlığı yapmamı istedi haziranda nişanımız olcaktı herseyimi aldım isimlerimizi yazdırdım eşyalara şu an yine engelledi beni napmalıyım? Ayrıca 1 kere bana döndü sen pişman ol değerimi anla diye yaptım senden gittim dedi fakat şimdi yine gitti anlamıyorum neden böyle yapıyor başkasımı var diyorum ama ailesi bana seni seviyor başkasıyla kefiliz olmaz diyor umutlanıyorum ama adam ortada yok.
5 yıllık ilişkim hiç uğruna bitti, çok üzülüyorum. Ne yapmalıyım?