İyi akşamlar. Evlendikten sonra da sevgili gibi kalabilmek mümkün mü sizce? Davranışlardan, ilgi ve alakadan, anlayıştan, iletişimden, bencillikten uzak, kısacası sevgililik dönemlerindeki gibi bunu devam ettirebilmek mümkün mü sizce?
Sevgililikte gösterilen özen çiftler tarafından kimi zaman evliliklerde göz ardı ediliyor. Halbuki şu birkaç ayrıntıya dikkat ederek evlilikte de sevgili gibi kalmanız mümkün:
Kelimelere dökün: Elbette aşkları evliliğe götüren kimyasal ve psikolojik nedenlerin yanında evliliğin zamana yenik düşmemesi, canlı tutulması da oldukça zor ve önemli bir konu. Öncelikle çiftlerin birbirlerine duygularını biliyor olsalar dahi söyledikleri kelimeler, ilişkinin heyecanını ve canlılığını ifade eden en büyülü sözcüklerdir. Bu nedenle hem onu sevdiğinizi söylemekten hem de bunu göstermekten çekinmeyin. Çiftler evliliklerinde kaliteli ve güzel zaman geçireceklerini düşünseler bile, yapılan fazla mesailer, çocuklara ayrılan vakitler gibi nedenler evliliği olumsuz etkileyebilir. Birlikte geçirilen zamanın kalitesi ile ilişkilerin geliştiğini unutmayıp, beraber daha çok ve doyurucu zaman geçirmeye çalışın. Çiftin birbirlerine yalnız ihtiyaç duyduklarında değil, yaşamın her döneminde destek olmaları, dönemsel yaşam krizleriyle beraber mücadele edebilmeleri, son ve en önemlisi ise zamanın getirdiği değişikliklerle yüzleşirken; ilk günlerin romantik imgelerini canlı tutabilmeleri aynı zamanda evliliğin de zamana yenik düşmemesine yardımcı olacaktır.
Emek verin: Aşk olgusunun kendisi rastlantısal olmadığı gibi, aşkın sürdürülmesi de çaba, özveri, anlaşma ve önemsemenin bir ürünüdür...
Bana göre mümkün değil. Evlilik adı üzerinde ev_li olmak demek yani artık su , elektrik faturaları olsun, evin kirasi , çocukların giyim kuşamı , mutfak masrafları , o bu şu hepsi sizin üzerinize yıkıldı demek.
Bu kadar sorumluluğu üstlenipte nereye kadar canım cicim yapabilirki insanlar.. Birde hergün birliktesin sohbet için konu bile birikmez.. Üstüne birde kaynana derdi felanda var tabi )) Alışkanlık oluyorsun sadece artık. Bunları yazarken bile faruuk faturaları yine mi ödemedin seen diye bağırasım geldi😄Sevgiliyken böyle mi? Annenin yaptığı hazır yemek önünde, Baban faturaları ödemiş , Çoluk yok çocuk yok Hafta da bir iki görüşüyorsun e doğal olarak özlüyorsun , özlediğin için heyecan tavan.. Yinede evlenmek güzel tabi evelenin👻
Evlilik aşkı bitirmez aksine tazeler fakat eğer karşınızdaki doğru insansa. Evleneceğiniz kişi bir hevesle sevgili olduğunuz birisi olmamalı genelde günümüz evlilikleri ve ilişkileri bu şekilde olduğu için heves bitince aşk bitiyor sanıyorlar aslında doğrusu bu değil sadece yanlış kişiyle ani kararlar almak insanın evlilikte sevgili kalınmasını aşkı hevesi bitiriyor :(
evlilik hayatında sevgili kalabilmek mümkün bir durumdur lakin bu durum kişiler tarafından yönetilmektedir kişilerin anlayışı hayata bakış acıları ile ilgilidir bu işi becerebilen çiftler her daim mutludurlar
Bu muhtemel bir durum, çiftlerin frekansı, uyumu, anlayışı, ve paylaşımları doğrultusunda mümkündür, imkansız değildir, AYNI ruha sahip tabiri caizse, ruh ikizi etkileşimi içinde olan çiftler için, kolaydır, zor karşılanacak bir durum değildir, hayatınızda ki insanla aranızdaki uyum, istek, hayat görüşü ile doğrudan bağlantısı vardır, diğer yarını bulursan, seninle 89 yaşına geldiğinde parka gidip seni salıncakta sallayabilir, eğer dışarı çıkar, insanların hayatlarını yakinen gözlemlerseniz, başta anne babanız, sevgi dahilinde nelerin imkanı mümkün, hangi yaş hangi koşul söz konusu ne olursa olsun, bunu seyir edip, görerek anlayacaksınız, yaşayarak.. İse hissedeceksiniz. 'RUH İKİZİNİZİ BULMANIN 'umudu ile sevgiyle kalın.
Bana göre mümkün hatta öyle olmalı... Çoğu evlilik bu yüzden sıkabiliyor. Ne olursa olsun taraflar sorumluluklarını bırakmamalı, yine süslenilir, yine bakım yapılır, yine o kapı heyecanla çalınabilir ve açılabilir. Yalnız böyle bir evlilik için kişiler çok önemlidir; her iki taraf da evliliği varılacak bir yer olarak görmüyorsa amaçlar için uğraşabilecek karakterlerle olunmalıdır. Böylece evlilikte monotonluk da oluşmaz. Sanırım böyle bir imkânım vardı ama ittim, hesabını silmiş olmalı.. Hayırlısı olsun..🍃
Bana göre mümkün. İnsan sevgisini hissettirmeyi kesmezse, yaşam koşturmacasında kendini saklamak yerine paylaşmaya ve anlamaya çalışırsa çok da güzel devam eder. Burada temel durum önce empati kurabilmek ve evliliği bir kural gibi görüp kaybetme korkunu yitirmemek, bu kuruma önyargılı olmamak bence. İyi, kötü her anında yanında olmak istediğin insanla zaten paylaşılan hayata aynı evde devam etmeye başlamak sadece. İnsanlar birlikteliği bu kadar basit görmeseler, evlilik göze bu kadar korkutucu gelmez. Sonucunda da başta nasıl ise evlilikte de aynı yaklaşımlarla devam eder.
Bir gün evlenirsem ( ki hiç zannetmiyorum artık... ) çok istediğim bir şey, kim ne derse desin mümkün olabileceğine inanıyorum. Hatta ' Bilinçli ' olarak - Çocuk - İstemeyen çiftlerde daha kolay olabilir... Evliyken eşinize '' Sevgilimmm '' diye hitap etmek dahi kulağa hoş gelmiyor mu. :)
evlenmeden önceki kadın ya da erkeğin evlendikten sonra bambaşka biri çıkması en büyük sorunlardan biri. seks, romantizm gibi unsurlar evlilikte önemlidir fakat asla ilk sırada olmamalıdır. önemli olan evlenmeden önce aşık olduğunuz ya da sevdiğiniz kişinin evlendikten sonra da aynı kafa ve yaşantıda olmasıdır, evlilik hayatı boyunca eski liseli aşıklar gibi kalmak zordur..
Sevgililik evresinde her şey mükemmel değildir. Olmayan bu mükemmelliğin evlilikte de devam etmesi beklenemez. Evlilikte her şey daha farklı yaşanmalı. Sevgililik evresindekinden çok daha anlamlı ve güzel anlara şahit olmalı bir evlilik.
- "Sevgili" olunup olunmadığı davranışla, ilgiyle anlayışla, iletişimle, özveriyle belirlenemez, bence Daha doğrusu yalnızca bunlarla ya da ille bunlarla belirlenmesi gerekmez, diye düşünüyorum ben. Birbirini sevip "Biz sevgiliyiz" diyenler "sevgili"dir. Gerisi kur yapıp yapmamaktır. Her ilişkide olabilir.