O an ona neyin iyi geleceğini tespit etmem gerekir. Tabi ki yüzüstü bırakıp gitmek gibi bir davranış biçimi sergilemem asla.. Yani oturup sadece susmak da bir eylemdir eğer kabul ederse önemli olan bu.. Tamamen karşı tarafın nasıl iyi hissedeceğina bağlı.. Eğer benim elimden gelecek birşey yoksa da bi uzmanla görüşmek için ikna etmeye çalışırım. Keyifli geceler.
Onun sorunlarına ortak olmaya çalışırım her ne kadar yalnız kalmak isterse de ona izin vermem bunalımdan çıkması için elimden geleni yaparım sosyal ortamlara sokmaya çalışırım mutlu olması için her şeyi yaparım dışarı çıkartırım süpriz yaparım hediyeler alırım bunu gibi bir çok şey yaparım :D
Kendisine bu dönemi en hızlı şekilde atlatabilmesi için elimden geldiğince destek olmaya çalışırdım. Fakat beni yalnız bırak derse de kafasını belirli bir süre dinlemesi için bu isteğine saygı duyardım. Kısaca tamamen onun isteğine göre hareket ederdim.
Sorununa ortak olmaya çalışırım sanırım. Bunu yapamıyorsam da kafasını dağıtacak birtakım planlar yaparım. Yalnızlığa ihtiyacı varsa da yalnız bırakırım her an tetikte bekleyerek. O ne istiyorsa.
Tamamen kendini nasıl iyi hissedebileceğine göre hareket ederim. Canını sıkan konular hakkında konuşabiliriz, tamamen o konuları unutmasını sağlayıp başka odak noktaları bulabiliriz, sadece yanyana oturup susabiliriz. Bana nasıl iyi olacağının sinyalini vermesi ya da söylemesi yeter.
Eğer ciddi bir depresyon varsa 1-2 günde olmaz aylar boyunca kendini gösterir, durum öyleyse psikologa gitmesine yardımcı olurum ve yanında olurum. Kısa süreli bir şeyse yalnız birakmamaya dikkat eder, sevildiğini hissettiririm.
Yanında olurum ve onu sıkmam... Beni sıkmıyorsa kendi içinde yaşıyorsa ve sıkıldığını hissediyorsam onun için herşeyi yapardım ama sıkıntısını bana sinir öfke şiddet şeklinde yansıtırsa soğurum uğraşamam ve ayrılırım
Yanında olurum destek çıkarım bir an olsun yalnız bırakmam kendini kötü hissetmesin diye sevgililer bu günlerde lazım eğer birbirimizin derdine ortak olmucaksak niye bir yola çıktık
Yanında olduğunu hissettir, bunalımının sebebini bir sekilde sıkmadan öğren ve gecirmek icin careler ara bunu sayende atlatsın. Bunalima en iyi gelen sey yurumek, duygusal muzikler dinlemesin, itiraz ediyor ise ilgi istiyor demektir, ona degerli oldugunu hissettir guzel sozler sarkilar kucuk hediyeler. Pes edeceksen hic ugrasma hayatta hersey kolay olmaz seviyorsan ugras iste be :) hayat gulunce guzel biraz pozitif :) 👍
Elimde hangi iş varsa bırakır direkt yanına gider onla ilgilenirdim tabi onu da sıkmayacak şekilde zaten bir aralar bunalıma girmişti böyle yaptım 2-3 haftaya düzeldi