Ayrılığın Üstesinden Kadınlar mı daha kolay gelir?
29 Mart 2021 Pazartesi Saat 09.41

Geçen sene bunalimdaydim ve bir kız karşıma çıktı beni çekti aldı. Ben ise gelecek kaygısını çok fazla yaşıyordum onun ailesinin de benden haberi yoktu böyle sevgililik durumuna hoş bakmayacaklardı. Bu yüzden ben onunla ileriye yönelik bir gelecek kurmadım. Çok ilgilenmedim bundan biraz da derslerin etkisi de vardı. En sonunda ayrıldık belki de benim sevgime inanmadı. Ayrılıktan sonra 2.5 ay sonra bir başkasıyla sözlenmiş. Bunu ise 5 ay sonra öğrendim ve bu durum beni üzdü. Belki de ben bunu hakettim. Fakat bence gerçekten seven biri bu kadar çabuk bir başkasını sevemez.
Herşeyin hayırlısı kardeşim üzülme
Eyvallah teşekkür ederim. Senin için de hayirlisi olur inşallah.
Teşekkür ederim kardeşim
Bir erkeğin gözünde kadınların aşkı buyur burdan yak🙄
Kadınlar degil kendi adıma konuşayım sonuçta herkes bir değil.
Birini çok sevdim benden gitti günlerce bekledim bir boşluğa düştüm ama gelmedi me oldu ben her gece yastığımin ıslak yüzünu çevirip uyudum. Birine sirf birinin acısıni unutmak için sığınmak çok yanlış olur karşıdaki kişinin de duyguları var bu çok bencilce bir hareket olur. Senin birini unutmak için konustugun insan sana duygu besler sen daha kötü olursun o yüzden öyle birşey olmadı. Evet yeri geldi konuştum ama duygusal hiçbir bag hissetmedim çünkü aklımda gönlümde başkası vardı. baktım ki karşıdan duygusal bağlar hissediyorum uzaklaştım çünkü sevgisiz yapamazdım. Biri bana böyle gelse sirf birini unutmak kendini iyileştirmek için beni kullanıyorsa çok yanlış olurdu. Erkeklerde durum çok farklı içlerini bilemeyiz ne haldeler durumdalar bilemeyiz ama dışarıda 2 gün kötü olur 3. gun kolunda biri olur. Bu yüzden silmeleri kolay olur.
Adam gibi sevenler hariç.
Sevdin mi sağlam seveceksin, bu yüzden herkesi sevmeyeceksin. Hayatta her şey karşılıklıdır. Sevgi de karşılıklıdır. En çok kendini seveceksin, kesin olmalı kararlar, kafada kestirip atmalı. Karşılık varsa sev, yoksa 5 para değer etmez, bu kadar basit ve net.
Bazen seçimlerimizi biz yapamıyoruz maalesef. ve hayat çok gariptir ki seni seveni sem sevmezsin sevmeyene vurulursun çok seven oldu ama sevemedim sevmeyene tutuldum pişman mıyım hayır. Ne birini yari yolda bıraktım ne kalbini kırdım aldatıldigim zaman bile saygımi bozmadim teşekkür ettim muhabbeti kapattım.
Herşeyden önce kendime saygı duydum ve karakterimden ödün vermedim bu zamana kadar. çünkü bilirim ki rabbim kimseye yaşattıklarını yaşatmadan öldürmezmiş
Evet doğru. İnsanlar ne yaparlarsa aynısını yapan insanlarla karşılaşırlar. Eninde sonunda herkes hesaplaşacak yaptıklarıyla. Karşılıksız sevgiye pişman olun demedim, şansını denerken verdiğiniz emek kayda değer, risk almadan mutluluk gelmez, bundan pişman olmak da bu yüzden gereksiz. Ancak iş sömürülmeye gitmeden ve netleştikten sonra derhal son vermek gerekir diye düşünüyorum...☺ Allah sizi iyilerle karşılaştırsın.
Allah öncelikle herkesin kalbini kaderi yapsın. Çok emek verdim çoğu zaman da yanıldım karşılığını almadım da maalesef ki iş sömürülmeye dahi gelse icim de sevgi bitmeden bitiremedim. Bitti dediğim an silemedim belki bu yüzden hep kaybettim ama ne zaman ki ben bitirdim o zaman karşıda başladı her defasında istisnasiz böyle devam etti. Her yaşanılan her hata her yaptığım bana tecrübe oldu. Bu şekilde de devam ediyorum.
Ve mutlu olmak için yarın çok büyük bir risk alacağım 🤝
Hayatta herşey bir tecrübe
Ben genel değil de kendime göre cevaplıyorum;
O üstesinden gelemeyen taraf çok bağlanan taraf oluyor. Kadın erkek fark etmiyor. Ben bu ayrılıkla falan uğraşmak istemediğim için kimseye bağlanmamayı tercih ediyorum. Bağlanmaya başladığımı fark ettiğim an zaten o insandan uzaklaşırım. Çünkü biliyorum ki hiç ayrılığın üstesinden gelemeyeceğim.
Ha bir de şu var; Bence aslında kadınlar daha kolay üstesinden gelmiyor. Kadınlar üzüntüsünü dışarıda da yaşayabildikleri için o ayrılığı yaşayıp acısını çekip içinde hafifletiyor. Ama erkekler dışa vuramadığı için o acı içini kemiriyor. Bence bu yüzden.
Bu kişiden kişiye göre değişir nede olsa herkes farklıdır. Kimi kadın kolayca unuturken kimi kadın bi türlü unutamaz. Aynı şey erkekler içinde geçerli.
Cevap
20Cevap
Öyle bir şey yok, kadınlar zamanla iyileşirler, erkekler ise ayrılığın ardından hemen dağıtırlar (eğlence yaparlar sanki hiç sklemiyormuş gibi davranırlar) ve bu umursamama tavrı bir süre sonra üzülmeye ve unutamamaya kadar gider, oysa kadınlar ayrılığın ardından üzülürler, ağlarlar, bunalıma girerler ve zamanla iyileşirler, bu da insanlarda böyle bir düşünceye sebep olur, kadınlar ayrılık raconunu erkeklerden daha iyi bilirler. O yüzden de kadınlar sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ederken erkekler saplantılı piclere dönüşürler. Allah korusun öylesinden.
Ya biz erkekler zannederiz ki dünya bizim eksenimiz etrafında dönüyor!!! kadının merkezi biziz, biz ne dersek o olur
Nah olur, her erkeğin harcı değildir yemek bulaşık çamaşır ütü temizlik, yeni kısaca götümüzü başımızı toplayan o kadındır da ancak gidince kıymeti anlaşılır maalesef.
İşte bu yüzden kadın araç DEĞİL amaç olmalıdır
Hayır, ben öyle düşünmüyorum. Kadınlar ayrılık sonrası kesinlikle yıkılıyor ama içten içe. Bunu dışa göstermek istemiyorlar. Senin dediğin gibi iyi bir adamla önüne bakması için çok zaman gerekiyor. Çünkü kimseye güvenmemeye başlıyorlar ayrılık sonrası. Ona bu güveni verebilecek biriyle belli bir süre sonra beraber olabilir ama bunun kısa süreceğini düşünmüyorum.
Bence mantık işi ayrılık. Eskiden ayrıldığım insanlara üzülüyordum ama artık düşünüyorum, değmez üzülmeye. Kendimi hasta yapıyorum sadece. Seviyorum ama olumsuzsa elimden bir şey gelmez. Olgunca davranmak lazım. Her ilişki de unutulur bence. Hayatıma girip çıkan tek o değil. Benim sevdiğim ve beni seven başka erkekler de var dünyada. Yanlışını bırakıp doğru insanı görmek sağlıklıdır.
Kadınlar daha duygusal oldukları için aslında erkeklerden daha zor dönem geçirirler. Hayta şöyle bir fark vardır kadın ayrılır ayrılmaz acıyı çeker, erkek zamanla kaybının farkına varır ve acıyı çeker diye bilinir. Herhalde erkek kaybın farkına varana kadar başka kızlarla idare edebileceğini zanneder ama acı gerçekler daha fazla zaman geçmesine müsaade etmeden kendini hissettirmeye başlar. Kadın erkekten daha rahat toparlanıyorsa ya erkekten daha avantajlı kriterleri vardır ve talebi çoktur, ya da sevgi insanı değil heves ve arzu peşinde koşan bir insandır.
Ayrıldıktan sonra bir müddet yalnızlık gerekir, normalde insanın midesi kaldırmaz hemen başka birini, biraz yas olmalı. Ama dünyanın sonu da değil bir süre sonra toparlanıp yeniden hayatını kurmalı.
Hayır erkekler daha çok ayrılığın üstesinden gelir erkekler gurursuz demiyorum ama bu anlamda çokta duygusal değiller bence olanlar vardır da bir ilişkiden sonra yeni bir ilişkiye karşı çokta güven sorunları olmuyor ama kadınlar genelde çok daha duygusal olmayanlarda var ama geneli öyle ayrıldıktan ya da terkedildikten sonra belki güçlü görünmeye çalışırlar ama içlerinden aşk acısını daha yoğun yaşarlar
Şimdi herkes der asıl tam tersi vs. Diye milletim sevgisi sadakati samimiyeti hep dilde ağız iyi konuşur ben şöyleyim böyleyim demek kolay önemli olan yürek şimdi kızlarda erkekler içim böyle düşünür sizde kızlar için anacım ben kimseyi düşünmüyorum üstüsenden gelen Geliyo banane ne iyi işte acı çekmiyosunuz
Biri gider, biri gelir kafasındalar çünkü. Ama bazen o giden kişi öyle değerli bir insandır ki bir daha asla bulamazsınız. O yüzden hayatınızda ki değerli insanları farkedin ve kaybetmemeye bakın. İşin gerçeği bizim iyi niyetli kız bulmamız, sizin iyi niyetli erkek bulmanızdan çok daha kolay. Ona göre 😊

Bu yuzden iste. Mantiksiz, ne istedigi, neden istedigi, amacinin ne oldugu belirsiz bir canli.
Kadını erkeği yoktur bunun. Hele ki daha az veya daha çok sevip sevmemekle de alakalı değil hangi taraf daha çok alışmaya yakınsa bu durumu o taraf görmemezlikten geliyor.
Yanlış bir düşünce gerçek bir bağlılığın arkasından tüm insanlar molay kolay üstesinden gelemez.. Gönül eglendirenlere dokunmaz ancak.
Bence bunun kadın ya da erkek olmakla ilgisi yok nasıl bir yapıda olduğunuzla ve yaşanmışlıklarla daha çok alakalı.
Kim demiş onu. Hiç de kolay değildir. Ama kadın erkek gibi dağıtmayabilir. Genelde kendi içinde yaşar
Çünkü skici tayfa bir şekilde onları ikna eder Herkesin yedeği hazır
İş evliliğe gelince öyle değil ama dul kadın dolu ortalık
Öyle mi? Ben neden bir poşet ilaç iciyorum hergün o zaman. Gec ya bi bok bildiginiz yok.
neden saygısızca yorum yapmayı tercih ettin ben sadece soru sordum burada kadınları aşağılayan bir durum yok
Karakterli olan en cok aci cekendir. Digerleri hayatina bakar. Bu kdr
haklısın siz neden bu kadar kötü oldunuz?
10 yilimi verdigm adam nisanlandi.
yapma ya peki neden seninle olmadı
Uzun hikaye yazacak halim yok
bir gün anlatmak istersen hem destek olurum hem dinlerim üzülme her şeyin hayırlısı olsun
Çünkü kadınlar demir kalarüfer gibidir, çok geç ısınıp çabuk soğurlar.
Uhhh ben böyle şeylerden de sınırsız nefret ediyorum nefffreeeeett.
Benim için hiç olmadı valla. 8 yıldır platonik şekilde seviyorum. Olmadi diye de yerine başkasını koymadım zaten koyamam da mümkün değil bazı kadınlar diye belirtseydin daha iyi olurdu nerden biliyorsun sen hepsi mi gidip başkasıyla birlikte oluyor.
Beni eleştirmek yerine cevabın yeterli ☺️
Eleştirme değil ki bu yanlış yazmışsın düzelttim
He tamam
Gralll kızsın
Eywallah kardeş
Kardeş ne yav 😎
Benim için herkes kardeş ne diyeyim istiyon
Siz kızlar var ya hemen kardeş bacı olayına geçiyorsunuz az iltifat et ☺️
Ayrılığın üstünden sevmeyen kişi kolay kalkar önemsemez kafasına bile takmaz
Bu işin kadını erkeği olduğunu sanmıyorum. gerçekten sevmişsen kolay atlatamazsın
doğrudur ama kadın seviyorsa onu içinde çok kolay değildir bence.
Kadınlara göre tam sevince siz daha içten ve samimi seviyosunuz çünkü
Kendiniz benim yapacağım açıklamayı benden iyi yapmışsınız, üzerine ekleyeceğim hiçbir şey yok.
Biz daha çok seviyoruz.
Kim sana bunu söylüyorsa atıp tutuyor
Kim dıyor bunları oğlum
Ben tam tersini düşünüyorum
Öyle mi da sanıyorsun 😄
Da değil , yanlış oldu😬
Bence tam tersi ya erkekler daha çok umursamaz
Bence tam tersi olur.
yalaaannn yalannn sözluyorlar 😀
Cevabı biliyorsunuz 😂😂😂
nE bence tam tersi
Lamı olanın vicdani olmaz