Eşim’e güvenmeli miyim?

Arkadaşlar merhaba öncelikle size bizim durumları anlatmak isterim.
7 yıldır evliyim ve 4 yaşinda bir evladim var.
çok iyi mesleği olan ve yüklü gelirleri olan bir bayandım.
(eşim bana evlendikten sonra : çalışmana gerek yok biricik oğlumuzla ve ev ile ilgilen ve bende dış işlerle ilgilenirim dedi.)
Tabı birkaç kez ağzından kaçırdı, aslında açıkça söylemezsede kıskandığı için çalışmamı istemedi, (artik ondan fazla kazanırım diye mi veya erkeklerden “kiskandiği” için mi bilmiyorum)
çok dikkat çeken bir bayanım sürekli söylenmiştir, kendimden eminim ve çok titiz ve otoriter hayat çizgim vardir.
Ama çaliştiğim zamanın büyük birikimlerimi bize fazlasıyla kazandıran yatırımlar yaptım ve her ne kadar çalışıyor olmasamda sabit ömürlük gelirlerim ve projelerim var.
ev hanımı olsamda sürekli evden projeler ve kazanclar elde ediyorum.
eşim’e her konuda destek oluyorum daha iyi yerlere varması için herşeyi yapıyorum.
ve öyle olduda.
Eşim çocukluk aşk’imdir
Ev’ime çok düşkünüm, çoçuğumla çok ilgiliyim. Eşim ev’e geldiğinde 3 çeşit yemek vardır, evimiz sürekli pırıl pirildir, çok bakimli bir bayanımda, üzerim her zaman güzel kokar ve üzerim jilet gibidir.
Esimle her konuda ilgiliyim özel hayatımızdada her konuda açiğımdir. İkimizide tatmin olduğunu düşünüyordum saatler süren ilgimiz için.
10 görümcem ve eşim tek oğlan olmasina rağmen evliliğimizi çok iyi idare ettim sorunları hiçbir zaman büyütmeden.
bütün bunları anlatmam kendimden bu kadar emin ve bu kadar çok vermişken bundan bir kaç gün önce iki ay önce yeni girdiği bir işde iş arkadaşlarıyla (özelikle bir tanesiyle) iş bilgisayarinda çok samimi olduğunu ve konuşmalar gördüm. Tedirgin oldum. Kalbime bir şüphe düştü. Neden dedim kendime, ne gereği vardi kalbim’e şüpheyi düşürmenin? Ya fazlası olursa? Bunun bedelini küçük oğlumuz mu ödeyecek?
ve hemen en beterini düşündüm. Olurda aldatiysa ayrılmam gerekir, yeni düzenimi planlarken buldum kendimi. Kendimi bir çektim aktı gözyaşlarim.
Çok sinirlendim, ama çok kirildim. Konuşmanın içeriği iş üzeriydi ama birkaç şaka beni üzdü:
Yok efendim “çabuk anlayan bayanları severim” yok kiminle seyahat edeceksin falan..
kadın’da tabi çok yakin davranmış konuşmalarda. Bu gördüklerim görmediklerimi hayal bile etmiyorum.
çok şaşırdım, ben dürüst biriyim böyle şeyler beni bozar. sizce bir iki ayda hemen böyle yılışan eşim aldatmaya meyili mi? Bu gelecek için bir kapı mi? Ne yapmalıyım arkadaşlar?
Bana akil veya taktik verin.
çok sert tepki gösterdim iki gündür de küsüm.
Güvenim zedelendi , içim çok acidi. Bu aciyi Anlaması içinde bende ona şöyle dedim: biriyle konuşursam ne olur? Bende o zaman bana yasakladığın cocukluk arkadaşlarımı ekleyim falan dedim (onları çok kiskanirdi ) gerçek olmayan birisini tabi ama baya baya beni öldürecek kadar oldu.
ne yapmalıyım siz söyleyin?
şimdikten cevaplarınız için hepinize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar teşekür ederim verdiğiniz cevaplar için. Bir erkek sürekli mutluyum huzurluyum seviyorum diyip neden bunu yapar ki?
Bana haksizlik yapılmış gibi hissediyorum. Onca bedel onca güven ve emeğin karşiliği bu olmamalıydı.
Diyelim ki görmeseydim ve müdahale etmeseydim bu konu ne kadar ilerleyecekti? Kirmizi çizgilerim var bu bana ters geliyor. Benimde iş arkadaşliklarım oldu hiç bir zaman çizgimi aşmadim. Tekrar iş’ hayatima dönmem mi gerekiyor. Kendimden çok mu verdim sizce? Güvenmeli mi
Güncellemeler
+1 yıl
Cevaplarınız için teşekkürler lakin kendime bunu diyorum: test etmem, neden edeyim, bir ikili ilişki insanların birbirlerine yaptığı saygı veya saygisizliktan geçer. Güvenim kırıldı diye akti gözümden o iki yaş, tıpkı emeklerim gibi akıp gittiler.
Ergenler gibi bir sürü test’lere mi başlamalıyım? kendime saykisizlik olmaz mi? Zaman kaybi, psikolojimi zedelemiş olurum
Bu iş’e girmesi için cevremi işlerini devreye girdirmiştim. hayirli olsuna mi gidilmeli? Gözlemleyip kendi fikrimi edinirim. Sizce?
Eşim’e güvenmeli miyim?