AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
85Cevap
Sen yokken bakıcı var da sen olunca neden bakıcı olmuyor? Sen hizmetçi misin? Annem bakıcıyla beraber bizde kalır dese anlarım da, sen bakarsın ne demek
Evlenmeyeceksin onunla o zaman. Büyüklere hürmet etmek, ihtiyaçlarını karşılamak iyi ahlaklı olmanın temel değerlerimizden biridir. Kabul edecek bir dünya kişi olacaktır.
Felçli kadın yazıktır yardım gerekir ama kolay mı tüm vaktini ona ayiracaksin. Bakıcıya para vermemek için mi evlenecek seninle ayrıca emirvaki yapmasının anlamı ne
seni bakıcı hizmetçi gibi görmüyorsa sorun yok ne varrr yani ama köle gibi iş yaptıracaksa nıçç
Dinde bile senin bakma zoeunlulugun yok. Evladi bakar. Istememe durumun normal.
Çok abes bir durum değil. Ama seni anasına bakıcı olarak alma gibi bir niyeti varsa saçma.
Aynı şekilde senin annen felçli olsa aynı şeyi mi düşünürdün peki?
İslam dinine göre evlenceğin adamın annesine bakmak zorunda değilsin. O kadına sadece çocuğu yani kocan bakmak zorundadır. Bunlar Allah'ın hükümleri
adam çalışıyosada bakıcı tutucak din bunu emreder
He çiçeğine koduğum din bunu emrediyor. Herkes milyarder zaten siktiğimin ülkesinde. İnşallah annen felçli kalır. Bakarsın o zaman
@basitamatepkisiz boyle birsey denmez hic kimseye kendine gel. O boyle dedi diye annasinin sucu ne tovbe yarabbi
@Mka35 denir. Büyük konuşmadan önce düşünmesi lazım. Benim de başıma gelebilir demesi lazım. Allah'ın hükmü diye bir de uyduruyor. Hangi ayette yazıyorsa artık. İnandığı dine bile hakim olmadan fetva veriyor.
@Mka35 beyefendinin yaptığı bir yorum. Evet kadınlara yaranmak için burada duyar yapan çocuk başka yorumda "1000 asker ölür 1 gecede unutulur, 1000 erkek tartışmada ölür kimsenin umrunda olmaz, 1 kadını kocası öldürür ülke ayağa kalkar kadın cinayetlerinden dert yanarlar 5 yıl unutulmaz" diye yüzsüzce konuşuyor.
@basitamatepkisiz Nasıl düşünmeden böyle beddua edebiliyorsunuz bir insana ya gereksiz yapılan beddua sana döner
@Melodram174 gereksiz olduğuna sen mi karar veriyorsun? Yobaz herifin teki. Gelmiş burada kadınlara yaranmaya çalışıyor. Başka yorumunda kadın düşmanlığı yapıyor. Senin gibiler de bu yobazı destekliyor. Aynısınız gerçi. İşinize gelince duyarlı, işinize gelmeyince umursamaz oluyorsunuz
@basitamatepkisiz kafana göre sağa sola beddua etme sana geri döner dikkat et şaka olmaz
@basitamatepkisiz Eğer benim dediklerim islam dininden değil ben yalancı isem bedduan tutsun annem felçi olsun. Eğer benim dediklerim haksa islam dininin Allahın emirleriyse de ben seni affettim. Biz sinekle değil bataklıkla uğraşırız. İyi geceler.
Evet ondan kadın cinayeti haberleri bile zoruna gidiyor, pozitif ayrımcılık diye ağlıyorsun. Savaşta ölen askerle, ayyaş, psikopat kocasının, sevgilisinin veyahut sapığın işlediği cinayeti bir tutuyorsun. Asker ölür/ölürüz. Mesleğin gerektirdiği bir şey bu. Sen bu farkı bile idrak edemeyecek ve bundan gocunacak birisin.
@basitamatepkisiz Meslek gereği ölünecekse olmaz olsun öyle meslek. Biz Allah yolunda ölürüz. Sen baya bir idrak sahibisin anlaşılan bizede dua ette bizde biraz idrak kabiliyeti kazanalım.
Suriye'ye git. Allah yolunda öldüğünü iddia eden Amerikan finolarıyla dolu. Git katıl arkadaşlarına. Sonra olmaz olsun öyle meslek dediğin kişiler de leşini yere sersin selefi köpeği
@basitamatepkisiz Tanımadığın içini bilmediğin bir insana beddua ediyorsun sanal ortamda ben karar vermiyorum tabiki azıcık aklı olan doğru olmadığını bilebilir beddua her koşulda kötüdür kadınlara yaranıyor veya yaranmıyor sanane bundan düşüncesine katılmıyorsan uygun dille yazarsın tartışırsın milletin annesinden ne istiyorsun?
Ayyy şu yorumundan sonra Allah seni bildigi gibi yapsin@basitamatepkisiz ya bu ne kin bu ne ofke ya manyaga bak. Bikere beddua eger karsi taraf hakediyosa tutar. etmiyosa edene geri doner. Allah seni islah etsinn cahill bir numara yaa yemin ederim. Bole avanaklari bi yerlerde gormek istemiyorum. İnsanin durduk yere sinirini hoplatiyo. Dua et bugun kandil Allah fukara beynini açsin once sen fakirligi dert etme.
@Melodram174 canim bence onun piskolojin sorunlari var baska bisey diyemiyorum. Aslinda kendisi kadinlardan umdugugunu bulamamis millete camur atip duruyor. ne demisler camurunun karaligindan baskasina camur atarmissin. Artik kendi icinde duramiyo. Bolelerinin her duasi kabul olsaydii ne olmazdiki. Allah islah etsin fikirlerinii baska dicek biseyim yok. Bole zihniyetlerden Rabbim uzak etsin. Kör Cahil
@Kedipör Yorumlarını okudum çok haklısın katılıyorum umursamayın yazmayın böyle insanlara değmez boşverin..
Arkadaş 2 çeşit erkek var 1. Kadınlara karşı ne yaşarsa yaşadın öz saygısını koruyan Beyfendi tipler bunlar oldukça azdır ve Kimse üzerinden çoğul muhabbet etme 2. tip ise Kadınlara yaranmaya çalışır Ama yapamaz ya da yanlış insanlardan Kazık yince herkesi aynı kefeye koyup bunlar aynı Bok diyip (afedersiniz ağzımı bozdum ) sürekli Kadın düşmanı olurlar Yok öyle dünya Benimde bin bir çeşit canım erkekler karşılaştım? Ama bütün erkekleri bir arada asla tutmuyorum çünki 5 parmağın 5 bir değil anladın mı Örnek vereyim 2. tip insana Kedi uzanamadığı çiğere mındar dermiş " aklında bulunsun Bide şey herkesin anasına babasına beddua edemezsin haddini bil burası İnsanların düşünce paylaştığı Küçük bir mecra Saçma sapan şeyler yapmayın birbirinizin kalbini kırmaya değer mi? allah için ölüyorsan suriyeye git " vs vs bişey demişsin Niye gocunuyorsun dini ya da siyasi görüşün beni ilgilendirmez ama Ortada bir savaş varsa Gidip orda kanını akıtmakta Mecbursun Bu senin vatani görevin arkadaş Keşke erkek olsam Ama yeri gelir kadınlarda savaşır tıpkı tarihimizde olduğu gibi ayrıca savaş meydanında ölen vatandaşlar emin ol leş olmuyor bizim gözümüzde... allah katında da onlar ölü değil şehitler Leş diye hitap edemezsin..
@Tubasnl bosver kardeşim. böyle tipler işte elmanin icinden cikan kurt gibi olmazsa olmaz bi yerden cikarlar. Ama kendi cahilliginide insan bu kadar gün yuzune vurmaz :)) neyse bizede gulunecek sey cikiyor. Simdi okuyunca gene kendi bildigini havliycak cunku cahill iste Anlama yetisi yok. Olsaydi her insani bir kefeye koymaz önune gelene havlamaz isirmaz bunlara ne desen fayda vermez. Ne diyelim Allah akil fikir ihsan etsin kardescazimiza. İnsallah yolunu bulur hatasini anlar. Dediklerine katiliyorum kadinlar konusunda bole cok yarasi olupta gocunan var bu da oyleki taa erkeklere bizim uzerimizden laf ediyo :)) hakaret etsem yeri degill 🤓
@Kedipör Çok haklısın bende aynı şekilde düşünüyorum kendi umduğunu bulamamış başkasına çamur atıyor
Çok zor, ama resmen cennet kapısı... Dünyanın zevklerinden arın ve kendini iyiliğe ada. Hayat ciddi anlamda boş.
Normal bişey ne var bunda en tehlikeli kız tipi sendeki bu duusunce ya senin annen olsaydı felçli felan ne olcakti ayribwcdw ayrı bakicimi tutcaktin
Evlenirsen annen olmus oluyor annen oluncada bakmakla yükümlü oluyorsun gayet açık beğenmiyorsan evlenmezsin
Ne oldu hani erkekler kdına şiddet uygulardı hani tüm kadınlar birlikti o hasta olan senin annen olsa ve nişanlın ben bakarımm deseydi sevinöten oturur ağlardın değil mi
Allh annesine şifa versin kolay değil ama sana sormadan demesi çok kötü sen onunla evlenince seni asla dinleyip ve sana sormadan bişey karar veriri dikkat et
Yani sende haklısın yeni gelinsin ama şöyle düşün. Bakıcı döverse? Yani üzülmez misin? Kadın hiçbir şey yapamaz. Tabi gerçekten zor bir durum ama bir de o açıdan bakmak lazım
Sen durust ve akilli bir kizsin. Nisanlin ise cok sıkıcı biri. Oyleleri herkesten en idealini bekler ama dikkat et is kendine gelince de tam tersi olur.
Senden boyle birsey beklemesi bile cok yanlisken bide sen kabul etmeyince kizmasi evlenmeden once iki kere dusunmeni gerektirir.
Kimse kimseye zorla insan yükü taşımaya zorlayamaz kişi kendi isterse kabullenir ilgilenir o ayrı nasıl dinimizde zorlama yoksa böyle şeylerinde zorlaması olmaz olamaz insan yükü ağırdır bugün evet dersin nişanlın için yarın verdiğin sözün altında ezilirsin onun zorunlu bırakması nasıl saçma ve yanlış ise seninde kabul etmen istemeden hemde nişanlı olduğun biri için bir o kadar saçma ve yanlış!
Zor. Yanında olmak, yardımcı olmak başka, tamamen bakımını üstlenmek başka. Yardımcı olmaya çalışabikeceğini söyle ama bakmayacağın konusu net olarak belirt.
Bakici mi aliyor eş mi belli degil bakici varken ara sira gidersin tabikide ama bakicinin tüm yükünü alip ona mi bakacan evliligini mi sürdürcen bu erkekler hizmetci mi eş mi aliyo belli segil😠
Zorunda değilsin.
Empati yapıyorum ben olsam bakmak istemezdim. Hani iyi davranış falan filan ama yıllarca yedir, içir, kişisel temizliğini bile sen yap falan kimse zorlayamaz. Bence ayrıl. Bugün felçli annesi yarın senin öldürülme haberin aynı şey
Parasal sıkıntısı yoksa bakıcı daha iyi. Şöyleki seninde dışarı çıkacağın zamanlar olur. Ya da eşinle dışarda yemek yemek isteyebilirsiniz o zman mutlaka kadının yanında birileri durması gerek.
Ya sen bakarsın derken sadece sen anlamında dememiştir keşke birlikte bakarız deseydin kötü yapmışsın bence özür dile ve bir an şaşırdım birlikte bakıcaz falan de
Eşine, annene bakarım ama bana emir veriyormuş gibi konuşuyorsun de beni eş diye mi aldın bakıcı diye mi aldın diye bilirsin.
Hemde yaşlılara bakmak sevaptır.
Bakıcıya devam etmeli bence. Sonuçta sen o aileye bakıcı gitmiyorsun, gelin gidiyorsun. Zorunda değilsin. Allah acil şifalar versin annesine de. Harbiden zor ya.
Bakıver gitsin sen de nolcak ki insanlık ölmedi ya?
Yarın senin annen de felç kalırsa bu soruyu tekrar bu şekilde sorarsın kardeşim.
Bı sana artı verdim diğer tüm kızlada eksi
Kendi annesi olsa kendi bakar zaten başkasına dayatma yapmazki burdaki olay evleneceği kadının düşüncesini önemsemeden emri vaki yapması
Kardeşim Senin annene sen mecbursun bakmaya ayrıca Allah kimseyi kimsenin eline koymasın mecbur bırakmasın Ve bu kız daha genç genç yaşta birine bakması zordur yükü ağırdır herşey kolay değil benim annemde senelerce insanlara bakmış genç yaşta yükün altında ezilmiş ben bakarım orası ayrı dava ama bunu gelip bana açıklayacak ben annemi bakıcıya değil sana güveniyorum fikirlerin neler diye soracak sormak zorunda? sormadan emri baki yapmak saçma sapan bir görüş... zorla insana hiç bir şey yapamazsın kaldı ki bu insanlar genç Yeni evlenicekler Anlatabiliyor muyum? bu insanlar Evlenirken değil taa tanıştıklarında Fikir sahibi olmak zorunda birisiyle hadi gel yarın evlenip diyip evlenmiyorsun önce Fikir düşünce Yapısı Vs vs Analiz ediyorsun demi Bu mevzuları Tanıştığında anlatıcaksın ben seninle evlenicem ama Benim bakma zorunda olduğum annem var buna bakmanı istiyorum yoksa kabul etmiyorum diyebilir ya da En basit çözüm Benimle evleniceksen annemi bir yere atamam Onuda Yanıma almak zorundayım kabul mü değil mi İlişkinin başında belirteceksin zurnanın zırt dediği yerde emri baki yapamazsın... ne kızlar yapabilir nede erkekler.. herkes net olmak zorunda Ben kimseye bakma zorunluluğum yok ama eşimi seviyorum orası ayrı dava Saçının teline zarar gelsin istemem görevde şimdi bekliyorum sağ gelsede kabulüm İki parça gelsede ben Bakarım Bunu göz önünde bulundurarak onu kabul ettim aynı şekil ailesini ve aile yakınlarımıda tabi bakmak zordur insana sabır ister ama ben vicdan sahibi bir insanım vicdanıma söz geçiremem borçluyum bakmaya Bakarım Ama fikir danışmak ya da öğrenmek bilgi almak her zaman ilişkinin başında iyidir..
Haklısın ben de olsam kabul etmem. Kızmaya hakkı yok ayrıca demek ki hizmetçi diye alacak seni.
Sizin böyle bir konuda zorunluluğunuz yok ancak bunu kabul ettiğinizde yapacağınız iyiliğin tarifi yok...
Seni eş olarak değil hizmetçi gibi görüyor sanırım 🙄
İstemediğini belirt bakmak zorunda değilsin sonuçta ve bu kolay bir iş değil !..
Bakıcı tutsun. Sen mecbur değilsin. Seni zorlarsa ayrıl kesinlikle
Istemezsen bakma yaparsan da Allah c. c. razı olsun
Sormasi lazimdi karsidakinin dusuncesi de onemli dayatma dogru degil
Sen ilgilenirsin değil biz ilgileniriz derse ben bakarım
Vay be ne güzellikler var dünyada. Seni seven iki kat sever
Herkesin bünyesi kaldıramıyor kimsenin eleştirmeye hakkı yoktur
Bence de kabul etme. Aranızın açılmasına sebep olur bu. O adamdan vazgeç derim.
Merhamet vicdan herkese nasip olmayı buna da şükür :)
Yani haklısın bakıcı mı alıyor eş mi alıyor belirsiz gibi olmuş. Belirtmen çok daha iyi olmuş. Gerekirse ayrılmak bile iyi olur. Böyle bir istek olmaz ki saçmalık resmen
Kimse kabul etmez, etmek zorunda da değilsin. Bence yol yakınken vazgeç, yoksa hayatın eziyet içinde geçer.
Bu ağır bir sorumluluk, bunu başında reddetmeniz daha olumlu... İstemediğiniz bir yaşamı bedelleri ile seçmeyiniz. Tebrikler.
Bak kızım sakıb beni bırakır diye korkup bakma annesine. Bakıcı tutmaya devam etsin. Hizmetçi mi alıyor?
Kendi adıma konuşayım, yalnız değil ama bakıcı ile beraber seve seve ilgilenirdim. Sonuçta eşimin annesi
Bakarsın veya bakmazsin o senin bileceğin birşey zorunda değilsin ki insan kendi annesinin babasına bakmıyorken.
Bakıcıya her ay para ödemek yerine evlenmeyi uygun bulmuş nişanlın. Bakmayacağını kesin ve net açıkla zaten sonrasında nişanı bozacaktır :/
Belkide denedi ön yargılarınızdan bi kurtulun artık
@mmo1903 onu kadınlar yapar, erkekler basit ve sonuç odaklı çalışır.
Yokya nerden yaptın sen bu ezberi ya da bi seninmi beynin var bi seninmi hissin var bence çok yanlış düşünüyorsun
@mmo1903 bi benim beynim var hee
yani herkes herkese annesini emanet etmez. emrivaki yapması kötü olmuş ama sen de biraz kaba davranmışsın.
Üzgünüm bakman iyi olur ama mecbur da değilsin. kocan cok istiyorsa bakici tutar ya da beraber bakarsiniz
Ne var ki bunda. Baksan ne olacak. Gelininin ve oğlunun ona bakması yabancı birinin bakmasından daha iyidir.
Kalbin çok güzel bir insansın
Teşekkür ederim
onun annesi. bu onunu için önemli bir şey. senin bakmanı istemesi yanlış bir şey değil ve senin de bakmak istememen yanlış bir şey değil. sadece kafa yapılarınız uymuyor. olay ciddileşirse tek çözüm bitirmek.
bakacan tabi
adam evlenirken sana yatırım yapıyorrrrrrr
Çok saçma bi durum bence. Bakmak istemeyebilirsin. Eğer gerçekten seviyorsan ve kabul ediyorsan o ayrı ama eve hizmetçi alıyormuş gibi böyle önceden şartlaması aşırı itici ben olsam ayrılırım
Bakmak istersen bakabilirsin ama mecbur dwğilsin mecbur olan doğurup emek verdiği oğlu
Annesini de yazık senin içinde zor bir durum bişey demek istemiyprum :(
ben evlenmem belki kötü birisin diceksiniz ama bile bile evlenmem
Oldu canım sen baba evini bırak git bakıcılık yap az yesin de bir hizmetçi daha tutsun
Baştan konuşulması ve karara varılması gereken bir durum bu
Aynen kanka
O baksın da evlenmesin. Ne münasebet ya ne hadsiz insanlar var.
Yapmak zorunda değilsin yani senin insanlığına kalmış bir durum
Yatalak insana bakması zor tabi. Seninde kendine göre haklı yönün var. Zor durum
Kabul etmeyin. Elalemin felçli kadınına bakmak zorunda mısınız? Atın gitsin nişanı!.
hizmetçi tutulmalı evlendiği kadının bakmak gibi bir yükümlülüğü yok
Ömrünü hasta bir insana bakmaya adamışsan sorun yok yani
ben etmezdim her sey bir yere kadar bir yere kadar tabiki yardimci olurum.