Nişanlımın annesi felçli ve eşi vefat ettikten sonra bir bakıcı tutmuşlar. Nişanlım laf arasında biz evlenincr bakıcıya gerek kalmaz, sen ilgilenirsin zaten dedi. Ben bunu duyunca şaşkın oldum. Olmaz dedim. Bana çok kızdı. Ama kim böyle bir şeyi kabul eder ki?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yıl1. Emrivaki yaptı bakarmısın bakmaz mısın diye sormadı bile kısaca düşünceni hiçe saydı.
2. Bakıcaya gerek kalmaz dedi seni bakıcı olarak almayı felan mı düşünüyor saçma seni bakıcı olarak görmesi.
3. Bana göre seninle evlenme sebebi bariz açık annesine bakması için alıyor bence.
4. Şöle düşün evlendin ilk zamanların yeni evlisin kocanlamı vakit geçireceksin yoksa annesinemi bakıcak sın yani evlatları yok mu kızı oğlu yok mu onlar neden bakmıyor kendi kızı oğlu zorunlu bakmakla ama damadı ya da gelini bakmakla zorunlu değil.
5. Şimdiden emrivaki yapıyor ise eğer ileriki zamanda evlendikten sonra neler yapar neler bide bakıcı ya gerek kalmadı diyor yani boşuna para vermeyelim sen varsın sen bakarsın demek istiyor.
6. Felçli birine bakmak öyle kolay değil altını temizlemek yıkamak yemek vermek gece yanında durup 10 dakka 15 dakikada bir çevirmek yatarken rahat etsin diye hadi diyelim yaptın ee elbet çocuğunuz olucak ozaman ne olucak 2 sine birden bakmak kolay olucak mı çocuğunda geçtim afedersin ama o evi sen evirip çeviriceksin çocuk bakıcak sın eşine bakıcak sın bide annesine yol yakınken dön bence.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKadın milletinin ikiyüzlülüğü tek bir soruda bile ortaya çıkıyor. Demek kendi anneleri, babaları felçli olsa ve kimsesi olmasa sokağa atacaklar. Olayın iç yüzünü sorgulamadan bile karşı çıkmışlar. Belki kimsesi yoktur diye bir düşünce bile akıllarına gelmemiş. Çünkü çoğu el bebek gül bebek büyüyerek şımartılmış aptal insanlar. Kızı varsa kızı baksın gibi yorumlar da yapmışlar. Kızının kocası da sizin gibiyse neden bakmak istesin? Şu soruyu bir erkek sorsa topa tutardınız. Kızın annesi senin de annen diye duygu sömürüsü yapardınız. Çünkü ikiyüzlüsünüz.
İkiyüzlüsünüz, aşağılıksınız. Bir de bakıcı tutsun diye kafa ütüleyen, kadınlara yaranmaya çalışan aptalları gördükçe sinirden dişlerim kasılıyor. Ülke şartlarından bihaber, cahil insan oldukları apaçık ortada. Bu ülkede insanlar açlıktan ölüyor çomar herifler. İnsanlar aç kaldığı için intihar ediyor çomarlar. Neymiş bakıcı tutarmış da bilmem neymiş de. He tutarsın, üç kuruş paranla hem bakıcı tutarsın hem de evli olunca ev geçindirsin.
Damat adayının yapacağı tek şey ayrılmak. Evlenmeyip parasını sadece annesi için harcamak en mantıklısı. Senin gibi insanlar ne kadar uzakta o kadar iyi. İlerde en ufak kötü durumda defolup gitme potansiyelin var. Eşin kaza geçirse sakat falan kalsa direkt tekmeyi korsun, iyileşme ihtimali bile olsa kaçarsın. Bu sitedeki çoğu kadının da potansiyeli böyle. Sorsan hepsi melek kalpli, karşı taraf kötü.
Sen bakar mısın dersen evet bakarım. Evlendiğim kadının annesi veyahut babası böyle bir durumdaysa ve bakacak kimse yoksa gocunmam. Onun annesi benim annem.845 Yorumla- +1 yıl
Adam neden kendi annesine bakmıyor o zaman? Annesi büyütmüş getirmiş bu günlere? Gelin mi suçlu oldu? İslamiyete inanıyorsan kadın dinde kocana hizmet etmek zorunda değil ki hukukta hizmet etsin demiyor.
- +1 yıl
@Yalnızdegilin puhahahahha İslâm üzerinden örnek verme g*t olursun. Emin misin zorunda olmadığının? Tatlı su müslümanları birkaç polyannacıyı dinleyip İslam'da zorunluluk yok, bilmem ne yok diye kendinizi kandırıyorsunuz. Git inandığın dini iyi araştır. Daha sonra gel konuş.
- +1 yıl
@Yalnızdegilin diyalogçularla fazla takılma.
- +1 yıl
Abi sende kendince haklısın ama hasta birine bakmak hiç kolay değil aşırı zor. Ve sana emanetse daha zor. Birde kız evleneyim annesine bakayım mantığinda değil ki. Bunu kabullenmek çok zor. Bunu sadece bakmak olarak algılama en basitinden pazara gideceksin onda bile tedirgin olursun. Hadi onu da geçtim çocuğu olduğu vakit kiminle ilgilensin. Suçlamak kolay ama empatide kurmak gerek
- +1 yıl
İyi niyetinden şüphem yok, bakarım demen çok güzel fakat sana tek bir sorum var, bir yetişkinin altını değiştirdin mi hiç? Eğer cevabın evetse , çok rahat yaptıysan helal olsun. eğer hiç başına gelmediyse ki kimsenin başına gelmesin, bilmeden yaparım deme...
- +1 yıl
@Ezvefg empati yapılmalı evet. Zorundasın bakmak zorundasın. Aynı şey yarın senin benim de başıma gelebilir. İnsanlar böyle konularda kendini düşünmemeli. Aynı soruyu erkek sorsa eşimin annesi felçli bakmak istemiyorum dese topa tutacak insanlar burada başka türlü konuşuyor. Bu ikiyüzlülük başka bir şey değil.
İleride eşinin başına bir iş gelse onu da yüz üstü bırakacak tipte olan insanlar bunlar. O zaman da empati yap diyenler olur. Allah göstermesin senin annen felçli kalsa tek yakını da sen olsan. Kocan ben bakmak istemiyorum dese ne yaparsın? Evimde de istemiyorum dese ne yapacaksın? Bencilce düşünüp yorum yapıyorsunuz. Yaptığınız bencillik, empati falan değil. - +1 yıl
@kimolsamben Evet alt değiştirme olayı da var amacım gerçekten acındırmak değil, erkekler kadınlardan daha güçlü. Yana çevirip değiştirmesi daha kolay. Ha size göre de zor o ayrı mesele. Karşındaki 50 kiloysa dahi zorlanıyorsun. Bir de kadın kiloluysa daha vahim. Burada bakmamalı demiyorum ama bu kadar da net bir şekilde konuşulmamalı. O kadın yerinde de olmak vardı. O da önemli sonuçta
- +1 yıl
Ben bunu yaşayan biri olarak, alzheimer lı anneannemn bakıcısına yardım ederken , canım ciğerim olmasına rağmen saatlerce öğürdüm, yani bunu yaşamadan konuşmak çok kolay, bebeğin altını değiştirmekle alakası yok inanın ve güç olayı da ayrı, bir tanıdığımız da hastayı ters çevirym derken beli kırıldı ve öldü 😢 Allah kimseye vermesin hastalık ne dym
- +1 yıl
@Ezvefg iyi kocası felç kalsa, kaza geçirse onu da terk edecek o zaman? Etik mi bu? Bugün buna karşı çıkan yarın en ufak zorlukta, hastalıkta yüzüstü bırakır insanı. Sadece kendini düşünen ve buna empati diyen bencil insanlarla dolu site. Ne diyeyim annenizin babanızın başına bir şey gelse sokağa atın. Hayat sizin hayatınız. Ettiğiniz laflar birgün başınıza gelir. O zaman ağlarsınız bakanım yok diye
- +1 yıl
Abi kusura bakma ama her insan kendini düşünür, düşünmek zorunda. Seni tanımıyorum ama belli ki bakmamışsın. Aynı evde durmak farklı bakıcı olmadan bir tek senin yapman farklı. Yaşadım benzeri olay, zor cidden zor. Ve daha mutsuzlaştığımı farketmiştim. Çökmüştüm daha. Ayrıca ilerde kocan olursa felç olursa gibisinden şeyler yazmışsın. Abi eş farklı bir şey. Herkes senin gibi ben bakarım demiyor. Evet insanlıktan gelir bakıp bakmamak ama bu kesinlikle ciddi bir iştir ve bakmak istemiyorum (aynı evde yaşayıp bakımıyla ilgilenmeyi diyorum. Maddi olarak maaş bile verilebilir) diyen insana da bir şey denilmemeli.
- +1 yıl
@Ezvefg aynen çöküyor insan , Rabbim kimseye vermesin böyle imtihanlar
- +1 yıl
@Ezvefg bir şey demiyorum. İleride başınıza gelirse böyle bir durum bugün yazdıklarınızı hatırlayın sadece. Sağlıklı bir şekilde yaşama devam edileceği garantisi verilmiş gibi yorum yapanların başına böyle bir durum geldiğinde bugün yazdığı kendilerine göre empatili olan bencilce yorumlarını hatırlarlar umarım. İyi geceler.
- +1 yıl
Yaa sen kimsinde sitedekiler hakkinda ya da direk kadinlar hakkinda atip tutuyosun ben anlamiyorum. Oturdugun yerden bilip bilmeden oyle icraat yapmadan sadece laf olsun bi konusuyum. Kizlar ne guzel demislerki SEN YASADİN Mİ DEMİSLER? Once buna bi cevap ver sonra konus. Esekten dusenin halini esekten dusen anlar demis nasreddin hoca ahkam kesmeye gelmissin buraya. Ben solediklerinin şu kismina katiliyorum herkesin basina gelebilir saglikli insan sagliksiz kalabilir bu cok dogru ama kalkipta"
bakilmasi zorunlu " dersen is degisir kime gore neye gore zorunlu algi problemin mi var. Bunun piskolojisi yapmaya kalkti diyelim becerebilecekmi dayanabilecekmi kac gun dayanabilecek? O insana her gun saygisizlik yapmadan durabilecek mi? Birak bizi senin esin bile yapamaz sen bile yapmadan konusamazsin anladin mi. Bilmedigin seylere burnunu sokma. Sabir işi gonul işi merhamet isi gonul isterki herkes becerebilsin ama yapmayanada sen nankorsun sen kotusun ne bicim insansin diyemezsin. Oncee okuu dusun oyle yorum yap. yasinin kucuklugu okadar belliki. Benim tanidigim gordugum insanlardan biliyorum cok zor. Sen simdi kadinlara daha cok yorum yapmissin once bi ozur dile hadsizz. Kendinizi de hic o kaliba sokmuyosunuz. Kendin once bak sonra hava atarsin oldumuu cahilll. ne demisler cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zormus. okey smdii sus - +1 yıl
İlk olarak kimsesi olmasa bile o kadına bakmak benim sorumluluğum değil. Benim kendi ailem olacak sonuçta evlenirken bir hayat kuracağım degil mi belki benim de çocuklarım olacak benim sorumluluğum o çocuklara bakmak, benim üzerimde hiçbir emeği olmayan bir kadına bakmak değil. Bakacak biri varsa oğludur. Bu şekilde karısı olacak kişiye zorundaymış gibi davranması hiç hoş değil ben olsam istersem aşkımdan öleyim evlenmekten falan vazgeçerdim.
Kadınlara aptal demişsin bir de, hangi kadın seni bu kadar üzmüş anlamadım ya da seni baban mı doğurdu onu da anlamadım.
Kızı baksın diyenlere ya kocası da sizin gibiyse demişsin 😄 abi kendinle çelişiyorsun. Yani bir erkek kendi bakmayacak olsa bile karısının kadının kendi annesine bakmasına izin vermezse bu normal ama bir kadın kendi kararıyla kendi öz annnesi olmayan birine bakmayı istemezse bu kabul edilemez sana göre
Zaten bu düşüncenden ne kadar cinsiyetçi ve bencil olduğun ortaya çıktı bu yüzden devamını okuyup cevaplamaktan vazgeçtim şu an. Seni ancak beyin nakliyle kurtarırız çünkü.
Kolay gelsin. - +1 yıl
Aynen katılıyorum
- +1 yıl
@kimolsamben Bir yetişkinin altını temizlemekten tiksiniyor musunuz abinin sözüne dibine kadar katılıyorum
Ha yaptın mı diye sorarsan yaptım hiç de tiksinmedim adamı banyoya götürüp yıkadım tiksinmedim çünkü bende hastaydım bir süre sonra vefat etmişti eşi ve kızı tiksiniyordu ama ben yaptım Siz kadınlardan korkulur ve tiksinç duyuyorum - +1 yıl
belki kimsesi yoktur diye bir düşünce niye aklına gelsin? şu zamana kadar bakıcı bakiyormus zaten? annesine bakıcı olmak için evlenmiyor? o bakıcı değil? zaten bakıcı bakiyorsa evlendikten sonra da bakıcı bakmalı. bu işin zorluklarından bahsetmiyorum bile
- +1 yıl
@basitamatepkisiz basitsin gerçekten 😂 kendimi yorduğuma değmezsin. Yazık
- +1 yıl
@HayalsizDasporav altına yapmış birini yıkamaktan bahsetmiyoruz çok zeki insan! felçli altı bağlı birinin bezini alırken burnunu oraya yaklaştıran her insan öğürür bunun iyi kalplilkle ilgisi yok, illa açıklattırcan yani...
Önce kadınlarla ve annenle problemini çöz bence - +1 yıl
@kimolsamben Hahahha annemle bir sorunum yok bayan duygusuz aciz :)
Aman aman Felçli insana bakmakdan korkan duygusuz insanlar
Kalple alakası var - +1 yıl
burdaki kızların çoğu fedakarlığı KÖTÜLÜK sanıyor bunun tersıde namertlik iyilik demektir. Zaten bu kızların çogu kendıleı gıbı bıryle beraber olup dayak yıyecek, itilecek, aldatılacak, tekmelenecektir eminim bunlartda baslarına gelıyor cocuk sole demıstır bız hayat bırlestırıyoruz sende yardımcı olursun bu anlamda solemıstır kız yan cızınce alınmıs ya ben kımle evlenıyorum deyıp kızmıstır. Buradaki bencıl kızların buradakı sevısme vıdeoları p*rno sıtelerınde yayınlanıyor haberlerıde yok cunku ole salaklarkı fedakar erkeklere kötü dedıklerı ıcın o... r. ç. ocuları bunlara yaranıp kandırıp vıdeolarını sıteye koymuslar umarım nısanlıları kocaları o vıdeoları gormezler basıt kroca bır soz ama dogru bır soz eglenılecek kadın var evlenılecek kadın var
- +1 yıl
@GitarımFirarda Biz fedakâlık kötü mü dedik. Kendisini de düşünmeli dedik. Hasta birine bakmanın nesi kötü. Biz herkese zorunluymuş gibi dayatılmasına kızdık. Hava size göre hoş. Kadın temizlik yapmalı, misafirleri ağırlamalı, sizin cinsel isteklerinizden canı acımalı, kadın doğurmalı, çocuğuna bakmalı, yemek yapmalı ve daha daha neler var. Bunlar bile ağır yükler. Çalışıp para getirmek çok zor değil. Çaliştım biliyorum böyle genelleme yapmanda çok iğrenç. Ne p*rno videolarında yer alıyorum ne kültürsüzüm ne de beni dövecek bir kocayı kabullenebilirim buradaki çoğu kız da benim dediğim gibi. Siz eş değil bakıcı arıyorsunuz kendinize ve ailenize. Kıza maaşından biraz koyar mısın sıkıntı olmasın bizim için dese hadi neyse tabii ki yapılır ama felçli ailesine bakmayı zorunluluk sayıyorsunuz siz. Tabii gelin bakmak zorunda kendi çocuğu bakmak zorunda değil. Sizin şu yorumlarınızı okuduktan sonra ne kadar bencil olduğunuzu farkettim. Her sey kadının omuzlarında olmalı mantığiyla çalısıyor. Tabii size küçükken sorumluluk verilmiyor. İlerde herhalde kabulleneceğim en son şeylerden biri ev hanımı olmak. Baksana neler zorunlu kılınıyor. Iki maaş alınca çok bir şey olmuyor bilin istedim. O maaşın yanında evi de idare edebilmek ne kadar önemli.
- +1 yıl
@Ezvefg herkesin frekansına göre göre bir sevgılı ve eş vardır sözlerimi deneyımleyeceksın ve deneyımledıgınde bu sozleri anımsayacaksın evleneceklere böyle testler yapmalarını önerırım evlenılecek kadında fedakarlık var mı dıye test edılmelı zora gelınce kendını mı dusunuyor yoksa bır baskasını mı kendını dusunen zayıftır ve kendını dahı sevmez ve asırı sevgı hastasıdır buda dısardan gelecek en ufak ılgıde ılıskısıne ıhanet edecek demektır bu nedenle EVLENILMEZ bu testler önemlı fedakar ozverılı kadın sadıkta oluyor cunku guclu oldugu ıcın verebılecek sevgı gucu oldugu ıcın fedakar oluyor bız erkeklerınde zayıf sevgısız sevgı hastası bencıl fedakarlıgı hıc olmayan kızı nıye alalım ne işe yarar? bole kızları sebgı hastası oldugu ıcın zaten buradakıler SUYUNA GIDIP AVLAYIP KULLANIP VIDEOLARINI NETE KOYUYORLAR OLAKI BABALARI O VIDEOLARI GORURSE O ONLARIN PROBLEMI KENDINE SAYGISI OLMAYANA ACIMAYACAKSIN
- +1 yıl
Yav senle dunki aptal hala havliyonuzmu 😅😅icler acisi yeminle iki gram kitap okumamis cahiller gelmis burda kadinlara uruyo. Yok fedakarmis merak etme size sizin layiginiz gelecek "aptala aptal".. Bole bilmis bilmis yazarak kendinizi akillimi saniyosunuz. Bide kendileri fedakar gibi kadinlara saldiriyo dengesiz. Cok sey sayarimda senin seviyene inmek olmaz. Daha yazdigin okunmuyoo az kitap okuyun azz gramsızlar.
- +1 yıl
@GitarımFirarda Abicim iyi misin sen koskocaman din olan İslam bile böyle bir baskıda bulunmuyor. Kusura bakama da sen kimsin ya, sen kimsin? Ne haddine insanları yadırgalamak. Sen ne yapacaksın evlilikte peki hani o çok ahkam kestiğin kadınlara nasıl layık olacaksın. Tabi alısmıssınız ahlak konusunu kadınlar üzerinden vermeye kafanız rahat. Sana diyorum ki asıl sorumluluk kendi evladındadır gelmişsin hâla suçluyorsun. Anasını satayım ne her ay regl oluyorsun, ne temizlik ya da yemek görevin oluyor, ne doğuruyorsun, ne senin üzerinden ahlak dersi veriliyor ne de böyle karşı cinsle uğraşıyorsun. Bizler üzerinden ahlak dersi vereceğinize kendinize bakın. Bildiğiniz fetva veriyorsunuz öyle bir kesinlik var. Hiç bi haltıma yaramıyorsunuz. Hiç bi acı çektiğiniz yok bi de çeken kısıma yükleniyorsunuz. Hani çok ahlaklısın ya abi o zaman neden nişanlısınin yaptığıni bencillik olarak görmüyorsun.
- +1 yıl
Sizin gibi insanlar ne psikolojiden anlar ne de duygudan. ancak ve ancak göreviniz kadın üzerinden ahlak dersi vermek. Kocasıda şunu yapar bu yapan diyen biri yok. Umarım ilerde sizin gibi kocam olmaz. Siktiğimin ülkesinde para kazanmak kolay ya diyor yukarı da ki abi biri de ne verirsen onu alırsın diyor. Siz ne vereceksiniz hadi onu da duşünün. Bir kadının sizin ve kendisi için bebek doğurması bile özel ve zahmetliyken gelip burada ahkam kesiyorsunuz. Lan para kazanmak çok zor iş değil evet zor ama kadının sorumluluğunun yanından bile geçemezken siz kendi annenize kendinizin değil de eşinizin bakmasını istiyorsunuz. Bir daha düşünün kim bencil diye. Siz bu kafayla giderseniz erkek eşini dövebilir mantığına bile sahip olursunuz. Allah sizin gibi kendini bilmezlerden korusun
- +1 yıl
@Ezvefg Sanırım erkekler hç bir şey yapmıyor aptal bir feminist daha :)
- +1 yıl
@HayalsizDasporav abi boş yapma cevap veremediğinde başka şeylerle suçluyorsun konu içinde konu açmaya çalişıyorsun. Neyse boş olduğunuzu düşünüyorum. Şayet dolu olsaydın bi güzel cevap verirdin bana. Cahil.
- +1 yıl
@Ezvefg AHhaha cahil dedi ya :)
Kaç kaç sen bu sorumluluk paradikmasından kendini kandır hatta ailem için yaşıyorum de çocuk hastalandığında ilk cepheyi terkedecek birisin
İnsani duygunuz yok bile ahhaha üzüldüm sana be - +1 yıl
@HayalsizDasporav Dediklerime yanıt yazamayarak başka yönlerden suçlamaya çalışan bir insana cahilden başka uygun bir kelime bulamadım. Üstelik kendisinin bir kadının doğurması sayesinde meydana gelen ama bunun bilincinde olmayan ve kadınlara genel olarak ikiyüzlü itamını yakıştıran bir erkeğin yorumuna, destek veren ve sorumluluk dahilinde olmayan bir olayı asıl sahibine değilde eşine yükleyip kadınlar üzerinden ahlak dersi veren bir cahille daha fazla münakaşa edip terbiyemi bozmak istemiyorum. Çünkü sizin bir konuda tartisma olayınız kendimi geliştireyim değil kendimi nasıl haklı çıkartırim olayıdır. Hata bizde aslında. Sizin gibi insanlara laf anlatmaya çalışmakta sorunumuz. Lafı burada bitiriyorum birileri gibi de beddua etmiyorum, sitedeki bazı insanların hatalarını alakası bile olmayan insanlara da vurmuyorum. Allah sizin dayatmalarınızdan ve cahilliğinizden korusun inşallah
- +1 yıl
@Magnoolia kro çingene kız kullanıla kullanıla mala dönmüşün akıllanmamışın hayatın poh gibi gececek
- +1 yıl
@Magnoolia p*rno mu mal senın gıbı kızların vıdeoları burada elden ele dolasıyor ben cekmıyorum senın gıbı fedakar mert erkeklere kötü orrrrrrrrrrrrrossssssssssssss. ppppppu cccocuklarına ıyı dıyen andaval kadınlar cektırıyor bak bu soruda kocasının yataga hapıs olmus annesıne bır kadın bakmamalı dıyen yarakcı erkekler var ya ıste onlar sıze duymak ıstedıklerınızı soleyıp sızı tuzaga cekıp sonra vıdeolarını elden ele dolastırıyorlar andaval sende burada ole seyler yapmıssan o vıdeolardan bırı senın olabılır ama bunu asla bılemıyeceksın ama evlenecegın adam ya da baban ya da kocan gorurse evlılıgıne gule gulşe dersın
- +1 yıl
@Magnoolia mal bana ne tabı sadece senı kullanıp atıyorlar bu nedenle lafım koydu dımı senın tıpın nasıl bır vıdeona bakayım orta malı salak senle kımse evlenmez evlense bıle alacak adan senı hergun dovecek ıtecek kakacak bırı olur senın hayatın THE END
- +1 yıl
SEN GERCEK NIKINLE GEL BAKALIM korkak saldırgan pasıf edılgen kavgacı senı YENI NIK ACMIS KAŞAAAR KAMU MALINA BAK
- +1 yıl
@Magnoolia lan kaşar hemcinslerime kendini kullandırman beni sevindirir kullandır kendini ama ben herkesin kullandıgından ıgrenırım bana yaklasma kıme köpek olursan ol ama bana 9 m bıle yaklasma sımdı sieeeee
- +1 yıl
@Magnoolia kullanılmış peçeteye bak :) birde cürümmüş gibi hava atıyo gece eğlenjem soytarım
- +1 yıl
@GitarımFirarda Reyiz sakin ne uğraşıyorsun bununla :) Aile ne demek öğrenmemiş biriyle zaman kaybetme
- +1 yıl
@HayalsizDasporav vakit geçiriyoruz :) her gece gelıp böyle seks soruları ıle nişanlısını aldatır bunun gibiler böyle hayatı tamamlarlar bu nedenle bızım serefsız erkek tayfasına kızmıyorum sımdı buna ozelden suran guzel buran guzel dıyenler vardır peçete işte:)
- +1 yıl
Pardon da sen önce git bir İslam'ın bu konu hakkında ne dediğini iyi araştır. Bakmadan fetva vermiş buradan şaka gibi. Ne cahilsin. şimdi git tabirinle en sert (!) hocayı dinle de öyle vaaz ver buradan. Kadınları esya gibi gören bu yolda her türlü manipülasyonları yapan aşağılık ve bilgisiz sensin. İslam ı bilmeyen çomarlar gelmiş burada yalan yanlış karalama yapıyor. Üstüne bir de kadınlara saldırıyor. Her türlü şiddeti yapan da sensin. Bir an önce türünüzün bitmesi dileğiyle.
Yani bunu kendi isteğinle teklif etsen çok güzel bir davranış olurdu ama emri vaki bir şekilde sana bunu söylemesi çok rahatsız edici ve felçli birine bakmakta öyle sanıldığı kadar kolay bir şey değil. Böyle bir şeyi de kolay kolay kimse kabul etmez. Bakıcı tutmaya devam edebilir seni hizmetli olarak mı eş olarak mı alıyor yanına?
760 Yorumla
Annesi için üzgünüm Allah şifa versin ama bakmak zorunda değilsin bu seni vicdansız ya da kötü birisi yapmaz büyük konuşmiyim ama ben olsam nişanı atma sebebim olurdu bir insanın ömür boyu sorumluluğunu almak kolay değil sen yeni evli olacaksın eşinle zaman geçirmek eğlenmek isteyeceksin ama yapamıycaksın bazıları eşinin başına böyle bişey gelse bakmaz mıydın demiş arkadaşlar sonradan olması farklı bile bile kabullenmek farklı saçmalamayı kesin ya üzgünüm seni bakıcı olarak görüyor evlenme sebebi bu
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
148
Cevap
83Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. senden böyle bir şey bekleyemez hele bide bakıcı varken.
senin böyle bir zorunluluğun yok oğlu olarak ona bakmak onun görevi.
sen bakar veya bakmazsın ama sana emri vaki yapamaz.60 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Evlenince anneme sen bakarsın mi? Bence bu tamamen emri vaki gibi birşey olmuş. Neredeyse bütün yorumları okudum. Bazilari ben bakarım demiş ki onlara hiç inanmadım. Nasıl bakacaksınız acaba bakmak o kadar kolay mı? O kişinin yemeği içmesi , yıkaması , altını temizlemesi o kadar kolay değil bir kere. Hep o kişiyle ilgilenmek gerekir ve kimse bunu yapmak istemez. Evlendikten sonra eşinle zaman geçirmek istersin gezmek tozmak istersin. Çocukların olursa onlarla vakit geçirmek istersin kimsenin gençliğini birine bakarak geçireceğini sanmıyorum. Bakmam diyenlerin yorumlarına ise bazi mal kafalılarda altına yorum yazmış senin ailen olsa ne yapardin diye. Herkes kendi ailesine bakar tabi çünkü onlar seni doğurdu büyüttü. Ama başkasına bakmak çok zordur. Ha tabi tamamen kadını bosverin ölüme terkedin asla demiyorum. İki tarafta çalışsın para kazansinlar böylelikle maddi durumları kötü olmaz. Ve adam annesi için bakıcı tutsun. Müsait oldukları zaman annesini ziyarete gidip onlarda birkaç birşeye yardım ederler. Adamın annesi olduğu için onun ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum ama isterse kızda yardım edebilir. Herneyse kimsenin bütün gün birine bakacağını düşünmüyorum. En iyisi bakıcı tutmaktır.
20 YorumlaBence işin sonrasını iyi düşün, eğer bakıcı tutabilecek parası varsa neden evlenince gerek kalmayacağını düşünüyor? Büyük laf etmek istemiyorum, Allah o kadıncağızın yardımcısı olsun ve senin de, nişanlının da ama bakabilicek misin bunu iyi düşün. Bak desem bi türlü bakma desem bir türlü, bakıcıya parası yetiyorsa tutsa daha iyi olur belki, yani bu konuları konuşmak için mutlaka psikoloğa git bu dönemde, evlilik psikolojisi çok önemli, buna ne kadar müsaitsin ya da nasıl hareket etmelisin sana destek olabilirler.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma sapan bir sürü yorum var duygusal açıdan değil mantığınızı hareket ettirin önce kimse düşünmüyor genç bir kadının evlilikte hayali mutlu olmak çocuklarının olması güzel bir yuva kurmasıdır, hasta yatalak insana bakmak bebek bakmaktan daha zor yani geceler boyu uyutmayan bebek ömür boyu uyutmayacak bir insan olacak hayatınızda kadın kocasını mı mutlu etmeye çalışsın bebeğine mi baksın çalışsın mı evinin ihtiyaçlarını mı gidersin temizlik yemek çamaşır bebek birde üstüne hasta bir insana bakmak kolay değil kimsenin kızı kimsenin anasına babasına bakmak zorunda değil o kadının kardeşleri diğer çocukları da yardımcı olup el atsın bakıcı tutsun millet evini zor geçindiriyor bu zamanda
50 Yorumla
+1 yılYeni evleneceksin eşinle gezmek onunla vakit geçirmek istersin. Madem bir bakıcı varmış en azından evliliğinizin ilk yıllarında annesine bakmasına devam ettirmeli.
Felçli birine bakmak kolay değil , devamlı yanında olmak gerekiyor. Komşumdan biliyorum felçli annesine bakıyordu çok zor.
Nişanliniz bencillik yapıyor ya da niyeti annesine ücretsiz bakabileceği için bir eş aramak..60 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılSana kizmaya hic hakki yok.
Kolaymi felcli birine bakmak, felcli birine bakmak sadece yemek yedirmek degildir, onu yikamak, altini almak.
Bunu herkes yapamaz, ben yapamazdim.
Ustelik evleniyorsan yuva kuruyorsun, senin bebegin olcak, bebegemi bakcan, annesine mi, esinle mi ilgilencen, ev isleriylemi ilgilencen?
Nisanlin hicmi akli yok? Hicmi bunlari dusunmuyor?
Iyiki direkt yapmam demissin bu senin gorevin degil, yaparsanda iyi niyetinden olmali bu yuzden sana hic ama hic kizmaya hakki yok.10 Yorumla
+1 yılBenimde nişanlımın bir ablası var zihinsel engelli ve epilepsi hastası sürekli kriz geçirip bayılıp duruyor ayriyetten engelli olduğu için aynı kelimeyihiç susmadan 200 kere söylüyor üç yıldır o kızın hiç sustuğunu görmedim kaynanam geçen evlenince sizde yaşar gibisinden konuştu ortalığı ayağa kaldırdım ben senin ablanın bakıcılığınu yapmak zorunda değilim istemiyorum evime kimseyi o 50 yıldır bakıyo şimdi ben evlenince keyif mi yapacak ablanı benim başıma salıp dedim ben daha yeni evliyim hastayı bana baktırmak ne kadar doğru allah aşkına? Sevgilim banada kızdı geçici bi süre alırız yanımıza dedi bende asla kabul etmedim böyle bişey olursa ben evlenmek istemiyorum direk boşanırım bakacak o kadar insan var ben bakmak zorunda değilim dedim ve oda bende istemiyorum böylr bişeyi diyerek konuyu kapattı ama daha evlenmedik ilerde ne olur bilemem
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 501 cevap paylaştı. Direk olmaz demen çok yanlış olmuş şayet senin annen hasta olsa ve senden başka kimsesi olmasa evlenirken yanında götürmen gerekse napıcaksın ve evleneceğin adam sana olmaz dese bu böyle direk yok diyebilceğin bişey değil malesef ha bi yolu mutlaka vardır anlatırsın konuşursun bakıcıda kalsın beraber ilgileniriz dersin benim eşimin %99 engelli kardeşi var ve çoğu zaman beraber baktık ha daha kaynanam yaşıyor o bakıyo ama Allah korusun bakmak bana kalırsa bakarımda yani kendi hayatına da bakmak lazım ya benimde başıma böyle birşey gelirse demek lazım komple sen bak demiyorum illaki gezeceksin çocuğun olacak tek başına yapabileceğin bişey değil hasta bakmak ama nişanlını seviyosan eğer bazı imtihanlarıda yaşıcaksın
20 Yorumla
+1 yılZor bir durum. Ama bu güzel gecede beddua etmek istemem de herkes cevabı gibi yaşasın. Umarım kimse kimseye muhtaç olmaz ama birileri yaşlanınca birilerine muhtaç olacaksa illa ki burda atıp tutanlar yaşasın ki hatirlasinlar bugün yazdıklarını:) ve tepki gösterecek olanlara peşinen yazayım eşimin anne ya da babası aynı durumu yaşarsa ki Allah kimseye yaşatmasın eşim istemese bile ben isterdim bizimle yaşamalarını. Haa maddi durum yerindeyse tabii ki bakıcı tutulmali ama maddi durum kritikse bakmak ZORUNDAYIZ. Bizi büyüten yetiştiren insanlara karşı minnet borcumuz. Soruyu soran arkadaş bir gün aynı akıbeti yaşayabileceğini unutma ve ona göre hareket et derim.:)
32 Yorumla- +1 yıl
Anlamazlar bunlar, hadi ordan et.
- +1 yıl
@basitamatepkisiz dediğin gibi bazen yaşamadan öğrenilmez. Umarım çok geç olmadan herkes insan olduğunu ve karşı tarafın da insan olduğunu hatırlar.
+1 yılSenin fikrini almadan böyle birşey demesi seninle biraz bakıcı niyetiyle evleniyor gibi birşey olmuş. Ama ben eğer çalışmayacak evde duracak birisi olsaydım bakmayı isterdim yani yazık onun yerinde bnede olabilirim diye düşünürdüm ya da durumum varsa iyi bir bakıcı tutardım. Ama nişanlının yaptığı hoş bir davranış değil sonuçta senin fikrini alması gerekirdi sen bakarsın artık demesi senin fikirlerini önemsemedigi anlamına gelir birde sen istemeyince kizmasi filan bildiğin bu evlenince sözünü geçirecek birisini arıyor
20 Yorumla
+1 yılKonunun içeriginden cok erkeklerin yorumlari benim dikkatimi cekti
Hele bi tanesi altta paran yoksa kocanin eline bakiyorsan o senin patronun isverenin her istedini yapicaksin demis ya la
Abi valla turk kadinlarina plaket felan versinler baskada dicem yok..90 Yorumla
+1 yılDurum karışık gibi tabi sen evlilik hayallerinde o eve girip bi hastaya bakmayi istemessin ve insanlık naminada nişanlin annesine bakacak kişi olarak sana muhtaç gibi ya da bakiciyi def edip paradan tasarruf etme çabasında sizi gerçek hayatta tanisaydim belki o zaman bu konuya kesin bi açıklık g etirebilirdim gerçekten kendimi ikimizinde yerine koyduğumda durum çok zor "anneme bakmak istemeyen nişanlim ilerde hasta olursam banada bakmaz" " ben evlenip hayallerimi yasamak istiyorum ama bu adam annemede bakarsin diyo" tamamen insanlık imtihan meselesi.
10 Yorumlazor çok zor ama annelere her zaman saygımız var. ben olsam ne yapardım bılmem ama bakamamda dıyemezdım herhalde. çünkü kendı annem olmadığı ıçın annelerın önemını bılıyorum ve hayır dıyemezdım ama nışanlımda benı sevıyorsa yardımcı olurdu zaten. sonuçta evlenınce ıkınızın annesı oluyor ve. bence ona de kı. bakıcıya ışı bıraktırma senın ANNEN tabıkı benımde annem ama bakıcıda bana yardımcı olur de. bütün gün sadece annene bakamam başka ışlerım de olur ıllakı o zaman ne yapacağım de. yanı bul bırşeyler kı bakıcı ışı bırakmasın. yanı nışanlında çok yanlış konuşmuş o ne demek ya sen bakıcımısında sana öyle muamele edıyor. ben senın eşın olucam bakıcı değıl de ama tabıkı ılgıleneceğım demeyı unutma
00 YorumlaEvlendikten sonra böle bi durum gelisse belki insan Allah rızası için yapabilir bunu ama ne bilim başından bunu kabullenmek bile bile lades oluyo sanki. Bende yapamazdım sanırım bunu. Zor bi karar. Bunu kabul etmemek seni kötü biri yapmaz. ya da sevdigin için fedakarlık etmediginin de göstergesi değil. Çok iyi dusunmelisin. Çünkü bütün yaşamın kisitlanicak. Herhangi bisi yapmaya kalkistiginda 100 kere dusunmen gerekicek. Düşünsene tatile gitmen bile birsuru sıkıntıya yol acicak. Tatili bırak bi arkadaşına bile gitmen imkansizlasicak. Sosyal hayatı askıya alman gerekicek başka bir degisle. Üst kattaki komsumdan biliyorum. Kadin bana bi kahve içmeye bile inemiyo evde kayinvalidesi yatalak olduğu için. Her açıdan çok iyi düşünmen gerek. Unutma önemli olan önce sensin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüşünmesi bile zor. Ne yorum yapsam bilmiyorum ama insan yükü ağır kendin annen bile olsa. Tabi ki de yeri geldiği zaman bakarsın ama yeni evleneceksiniz ve bunu sana sormadan doğrudan sen yaparsın demesi çok yanlış, başka kardeşi yok mu? Ama onun açısından bakınca da annesini güvendiği sevdiği insana emanet etmek istiyor. Of bilemiyorum çok karışık ama sen haklısın bence ilk duyduğunda birden o tepkiyi vermende. Allah yardımcın olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin
- Aşk İlişkileri konusunda 881 cevap paylaştı.
+1 yılseviyorsan kabul edersin neticede oda annesi atamaz ya ha bakıcıda kalabilir aslında aynı evde ve ya yakınında yaşayabilirsiniz ama evlenince masraf artıcağını varsayarsak bakıcı parasını da o veriyorsa doğal olarak masraf kısmak için bakıcıyı işten çıkarıcaktır ve olay sana patlıcaktır yanlış anlamanı istemem ama benim de annem hasta felçli değil ama evlencem ciddi konuştum birileri olduğunda bende diyorum aynı evde kalıcaz ve sen bakıcaksın bakıcaksın kastım hani yemek ev temizliği vs yapabilicek durumda değil çünkü beni seven kabul eder sevmeyen için bişi yapamam annemi de atamıcama göre kendi adıma
40 Yorumla
+1 yıleğerki bunu yapmak isteyen birisi varsa, gönülden isterse kabul eder. ama kabul etmiyorsan kimse sana bir şey diyemez. ve bende olsam kabul etmezdim. çünkü kaç yaşındasın bilmiyorum ama, hasta bir kadının sorumluluğunu üstlenmek demek, hayatını o kişiye adamak demek. ve senden böyle bir şeyi istemeye nişanlının hakkı yok. hele ki sen kabul etmeyince kızmaya asla hakkı yok. sen bakıcı değilsin. şu zamana kadar bakıcı baktıysa nisanlinin annesine, siz evlendikten sonra da bakıcı bakacak. ha sen bakmak isteseydin bakardın orada problem yok. ama istemiyorsun, ve istememekte son derece haklısın. sen hizmetçisi degilsin. SEN BAKICI DEĞİLSİN. kimse seni hayatin boyunca yükünü taşıyacağın bir seye zorlayamaz. bu hak değil. ayrıca bakıcının işi bu olduğu için çok daha güzel bakar.
10 Yorumla
+1 yılEmrivaki yapıyor. Tamam Allah kimseyi düşürmesin ama bunu seninle nişanlanmadan önce konuşması gerekirdi. Felçli bir hastaya bakmak kolay mı. Ona bakan kişinin de hayatı bitiyor gibi. Bir yere gidemiceksin. Belki bi kursa gidiceksin. Gezmeye gidiceksin. Annene bile kalmaya gitmen sorun olur. Ayrıca ne mezunusun. Çalışmıcaksın evlenince sanırım sana bunu dediğine göre. Öyle kızarak üste çıkmasın nişanlın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi şöyle durumu varsa bakıcı tutmalı, eğer durumunuz iyi değilse sonuçta annesi ve kendisi bakamaz. Eğer bakıcı tutarsa bakıcı parası az değil emin ol 4 bin tl den başlar öyle bi bakıcılık. Bunu eşinin vermesini ister miydin bu br, ikincisi diyelim başka birini sevdin hayat bu belki senin anneni başına gelcek kim bakacak yaşlılara durmun yoksa, ya çocukları ya da yakınları varsa o da vs bu dünya geçici biraz insan olmak lazım emin ol ben dindar biri de değilim ateist olarak düşüncem bu sen de kesin kendine inançlı biriyim diyosundur. Ama şu var eşin bakıcı tutmak için mi evleniyo seni sevdiği için mi seni gerçekten seviyosa sen de seviyosan çözüm bulablrsiniz kendi aranızda...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Herhangi bir işte çalışıp kendi ekonomik özgürlüğüne sahip degilsen ve erkegin kazanci ile yaşamını sürdüreceksen kuralları sen koyamazsin. Eşim diyecegin kişi senin işverenin gibi olur.
Yani adam diyor ki sana bu başvurduğun işin koşulları bu.
Bilmem yeterince açıklayıcı olabildim mi?46 Yorumla- +1 yıl
@Erotltp Üvey babanızla ilişkinizin detayini bilmiyorum. Ama biriyle bir arada ayni evde yaşıyorsanız burada önemli olan ekonomik dengedir. Sizin kazanciniz yetmiyor ve ona ekonomik olarak bağımlı iseniz bu olayı istismar edip size karşı adil ve saygılı olabilir de olmayabilir de. Bu onun kişiliği ile alakalıdır.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsallah nisani atmissindir. Emin ol o kadinda senin bakmani istemez eger iyi bir insansa. Yeni gelin kendi eviyle yuvasiyla cocuklariyla alakadar olur. Heveslendigi seyleri yasar mutlu olur. Bunuda gectm yatalak birine bakmak cok zor. Yasadigimiz icin biliyorum. Gece uykusu yok o yemek yemeden sen yiyemezsin onu gec birakip bi yere gidemezsin basinda biri durmak zorunda. Butun hayatin ona bagli. Ustelik bir bebegin altini temizlemekle buyuk birinin altini temizlemek ayni sey degil. Eger senden boyle bir sey bekliyorsa kabul etme derim. Annelerin her zaman bas ustunde yeri var ama bakici varsa sen onlarin gerekli ihtiyacini karsilarsin o kdr. Ama kendin icin diorum ne kdr seversen sev kabul etme derim ben.
10 Yorumla
+1 yılkimse annesini kaldırıp atamaz ama felçli bir kadının bakımını eşinin üstüne yıkıp hayatını mahvedemez. Annesini çok seviyorsa özel çalışan tutacak baktıracak, bakacak. Ayrılma nedeni bence
100 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılBunu baştan konuşsaydı belki durumunuz farklı olurdu. İnsan yükü çok ağırdır hem bakana hem baktirana. Anne ve babaya evlat bakar gelin veya damat Allah rızası için bakar zorunluluğu yoktur eşinde zorlama hakkı yoktur. Hakkinizda hayırlısı olsun
10 Yorumla
+1 yılNişamlın iyi insanmış, sadece kızmış, değerini bil nişanlının...
Aynı olay değil de, benzer bir olay benim başıma gelmişti. Kız ile tüm ilişkimi orada kestim. Bir daha hiç görüşmedim.
Bugün annesi felçli, yarın senin felçli olmayacağının garantisi var mı?
Bugün nişanlın, yarın evleneceğin adam evlendikten sonra sen engelli olsan, bir kaza geçirsen senden boşansa hoşuna gider mi?29 Yorumla- +1 yıl
Vurdu gol oldu
- +1 yıl
Ya ne alaka evleneceği kişi felçli olsa bakardı da annesi bu allah için bencil olmayın sen evleneceğin kadının babası felçli olsa bakar mıydın ona? Bakmak deerken parayı verip bakıcı tutmaktan bahsetmiyorum ha eminim çoğu erkek onu bile yapmaz da, bizzat sen bakacaksın altını degistireceksin, yemegini yedireceksin.. Bakar mıydın?
- +1 yıl
@sanadiyorumsana2 Bak arkadaşım eyer evleniceksen sevdiin insanın ailesine bakmalısın cunki esinin ailesi ya onlar dunyaya getirmis onlar olmasa onunla beraber yuva kuramazdin bu manevi bisey belki bir sinav senin de ailen de oyle bisey olsa o dese bakmam ozaman ne olucak? Benim eyer evlenicegim insanin ailesinde oyle birsey olsa basimin ustunde yeri var benim de bahsettigimoyle zaten parayla baktirmak yakisi kalmaz. He hastane ortaminda bakima muhtactir o ayri birsey ama cok yanlis dusunuyosunuz arkadaslar ne demek bakmam etmem yapmayin ya bu dunyanin diger tarafida var.
- +1 yıl
@Birgaripdenizci ben kendi aileme bir şey olsa zaten evleneceğim kişiye baktırmam kendim bakarım. Herkes kendi ailesine bakmalı. Evlenmek aoleleri birleştirmek değil yrni bir aile kurmaktır. Ailene bağımlıysan bakmakla yükümlüysen evlenmezsin çalışır ailene bakarsın bu kadar basit.
- +1 yıl
@sanadiyorumsana2 kendin bakican da evlendikten sonra olsa napicaksin hoş evlebmeden olsa ne farkeder hayatin karsimiza ne cikarticani bilemeyiz ben esimi tamm emrivaki olmuş ama sirf bu yuzden de hayir bakmam etmem denmemeli
- +1 yıl
@Birgaripdenizci bakmak istemiyorsa bakmam diyecek tabi ki. Zorla baktıramazsın. Ha illa biri annene baksın istiyorsan varsa enayi bi kadın onunla evlenirsin
- +1 yıl
@sanadiyorumsana2 yazik kafana
- +1 yıl
Kimse kimsenin annesine bakmak zorunda değil herkes kendi annesine bakar biriyle evleniyorum diye annesiyle de evlenmiyorum ya gencecik bir kız niye ömrünü hasta birine adasın elin kadının altını değişsin madem öyle nişanlısı bir bakıcı kadın tutsun kız da gözaltına kulak olsun yine yemeğini falan yedirir de koca kadının altını değişmek çok kötü bazen insan küçük bebeğin bile altını değişemiyor
Birine bakmak insanların sandığı kadar kolay birşey değil o yüzden eğer gönlün yoksa baştan konuş hatta sen evliliği ciddi ciddi düşün böyle olmaz. Kimsenin anasına babasına hizmet etmek zorunda değilsin kardeşim çok isteyenin anası orda kendisi baksın. Kendini kullandırma
20 Yorumla
+1 yılkendi annen o durumda olsa bakmayacak mısın?
nişanlım diye bahsettiğin kişi ileride eşin olacak, annesi de annen. kendi annen rahatsız olsa nasıl bakmakla yükümlüysen, o adamla berabersen onun annesi için de bir yükümlülüğün var. burda söylenen saçma sapan hizmetçi, bakıcı sıfatlarıyla bir değil bu. sen nişanlına biraz değer versen zaten kendin bunu teklif ederdin ya da sana söylediğinde itiraz etmez yanında olduğunu belli ederdin. evliliğin sorumluluğuna hazır değilsen çıkmayacaktın yola. o kadın da birilerine muhtaç olmak istemezdi inan.
fazla da bir şey diyemiyorum vicdan meselesi...10 Yorumla
+1 yılBen bakmazdım açık ve net söyleyeyim. Evlenmenin amacı hasta bakıcılığı yapmak, hizmetçilik yapmak değil. Ben evlenirken sadece ben ve evleneceğim adam yeni bir aile kuruyor olacağız, bunun için eski ailemizi hayatımıza dahil etmemek gerekiyor. Madem önceden bakıcı tutuyorlardı yine tutsunlar? Valla ben duyduğum an kaçarak uzaklaşırdım bir de üstüne sinirlenmiş 😄 zorunda mıyım ya banane.
10 YorumlaBakıcı olman için mi evleniyor seninle bu nasıl bir mantık? hiç samimi değil. Evlenmek istediğin adamı tekrar gözden geçir derim. Böyle baskı yapması falan hiç hoş değil. Sana sormadan dayatması bu kişinin sana saygısının olmadığını gösteriyor. Bence geri adım atma ve hayalini kuramadığın bir evlilik yaşama derim..
10 Yorumla
+1 yılBenim anneannem de felçli. Ona yaklaşık dört sene annem baktı. Şu an yanında bakıcı var ama bir şey olsa yine peşinde o koşturuyor. Hasta bakmak zor iş. Sabır ister. Çalışmak istiyorsan evlenince konuşun ve nişanlın bunu bilerek hareket etsin. Çalışmak istemiyorsan da bak. Bir gün sen de o duruma düşebilirsin. (Tabi, yine sen bilirsin.)
10 Yorumla
+1 yılÇok zor bı imtihan Rabb'im her iki tarafı da feraha çıkarsın o anneye"de ve onun gibi nicesine Rabb'im şafi adıyla şifa versin Rabbim kimseyi elden ayaktan düşürp te kimseye muhtaç etmesin🤲
70 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılValla yorum yapsam mı bilemedim
Bakmak zorunda değilsin eğer böyle birşey istemiyorsan yanlış kişiyle birliktesin
Büyük ihtimalle o kişiyle beraber olursan annesine baktıracak
İstemiyorsan yol yakınken ayrıl20 Yorumla Kusura bakma da kendisi gününü gün edip annesini de sana mı baktıracak? Kendi bile yardımcı olamayıp bakıcı tutmuşken nasıl senden böyle bir şey isteyebilir? Allah korusun bu felç durumunu ben yaşasam asla gelinimin bana bakmasını istemezdim. Kimsenin omzuna böyle bir yük sırtlayamam.
00 Yorumla
+1 yılCanım benim sen direkt olmaz diyince alınmış olabilir. Ama sen sonuna kadar haklısın. Bence düzgünce tekradan aciklayabilirsin. Ben evlendikten sonnra seninle vakit gecirmek istiyorum gezmek istiyorum eglenmek istiyorum dersin. Zaten halihazirda bir bakıcı varmış ki ve bence anneside bu durumdan hoşlanmaz mantiken. Bir bakiciya alismisken yenisine tekrardan alismaya calismak zor olur. Yani felçli bir insana bakmak cok zor bisey tüm gününü ona ayırmak zorundasin. Bence eşinin fikrini degistirmeye çalış eger degismiyorsa sana kati geliyorsa hala artik onu kendi içinde tartman lazim. Hayırlısı olsun
00 Yorumla
+1 yılBu öyle kolay bir sorumluluk değil tabii ki, mükafatı çok fazla olsa da her insanın yapabileceği bir şey de değil. Bunu emri vaki söylemesi doğru değil, eğer bu şekilde düşünüyorsa sana sorar kabul etmezsen de gözden geçirmeniz gerekebilir çünkü senin de böyle bir zorunluluğun yok.
00 Yorumla
+1 yılErkeklerin yorumlarına baktım da insan geriliyor cidden. Sanki kendileri olsa kayınvalidesine bakmayı kolayca kabul edecek, neyse. Bu teklifi sen yapmış olsaydın hoş bir durum olurdu tabi ama felçli insana bakmak uzaktan sanıldığı kadar kolay değil, zorla yapılacak iş de değil. Ben bakamam diyorsan bakıcıya devam edilmeli, oturup doğru düzgün konuşun bence. İşinize gelmeyen bir durum olursa da yapacak pek bir şey yok zaten
00 YorumlaŞimdi her nekadar duygusal baksakta yersiz bir tutum yeni evlenmiş biri bir erkek olarak söylüyorum eşini gezdirmek mutlu etmek ister beraber eğlenmek ister ama arkadaş nasıl bir bakış açısıyla söyledi bilemeyiz ilerki zamanlar için söylüyorsa eğer, sen buna mecbur değilsin felçli insanın bakımı zordur zaten sen bakmak istesende bakıcı senden doğal olarak tecrübeli olduğu için daha iyi bakar arkadaşla bu konu hakkında daha geniş manalı diyaloğa gir bence sen
50 Yorumla
+1 yılYani yanlış anlaşılmasın ama ben bakamam kendi annem olsa seve seve de bende emeği olmayan birine zor madem öyle ben çalışim oğlu baksın annesine
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFelçli birine bakmak çok zor bir durum insanlar genelde duygusal yaklaşıyorlar vicdansızlıkla suçluyorlar. Ama işin içine girince ne kadar zor olduğu ortaya çıkıyor zaten bilen kişi o kadar duygusal yaklaşmaz. ( öyle düşünmeleri onların suçu değil ama ) bence iyice düşün taşın ona göre karar ver. Bunu yapmak istiyor musun yapabilir misin, ha birde nişanlını da unutma belki şaka yapmış olabilir ama sizi tanımıyorum o yüzden yorumum çok sağlıklı değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenimde konuştuğum çocuğun ablasi rahatsizdı ama felc değildi sinir krizleri geciriyordu erkek arkadasim bana dediki evlenince annem babam ölürse bizimle yasayacak ablamla enistemin yaninda olmaz dedi... zaten maasi da var dedi yani parasi var kalir demek istedi.. bu sebep olmasada bende farkli sebeplerden ayrılma karari aldim. olmayacağı varmış.
10 YorumlaKabul etmek zorunda değilsin elbette, aynı şekilde o da bunu kabul etmeyen bir kadınla birlikte olmak zorunda değil. Peşin peşin konuşun bu konuyu açıldığı iyi olmuş.
70 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen ilerde Allah kısmet ederde iş bulabilirsem çalışacağım için ve güç bakımından zayıf bir kız olduğum için yapamazdım tek başıma ama eve alırdım bakıcı tutardık yardım ederdim diye düşünüyorum ama bunun emri vakisini yapması çok yanlış önce konuşmalıydı seninle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadının zaten bakıcısı var, neden belli bir düzeni bozmaya çalışıyor nişanlın. Yani yaşlı kişiye bakıcısı bakar, gelin kız filan değil. 50 yıl öncesini yaşamıyoruz. Bu işi uzman kişilere bırakmak lazım.
Öyle emri vaki şekilde sana sen bakarsın zaten diyemez. Nişanlın biraz kibar olmalıydı.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen zaten tek başına bakamazsın kızları da arada sana yardım edecekse bakabilirsin ama tek başına bakmakta sorlanırsın bunu söylemesi mantıksız olmuş zaten kendin isteseydin ondan önce derdin bunu bilmesi gerekirdi bakmak ya da bakmamak sana kalmış bu konuda yorum yapmak doğru olmaz ben olsam eğer çalışmıyorsam ve diğer gelinleri ya da kızları yardım edecekse bakardım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılYanlis anlama acimasizlik olsun diye demiyorum annesine bedava bakilsin diye mi evleniyor. Ya yarin birgun cocugun olur nasil yetisceksin... erkek milleti rahata alisirsa para konusunda sonra daha buyuk tartisma cikicak daha sonra bakici tutmak istemeyecek.
04 Yorumla- +1 yıl
Genelleme biraz abez olmuş her insan aynı değil ve ayrıca ekleyerek gidelim denemiş olabilir benimle herşeye var mı diye çünki bu kardeşimiz yeni evlenecek eşiyle gezmek eğlenmek mutlu olmak ister erkekde mantıklı ve hissiyatlı düşünüyorsa bunu ister hem bu kız taze gelin ve ayrica bakmak istese bile bakıcı daha iyi bakar bu kızın bi tecrübesi yok erkek bunun farkındadır umarım ve umarım iyi günde kötü günde beni yanlız bırakırmı düşüncesiyle denemek istemiştir Anne bu ayrıca empati kuralım lütfen
- +1 yıl
- +1 yıl
Özgür irade sahibisin. ha toplumun değer yargıları sana bunu istediği kadar diretsin. reddetme hakkına da sahipsin. Bu iş gönüllülük esasıdır. Gönüllü olmazsan sana da hastaya da yazık olur.
30 Yorumla
+1 yılNişanlın seni annesine bakıcı olarak mı alıyor, ne kadar bağnaz cahilce bir düşünce.
Bakıcı bakmaya devam etsin, sen de annesinin ve kocanın gönlünü hoş et yeter.
Çalış kazan eşine evine destek ol.10 Yorumla
+1 yılAz yesin hizmetçi tutsun. Gerçekten öküzlük yaptığı hiç hoş değil. Ayrıca insan yükü çok ağırdır insanlar kendi canından kanından olanlara bile zorluklarla bakıyor. Bencil ve fazlasıyla hödük bundan koca falan olmaz. Ömrünü tüketir yontulana kadar.
10 YorumlaSana bunu yüklemesi hiç hoş değil. Sadece kendin istersen ve teklif edersen olur. Bence bu kafada biriyle yolları ayırmalısın
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Öncelikle verecegın karara saygı duyarım. Dine bakış acın nedır bilmiyorum fakat o felçli kadın ahirette senın kurtarıcın olabilir, imtihan dünyası kime ne olacağı hic belli değil.
30 Yorumla
+1 yılseven kabul eder annesinden mi vaz geçsin istiyorsun ya da evlisiniz başka ev nasıl tutsun adam ya da aynı evin içinde bakıcı sen kaynanan eşin olarak mı yaşamak istersin az mantıklı olun ve vicdanınızıda konuya katın.
00 YorumlaBakıcıya gerek olduğunu felçli birine bakımın kolay olmadığını söyle yüne elinden geleni yapabiliceğini fakat bütün yükü yüklenemiyceğini anlat eğer kabul etmezse vur tekmeyi seni hizmetçi diye mi alıyor
00 Yorumla
+1 yılBen babama bakmam dedim kardeşim beni engelledi ve sildi beni bir kalemde sen bu işi uzatma ayrıl ve kendini kurtarmaya uğraş neyse tepki almadan bana eyvallah yine hakaret içerikli yorumlar gelmeden ben bu musibete davetiye cikarmayayim
00 Yorumla
+1 yılSenin için de zor nişanlının annesi içinde nişanlın için de zor bir durum. Bakmak isteyip istememek senin vicdanına kalmış bir şey. Başka da bir şey diyemem.
Allah kimseyi kimsenin eline koymasın.!00 YorumlaKimse kabul etmez şimdi burda kimse konuşmasin hasta birini bakmak kolay mı yediği içtiği ilaçları bütün gün onla ilgilenceksin iş güç yemek hepsinle ilgilenceksin ilerde çocuğun olcak yani saçma bakıcı bakması daha mantıklı kimse bakmaz istemez
00 Yorumla
+1 yılBakmak istemeyebilirsin bu senin en doğal hakkın sen de bakıcı olmaya gitmedin o eve. Senin düşünceni sormadan oldu bittiye getirmemeli. Sen bu konuyu gündeme getirip kendi düşüncelerini ifade etmelisin.
00 YorumlaKanka evlenmemissin daha zorunda değilsin rabbim öyle bir seçime bırakmasın kimseyi ama üstlenemezdim böyle bir durumu ben nişanlına da. hak veriyorum sonuçta annesi onu doğuran büyüten oda onu baskalarinij eline bırakmak istemez
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle kabul edemezsin senin de bir hayatın olacak , sosyal iliskilerin arkadaşların , kendi çocuğun vs , bakıcı tutmak zorunda , yoksa sakin kabul etme evlenmeyi , seni annen kaynananın kolesi olman icin doğurmadı seni bu genç yaşında
00 Yorumla
+1 yılFelç durumu nedir? Abla kız kardeş yok mu?
Yoksa bile yeni evleniyorsun sonuçta sana böyle bir teklifle gelmemeliydi. Bakıcı tutulabilir sende ekstra yardımcı olursun zamanla Allah yardımcınız olsun :)00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 568 cevap paylaştı.
+1 yılKimsenin bakma zorunluluğu yok sırf bakıcı derdinden evleniyor o zaman evlilik temizlik bakıcılık değildir karşındaki kişi sana bunun için kızdıysa baştan ayrıl yoksa ileride kucağın da çocukla kapının önünde kalırsın
00 Yorumla
+1 yılKendi anne babandan pay biçmelisin, onların sana ihtiyacı olsaydı yardımcı olurdun aynı şey eşinin ailesi içinde geçerli beraber bakarsınız işte annesini sana emanet ediyor
15 Yorumla- +1 yıl
Bakıcılık mı yapacak karılık mı nerde görülmüş ev ev üstüne kurulduğu hasta bakarak mı geçirecek ömrünü
- +1 yıl
@sericevappls cahil cahil konuşmayın ya muhtaç bir insana yardım etmek zarar mı getirir hayır mı. Kendi anne babanız sakat kalsa ne yapardınız acaba başkasına mı emanet ederdiniz ailenize mi. Bakıcılık dediğiniz alt tarafı yemek verecek yıkayacak eşi destek olur illa ki sığır değildir. Temizinden kadının yattığı yere çarsaf sermek mi zor gelecek yatalak bir insan 6 aylık bebek gibi bakım ister tek fark ağlamıyor kendi kendine uyuyor nesi zor?
Eşimin annesini çok severim Allah göstermesin yaşatmasın tabi ama ben bakardım kendi annemin yerine koyarım çünkü eşimi seviyorum onu büyütenide seviyorum sorun yok. - +1 yıl
Bak böyle anlatınca tabiki haklısın ama bide şu açıdan düşün insan bi zaman sonra beziyor halinden hayat kolay değil herkes anlattığın kadar iyi durumda hastalık geçirmiyor çok kötü durumda olanlarda var böyle zamanlarda aile büyükleri devreye girmeli en son geline damata düşer iş kimse yok ise
- +1 yıl
@sericevappls demek ki kimseleri yok ki bakıcıya emanet etmek zorunda kalmış ama eşi olacak kişiden yardım istemeside çok doğal bir durum tabi ki herkes bir değil ama bunda kötülük düşünmüyorum ben soran kişi gibi, herkesin görüşü farklıdır ama bana annesini emanet edecek güveni verdiğim için mutlu olurdum
- +1 yıl
Herkes böyle sevgiyle baksa keşke bazıları sırf ailesine baktırmak için evleniyor
- Devamını Gör (171)
Devamını Gör(216)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Nişanlım felçli annesi için "evlenince anneme sen bakarsın" dedi. Kim böyle bir şeyi kabul eder?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler