Yoksa gerek yok mu?
Ya da hangi konularda izin alınmalı?

izin almak bence kaba bir kelime
ancak yinede habersiz bırakmamalı eşler birbirini..
haber etmeli..
Zaten zaman içerisinde birbirlerinin huyunu suyunu bilen çiftler adapte oluyorlar kolayca
Babamın annemden,
annemin ise babamdan izin aldığını hiç görmedim. Fikrini alır lakin izin istemez. Çünkü birbirlerini çok iyi tanıyorlar ve ona göre kararlar alıyorlar.
İleride eşimin benden izin almasını istemem, izin almak hiç istemem.
Kişiden kişiye değişen durum; kimi izin istenmediğinden rahatsız olur, kimi kendi aklı yokmuş gibi izin istemekten rahatsız olur. Doğrusu böyledir diyeceğimiz konu değil bu.
Bence izin almak yerine haber verilmeli
Ben izin konusunu sevmiyorum ama herhangi bir yere giderken haber verilmeli gitmeden önce konuşulmalı
Cevap
8Cevap
Eşlerin birbirinden haberlerinin olmasını sağlıklı buluyorum. Bunun bir izin boyutna ulaşmasını ise reddederim. İnsanların, kedni doğal haklarını ve seçimleirni kullanmasının kısıtlanması, sevginin btişi ve saygının olmaması demektir.
Eşin eşden haberi olmayacaksa başkalarından farkı ne? aynı evde yaşıyor olmalarımı? Aile bireyleri birbirilerinin arkaslndan iş çevirecekse aile olmak neye denir ki? İyice çivisi çıkmış insanların. Eşine ne yaptığını nereye gideceğini haber vermekte bir sorun görüyorsan evlenme bekar yaşamaya devam.
Her konuda ortak karar alınırsa o evlilik daha uzun süreli ve daha huzurlu olur. 😎
Her iki taraf da ne yapmaması gerektiğini biliyorsa izin almaya gerek yok sadece haber verilir.
Izin alma degilde, haber vermeli saygi geregi
En azından haber vermeli
yani tabiki birbirlerine güven için haber vermeli.
Bazı konularda almalı
Haber vermek daha doğru bence
Almalılar gizli saklı olmamalı
Haber vermeli
Ortak.
Haber verilmeli.
Nezaketen olabilir
Almalı bence
Haber vermeli bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?