Izin almak derken yani niye birbirine zaten izin alacaklar ki sadece bir şey Yaptıkları zaman birbirine haber etmesi yeterlidir Sanki onun amiri Patronu izin alacak Benim bildigim izin iş yerlerinde olan bir şeydir Özer hayatta hicbir zaman izin diye Bir şey olur mu sadece ve sadece kişiler yaptıklarını birbirine haber etsin yeterli ama tutupta şimdi bu konuyu farklı noktalara çekmeyin
Ben kısıtlayıcı biri değilim veyahut kadının hayatını berbat davranışlarla kabusa çevirmem. Zaten medeni insanlara da yakışmaz. Doğru değildir.
Ancak, benim gibi günümüzde hâlâ bazı konularda geleneksel hareket eden kişiler de yok değil.
Yapı olarak dominant, otoriter biriyim. Sevdiğim kadının hayatını olumsuz yönde etkilemeden hükmetmeyi seviyorum. Dediğim gibi maskulen bir yapım olduğu için kadınla ilgili konularda sahiplenici duygularım sebebiyle baskın davranıyorum.
Sadede gelecek olursam, eşim/partnerim benden izin almalı. Haber verilmesi konusu başka, izin almak konusu başka.
Ben izin almalı diyen tek erkeğim. Mental, tinsel ve fikren kendim olmadım ilişkide kadına, erkek olamam. :)
Gerektiği yerde. Sevdiğim adamın kararlarına saygı duyarım tabi o da benim kararıma saygı duyma şartıyla. Sevgisinden beni düşündüğünden iyiliğimi istediginden emin olduğum sürece vardır bir bildiği derim. Haber elbette olmalı sen evde sanarken bir başkasında çıkması beni rahatsız eder. Yok daha sevgiliyken ne izni ne haberi diyen olursa da ben bir iliskiye ciddi başlarım ilerisini (evliliği) düşünerek. nasil başlarsa öyle devam eder sevgililikte serbest olup birşey demezsem evlilik gibi bir süreçte buna karşı çıkar ki başına buyruk es hiç istemem
Kişinin gideceği ya da yapacağı duruma göre değişir. Çiftlerden birinin arkadaşlarıyla ya da bir yakın bir akrabasını ziyarete girmesinde izin al ak şart değil ama haber vermek gerekli. Ama bazı önemli durumlarda izin almak gerekebiliyor. Çiftlerden birinin tek başına bir tatile çıkasında izin söz konusu olabilir
Sevdiğim insanın iyi olduğundan nerede olduğundan haberim olsun isterim , haber vermeyide severim, ama ‘şuraya gidebilir miyim’ ‘bunu giyebilir miyim’ ve ya izin almak için kullanılan cümleler benlik hiç değil. Ben bir bireyim, neyin kendime doğru yanlış olduğuna ben karar veririm. karşı tarafa sadece haber veririm. Eğer karşılıklı güven varsa sorun olmaz.
Merhaba, bence izin almak çok doğru olmaz ama fikrini almak ya da haber vermek daha doğru olur zağten sevgilisinin/eşinin hoşlanmayacağı bir şeyi inatla yapmakta sorun çıkarır diye düşünüyorum.
Haber versin de izin almam vermem de. Evlenince bu tarz kafaları artık bırakmak gerekiyor. Kimse kimsenin efendisi değil sonuçta, sadece hayat birleştiriyoruz
İnsanlar sevgilikle evliliği karıştırıyor izin alma gibi bir durum olmaz olamaz eğer insan aklı başında ise zaten bir şekilde haberi olur bilir neyin ne olduğunu.
izin almaktan ziyade onu da bilgilendirmesi gerekir bence ne yani bir işi var diyelim aşkım gidebilir miyim diye izin mi alıcaz gitme derse gitmeyecek miyiz soruya göre cevaplarsak hayır izin alınmamalı bazı konular dışında ama haber verilmeli
Eğer doğru insan ile berabersen biryere giderken haber verirsin birşeyden emin değilsen danışırsın bu iki insanın içinden gelir kimse karşısındakinin boyunduruğu değil
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hayır izin almamalı ama haber vermeliler tabiki de birbirlerinin neler yaptığını bilmeleri gerekir
Şahsen ben izin almasını istemezdim. Sadece haber vermesini isterdim. Misal “Aşkım arkadaşlarla Stada gidebilir miyim?” Yerine “Aşkım ben Stada gidiyorum” Diyebilir😊💖
yani gerekli yerlerde haber verilmeli tabi ki. ancak erkekli ya da kadınlı ortamlara giderken eşine sorun olup olmadığı sorulmalı sonuçta evdeki kişi de eşimiz olacak baş çavuşun eşeği değil