Günümüz de çok sık denk geliyorum. Gerek arkadaşlarım gerekse akrabalarımdan gördüğüm kadarıyla. İnsanlar bir ilişki içindeyken senede defalarca ayrılıp tekrar barışabiliyorlar. Böyle bir ilişkinin temeli ya da geleceği sağlam olabilir mi?

Günümüz de çok sık denk geliyorum. Gerek arkadaşlarım gerekse akrabalarımdan gördüğüm kadarıyla. İnsanlar bir ilişki içindeyken senede defalarca ayrılıp tekrar barışabiliyorlar. Böyle bir ilişkinin temeli ya da geleceği sağlam olabilir mi?
Selamlar😄
Kesinlikle hayır gelmez çünkü bir ilişkide ayrılık varsa arada sevgi yoktur. Hadi bir kez olur ayrılık ama sürekli sürekli ayrılma durumu varsa o ilişki kesinlikle artık alışkanlığa dönmüştür, hatta buna alışkanlık deyip hafifletmek normalleştirmek bile normal değil ancak en uygun kelime sanırım alışkanlık
İnsan birini sevdiği zaman ayrılığın şakasına bile tahammül edemez o bile yüreğini yakar, içini dağlar gerçekten nasıl ayrılabiliyorlar pek anlamıyorum. Zaten severek ayrılmak lafı da bana pek mantıklı gelmiyor. Dediğim gibi birbirinden ayrılan insanlar birbirini sevmiyordur. Bu kadar basit bunu kılıfa sokmanın, başka manalar yüklemenin bir anlamı yok.
Bazı kişiler çok öfkeliydim, sinir anıma denk geldi o yüzden ayrıldım ayrılmak istedim falan diyor. Bu da bana çok saçma geliyor çünkü insanız hayatımızda hemen hemen her gün zorluk yaşayıp sinirlenip öfkeleniyoruz. Her kötü durumumuzda sevgilimizle aramızı açacağız ayrılacak mıyız saçmalıktan başka bir şey değil
Maalesef 250 kelime olmadı 😄
Bahsi geçen çiftin, sonrasında en az bi 8 kere daha ayrılıp barışacaklarına işarettir. bu ayrılıp barışmalarda kişiler her seferinde karekterlerinden biraz daha kaybederler. kendilerine benzememeye başlarlar. birbirlerini tüketirler ama birbirlerine faydaları dokunmaz. tükenmiş ruhlar bir süre sonra o kadar güçsüz bir hale gelirler ki, dışarıda biryerlerde kendilerini sevecek, beğenecek birilerinin olamayacağına inanırlar. çünkü artık kendilerini beğenmiyorlardır. dolayısıyla bu özgüven eksikliği ve tükenmişlik hissi ellerinde olana sahip çıkma isteğini tetikler. çiftler kendilerini birbirlerine mecbur hissederler. bu yüzden her ayrılık denemesi gitgide güçsüzleşen bir çırpınmaya benzer. bu süreç taraflardan birine dışarıdan müdahale edilmesi ile yani kişinin ilişkisinin dışında bir umut ışığı görmesi ya da en azından başka birini sevmesi, o kişi tarafından sevilmesi ile son bulur. diğer taraf ise ilişkinin kaybedeni olur ve dayanılmaz acılar çeker. oysa zaten sürekli kaybettiğinin ve sona ermesinin bir kazanç olduğunun farkında değildir. farkına varabilmesi için bu kişinin de yeni bir aşka ihtiyacı vardır... zirvede bırakmak varken, o kararı verebilecek olgunluğa ulaşmamış çifttir. bu ayrılma kararları çokça defa tekrar ettikten sonra, günün birinde iki tarafda durumdan sıkılıp geç kalmış oldukları işi yapacaklardır. üstelik bu geç kalınmışlığın yüzünden, geride bırakılan güzel hatıraları bastıran "nefret" vb. duygular barındırma ihtimalleri yüksektir diye düşünüyorum.🤷
Devamlı ayrılma gereği duyduklarına göre belliki bir arada olmayı dengeye oturtamayacak farklılıklara sahipler ve ortak bir noktada buluşamiyorlar. O elmanın yarısı o değil işte! Zorla onunla tüm olmaya çalışmak mantıklı degil. Sadece sevmek yetmez dediğimiz mevzuda tam olarak bu işte. Seviyorsun ama sana uyan tarafları az.. Sevginin yaşayabilmesi için anlaşabilmek , aynı çerçeveden bakabilmek o kadar önemli ki. Bunu sağlayamadığınız zaman o ilişki iki taraf içinde sadece eziyet olur. Bazen vazgeçmesini bilmek en büyük kazançtır. Ne olursa olsun o olsun diyerek evliliğe adım atmak hayatını yakmaktan başka bir şey değil. Gerçekçi olmak lazım çünkü sevgi yaşadığın olumsuz durumlar karşısında yerini nefrete bırakır işte o zaman ben ne yaptım dersin
Altına imza atarım
İmzan etkiliymiş beğeni yağıyor görüşüme ahshj
Teşekkürler
Ben imza atıyorsam bir bildiğim vardır :D
Hayır öyle bir ilişkiden hayır gelmiyor iki türlü sonuç ile bitiyor ya öyle yapan insanlar belli bir yerden sonra tak diye evleniyolar altı tane filan çocuk sahibi oluyorlar güzel bir evlilikleri oluyor ya da öyle ayrıl barış devam ediyorlar sonunda yalama oluyor ilişki bitiyor.
Cevap
21Cevap
Temeli sağlam bir ilişki değildir. Sağlam bir ilişki olsa ayrıl, barış olayları olmazdı. Gel, gitler yaşanan bir ilişkide eninde sonunda sonlanmaya mahkumdur.
Genellik hayır ama nadiren de evet. Çokta belli olmuyor. Bana sorulursa ayrılık esnasında kişilerin neler yaptığı ve saygısını bozup bozmaması durumu çok önemli
Sanmıyorum hiç
Hiç bir halt olmaz o ilişkiden, ki zaten ilişki ilişkilikten çıkmış oluyor. Bu kadar kolay ayrılık lafını ağzına alan adamdan da, kadından da hayır falan gelmez. Oyuncak değil bu, ya tamamen ayrıl ya da söyleme ya da yapma işte.
Ben daha çok kişi nasil gelirse öyle gitme taraftarym hayatıma ilişkilerde tartışmalar olur anlaşmazlık olur önemli olan sözler değil ondan sonra ki alacağın tavırlardır o anlık sinir olur burseylere alınganlık olur birseye kafayı takmışsındir olabilir anlayış hoş görülu olmak tartışmalardan sonra belli olur egerki gerçekten sevgili demek uzlaşmayla hataları konuşarak anlaşarak yol alinir sevgi olan bir ilişkide bir anda netlik olmaz biz insanlar her zaman sorun yaşayabilecek varlığız sorunlar tartışmalar da biz insanlar içindir önemli olan tartışmadan sonraki 5 7 saat sakinleşince ki vakittir herkes kalitesini varsa sevgisini veya sevgisizligini ortaya sergiler ve ona göre güven yoksa o ilişkiden hicbirseynolmaz çünkü yarın bir gün evlilik olur ufak tartışmalarda hemen düşman gibi davraniliuirsa olmaz şimdiden tesekurler
Sevgilerlee
Bir yerden sonra dönülmez bir noktaya gelir ve biter. Bir ilişki sağlam temele sahipse, ayrılık kelimesini içinde barındırmaz.
İnişli çıkışlı bir ilişki de atraksiyon hiç bitmez ama yorucu olur.
Dayanabilirsen dayann
Sıradan ilişkiler de sıkıcı olabiliyor
Hayır gelmez. Demek ki ilişkide olmayacak durumlar var. Böyle durumda ben direkt sonlandırıyorum.
Bu da bir ilişki türü tabi. Toksik ama devam ettirilebilir, ta ki taraflar bıkana kadar. Onlara kalmış tamamen. Akla mantığa sığmaz bir ilişki, hem anlaşamaz hem de ayrı kalamaz. Belki de karmik ilişki dedikleri gerçektir 🤷🏻♀️
o ilişki haddinden fazla yıpranır, bir yere kadar devam eder bir yerden sonra patlak verir. hani tartışma vs. olsa neyse çok normal her ilişkide yer yer tartışma olur lakin ayrılıp tekrardan birlikte olmak hiç sağlıklı değil
Olmaz. Kavanoz kapagını iki kere cevirsen sonrasında o bile boşa dönüyor. Yüz göz olunan bir ilişkiden hayır gelmez
Böyle bir iliskinin zaten temeli sağlam değildir. Diyelim ki evlenmeye karar verdiler, sonra ne olacak? Evlen/boşan mı yapacaklar her yıl. Sağlam temele sahip olmayan bina hızlı inşa edilir ama çabuk yıkılır ve bu yıkımlardan dolayı hep temele inmek zorunda kalır. Bu tür iliskileri hiç sağlıklı bulmuyorum, elbette ayrılıklar olacak bir iliski hiç bir zaman toz pembe değildir ama sık sık olması da hiç sağlıklı değildir.
Sürekli tartıştıkları sorun ne işe öncelikle onu konuşup halledilirse evet sorun çözülür ve hayır gelir o ilişkiden. Ama iyi bir anlaşma yapmak gerek açık net konuşulmalıdır.
İlişkilerde iniş çıkışlar elbette ki olacak, olabilir ama yap boz gibi sürekli ayrılmalar, barışmalar yaşanıyorsa o ilişkinin geleceği pek parlak değildir ve nihai sonda kaçınılmaz olur
Bir ilişkide bir kez ayrıl barış olabilir bana göre.. O da dönüşü bir daha ayrılmama üzerine..
İkinci kez kopan bir ilişkinin benim tarafımdan dönüşü olmaz..
İki tarafın da birbirini ciddiye almadığı bir ilişki. Zaten bu ilişkilerde nasıl olsa bana geri döner mantığı var çünkü kararlı biri olduğunu gösterememişler baştan.
Sürekli ayrılıp barışan insanlar çoğu şeyde fikir ayrılığına düşüyor ve birbirlerini anlayamıyor demek. Yani hayır beklemek insanı üzer😃
Sağlıklı bir ilişki değil bağımlılık oluyor.
Kendi hallerine bırakmak gerek karışılmamalı.
tartışmalar ayrılıklar ilişkinin gücünü gösterir ateşini harlar ilk tartışmadan kopuyosaniz zatn birbirinize göre değilsiniz
Hiç doğru değil. Böyle bir ilişki artık yalsnaya dönmüştür, hayır gelmez. Zorlamaya gerek yok. 😎
Bayar bi süreden sonra ayrıldıktan barışana kadar olan geçen süre her barışmada soruna dönüşür güven azaltır
Küçük sorunlarda bile öyleyse pek bir hayır yoktur , genellikle konuşulmadığından ayrılmalar gerçekleşir. Bir taraf anlatmak istemez bir taraf anlamak
Gelmez. Demek ki yolunda gitmeyen bir şey var. 1 kere ayrılık oldugu zaman daha zorlamaya gerek yok. Uygun kişi degıl demek kı
👏👏
Bereketi kaçar ilişkinin. Giden geri dönmesin yakarım canını...
Çocuk oyuncağı gibi... Bitirdiğim hiç bir ilişki tekrar başlatmam.
Gelmedi aynını ben yaşamıştım gelmemişti yani gelmezz
Gelmez bir kere bile ayrılıp barışılsa eski gibi olmaz
Temeli gevşek olan ilişkinin devamı da gevşek olur bence.
Iki taraf da alttan almıyor demektir bu. Yürümez yap boz misali asi. tutmaz
hayır gelmez , güven bir kez gittmi eskisi gibi asla olmuyor
Gelmez, yorar her iki tarafı da bu tür ilişkiler.
Hayır gelmez ayrıl barış ilişkileri anlamsızlaşıyor duygular sönüyor, temelden sarsılıyor bir nevi.
Iliskinin ciddiyetini azaltan şeylerden biri de bu.
Toksik ilişkiye dönmüş olur artık o, geleceğini düşünmüyorum.
Saygıyı azaltır ve güveni de. Eski tadı vermez
Gelmez, ayrılık kelimesi bir kez gündeme gelirse dönüşü olmuyor
Gündemlerde olan bir ilişki ilişki olmaz aslaa
İlk ayrılıktan sonra her şey biter.
Waww nettsin
Ozmaan sevgi sevgi saygı anlayış yok senle ömür gecirilmez😬
Öyle bi ilişkideyim.. şimdilik fayda geliyo
Gelmez tabii ki
Hayır gelmez
Hiçbir hayır yok 😃
oluyor ama ayrılık süresi önemli
Bir hayır çıkmaz o işten
Çocuk oyuncuğuna çevirme gibi hayır gelmez
2. parttan sonra baygınlık geliyor
Iki taraf da alttan almıyor demektir bu. Yürümez
Gelmiyor, kendimden biliyorum.
Bu hareketler iyi elektrik üretir 🤣
Belirli bir zaman sonra bitiyor.
Hayır gelmiyor yaşadığım için biliyorrum.
Kesinlikle gelmez her şey saygıdan geçer
Hayır, mutlaka bitmeye mahkûmdur.
gelmez eninde sonunda tamamiyle ayrılırlar
Sabit fikirli olmayan biriyle yapamam
Gelmez
Gelmez tbik
Gelmez
Gelmez
hayır gelmez
Gelmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?