Nişanlımdan ayrılmak istiyorum ama cesaretim yok, ne önerirsiniz?

Herkese merhaba. Ben hayatımda gerçekten sevdiğim biriyle nişanlandım ama sevgiiyken sorunlarımız vardı çok kavga ederiz her seferinde küfür eder vs. Başkalarının kabul edemeyeceği tartışmalar yaşadık laflar küfürler yedim yine barıştık. Yine de çok seviyorum düzelir düşüncem vardı bilirsiniz klasik kadın tesellisi. Nişanlandık sonra düğüne az kaldı ama ben değişmeyeceğini anladım, biraz geç oldu ama anladım. Çok seviyorum ama uzun vadede gerçekten katlanılabilir değil kendimden utanıyorum kabul ettiğim sindirdiğim şeyleri düşününce. Evlenince iyiye gitmeyecek aksine çocuk falan olursa çocuğumun böyle biriyle büyümesini bile istemem. Nişanlanmadan neden düşünemedin diceksiniz haklısınız. Hala seviyorum sevgim gitmedi gitmedi ama mantıklı düşünmek gerekiyo artık. Gerçekten beni aldatsa da bahane olsa ayrılsak diye bile düşünüyorum.
Çok şeyler yaşadık benim üzerindeki etkim fazla ailesi de bunu söylüyo belki ondan kendimi sorumlu hissediyorumdur ama her tartışmada küfür yiyeceğim bi ilişkiyi ömür boyu nasıl çekerim bilmiyorum yardım eder misiniz
Nişanlımdan ayrılmak istiyorum ama cesaretim yok, ne önerirsiniz?