Her burcun her karakterin duygularını ifade etme yolu elbette aynı olamaz. Bazılarımız aşka inanmazken bazılarımız iliklerine kadar tutkulu bir şekilde yaşıyor. Peki sence aşkı en derinden yaşayan burç hangisi?
'Aşkı en derinden yaşayan burç hangisidir' diye sorsak ne cevap verirdiniz?
AŞKI EN DERINDEN YAŞAYANLARDA:AŞIK VEYSEL HİKAYESİ;ŞAFAK VE GÜNEŞİN DOĞUŞU:Eşinin onu terk edip gitmesi Aşık Veysel’i çok etkilemişti. O günden sonra kendini sürekli saz çalmaya vermiş, mısralarını acıya daha çok bulamıştı. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin ne eşini ne de ona olan sevgisini unutabilmişti. Yalnız çok kırılmıştı gönlü, bu şiiriyle dile getirmişti üzüntüsünü:Bir vefasız zalim yare bağlandımTarih üç yüz otuz beşte evlendim. Sekiz sene bir arada eğlendim, Zalim kafir yetim koydu kuzumu.”Esma kaçarken geride altı aylık kızını da bırakmıştı. Aşık Veysel kızını iki yıl kucağında gezdirmiş, ne çare o da yaşamamıştı. Onca acının üzerine bir de Esmayla arasındaki tek bağ olan kızını toprağa vermenin acısı eklenmişti. Aşık Veysel yıllar sonra Gülizar adında bir kadınla evlenmişti. Gülizar artık onun yoldaşı, arkadaşı, çocuklarının anası olmuştu. Ölene kadar birbirlerini sevmiş ve birbirlerinin yanından ayrılmamışlardı. Gülizar Aşık Veysel’i çok seviyordu, Esma ile olan anılarını bilse de hiçbir zaman kıskançlık yapmamış, Esma’nın kendisine bile iyi davranmıştı. Gülizar'ın Esma hakkında kötü konuştuğunu hiç duyan olmamıştı. Veysel’den 7 çocuğu olmuştu. Hem iyi bir anne hem de iyi bir eş olmuştu. Aşık Veysel ömrünün sonlarında onun sayesinde mutlu, huzurlu bir evliliğe şahit olmuştu. Onun başı daha çok ağrıyacak.”Esma kaçtıktan sonra Hüseyin ile köye geri dönmüştü. Yalnız durumları çok kötüydü, ne paraları vardı ne pulları. Bunu duyan Aşık Veysel üzülmüş arada bir haber göndererek bir ihtiyaçları olup olmadığını sordurtmuştu. Bir gün Esma Aşık Veysel’in kapısını çalmıştı. Kapıyı Aşık Veysel’in kızı açmıştı. Ona başının çok ağrıdığını söylemiş, babasının ona bir ilaç verip vermeyeceğini sormasını istemişti. Aşık Veysel’in kızı biraz çekinmiş nasıl isterim diye düşünmüştü. Esma da ona “Sen iste, o verir” demişti. O da babasının yanına giderek olayı anlatmış ve ilacı istemişti. Aşık Veysel cebinden bir ilaç çıkararak kızına vermiş ve ağzından “Onun başı daha çok ağrıyacak.” sözleri dökülmüştü. Gerçekten de Esma hiç gün yüzü görmemişti. Ömrü sefalet içerisinde geçmişti. Aşık Veysel akciğer kanseri olup yatağa düşünce onunla helalleşmek için evine gitmiş, içeri girmeden kapıdan Aşık Veysel’in kızına ne niyetle geldiğini söylemişti. Kızı hemen babasına içeri gelebilir mi diye sormuştu. Aşık Veysel “İstiyorsa gelsin.” demişti. Fakat Esma kapıdayken ona yaşattıklarını düşünmüş ve ondan helallik alacak yüzünün olmadığının farkına vararak gitmişti. Esma belki de yıllarca pişmanlık yaşamıştı ama bu hayatı o seçmişti ve sonuçlarına da böyle katlanıyordu. Ömrü sürekli dert çekerek geçen Aşık Veysel'in kimseden görmediği vefayı topraktan gördüğünü söylemesi Esma yüzdendi belki de. Fakat o gerçek aşkı Gülizarda bulmuştu. Güzel bir ömür geçirememişti belki ama onunla ömrünün sonunu güzel bir şekilde bitirmişti. HİKAYE ŞÖYLE:Aşık Veysel evli olduğu zamanlarda eşi başka bir adama aşık olur ve kaçmaya karar verir. Gece uyumak için yataklarına girdikten sonra eşi kalkar, bohçasını da aldıktan sonra pabuçlarını giyer ve ardına bakmadan kaçmaya başlar. Biraz aradan sonra ayağına bir şeyin vurduğunu fark eder. Pabuçlarını çıkarttığında gördüğüne inanamaz. Aşık Veysel’in tüm parası oradadır. kaçacağını anlayıp sahip olduğu her şeyi eşine bırakmıştır. Ayrıca parayla beraber bir kağıt bulur ve o kağıtta şu yazar ;“Al bu para ananın ak sütü gibi helal olsun, gittiğin yerde kendini ezdirme. Bir de güzelliğin on para etmez bu bendeki aşk olmasa … ”İŞTE GERÇEKTEN AŞKI EN DERİNDEN YAŞAYANLARDAN...
Aşkı en derinden yaşayan kişi burçlara göre değil de kişilik olarak değerlendirelim lütfen Çünkü ben burçlara inanan bir insan değilim Her ne kadar doğruluk Payı olsa bile ben inanmıyorum aşka en derinden yaşayan kişi Aşkın ne olduğunu bilen insandır Yani bugün yenilmesinin yaptığı gibi çocuk oyuncağı zannetmek den ibaret değildir yarı yolda bırakıp gitmek demek değildir sonuna kadar sahip çıkmak aşkına Tabii ki sahip çıkmak ve onu her zaman için daha ileriye götürmek ve en önemlisi de hiçbir şekilde çıkar ilişkisi gütmeyen insanların yapabileceği bir harekettir
Kim nasıl yaşar bilemem ama en garip ben yaşıyorum =)) Biri beni seviyorsa ben daha fazla seviyorum ama beni seven kişi benden soğuyorsa o uğruna öleceğim kişi için kılımı bile kıpırdatmak istemiyorum. Sonra tekrar aşk dolu gözlerle bakınca sevgi dolu sözlerle fısıldayınca sihir yeniden başlıyor. Tüm mesele beni ne kadar seversen daha fazla sevilirsin bu arada burcum terazi.
Google a doğum haritası yazın , doğum saatini bilmeseniz de doğum gününü yazıp ay hangi burçta venüs hangi burçta bir de bildiğimiz klasik burç (güneş burcu deniliyor) bunlara bakıp tanıdığınız kişilerin aşka yaklaşımıyla karşılaştırın. Tutan bunlar oluyor. Sadece güneş burcumuz yanıltıyor :) Burcu oğlak olup ay burcu ikizler venüs burcu yay olan biri sizi şaşırtabilir mesela :)
Balık ♓ çok net bir şekilde derinden yaşar, diğer burçlar sadece hissetmiştir diye düşünüyorum, balık ise yaşamıştır, yaşıyordur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence erkeklerde akrep ben koçum 4 akrep sevgilim oldu boyle seven adam görmedim çok fena seviyorlar koca alırken de akrep olsun isterim biraz cinselliğe düşkünler ama sevgileri çok harbi. Koç erkeğinden aska dair adam çıkmaz boşuna koç erkeklerini sevmeyen kizlar egoları bıktırır bi süre sonra. Yay ve terazi erkeği de güzel seviyor ama aşk adamı aranıyorsa AKREBI tek geçerim. Akrep erkekleri seviyorum sizi cansınız
Oğlak burcuyum hatta stelyumu var bende normalde Oğlak en duygusuz burç yani asla aşık olmamam üstüne düşmemem gerek ama o 1 severse ben 10 seviyorum aşırı fedakarım çok bağlanıyorum tam bir enayiyim yani çünkü neptünüm 5. evde.
Her ne kadar öküz burcu ve gamsız denilse de boğaların üstüne yoktur aşk konusunda. Aşıksa o öküz gider yerine sevecen aşk dolu biri gelir. Çok tatlıdır boğalar aşıkken kabul edin bunu.
Şahisa göre.. Ama duygusal derinligi olanlarin aşki daha melankolik mazosist yasadigi bir tık daha ustte. Bu burclarimiz genelde yengec, balik, terazi, ikizlerdir. He illa biri diyorsan yengec derim.
Her burcun iyisi de kötüsü de var ama genelleyici olursak oğlak diyebilirim zaten somurtkan pek aldatmaya meyilli değil😂 oğlak erkekleri bazen dengesiz olabilir dikkat😁
Aski derinden yasadigini anlamak icin gunes burcu yeterli degil ki.. ay burcu venusu merkuru jupiteri ne konumda? asalet kaybi var mi? Hangi evlerde? Karsi tarafla sinastri haritasi uyuyor mu?
Biz de anlaşamıyoruz ama o kadar romantik ve duygusal ki o yüzden bazı şeyleri alttan alıyorum üstü kapanıyor sevildigimi hissedip güven duyduğum sürece hixbir şey umrumda değil
@hazandegdiyapragima Boğa duygusuz olmaz ya bizzat ben boğayım ve dağın başında hiç kimsenin sevgi kalp vb öğretmediği bi yerde tek başıma büyümüş olsaydım bile sevmek dediğin şeyin göğsünün sol tarafıyla yapıldığını bilirdim çünkü o kadar hissediyorum ki orda kalbimin çarpması bedenimi sallayacak gibi hissediyorum. Bu ille aşk olmak zorunda da değil ailen olur bazen çok masum bi kedi yavrusu olur. ama boğalar asla duygusuz değildir. En azından erkeği...