3 yıl sonra evlilik planımız var, o zamana kadar sevgili kalmalı mıyız?

2 yıllık ilişkim. Evlilik 3 yıl sonra. Yaşlar 26. Çok fazla yıpranıyorum. Kişisel gelişimime zaman kalmıyor. Sizce 3 yıl ara versek evlenene kadar beni bekler mi? Çünkü onun içinde vakit kaybı oluyo. 24 saat onu düşünüp takıntı yapıyprm. Ayrılamadım ama ara vemek istiyorum mantıklı mı sizce?
Güncellemeler:
En İyi Erkek Görüşü
Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
2211Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Görüş(eig) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
İlişkiye ara vermek, ilişkiyi soğutur.
İnsanlar bir arada olduklarında birbirleri ile paylaştıkları zaman, onları yakınlaştırır. Bunun tam tersine birbirlerinden uzak durdukları zaman onları uzaklaştırır.Bu yüzden ilişkiye ara vermenin çok doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum. Çünkü duygular canlanır ya da soğur. İnsanların bir araya geldikleri zaman paylaştıkları onların duygularını canlı tutarken ayrı olduklarında yaşamlarına başka insanlar girebilir.
Bu insanlarla yakınlaştıklarında tekrar eski sevdiklerine geri dönmeleri zordur. İnsan gördüğü ve yakın olduğu insanla daha çok zaman geçirdiği için kendisine yakın hisseder.
İnsan ilişkilerinde, insanın birlikte geçirdiği zaman önemlidir. "Gözden ırak olan, gönüldende ırak olur." lafı boşuna söylenmemiştir. Duygular beslenmedikçe soğur. Aynı bir ateşe benzerler. Ateşi beslemediğinizde ateş nasıl soğursa duygularda beslenmedikleri zaman aynı şekilde soğurlar.
Bu yüzden ara vermek yerine belki ilişki profilini düşürmek ama ara vermemek herhalde daha uygun bir davranış olacaktır.
Böyle yapılırsa hem ilişki kopmamış olur hemde kişi istediği zamanı kazanmış olur. Ara verdiğimizde o insan bizi unutmasa bile biz ona olan duygularımızı kaybedebiliriz. Aynı şekilde ilişkimize biraz ara verelim diyen insan aslında artık ilişkiyi koparmak istiyor ama bunu bir türlü dile getiremiyordur.
Bunun yerine biraz zamanı kullanmayı, karşısında ki insanın kendisini buna hazırlamasını ve sonuçta ayrılalım dediği zaman çok fazla tepki göstermesini engelliyor demektir. Bu yüzden de ilişkiye ara vermek ilişkiyi bitirmeye giden yolun başlangıcıdır diye düşünüyorum.