3 yıllık birlikteliğimizi önümüzdeki ay evlililik taçlandırıyoruz. Evliliğimizin sorunsuz ilerlemesini, aramızdaki aşk, sevgi ve saygının hiç bitmemesini istiyorum. Uzun ömürlü, sağlıklı bir evlilik için nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. ilişkine 3. kişileri karıştırma.
şimdiki arkadaş ve aile çevresi , anlattığın en küçük sorunda 'boşan gitsin' diye dolduruşlarda bulunduğunu görürsün.
yani bırak ilişkine karıştırmayı , anlatma bile.
sorunlarını kocanla çözmeye çalış.
benim anne babamda sırf bu yüzden boşandı.
olan biten her şey , ikiniz arasında kalmalı , bırak insanlar her şeyi de bilmeyiversin.
ama eğer yok ben anlatırım ederim bir şey olmaz dersen de , şunu söylerim.
kötü ilişkiyi geç , iyi bir ilişki de bile , insanlar iyi giden şeylere çomak sokmak isterler? anladın mı. şu hayata 1 kere geliyorsun , 10 defa 100 defa değil. o insanların anlamadığı şey bu. bu ilişki için halihazırda zaten 3 yılını vermişsin. kalan ömründe kaç defa daha birisine bu kadar zamanını verebilirsin? belki önünde 30 sene var , belki de 20.
insanlar hiç yaşlanmayacaklarını sanıyorlar , daha doğrusu , yaşlanacaklarını hesaba katmıyorlar. düşün sen bugün 25 yaşındasın , bugün bir çocuğun olsa aranda 25 yaş fark var , 30 yaşında doğurdun 30 sene fark var. sen bu çocuğa en fazla ne katabilirsin? zaman ilerledikçe kuşak çatışmaları da boy gösterir , öyle ya da böyle zamane kültürünü yakalayamaz hale gelirsin. ve eski kafalı diye tabir ettiğimiz kişilerden olursun.
o yüzden kalan hayatını başkalarını dinleyerek çocuklarına , eşine ve kendine eziyet edersin. sadece farkında olmazsın. onlar hayatına devam eder , sen pişman olsan bile yapmasaydın dinlemeseydin der geçerler. anlatabilmişimdir umarım.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelıkle evlı degılım ancak cevremi ve olayları cok ıyı gözlemlerım yapım ıtıbarıyle. Bana göre evlılık ve ilişkılerdekı en ana temel sorun saygı ve kısısel özgürlüklere saygı gosterılmemesi. Turk kadının en ana ve buyuk sorunu evlendıgı erkegın mutlak sahıbı oldugunu sanmalarıdır her attgı adımı aldıgı nefesı bıle bılmek ıstemelerı her seylernı kontrol etmek ıstemelerı yönlendırmelerı ve hımayelerı altında tutma ısteklerıdır. Hatta erkegın aılesı uzerınde bıle mutlak hakımeyet kurmayı sevenlerı gördum. Ve dıger en buyuk sorun ilişkılerdekı saygı kavramı hıc yok herkes agzına gekenı soyluyor. Bana göre evlılık ıkı kısının beraber kano surmesı gıbıdır kano bılırsınızkı cok denge ısteyen bır allettır bırnın en ufak denge sorunu ıkısınınde suya dusmesını saglar fınalde uzun suren evlıklerı ve cabuk bıten evlıklerı ıyı gözlemlersenız formulu cok basıttır. Kadın kesınlıkle kadın gıbı erkekte erkek gıbı olmalı. Erkek tavrında bır kadın hıc bır erkegın ılgı alanına gırmez. Turk kadını bence bıraz kadınlık hakkında kendını yetıstırmelıdır keza erkeklerımızdede var anguslar. ancak ben evlılıkte kadının rolunun daha fazla oldugunu dusunuyorum. Kıbar naıf zekı bır kadının yurutemeyecegı hıc bır evlılık olamaz bence
00 Yorumla
+1 yılMerhaba, aranızda ki saygıyı asla zedelemeyin. Her ilişkide illa ki kavga olur, ama ağzınızdan çıkan her kelimeye dikkat edin.
Tahammülü, sabırlı olmasını bilin. Kimse kusursuz değildir, eşinizin de bir insan olduğunu onun da yanlış yapabileceğini kabul edin.
Sıradanlaşma, morotonlaşmaya doğru gittiğinizi hissederseniz, evliliğinize heyecan, aksiyon gerektirecek güzel, değişik şeyler yapın.
Ve son olarak birbirinizi sevdiğinizi çokca hissettirin, söyleyin demiyorum, hissettirin. Çünkü kelimelerden ziyade, hissetmek, hissettirmek daha önemli.
Umarım mutlu olursun. 🙏03 Yorumla- +1 yıl
@okan__07 😊🙏
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
74Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılnaçizane tavsiyem:
1- kendinizi olduğunuz gibi kabul edip, her insanda hata olur düşüncesiyle bazı sevmediğiniz yönleriniz konusunda FEDAKARLIK gösterin.
2- yağmurun altında biriniz ıslanınca ötekiniz onun üşüyeceği endişesiyle üstündeki hırkayı ona örtecek adar MERHAMETLİ VE ŞEFKATLİ OLUN
3- birbirinizin ailesini kendi anne babanız yerine sayıp, kusurlarını da görmeyecek kadar SAYGILI OLUN
4- birbirinizi Allahu teala'nın emaneti bilip birbirinizi düşünecek kadar DİĞERKÂM olun
5- ailenizde İslam dininin sözleri geçecek şekilde de İNANÇLI olun.
bir de naçizane olarak size Sema Maraşlı'nın evlilik kitaplarını evlilik konuşmalarını tavsiye ederim. (bkz. Eşimle Tanışmayı Unutmuşuz, Mutlu Evlilik Okulu, yine youtube'dan bkz. Sema Maraşlı Evlilik Semineri) Bunları youtube'dan ve internetten araştırabilirsiniz.
Nevzat Tarhan'ın eserlerini okuyun, Mustafa Ulusoy'un Evlilikler Yalnızlıklar Umutlar adlı eserini okuyun ve de youtube'dan evlilik okulu seminerleri Mustafa Ulusoy yazın gelen videoyu izleyin.
Doğan Cüceloğlu'nun Evlenmeden Önce eserini okuyun.
Unutmayın, eşinize "kendinizi ezdirmemek" şeklinde kendinizi kabukla örüp buz gibi yaklaşmak yerine tabir yerindeyse "siz ona köle olun, o da size köle olacaktır" bir de dua edin...10 Yorumla
+1 yılEvlilik için her zaman şunu söylerim iki tarafında gerçekten birbirleri ile olan Anlaşması ve hiçbir zaman en ufak şeyi sorun etmemesidir yani Karşılıklı sevgi ve sadakat Tıpkı eskilerde olduğu gibi sen şimdi bakma yeni nesil Evet her şeyi böyle kendine çok sorun eder işte en ufak şeyde artık ayrılığa kadar işleri götürürler yani Şimdiki nesil zaten yine genellemiyorum ama bir çoğu maalesef Aşkın Gerçek anlamının ne olduğunu bilmiyor dediğim gibi evlilik çok ciddi bir olaydır karşılıklı güven sevgi ve sadakat çerçevesinde olduktan sonra geri kalan Hiçbir önemi yoktur Tabii ki evlilikte ufak tefek sorunlar olacaktır Ama bunların da üstesinden gelinebilir
40 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce her detayı konuşmalısınız sorun çıkıp çıkmayacağı yönden.
Sonra ise her zaman anlayışlı, empati kurmak, sadık olmak, güven vermek, dürüst olmak, bazen sürprizler yapmak, sıcak kanlı davranmak, sorunlar varsa paylaşarak beraber atlatmak, gereksiz kıskançlık yapmamak (kıskanmayın demiyorum sadece gereksizi olmasın demek istedim), beraber bolca vakit geçirin gerek evde gerek dışarıda ortak aktiviteler yapılabilir veya birinizin sevdiği aktivite mesela bir gün senin istediğin başka bir gün eşinin istediği aktivite gibi.
Böyle bir evlilik geçirilirse kolay kolay bu yuvanın yıkalacağını sanmıyorum.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılSorunu görünce yıllar önce okuduğum bir hikâyede babanın kızına nasihat dolu mektup geldi. İnşallah okur, uygularsın ve huzurlu bir evliliğin olur. Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah.
Yazı uzun olduğu için site buraya koymama izin vermedi. Sayfa linkini ekliyorum.
Babanın kızına nasihat dolu mektubu02 Yorumla- +1 yıl
@nameles1 sorandan eig almasam bile senden aldım. Teşekkür ederim. 💐
- Aşk İlişkileri konusunda 520 cevap paylaştı.
+1 yılToz pembe hayalleri unutup realist olarak. Herşeyin herzaman mükemmel ilerlemeyeceğini bilerek. Gerektiğinde sende alttan alarak. Birbirinizin ailesini laf uzatmadan. Eşinin mutlu olduğu ve ya dikkat ettiği şeyleri unutmayıp o konullarda hassas davranarak. Maddi konuları 2inci gerekirse 3üncü planda tutarak.
00 Yorumla
+1 yılMaşallah Allah Mesut etsin, tavsiye olarak evliliğin verdiği rahatlığı mümkün olduğunca ortadan kaldırın. Sanki birlikte yaşayan sevgili modunda yaşayın gittiği yere kadar ve Sevgiliylen nasılsanız ego yapmadan nasıl olsa nikahlandık demeden kendiniz olarak devam ettirin yaşantınızı.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Bu konuda bir kitap yazıyorum ufak çaplı da olsa son derece yol gösterici bir kitap olucak. Kitabın meselesi şu kişi farkında olmadan hangi yaptıkları hangi potansiyelleri ile ilişkiye daha başlamadan o ilişkinin bitişini hazırlar. Bunlar alenen ortada görünen şeyler değildir gizli gizli aylara yıllara yayılı olarak ilişkimizi örümcek ağı gibi saran şeylerdir.
Dilerseniz bana özel mesaj atın kitap bittiğinde size haber vereyim00 Yorumla
+1 yılBirbirinize karşı her daim anlayışlı, sabırlı, dürüst, sadık, ince düşünceli ve sevgi dolu olduğunuz sürece evliliğiniz sorunsuz şekilde ilerler.
00 Yorumla
+1 yılBirbirinize herşey olmayı unutmayın. Sadece romantizm değil mesela kardeş gibi dertleşebilmeli, arkadaş gibi eğlenebilmeli, aile gibi koruyup kollayabilmeli ve sevgili gibi flörtleşebilmelisiniz. Evlendiniz diye monotona bağlamamalısınız🙂
10 Yorumla3. şahıslara kulağınızı tıkayarak başlayın derim. Evlilikte beklentini önce belirlemelisin. Sırf sevdiğin içinmi evleniyorsun? Eğer evet diyorsab sıkıntı burada başlıyo demek. Birbirinize sürekli bişe katmalısınız. İletişim çok önemli evin içinde. bir oturma köşesi belirleyin mesela her gün baş başa belli bir saatte oturun karşılıklı sohbet edin hayallerinizden konuşun. Hobiler edinin birlikte faaliyetlere katılın. Ortak zevklerin olması kesinlikle çok önemli
10 Yorumla
+1 yılEtrafında biten ilişkilerin sebeplerini kendine ders niteliğinde alıp o hataları yapma.
40 YorumlaBir insan saydı duyarsa güvenir güvenir ise dürüst olur bunların olduğu yerde sevgi olur benci değilde bizci olursanız senin benim. yerine bizim. derseniz birbirinizin eksikliğini hor görmeyip tamamlarsaniz topla tüfekle gelselerde yikamazlar sizi
00 Yorumla
+1 yılÖncelik olarak ne olursa olsun yatağa küs girmeyin.
Aşırı kıskançlık iki tarafıda usandırır. Kıskanç olmayın.
En en önemlisi ise birbirinizden saygıyı eksik etmeyin. 🤗00 Yorumlaevliliğinizin seni annesi yapmadığının farkında ol, herseyine karışmak, herseyini düşünmek her yaptığına müdahil olmak zorunda değilsin, karşındaki adamın karakterine göre hareket et kimisi sorunlarını konuşmaktan hoşlanır, yönlendirilmekten hoşlanır kimiside sorunları evinde unutmaktan onlardan uzaklaşmaktan, ve sadece ihtiyacı olduğunda yardım edilmekten.
sadece sevgi ve anlayış göster.
dırdır , tartışma, kavga ile hiç bir şey cözüm bulamaz. aksine her zaman daha kötüye gider.00 YorumlaBence ilişkinize birlikteliğinize asla 3. şahıslar dahil olmamalı. Yani tartışma konunuz bile o insanlar olmamalı. En büyük etken bu olsa gerek. Onun dışında saygı ve sevgi zaten baş etkileyenlerden..
00 Yorumlaİyi bir evlilik için saygıyı tartışma halinde bile kaybetmemeniz gerekir. Birbirinize öyle eş olun ki, dünyada sizlerden bir tane daha olmadığı duygusunu karşılıklı olarak hissedin.
00 YorumlaSöyle bir laf vardır “nasıl alıştırırsan öyle gider” istemediğin şeyleri zorla yaptırmasına izin verme, alışır. Gerisi kolay sevgi, saygı en önemlisi güven.
Mutluluklar dilerim 🙂00 YorumlaBağlılık, sadakat, huzurlu ortam devam için iyi olur. Kuuck seyleri dert buyutmeyin, mali konualrda baskı kurmayın ve ailelernz arasnda sorun olabilecek, İki aile arasında kalabilecek meselelerle ugrasmayın.. Aİlelerinzie saygı gösterin daha sağlam yurur.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 376 cevap paylaştı. Cicim aylari bittiğinde sorun yasabilirsiniz ama unutmayin bir iliskide bir kisi alttan almali ogun o sinirli ise alttan al oda senin icin boyle dusunsun ortak kararlar verin
00 Yorumla
+1 yılyalan söylemeyin, her konuda dürüst olun, arkadaşlarından ve ailesinden kıskanmayın ve kısıtlamayın, güleryüzlü samimi olun kafi bence :) tebrik ederim bu arada inşallah hep mutlu olursunuz :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılBir biriniz kırmayın ve birbirinizi kendinizden daha cok düşünün ve hiç bir zaman ailenize bir birinizin ailesinin kararlarıyla hareket etmeyin ailelerle ikisinede aynıseviyede olun eşit
00 Yorumla Henuz evlenmedim ama paylasmak ve iki kisinin kurdugu yuvaya akraba vsnin soz ve dusuncelerinden uzak tutmak bieliktr zaman gecirmenin olcusunu taze tutmak kaliciligi arttiracaktir
00 YorumlaEvlilik aşkı bitiriyor ama sen bilirsin, canlı kalması için de sürekli değişime açık olmalısın
29 Yorumla- +1 yıl
evlilik aşkı bitiriyo mu? allah aşkına bide aşk ilişkileri fenomeni ya
- +1 yıl
evliliğin aşkı bitirmesi gibi bir şeyi nerden çıkarttın peki sen? aşk ilişikleriyle ilgili soruları sana soruyo insanlar?
- +1 yıl
fikirlerin demekki seviliyoki fenomen olmuşsun ama bu fikirle nasıl olmuşsun onu merak ediyorum. insanları gayrimeşru ilişkilere evlilik aşkı bitirir başlığı adı altında sürüklüyosunuz bildiğin başka bir açıklaması yok bunun.
- +1 yıl
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. hemen çocuk yapmayın. tanıyın iyice birbirinizi, baktınız olmuyo arkanıza bakmadan ayrılın. yok değişir, şöyle olur falan hikaye bunlara sakın kanmayın.
00 YorumlaAnlayışlı ol, oto boka trip atma. ne istiyorsan direk söyle.
erkek arkadaşlarıyla diyaloglara karışma.
özel ilişkilerde sınırsız ol.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılPaygamberimizin kizi fatma ya evlenirken verdigi öğüt
"Sen Ali ye cariye ol ki , ali de sana kole olsun00 Yorumla
+1 yılHer ikinizde hoş görülü anlayışlı sevecen olun birbirinize karşı biriniz ateş olduğunda diğeriniz su olmaya çalışın
00 YorumlaAnnesi ile iyi geçin hatalarını yüzüne vurma cinsellikte sınır tanıma gözü dışarda olmasın arada süprizler yap cinsel süprizler
00 Yorumla
+1 yıl3 maymunu oynaman gerekiyor sürekli hatalarına karşı..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 797 cevap paylaştı. 3 yılınızı nasıl güzel geçirip evlilik kararına vardıysanız evliliğinizide 3 yılınız gibi geçirin🤗
10 YorumlaSadakat
Sevgi
Sır (yani evde yaşanan evde kalmalı 3. Kişileri araniza almayın )10 YorumlaKelin ilaci olsa kafasına sürer derler sevgiyi taze tutt
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yılİnstagramdan Uzman Psikolog Esra Ezmeciyi takip et. Sana çok yardımcı olacaktır eminim.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Her konuyu birbirinizle konuşarak karşılıklı olarak birbirinizi anlıyor olmanız yeterli
00 YorumlaÖncelikle mutluluklar dilerim
Yalan olmamalı dürüstlük saygı yeterli olur00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 401 cevap paylaştı. Evlendikten sonra şu an ne yapıyorsan ilişkinde aynısını yapmaya devam et.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılSihirli kelime anlayış, tabi herşey karşılıklı olmalı. Tek ayaklı masa asla ayakta kalamaz
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 16,1b cevap paylaştı. evliliğin olmazsa olmaz iki önemli kuralı;
1- muhabbet
2- cinsel hayat00 YorumlaAsla fazla dır sır etme ki evliliğin sağlıklı olsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yıl3 yılda birbirinizi iyi tanımışsınızdır zaten yeterli bir süre sevgi, iyi anlama olduktan sonra
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 648 cevap paylaştı. Yalan yok dolan yok aldatma yok bol bol aşk ve seks sırlar bunlar.
00 YorumlaAileler arasında kimseyi çağırmadan yüzükleri takın
00 YorumlaDurustlugu muhafaza edersen sevgiyide etmis olursun saygiyida. Aşkını muhafaza etmek istiyorsan yavaş yaşayın herşeyi biranda yaşamayın. Ve 100 de 100 mesafesiz olmayin nasilsa evlendik diye. Dikkat et işine yarar.
00 YorumlaSevgilinize evlilikten sonra farklı davranmayın. Bence nasılsanız her zamanki gibi olmalısınız. İnce detaylar çok önemlidir. Sizi anlıyorum endişelenmeyin sevgi ve saygı herşeyin üstesinden gelir. Akrabaların burnunu sokmayın yeterki.
00 YorumlaSevgi disardan duyumlara kapali ileriye dusunen olgun ve mantikli bir düşünce tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİyi evlilik yoktur. Sorunları gizlenen evlilik vardır :)
00 YorumlaKimseyi umursama (ELALEMM) sadece birbirinizi sevin, saygı duyun yeter. Birbirinizi sıkmayın çok ara ara ipleri gevşetmek iyi gelir keyfini çıkarın🙃
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Ne olursa olsun,
1. susmayı
2 sevişmeyi
3. sarılıp uyumayı
Unutma00 Yorumla
+1 yılMantıklı düşünmek yeterli saygı da önemli tabiki ve eşini her yönden mutlu etmen lazım ki dışarıdakilere gözü kaymasın :))))
00 YorumlaYasaklar geliyor düğüne harcayacağınız parayı geleceğiniz için yatırım yapın cobid19 çok fena vuracak ülkemizi
00 Yorumlaİyi bir evlilik diye bir şey olamaz.. Evliliklerin hepsi kötüdür, mutlu olan çift yoktur...
01 Yorumla
+1 yılSevgi saygı sadakat ve en önemlisi hoşgörü kalp kırmamak karşılıklı olacak bunlar
00 Yorumla
+1 yılAranızdaki saygı sevgi ve gerekli olan anlardaki mesafeyi hep koruyun
00 Yorumla
+1 yılEvlenince flört dönemindeki ilgiyi beklemeyin, beklentilerinizi en aza indirgeyin sorun yasamazsiniz
00 Yorumla
+1 yılAile yapınızı ve karakterlerinizi inceleyip hayatınıza rota çizelim
00 Yorumla
+1 yılBir ilişkide saygı çok önemli her şeyden önce mutlaka saygı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOndan başka hiçbir erkeğe bakmadığını bilsin ona dikkat et sana ne kadar güvenirse ilişki o kadar sağlam olur güven biterse aşkta biter huzurda
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaygılı olduğunuz sürece ömür boyu sürer merak etme
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAy çok güzel ya sevindim adına
10 Yorumla 3 yıl bir evlilik için yeterli olacak mı?
10 Yorumla- Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > 3 yıllık ilişkimizi evlilik ile sürdüreceğiz. İyi bir evlilik için neler yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhaba,
Öncelikle evliliğinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Evlilikte mutluluğun tek bir sırrı yoktur ve maalesef her evlilik istendiği gibi ilerleyememektedir
İlişki dinamiklerinin giderek karmaşıklaştığı, boşanma oranlarının arttığı bu dönemde uzun ömürlü, sağlıklı bir evlilik sürdürebilmek için daha dikkatli, kişisel alanlara saygılı olmak konusunda daha özverili olunmalıdır.
Bağlılık, sadakat, saygı, tutku ve bunlara benzer birçok pozitif duygunun yanı sıra mutlu bir ilişkinin temelinde partnerinizle sürdürdüğünüz iletişim modelinin de üzerinde durulmalıdır. Evlendiğiniz kişiyle sus pus karşılıklı oturup birbirinizin gözünün içine anlam barındırmayan bir biçimde bakmak yerine birbirinize karşı daha duyarlı olup karşılıklı olarak ihtiyaçlarınızın anlaşıldığı ve karşılandığı bir ilişki modeli içerisinde olabilmelisiniz.
Eşinizle ortak ilgi ve zevkler oluşturabilmeniz, birlikte geçireceğiniz vaktin daha kıymetli ve kaliteli bir hala dönüşmesi açısından evliliğin uzun ömürlü olmasında önemlidir.
Cinsel mutluluk partnerler arasında özel bir duygudur ve ilişkinizin uzun ömürlü ve sağlıklı olabilmesi için romantik duyguların ve cinsel yaşamın da ihmal edilmemesi gerekir, cinsel tatmin her iki taraf için de önemsenmeli.
Sevgilerimle.
Psikolog Deniz Yel
Ay hocam vallaha çok güzel yazmışsınız cidden sizin dediklerinize uymak lazım