Baş yapıtıydım bu hikayenin.. :) Okumayacağınızı bile bile yazdım en azından içimi döktüm sayende..
Bazen şartlar ayrılmayı gerektirir. Karşıda ki insanın mutlu olması için ayrılmayı seçersin. Evlenmeyi düşündüğüm insandan göz yaşları dökerek ayrılmak zorunda kaldım.. O dönem her şey kötü gidiyordu ikimizin hayatında da. Ailevi olarak, yaşantı olarak birbirimizin yaşama sebebiydik ikimiz de. Bana kaçmaya bile çoktan razıydı aslında ama işte hayat şartları o zaman ben böyle bir şeyi başarabilecek güçte değildim ve askere gitmemiştim daha.. Gençtim o zamanlar kanım kaynıyordu kavga, dövüş her şey vardı. Askerlik için kağıt gelmişti 22-23 yaşındaydım o zamanlar sanırım. Neyse ertelemek için askerliğe gittim ve bana bir hafta içinde askere gideceğimi söylediler. İnanamamıştım ve yıkılmıştım. Hazır olmadığım için değil ondan ayrılmak acı verecekti bana. Çıktım şubeden eve doğru yürüyorum elime muayene kağıdını tutuşturdular, gitmekten başka çarem kalmamıştı. İş yerine gittim, konuştum ettim izin aldım. İşlemleri halletmeye uğraşıyorum. Tabi benim kız da şok oldu, baya üzüldü gitme etme diye ağlamaya başladı. O ağladıkça benim de gözümden yaşlar dökülmeye başladı. Daha önce de çaresiz hissetmiştim ama ilk kez bir şey yapamıyordum bu konuda. Hiç unutmam saat 3 veya 4 gibi aradı yine beni ağlıyor, yapma etme begüm bak beni de ağlatıyorsun cadde de diyorum ama o zaten uyuyamamış geceden beri benim orada yapamayacağımı daha çocuk olduğumu ve kendime zarar vereceğimi söyleyip duruyordu. Sonunda o kelimeler döküldü dudaklarından. Ayrılalım sen orada yapamazsın, kendine zarar verirsin ben seni bekleyemem dedi. Bu sefer hıçkırarak ağlamaya başladım ama onu suçlamıyordum çünkü gerçekten yapamazdım. Ayrılma benden dedim, döndüğümde evleniriz isterim seni babandan dedim. Olmaz dedi bekleyemem dedi ama bunu söylerken hıçkırarak ağlıyorduk ikimizde telefonda. Son kez görüşelim dedim son kez sarılmak istedim ama olmaz dedi benim için ayrılmak daha çok zorlaşır dedi. Telefonu nasıl kapattık onu hatırlamıyorum ama bir köşe de ağladığım duyulmasın diye oturup ağlamıştım uzun uzun. Çocukluk arkadaşım aradı o ara beni ne yaptım diye sormak için, tabi ben belli etmemeye çalışsam da tükenmiştim. Ben böyle gidemem demiştim ona yapamam, kendimi öldürürüm daha iyi, bu acıyla yaşayamam demiştim. Sağ olsun bir iki kişiyi aramıştı ve en son albayın odasındaydım, durumu anlattım tabi anlattıkça gözümden yaşlar süzülmeye devam etti. Unutmayacağım o adamı halimi görünce ertelemişti askerliğimi 1 yıl daha ama o kadar yıkılmıştım ki o dönem ona gidemedim diyemedim bile kendimi alkole vermekten. Bir süre sonra yazdım dayanamayıp çünkü kendime yaşattığım hiç bir fiziksel acı hafifletmiyordu yüreğimde ki acıyı. Söz vermiştim yazmamak için oysa kendime o mutlu olsun diye.. Tek kelime Begüm yazmıştım ve ardından cevap gelmeyince 2 mesajı atmıştım, ben askere gitmedim engeli açar mısın. Engeli açtı tabi biraz konuştuk ettik üzerinden 10-15 gün geçmiş falan. Nasılsın iyi misin falan dedik tabi birbirimize, çünkü hala seviyorduk birbirimizi. Neyse iyiymişsin çok şükür dedi, artık seninle konuşmak istemiyorum dedi canım çok yanıyor dedi. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dedi. Meğer o arada bileğinin az üstüne kesik falan atmış. Psikolog'a falan götürmüş ailesi. Sayılara karşı tiki başlamış. Belli sayılar da biri ölecek falan sanıyordu. Ben bunları öğrenince daha da yıkıldım. Yanında olayım beraber atlatalım ne olursun dedim. Çok üzgünüm falan dedim ağlıyorum tabi ama istemedi. Seni seviyorum dedi ama seninle tekrar olamam dedi, bu sefer bu acıyla yaşayamam tekrardan öldürürüm kendimi dedi. Annesi öğrenmiş tabi bizi beni araştırmış etmiş, davul bile kendi dengi dengine demiş kıza.. Ailesi de onay vermeyince bu hiç istememiş bu ilişkiyi. Öyle bir işlemişler ki kızı o bile buna inanmıştı.. İşte bu dünyadan yaşamaktan o an nefret etmeye başladım. İlk kez yıkılmıyordum bu hayatta ama bu sefer elimi, ayağımı kırmışlardı. Beni sevdiğini söylüyordu ama olmayacağını da söylüyordu ailesinin onu bana vermeyeceğini söyledi, tekrar tekrar.. Kendi mutluluğum için onu daha da acıya boğmamaya karar verdim ve yazmayacağıma söz verdim. Her zaman yanında olduğumu ve ne zaman isterse onun için seve seve öleceğimi söyledim. Neye ihtiyacı olursa burada olduğumu söyledim içim acıya acıya hatta biri hayatında olup onu üzerse bile benimle dertleşebileceğini söyledim. Çok sevdim. Çok sevdi beni bunu biliyorum ama bazen olmuyor işte. Hayata sövüp sayasım var ama faydası yok bu yaşananlar için. İşte şimdi sadece dua ediyorsun rüyalarına gelsin veya öte ki dünya da yollarımız kesişsin diye.. Uzun bir süre sonra 3 bilemedin 4 ay sonra gece 3 gibiydi sanırım bunu yollamıştı..
Yazdıklarınızı okudum ikinizin de kalbinde böyle bir acının yer almasına çok üzüldüm. Allah'tan ümit kesilmez umarım birbirini bulan kalpleriniz bir gün tamamen birleşir ve beraber mutluluğa kucak açarsınız. Tüm kalbimle sizin birbirinize kavuşmanızı ve kalplerinizde açılan yarayı beraber kapatmanızı diliyorum.
Evet vardır , bir kız olarak olaya baktığımız da (şahsi fikrim) . Karşında ki insan senin değerlerine saygı göstermiyorsa , ben merkezci davranıyorsa , Can çıkar huy çıkmaz diyorsa sizin için herhangi bir fedakarlık yapmıyorsa , davranışlarını değiştirmiyorsa ve bunda kararlı ise bütün ilişki sorumluluğunu sizin üzerinize atıyorsa severken bırakırsınız. Ne gücünüz kalır bir süre sonra ne sabrınız, ne de huzurunuz. Ve bu yolda yapmanız en zor şey özellikle sevmenize rağmen bırakmanız olur.
Evet. Öyle birşey var ki hayatını alt üst etmek istemezsin, bu yüzden adım atmaz belki de bu yüzden çok uzaklaşırsın ondan. Çok sevdiğinden. Ama uyandirayim hayat Yeşilçam filmleri gibi değil.. Herif gider hemen başka hatun bulur, kendi hayatının içine kendi eder.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bence severek ayrılmak diye bir şey yoktur 😊 Sevgi varsa çoksa ve gerçekse kopmamak için mücadelesini verir ve mutlaka kazanır. İnsanoğlunun yapabileceklerinin sınırı yoktur. Çok seven ayrılamaz 🙏☺️
Kadınlar için bilemem de, bu sözün erkekler için geçerli olduğunu düşünüyorum. Çünkü maddi durumunun kötü olması yüzünden sevdiği kızı daha fazla oyalamamak için ayrılma kararı alan birden çok örnekle karşılaştım. Sırf karşı tarafın iyiliği için kendi aşklarını feda ediyorlar. Böyle bir sevgi inkar edilemez.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Vardır kesinlikle. Eğer aileler hiçbir şekilde onay vermiyorsa, kişiler ailesini ikna edemiyorsa tek çareyi ayrılmakta buluyor ne yazık ki. Bunun dışında her zaman dediğim gibi sevmek tek başına yeterli değildir. Bununla beraber saygı, anlayış ve güven de olmalıdır. Aksi halde sevginin benim için bir anlamı yoktur. Eğer hayatımdaki insan bunlardan bihaberse üzgünüm ama gitmek durumunda kalırım. Seven gitmez diye bir şey söz konusu olamaz benim için, aşık olmam yapılan her şeyi sineye çekmem gerektiği anlamına gelmez. Gitmeyen sonradan ağlamasın ama. Madem her şeyi göze alıyor!
Ben severek ayrılana inanmıyorum evlenmeden önce eşimle çok ilginç sorunlar yaşadık ve sabırla inatla onu hem bekledim hem de ona destek oldum çünkü buna deger biriydi herkes ayrıl dedi ben de resti çektim ve harika bir evliligimiz oldu seven insan mücadele eder hem kendiyle hem diğerleriyle
Can Ozan ve Deniz Tekin'in bir şarkısında "Doğru zaman, doğru insan, yanlış karar yok işin özünde sen beni istemedin.." diye geçiyor. Biz bu aşklara yarım kalmış olanlar diyoruz, sorunları sadece bu hayatla. Eğer hayat sona erseydi şu an ya da dünya yok oluyor olsaydı birbirlerine koşuyor olurlardı. Bu da "If the world was ending you come over right?" Şarkısında işlenmiştir. Teşekkürler.
Eğer şartlar uygun değilse ayrılır. Aileler karşıdır ciddi bir sorun vardır ortada falan. ya da bir tarafın önemli hastalığı vardır ya da ölüm tehlikesi olan meslek grupların da çalışıyordur o zaman partnerini üzmemek için ya da kendi çocuğunu yetim/öksüz bırakamak için ilişkiyi daha fazla devam ettirmek istemez.
Seven her türlü yolunu bulur, aşk her şeyi aşar gibi bayatlamış, tarihi geçmiş sözleri unutalım. Öyle bir şey olsa, herkes kendini aşkın gücüne bırakırdı. Komik olmayalım. :)
Bazen şartlar "severek ayrılmayı" gerektiriyor. Geçmişte bunu yaşadım. Tabii kimse yaşamak istemez, çabalamak ister lakin şartlar işte.. Şartlar bunu gerektiriyor deyince hafife alınıyor.
Şartlar elverişli değilse gayet tabi ayrılıklar mümkündür. Ekonomik durum, ailevi sebepler bulunulan lokasyon bunların hepsi etkili bir neden malesef. Aşkın açamadığı kapılar da oluyor. Hayal dünyasında yaşamaya gerek yok. Olmuyorsa olmuyor ve en büyük aşklar da mazinin tozlu raflarında yerini alıyor.
Severek ayrılmak karşı cinsin daha rahat yaşaması için yaşanan bir olaydır. Yani şöyle açıklayayım , seninle birlikte olmaya devam ettiği sürece o kişinin çok iyi bir yaşam süremeyeceğini düşünüyorsundur. Sonuçta ayrılırsın. Fakat bence bunu yapan seviyor olamaz. Eğer severek ayrıldığını söyleyen biri varsa zorla ayrılmaları istenmiştir, gözü başka bir şeyi görmeye başlamıştır tutku haline gelmiştir o şey o yüzden ayrılmak zorunda kalır, ya da yalan söylüyordur. Seven insan karşısındaki kişinin iyiliğini düşündüğünden ona zaten yardım eder
Var gerçekten var arkadaşlar. olay sadece sevmek değil orda aslında, her şeyin olduğu gibi ilişkilerinde gereklilikleri var en basit örnekle sevmek. Ama tabi her şeyi sevmeye bağlayacak bir tayfa var ''Abi Sevince Olur Moruk Gerisi Hikayeee'' Öyle değil işte birisine dokunamamak yanında olamamak bunlar içten içe baktığında o kişiye onu sevdiğinizi hissettiren şeyler, bunlar yoksa ne kadar sevsen de ayrılıyorsun çünkü olmuyor.
Buna Güzel Bir Örnek Olarak Yakın Mesafede Görüştüğün Kızın Taşınması
Taşındıktan sonra sevgini hissettirmek kolay olmuyor ''Aslına baktığında zaten her şey sevgiyle alakalı ama sevmek sadece sevmekle alakalı değil -eniyisi''
Not:Bu Platformda Bu Düzeyde Yorum Yapmayı Hiç Beklemezdim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Severek ayrılmak var... yaşadım bu durumu. 3 yıl geçti üzerinden ama unutamadım unutmicam da... ikimizde birbirimizi çok severken ondan ayrıldım... Ayrılmasaydım kötü şeyler olacaktı ikimizinde canı yanacaktı... Ayrılınca sadece benim canımı yaktılar... Ama içimdeki yangından daha çok yakamadılar canımı... ona veda ederken ağlayışı halen hafızamda...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
O zamanki sevgilimle kavga edip ayrılmıştık 2-3 saat sonra bi barda sarhoş olup başkası ile öpüşmüştük it gibi pişman olmuştum kavga sebebimiz olan kişiyle öpüşmüştüm. Pişman oldum geri dönmek istedim yalvardım iki senelik ilişkim böyle bitmişti o da seviyordu eminim ama işte.
vardir bazen sevmek yetmiyor onun iyiligi icin birakmak gerekiyor canin yana yana icin kanaya kanaya gecelerce ağlıyorsun bir kez ariyim sesini duyayim diyorsun ama arayamiyorsun o ariyor bazen nasilsin iyimisin yapamıyorum diye ama yapmak zorundasin diyorsun eger kalbin dayanabiliyorsa engelliyorsun cok zor be
Severek ayrılmak diye bir şey yok! Kimse kendini kandırmasın bir tarafff sevmediği veya artık eskisii gibi hissetmediği için bahanelerin ardına sığınıyor ve buna "severek ayrıldık" diyorlaar..
Severek ayrilma diye bise yok bi tarafi yemeyince birakmak zorunda kalan insanlar var. Mesele bu. Ben ole evlilikler gordum kiz uni mezunu ogretmen kocasi lise mezunu bile degil isi gucu yok. Mutlu mu dersen evet. Ama senelerce mucadele ettiler bikmadan usanmadan. Emek olmayinca yemek olmuyor. Kolay elde edileninde tadi olmaz. Seviosa cabalar.
vardır. hatta şarkısı bile vardır :) severek ayrılanlar bilirler ayrılığı sen benim eş ruhumsun unutmuş olsan hissederdim unutmuş olsan her sabah durmazdı hayalin...
Sevdiğin kişi seni sevmiyorsa, değer vermiyorsa, o ilişkide mutlu olmaktan çok üzgünsen o zaman sevsen de ayrılırsın. Onun dışında zaruri durumlarda ayrılmak zorunda kalan çiftler de vardır.
Öyle vrişey yok hepsi lafta kalan şeyler gercek aşk bitmez ha biten varımdır vardır ama onlar gercek aşk değil gercek aşk anca mezarda biter bu her yerde öyle sadece türkiyede değil her ülkede aynı
Bir çok sebep var. Her şey sevgi değil ki.. Sevgi binanın temelidir ancak o binanın sağlam olması için de güven, sadakat, çevre vs önemlidir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Severekte ayrılabilir insan belki başına gelenlerle yeterince mücadele edemez, belki ailesine karşı sevdiği kişiyi savunamaz karşı tarafta aşkının arkasında durmazsa mümkündür...
Var canim var. Hemnde cok kisi yaaiyor. Sartlar musade etmiyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yakın erkek arkadaşım kız arkadaşını mutlu edemiyorum istediğin gibi biri değilim diye bırakmıştı sonra kız cok uğraştı ama barışırsak yine üzerim diye uzak durdu ne kadar doğru tartışılır
Saygı göstererek ayrılmak daha doğru ifade. Iki kişi de sevmiyorsa adı zaten ayrılmaktır. Bir kişi sevmiyorsa terk etmektir. Ikisi de seviyorsa ayrılmaz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Seven insan ayrılmaz, pes etmez. İlişkisini ayakta tutmak için çaba gösterir.