Ayrılığın adını "severek" koymak bir bahane midir? Gerçekten seven iki insanı ayrılığa mecbur bırakacak sebep (ler) ne olabilir? "Hiçbir sorun yok ama senden sıkıldım" cümlesinin alternatifi, bence.
"Severek ayrılmak" diye bir ayrılma şekli gerçekten var mıdır?
Mümkün. Sevmek, ölümüne her zerresine kadar onunla olmak güzel olsa da anlaşamamak fikir uyuşmazlığı şiddetli kavgalar, geçimsizlik ayrılığı getirir.
İki taraf gelir kavga eder belki ağlar. Sarılır "Allah kahretsin seviyor ama anlaşamıyoruz" derler. Buna inanmayanı olduğu kadar böylesi denmişlikleri olan çok vardır.
Neden biliyor musun? "Severek evlendik sonra baktık ki boşunaymış. Ayrıldık" ın öngörüsüdür bu. Hala yanarım benimkine. Hala ağlarım. Ayrıldığıma pişman değilim. Geçiremeyeceğimi hala biliyorum. Hala benim değil diye aklıma geldiğinde yemekten kesilir uykuya hasret yaşarım.
Sevip de anlaşamayanın halinden ancak aynı daldan düşen anlar.
Son söz: mücadele bir süre sonra yıldırır. İlişkinin mücadelesiz sorunsuz akması gerekmektedir. Severek ayrılanlar da eforsuz ilişki olamayacağını görüp öncesinden önlem alır ayrılırlar
Severek ayrılmak diye bişey var. Şöyle oluyor ki, en yakın arkadaşlarım severek ayrılmak durumunda kaldılar çok yakın bir geçmişte. Ailevi problemler, maddi problemler, beraberinde getirdiği manevi problemler sevgilerinin önüne geçmişti karşılıklı oturup evet birbirimizi seviyoruz ama seviyoruz diye de birbirimizin hayatını zorlaştırmanın alemi yok diye ayrıldılar. Çocuk ailesinin istediği kızla nişanlı şu an, kız da ailesinin istediği gibi doktora yapıyor. Ikisi de beraberken olduklarından daha mutlular bakıldığında ama hala çok seviyorlar o ayrı.
Severek ayrılmak diye bir şey yok. Her ne sebeplerden ötürü olursa olsun, ayrılığı göz ardı etmek yerine seçenek olarak görmeyi tercih etmek denen bir şey var.
Benimde bu yıl yaşadığım hatta etkisinden bile hâlâ kurtulamadığım bir durum bu: Biz sanaldan tanışmıştık, o Eskişehir'de ben ise Aydın'da oturuyordum. Mayıs ayında tanışmıştık, ilk zamanlar bazı sıkıntılar yaşandı ancak sonradan geldi ve özür dileyip beni üzmeyeceğini söyledi bende 2. şans verdim. Gel zaman git zaman çocuğa karşı olan duygularım arttı , artık arkadaş gibi değil de onun bir üst seviyesinde konuşuyorduk. Ne olduğumuzu bir türlü çözememiştim. Ona "Biz neyiz? Ne arkadaş ne de sevgiliyiz" diye sorduğumda "Sence biz neyiz" demişti bende içinde bulunduğumuz durumu açıklamıştım ona. Sonra bu ilişkiye bir ad koymak istemiştim o da bana "Biraz daha zamana bırakalım. Temeli sağlam atalım, ileride bir şey olursa ikimizde çok üzülürüz." Demişti. Bende tamam dedim ve konuyu bir süre askıya aldık. O süre gelene kadar konuşmalarımız hep güzeldi. Mesela bana aniden sorduğu sorular oluyordu, "Beni hiç özlüyor musun gün içinde" , "Mizahın çok güzel ve bu çok hoşuma gidiyor..." vb. şeyler. Hatta ikimiz bir ara birbirimize şöyle demiştik "Beni hangi şarkıya benzetirsin?" Gibisinden bir konu. Ona "All I want" şarkısını attığımda üzülmüştü sonra daha güzel iç açıcı bir şarkıya benzetmiştim ve onu atmıştım (The reason) ve bana "sanırım bunu ben sana atmalıyım" demişti. Kardeşlerimiz hakkında konuşmuştuk, hatta 6'lı date gibi fikirlerimiz bile vardı. Her neyse... Yaklaşık 2-3 hafta geçti. Tarihi bile çok net hatırlıyorum. 29 Haziran saat 16.00-17.00 civarı falan. Kendisi konuya devam ederken "sen beni seviyorsun ben seni seviyorum..." Tarzı şeyler diyerek başlamıştı. Sonra güven sorunlarım konuya dahil edilmişti. Ona güvenmekte sıkıntı çekiyordum. Zaten benim çok ciddi güven problemlerim vardı, ailemde bile yaşıyordum bu sıkıntıyı. O da bendeki bu sorundan korkuyordu galiba. "Güven sorunların var, ben sana güveniyorum sen bana güvenmiyorsun. Bende bir erkek olarak güvenilmek istiyorum" demişti. Bende "Biliyorum ama inan ki kendimdeki bu durumdan bende memnun değilim. Beraber çözebiliriz belki." demiştim. O da artık bana pek umut vaat etmeyen cümlelerini söylemeye başlamıştı. Artık hangi yola girdiğimizi biliyordum ama umut etmeyi bırakmak istemiyordum. Fakat artık son cümleyi söylediğinde her şeyin bittiğini anlamıştım. "... bence bizden olmayacak gibi. Burada sonlandıralım." Demişti. Birkaç konuşma geçtikten sonra ona "Beni üzmeyeceğine dair söz vermiştin. Seni nasıl unutacağım ben?" O da "Özür dilerim, böyle olmasını bende istemezdim" dedi ve devam etti. "Başkalarıyla tanışacağız ve unutacağız." demişti bana. Zaten bu cümleden sonra umut olmadığını anlamıştım. Konuşmayı bitirdikten sonra gün içinde hep ağladım. Bir şey yapmaya isteğim yoktu. Ruh ruhsuz dolanıyordum evin içinde. Gece oldu ve ona yazdım dayanamayarak "Kendini nasıl hissediyorsun?" O da bana "kötü hissediyorum." Demişti. "O zaman nedne bu kararı aldın?" Dediğimde "öyle olması gerekiyor" falan demişti. Birkaç gün Instagrama girmedi. Ona son kez bir veda mesajı yazdığımda girdi. Zaten o da pek vedaya benzemiyordu hâlâ umut arayan fakat zorla ayrılan bir vedaya benziyordu. O da hissettiği duygular ve anılar için mutlu olduğunu söyleyip teşekkür edip gitti. Bir hafta sonra beni engelledi. 3 hafta sonra da o engeli açtı. Konuşmayalı 4 ay oldu ve onu hâlâ özlüyorum. Galiba bir daha onun gibisi karşıma çıkmayacak. Veya bir daha asla onunla konuşamayacağım. Belki o beni sevmedi, belki unutamadığı biri vardı ya da başka sebeplerden dolayı yaşandı bu olaylar, hiç bilmiyorum... Ancak bildiğim tek şey, onu asla unutamayacağım... 1,5 ay konuştuk fakat o 1,5 ayda ben çok şey hissettim. Belki onun için aynı şey geçerli değildir ama benim kalbimde o çok başka yerde. Severek ayrılmanın verdiği acıyı zaten hâlâ taşımakta zorluk çekiyorum.. Ben şu an 11. sınıfım. O da Üniversitesiye gitti ya da gitmedi, bilmiyorum... Belki de başka bir kızla konuşuyor ve ona ağır duygular duyuyordur (?). Ve bunu düşünmek beni çok üzüyor... Şimdi biriyle konuşuyorum, kendisi çok iyi biri ancak diğerine karşı duyduğum özlem ve duygular yüzünden sevginin daha da ilerisine gidemiyorum. Hâlâ geri dönmesi için umut ediyorum ama nafile... Belki kaderlerimiz tekrar bir araya gelir. Belki de bu yarım kalmış hikâye daha güzel bir zamanda tekrar başlar. Duyduğum bir söz vardı. Ve beni çok etkilemişti. "Bırakanı bırakmayı öğren. Çünkü bazen sonsuza dek veda olarak düşündüğümüz şey aslında sadece seni yakında tekrar göreceğim demektir ki senin için kalıcı olabilsinler." Realist bakınca umudum yok ama bazen karanlık yollarda ışığı bulamayınca kendimize ışık olmalıyız.
Olmaz mı? Hem de öyle bir var ki gerçekten kalbi ve merhameti olan herkes bunun böyle olduğuna inanmalı. Sevdiğiniz ile zaman dilimi geçiriyorsunuz. Bu zaman diliminde güzel vakitler geçiriyorsunuz, mutlu oluyorsunuz, birlikte yemekler yiyip birlikte dolaşıyorsunuz. Ama mutlu olmakla yetmeyecek bir şey bu. Yaşam kalitesi gibi ilişkinin de bir kalitesi var. Son zamanlarda artan tartışmalar, bazı konularda hiç değişmeyen huylar ve davranışlar. Her şeyin ötesine götürür bunlar sizi. Olaylara ve durumlara karşı takatsiz ve yorgun düşerseniz eğer karşınızdakine gerçekten değer, saygı ve merhamet gösterin ve size yakışır şekilde veda edin. Ve ben; Bu gün 1 yılıma veda ettim. Koskoca bir yıl. Kaç kahkahamı, kaç günümü, kaç anımı geride bırakıp veda ettim. Ona söyleyeceklerimi tam anlamıyla bitiremesemde içimde hep bir yara olarak kalacak. Kadınım benim, badem gözlüm. Sen benim bu dünyada ki en değer verdiğim, en kıyamadığım, en çok önemsediğim, hep düşündüğüm, her zaman da düşüneceğim tek şeysin. Varlığınla mutlu olan ben, bir gülüşünle canımı veriyorum. Hoşçakal DAMLAMMM Seni çok seviyorum. Son baharım benim. Hoşçakal...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bence severek ayrılma olmaz ama size bir şey anlatıcam. Benim kuzenim bir çocuğu çok sevdi aile olumsuz tepki gösterdi kız bu çocukla gizli gizli konuşmaya devam ha buarada kuzenimin evlilik zamani da gelmişti amcam dedi ki kuzenime eğer o çocukla konuşmaya devam edersen o çocuğu vururuz vs cidden böyle biraz mafya vari takılıyorlar tabi kuzenim inanmadi gidip çocuğu dövdürdüler Allah belalarini versin bu arada baba tarafımdan nefret ederim ben. Sonra kız çocuk için uzaklaştı çünkü baktı ki şakası yok
Severek ayrılmak diye birşey asla yoktur sen seversin karşıdakide seni seviyor sanırsın onun ayrılma bahanelerinide severek ayrıldık olarak adlandırırsın, sevenler ne olursa olsun ayrılmaz herşeye herkese meydan okur ayrılmaz kimse kendini kandırmasın sen sevdiğin için oda seviyor sanırsın çünkü o seni bu şekilde inandırmıştır.
Severek ben ayrılıyorum 11 gün önce bitti. ve hala seviyorum merak ediyorum onu. Ama beraber olmakta istemiyorum onunla geleceğimiz olamaz elbet yine ayrılırız düsüncesi ile incelen yeri ben daha da incelttim hatta kopardım. Ulan deli gibi aklımda yazarken bile zorlanıyorum odaklanamıyorum birşeye
Ben döndüm cuma günü seviyorum seni birakmam lütfen don dedim ben dönmem diyor olmuyor bitti dedi biz cok inatlastik beni anlamadigi icin kafa tuttum herseyi berbat ettim ama pismanim dedim donmedi yine yarin bir kizla yemege gidecekmiş dogru mu bilmiyorum ben perisan haldeyim
Var malesef aslında bu bir tür bahane olmuyor ortak olan sadece severek ayrılmak nedenler sebepler hep farklı fakat durup dururken karşındaki insan diyosa bunu senden soğumuş olmalı ki soyluyo o zaman bu aslında tam da severek ayrılma olmuyo tek taraflı düşünürsek evet biraz öyle ama severek ayrılmak tek değil birlikte dusunulen bişey 😊
Ben ondan sıkılmadım katiyen ayrılmak içinse sebeplerim vardı ama bu sebepler maddiyattan değildi. Bakın mesleği kötü ama sağlıklı normal tipte kel bile hatta birsürü borç içinde birisini tanidiım ve onu gerçekten çok sevdim işin aslı babası çok katı yüzsüz istemediğinde bile ben mücadele ettim ancak o benim için önemli olan konuları tamam diyerek yüzeysel geçmiş bunu anladığımda noktayı koydum güzellikle helalikle anlastık ayrıldık... ama sorarsanız hala seviyorum ama hayatı düşünceleri bana uygun değildi :(
Yazını okudum bastan sona çünkü diğerleri gibi. Evet hayır deyip geciştirmemişsin be gerçekten. sevmişsin Ayrılmak kotu birşey ama eskiler hep derki davul bile dengi dengine bazen sevgi tek başına yeterli olmuyor hayat çok acımasız
Biz severek ayrilmistik. Cunki iki ayri dunyalarin insanlariydik. Kendisi karanlik dunyada bende normal kiz ailesiyim. Halen beraber olabilirdik ama cok yara alirdik ve normal bir yasantim olmazdi. Cok denedik ayrilmayi ama sonra dayanamadik ama bu sefer artik geri donus olmaz. Icimde yasiyor ve herzaman yasicak.
Evet, mevcut. 😏 Toplum baskısından dolayı bazen zorlada olsa insanlara etkisi olabiliyor. Sonu her ne kadar pişmanlık olsa da kimileri sevgisinin peşinden gitmek yerine, ayrılığı tercih ediyor maalesef ki.
Vardır aslında ne kadar yok denilsede hani nasıl mesafeler aska engel degildir denilip engel olunabiliyorsa sarsmalarla severekte ayrılmak olabilir mecbur kalınabiliniyor ama zaten kaderin oysa yine seni bulur zaten o kişi
Aileler anlasamamistir veya özel bir durum vardir. Kendi iradenle ayrilmassin o kisiden mecbur kaldığın için vazgecersin. Ama sevgininde siddeti var. Cok seviyorlarsa herşeye ragmen bir çözüm bulunur.
Böyle bir durum var. 6 hafta önce kendim bizzat yaşadım. Bu zamana kadar ne ondan sıkıldım, ne de onu severken yoruldum. Hala da öyleyim. Ama bir insana kaç defa şans verilmesi gerekiyor. 2. şansını da kaybetti ve ayrılmak zorunda kaldım. Tamamen hayatından çıktım. Sadece şunu söylemek gerekirse; "özleyeceğim". Hayat devam mı ediyor?
Elbete, sevmek yetmiyor bazen. Iki insanın anlaşmasıyla olmuyor. Bencilliğinden sıyrılıp bir ve bütün olabilmek gerekir ayrılıklara davetiye çıkarmamak için..
Tek taraf için böyle bir şey var. Eğer o seninle olmak istemiyorsa saygı duymak zorundasın ve severek onu bırakırsın. Ama karşılıklı sevgi varsa ayrılık olmaz. Bir taraf daha az seviyordur
Tamamen bahanedir bana göre çıkar ilişkisi bitmiştir sevgi azalmıştır bahaneye ihtiyaç duyulur ve saçmalıklar sıralanır gerçekten seven kişi ne olursa olsun arkasında durur bana göre...
Severek ayrılmak mı olur? Hadi zamana bıarakalımdan kasıtla senden soğudumu anlarım da severek ayrılmak nedir ya? Seviyorsan ayrılma ayrılacaksan sevmiyorsun demektir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
O dediğini yaşadım işte... Hayatım da perişan oldu... Tek sebep ise onun ablasının evden kaçması... Ailem böyle şöyle diyerek defolup gitti. Dilerim ki Rabbimden, keşke ona bunu yapmasaydım desin de dursun...
Aksi durumlar olabiliyor.. Örneğin aldatildiginizda ayriliyorsunuz ve aninda sevgi bitmiyor ama.. Ya da ailevi durumlarda zoraki ayriliklar severek olabiliyor..
En İyi Cevaplar