Bence toplumun iyice ahlakını bozan bu batı hayatı taklitçileri defolup gitsin bu ülkeden! Şimdiden söylüyorum bunlar yüzünden türk toplumunun ahlakı bozuluyor... devam ediyorum, bu dost hayatı yaşayanların asıl hedefi aşk adı altında daldan dala konmak olduğu için evlenmiyorlar! Halbuki karşında ki kişiden eminsen adam gibi evlenirsin... Ama dediğim gibi aşk adı altında bolca sevgili değiştirmek istedikleri için kılıfına uyduruyorlar ama bu numaraları yemeyiz :D Ne düşünüyorsunuz?
Dost hayatı yaşayan insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Birincisi bu ülkeden kimin gideceğine buna göre karar veremezsin , iki yetişkin insan istediği gibi yaşarlar Türkiye muz cumhuriyeti değil l, illa ki birileri gidecekse , haram para yiyenler , kaçakçılar , 18 yaş altındaki kızlara göz diken sapiklar , tecavüzculer , kaçakçılar , kadına ve hayvana şiddet uygulayanlar , önce onlar bir gitsin bakalım , kalanlara sonra bakarız
Yahu sorduğum sorunun tecavüzcüler vesaire ile ne ilgisi var? Onlarla olan düşüncelerim zaten net benim o konuda için rahat olsun ama türkiye'nin geneli bu tip yaşam tarzını onaylamıyor... Şimdi sana bir soru... Ileride bir çocuğun olursa ve o evladın evlilik dışı dost hayatından çocuk sahibi olursa bu seni rahatsız etmez mi?
Bir de türkiye muz cumhuriyeti değil deyip türkiye'yi küçümseyip, ahlaksızlıkların diz boyu olduğu fransa amerika gibi çivisi çıkmış ülkeleri bizden üstün veya modern göstermeye çalışma lütfen! Onlarında ne halt oldukları ortada!
Haksız kazanç bel altındaki ahlaksizliktan çok daha kötüdür , kul hakkı yemek vs , diğer dost hayati vs. iki kişinin kendileri ve Allah arasındaki vicdani sorunudur , beni ilgilendirmez , çocuğum bile olsa , uyarırım ama nasıl yaşayacağına kendi karar veriri
O haksız kazançlar dünyanın her ülkesinde oluyor ve zenginler her zaman siyasetçiler üzerinden istediklerini yapıyor! Madem ki bu kadar haksızlıklardan yolsuzluklardan şikayetçisiniz neden o zaman her seçimde aynı kişiler kazanıyor? O nasıl oluyor bir anlatırmısın? Onun için kimse boşuna ağlamasın çünkü her seçimde aynı kişiler kazanıyorsa vatandaş genel olarak ülkenin durumundan memnundur demektir! Onun için burada ağlayacağınıza adam akıllı oy kullanın önce :D Ikincisi ben senin o ikişiyi ilgilendirir dediğin dost hayatını destekler laflarına katılmıyorum...
Tamam da eleştirme hakkın yok ya da önyargılı , belki o dost hayati yaşayan ili bekar insan evli olanlardan daha sadık birbirine , belki sürekli etraflarına iyilik yapıyorlar , vergilerini dürüst ödüyorlar , sakin ve iyi vatandaşlar , demem o ki insanları özel hayatlarına göre eleştirip yargılama ,
Var... Bu ülkede herkes her haltı eleştiriken iyi, ben dost hayatı yaşayanları mı eleştiremeyeceğim? Sonuçta toplumda bu tip insanlar kötü örnek oluyor ve hiç kimse çocuklarısının bu tip bir yaşam tarzını örnek almasını onamaz ve karşı çıkar!
Sana ne milletin uçkurundan mk? Türk toplumunun ahlakını bunlar değil de, her boku yiyen, allahu ekber diye adam yakan, herkesten nefret eden ruh hastası şeriatçılar daha çok bozuyor.
Yahu kardeşim önce şen şu küfürlü yorumlarını ya düzelt ya da gelip yorum yapma!!! Tamam mı önce orada bir anlaşalım... Ikincisi, bakıyorum özellikle gündem dalında herkes iktidar veya bu hacı hocaları eleştiriyor ama seçimlere gelince hep aynı kişiler kazanıyor, eeee o nasıl oluyor o zaman? Onun için millet sosyal medya'da ağlayacağına adam akıllı oy kullansın...
insanların nasıl yaşadığı beni ilgilendirmez. seni de ilgilendirmez. işine bak yarın bir gün hayatina karıştığın biri ağzını burnunu yamultur. zor yoldan öğrenmiş olursun haddini :D
ben kimseyi desteklemem kimseye köstek olmam işim var gücüm var başkalarının meseleleriyle uğraşamam. olay şu; alan memnun satan memnun birileri agzindan salyalar akitarak yorumlar yapiyor
Konu, alan memnun satan memnun konusu değil ki! Kardeşim türkiye ile fransa veya amerika aynı değildir... Oralarda ki insanların genel ahlaki yapısı çok zayıf ve kimin ne halt yediği belli bile değil, biz ise ülke olarak sağlam bir altyapı üzerine kurulu bir ülkeyiz ahlaki olarak ama bakıyorum ülkeye yeni moda yaşam tarzı getirmeye çalışan insanlar var... O zaman eleştirme hakkımızda var! Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığında ki insanlardan değilim kusura bakma :D
@Masmavi100 sabah programlarında özellikle kadın cinayetleri ve kadına şiddetten bahsediliyor ki benim o konuda düşüncelerim net! Bunlar idam edilmediği sürece önüne geçemezsin... Artı bu kadına şiddet olaylar dünyanın bütün ülkelerinde var yani konuyu buradan ahlaka bağlamanı anlayamadım! Ben ahlaktan bahsederken bizim ülkede dost hayatı değil evlilik müessesenin ön planda olduğunu söylemek içindi, yoksa kimsenin burada kadına şiddet uygulayanları savunduğu falan yok! Kaldı ki inşallah bu yorumun bütün erkekler için geçerli değildir çünkü eğer dediğin gibi olsaydı türkiye'de hergün binlerce kadın cinayetleri olurdu...
Hayır tabii ki tüm erkekler için değil , ayrica sen diğer ülkeler kaka bizim ülkedeki tek sorun dost hayati yaşayanlarmis gibi anlatınca , karşı çıkma gereği duydum , bence bu topluma, dost yaşayanlardan daha çok, evliyken metres tutanlar veya ikinci üçüncü kadını hoca nikahı palavrasiyla topluma yutturanlar zarar veriyor
@Masmavi100 Yahu tamam ben o 2-3 eş olayına karşıyım ancak türkiye'nin diğer sorunları siyasetin çözeceği işlerdir ve ne hikmetse her seçimde hep aynı kişiler galip geliyorsa ağlamanın pek mantığı yok! Demek ki ülkenin geneli şu anki durumdan memnun aksi olsaydı aynı kişiler seçimi kazanamazdı... O metres aldatma olayları o örnek almak istediğimiz batı ülkelerinde bizlerden daha çok var... Yani herşey yabancı ülkelerde toz pembe değil...