Merhabalar 💁🏻♀️ Benim yaklaşık 1 yıldır tanıdığım ve daha çok ara ara konuşup flörtlestigim biri var. İkimizde hayat bakış açısı, aynı değerlere sahip olmak ve fiziksel açıdan birbirimizi oldukça beğeniyoruz. O açıdan bir sıkıntı yok. Hatta o arada kendisinn fiziksel olarak bana göre yetersiz olduğunu söylüyor ( neden bilmiyorm gerçek fikri mi bahane mi?) Ve karşımda ki kişi geçenlerde" seni kırmak istemem ama ben ciddi ilişki istemiyorum çünkü kendimi maddi olarak yetersiz hissediyorum senide boşuna ümitlendirmek istemem" dedi üzüldüm açıkçası. Cunku illa ilişkim olsun diye bir iliski istemiyodum taliplerim var baya. Ama aynı değerlere sahip olduğun kişileri bulmak hayatta çok zorlaştı ve ben onda bunu görmüştüm. Beraber olursak çok iyi bir ikili olacağımızı düşünüyorum. Anlamadigim bu erkekler için gerçekten ciddi bir sorun mudur yoksa bahane mi ediyor? Eğer bahane etmiyorsa onu kaybetmek istemem. Ne yapabilirim? Bu arada Corona olunca arada kaynadı goruscektik bir kere görüşebilseydk zaten olaylar çok daha farklı gelişirdi diye düşünüyorum. O "ben maddi olarak bir şeyler yapmaya çalışırken hep duygularımı bastırmak zorunda kaldım. Seni güzel şartlarda yaşatmak varken neden buna katlanasin ki diyor". Ama maddi açıdan zorlanarak büyüyen ama birbirini bırakmayan bir ailede büyüdüğm içinde bunları seven kişiler aşar diye düşünüyorum. Bir iki gündür iletişim de koptu sayılr. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum 🤦🏻♀️
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
ona destek olmaktan vazgecme , maddiyat erkek icin onemli evet cunku soyle bir dusunce yapimiz var bir kismimizda en azindan ya ona istedigi hayati veremezsem , oda seni kalbinden seviyor belliki sana cok guzel bir hayat vermek istiyor ama kendini yetersiz goruyosa bu onu mahveder evlendiginizde seni istedigin ama onun maddiyatindan dolayi istemekten vazgececegin bir hayata itmek istemez , sende kalpten seviyosan maddiyan sorun değil diyosan hep yaninda ol onun maddiyati onemsemedigini hep vurgula
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Yorum için teşekkürler 💁🏻♀️ Vurguladım aslında ama grurlu da birisi. Baya kendini çektiği için daha da üstüne gitmedim kovalar pozisyona düşmemek için. Acik açık dile getirdim oda neden daha bir hayat yaşamak varken bunlara katlanmak zorunda olsun ki insan dedi 🤷🏻♀️
- +1 yıl
bir oylemeyle anlamaz , kafasindaki kilit dusunce su ben maddiyat olarak yetersizim o ise bundan cok daha iyisini hak ediyo onu bu hayata zorlayamam , bu 1-2 konusmayla gecmez eger sen hazirsan ben onunla bir omur gecirmek istiyorum ne para ne pul diyosan asla vazgecme , hatta bu konuda net odugunu biraz sinirle bildir yani bunu soyleme artik diye cikisa bilirsin ona ben seni seviyorum seninle yasamak istiyorum para umrumda bile değil diye bir cikis yap mesela aklindan cikaramaz onu bagliligini daha iyi anlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
16Cevap
Eh çünkü evlilik maddiyat gerektiriyor asgsgshd
Eğer endişesinin yersiz olduğunu ve sorun edecek hiçbirşey olmadığını düşünüyorsan o toz pembe gözlüklerini çıkartıp masaya bırakacaksın, bulutların üzerinden sadece aşkmış sevgiymiş kelimeleriyle konuşmayacaksın, alacaksın eline bir hesap makinesi ve “herşeyi” tek tek hesaplayacaksın, eğer hesabının sonunda çıkan sonuçları taşıyabiliyorsanız ne ala, yok eğer taşıyamıyorsanız “bi sallayalım ya belki tutar” mantığını bırakıp endişesine hak vermen gerekir.
Belli ki kendisi masrafları hesaplamış da konuşuyor, açıkçası sana boş vaadler verip kandırmaktansa böylesini seçmiş insanın ya dürüstlüğüne saygı duyman ya da tüm hesabı ortaya döküp buna razı olduğunu açıkça izah etmen gerekir, fakat ikinci seçeneği seçersen sonradan pişman olup suçlamaya, maddiyatı yeterli değil diye başına kakmaya hakkın olmadığını da unutmamalısın, gerçekler acıdır hayat masallarda anlatıldığı gibi bir battaniye bir odadan ibaret değil, öyle bir evlilik mutluluk getirmez, hiç düğün yapmasanız dahi eşyalardı evin masraflarıydı derken belirli bir maddiyat şart00 YorumlaAçıkça belirtmiş aslında sana maddi durumunun olmadığını. Bazı erkeklerde bu durum var. Maddi olarak karşı tarafın ezici olması erkeği zoruna gidiyor. Empati yapalım; erkek fakir kızı alır olu sultanlar gibi yaşatmak ister ama tam tersi kız zengin olunca kızda aynı düşüncelerle seni krallar gibi yaşatacağım diyor. Burada niyet çok önemli. Benimde başıma bu tarz bir olay geldi. Ben boşandım 2 (12-14) çocuğum var Bana zengin bir dul buldular. Benim durumun çok iyi değil ama kendi yağımda kavruluyorum. Çocuklarım en azından hayatı öğreniyorlar ve mutlu oluyoruz. Karşı taraf sağ olsun önüme serdiler yeterki dürüst birisi olsun. Ben istemedim Zenginlikleri beni değil ama çocuklarımın rahata düşkün olabilecekleri şımartacakları hissi hasıl oldu bende. Kabul etmedim. Dediğim gibi sizin durum benimkinden farklı ama bazı erkekler böyle
00 Yorumlabizde millet olarak ne yazık ki genelde '' bir ilişkiyi maddi olarak erkek üstlenir'' tarzında bir algı var. o yüzden kendini bu konuda yetersiz gördüyse sağlıklı bir ilişki yürütemeyeceğini veya sonunda senin onu terk edeceğin gibi şeyleri düşünmüş olabilir. soruyu soralı 1 ay olmuş sanırım ama, onu bu konuda rahatlatarak her konuda yanında olacağını, maddi sıkıntıların bir sorun teşkil etmeyeceği gibi şeyler söyleyebilirsin.
00 Yorumla- +1 yıl
Serefli efendi erkek icin en buyuk etken kiz parasi yiyenler icin sikinti yok kizda para varsa iliski olur.
00 Yorumla Düzenli bir geliri işi evi var mı?
Ve çocuk haklı;bu devirde Şu an yapacagin her alışveriş 2x 3x 4x fiyatına umarım ekonomimiz düzgün eski rayına oturur. ben bile düşünmüyorum bu devirde evlenmeyi00 Yorumla- +1 yıl
karşındaki kişiye paragözse olur yani ama bu kadar
00 Yorumla - +1 yıl
Maddi problemler erkekleri çok fazla etkiliyor ne yazık ki bu yüzden uzak duruyor bunun önüne sevginle ya da paranla geçmezsin ona inanarak ve yanında olduguna ondan bir beklentin olmadığına ve sadece sevgisini istediğine inandirmalisin
00 Yorumla - +1 yıl
Seninle yatak ilişkisi düşünüyor büyük ihtimal kalbini bilemem ama ben bunu evlenmek istemediğim kıza yapıyorum 😁seni istiyorum ama maddiyat yetersiz 😁
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
bu bende de var maddi sıkıntımın olduğundan dolayı ilişki başlatamıyorum. ona güven vermeyi sağla belki başarabilirsiniz.
00 Yorumla - +1 yıl
Seninle yatak ilişkisi düşünüyor büyük ihtimal kalbini bilemem ama ben bunu evlenmek istemediğim kıza yapıyorum seni istiyorum ama maddiyat yetersiz
00 Yorumla - +1 yıl
Erkek için sorun evet
10 Yorumla Evet , erkekler için maddiyat ciddi bir sorundur. Ona biraz zaman tanı seviyorsa gelebilir.
00 Yorumla- +1 yıl
adam kendine güvenmiyor sen nasıl ona güveneceksin ki?
00 Yorumla Aşağılık kompleksi olan bir insan böyle düşünür herzaman. Kendine güvenen insanda bu olmaz
00 YorumlaMesleği nedir? Maddi kaygısı belki işi sebepli olabilir
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Iliskinin ciddiyetsizi nasil oluyorki?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 375 cevap paylaştı. Maddiyat önemli tabi nerden getircek 150.000 Tl?
00 YorumlaSenin maddi durumun onun kinden iyimi?
00 Yorumla- +1 yıl
Olur tabii ilişki dediğin çok masraf
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Maddi açıdan kendini yetersiz görmek erkek için ilişkiye başlamama sebebi neden olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Maddi problemler kesinlikle bir erkeği etkiler ve ciddi ilişkiden geri durmasına neden olur, bu durumu yaşayan çok sayıda insan vardır.
Bir erkek ilişkisinde rahat olabilmek için parasal anlamda kendini güçlü hissetmelidir; bunu sağladığı zaman birlikte olduğu kadını mutlu edeceğini ve kendisine bağlayacağını düşünür.
Siz şöyle diyebilirsiniz: Maddi durumun ne olursa olsun ben seninle olmak istiyorum çünkü sen benim için değerlisin, seninle aramızdaki bu duyguyu kaybetmek istemiyorum.
Sen bunu söyleyip ne kadar fedakar ve anlayışlı bir kadın olduğunu göstermiş olacaksın, daha fazlasını yapamazsın.
Sevgiler
AY
Adil Yıldırım’a ulaşıp kendisine direk sorularınızı sormak ve kendisinden daha detaylı yanıtlar almak için ADİL’E SOR uygulamasna üye olabilirsiniz.
Sorulan soruları Adil Yıldırım en detaylı şekilde analiz ederek yanıtlamaktadır. Adil Yıldırım'ın diğer görüşlerine buradan ulaşabilirsiniz.