Babamla anlaşamiyoruz her seferinde kavga ediyoruz bu konu yuzunden, dogmayan çocuga don biçmek gibi birşey. Babam karşima dogudan birini bulup karşima dikilip evlenicem ben deme diyor, ortada kimse yok ama ayrildigim sevgilim diyarbakirliydi, babamin haberi yok tabi hep buyuk konuşuyor hep kotuluyor dogunun adami vahşi terorist onlar diyor, haberlerde falan miras davasi, tore cinayetlerini falan duyuyor sonrada benimle idaa ediyor, ben kaç kez dedim hepsi ayni degildir diye buyuk konuşma dedim kaç kez hemde, anneme anlatiyorum annem aramiza girmiyor bile babanin istedigi gibi birini bul deyip geçiştiriyor, bu gidişle evlenmicem ben ya, sanki pazardan domates seçiyoruz benim için fark etmez laz olsun dogulu olsun ama bizimkiler ayirdim yapiyorlar laz bile istemiyorlarmiş :(
Cevabın nedir?
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayırlısı, fakat dikkatli ol. eşin iyide olsa töresi aile büyükleri tutumları aşiret olup olmamaları çok önemli. bende kars'lı bir bayanla mantık evliliği yaptım. doğru düzgün görüştürmediler tel açmak mektup yazmak yanına gitmek yok 2-3 ayda bir 2-3 saat görüşecen sürekli görüşcem dersen basarsın nikahı denildi. tartışmalar oldu altın alımı vb. kız normal bilezik seçti annesi 24 ayar adana burması işlemeli seçtirdi ev eşyalarında hatrı kalmasın sordum iyimi diye üff saçmalama dedi babaannesi evimize geldi istanbula akrabalarının yanına gidelim dedim eşim için sen önce dolabını doldur dedi yemeklikte var. istanbula gittik el ele tutuşmayın büyüklerin yanında elini tutma fazla konuşma yok arabayı ben kullanırım sen elleme kendi aracıma biz doğuluyuz bende batılıyım dedim alinide tuttum arabayada bindim şakalaştımda kavgada edecektim isteseydi.
Ama geçinemedik, çocukta yok ayrılalım dedik ailesi karşı çıktı çocuk yapın düzelir aranız dedi, bizde gelinlikle çıkar tabutu döner eve dedi boşanma yok dedi. kız evden ayrıldı benden habersiz gel dedim gelmedi. sonra avukata danışmışlar geldi haberim yok. babası git evden dedi bana dedim evlenmeden uyardım mantık evliliği ilerde boşanma olabilir dedim bıraksın beni diye deneyelim olmassa biter siz baskı yaptınız evlenin diye benim babamda dönülmez dedi evlendik. keşke evlenmeseydiniz dedi canı yanıyor diye evden annemlere gittim aç dava anlaşmalı boşanalım dediler. tamam dedim. ama onlar avukat şahit uyduruk delil idda ve iftiraları hazırlamış. bende ruhen fikren uyum geçim yok dedim. benim erkekliğim sorunluymuş ailem baskı yapmış bu sorunumu ailem bilerek beni kıza yamamış evde aç bırakıp terk etmişim kızı babası bakmış vb.25 bin tl tazminat,400 tl nafaka mahkeme süresince ömür boyu nafaka ev eşyaların yarısı bana takılan altınlardada aynı o zman boşanırım dedi. şükür kanıtladım yalanlarını davayı kazandım,11.000 tl verdik yakamızdan düştüler.8 yıldır bekarım 3 yıl önce eş adayı aramaya başladım kendimi toparladım.02 Yorumla
Soran+1 yılyazdiklarin okudum, evet bazi aileler çok baskici olurlar, vede namus duskunu olurlar, ztn ordan biriyle evlenirsen ozelliklede kiz nikahi basmadan kizin elini bile tutamiyorsun, bati kadar açik degiller agirdirlar yukunu kaldirmakta zor, ama bende korkuyorum iste ne yapicam eger dogulu biri çikarsa, ki buyuk ihtimal çikacak ztn babam boyle konusmaya devam ettikce, ozm ben ne yaparim diye dusunuyorum.
- +1 yıl
Evet, benim babamda doğulu gelin almam dedi. annemde boşanma olursa nasıl uğraşırız vb. töre adetler uymaz vb. dedi kız tarafıda batılıya vermeyiz boşanırlarsa vb. demiş herkes yuttu sözünü. olan bizlere oldu acı tecrübe giden 8 yılım ama o evlenmiş 6 yaşında kızı var. bense 5 sene kendime gelemedim soğudum evlilikten mahkeme uğraşmaları 2 yıl bilirkişi gelir abuk subuk konuşur hanımını dizine yatırıp saçını okşayıp seviyon dedinmi der gülerim sinirden ne hadlerine diye rapora kendi kendine gülüyor yazmışlar. :) ev eşyaları anne vebabamın eşyalar şık oğlana ayit araba babamın üstüne oğlanın ev babamın üstüne oğlanın :) ben demiştim ilk boşanma teklifi eşimden geldi deneyelim daha dedim yazmamışlar. mesaj attı bana eşim dava açtığımda senle evlendiğime pişman değilim dünyaya gelsem yine senle evlenirim hakkımı helal ettim yazmış mahkemeye verdim dayak aldatma çocuk yok dedim. kırmadım istediklerini yaptım. ailem çok gelmedi rahatsız etmiyelim diye evliyken.
En İyi Cevaplar
ne alaka anlamadım kardeşim ya kürtler teröristmis :D ben kürt değilim bu arada hatta kastamonuluyum milliyetçidir oralara ben değilim ama :D kürtlere terörist diyolar saçma :D bütün dünya müslümanlara da terörist diyo :D ama ben hiç birini asıp kesmedim ya sen? :D yani kürt diye terörist mi olması lazımmıs :D benim bir arkadasım var kürt abisi askere gitti doguya öldü :D bu da mı terörist :D bırakın bu fitneleri ya hepsi fitne kürt türk diye ayırcaklar sonra da yıkıcaklar türkiyeyi :D babanda gelmiş baya gaza :D
05 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim daha 1 ay önce kastamonuya gittim çok sevdıgım bı arkadasımın düğünü davet etti gittim gelenek göreneklerınızı gördüm.. Begendımde eglendımde hatta düğünde ülkücü sloganlar da attılar ama saygı duydum ses te çıkarmadım illa ki olucak benım arkadasım öyle değil meselaa bana baktı mahcup mahcup göz kırptım tebessüm ettim... İnsanlıga bakıcaksın...
Soran+1 yılyani sana katiliyorum hepsi ayni degildir, mesela onlardada var askere evlatlarini gonderen, vatan hayini olsa niye askere yollasin ki oglunu, hepsi ayni degil gel gelelim ben anlamiyor iste
Soran+1 yılbu gidisle ztn yanlis yola sapicaz birlikte
.. cevap yazanlar.. kaynıyorum şuan.. sanaldan konuşmak kolay hele bir Amedli çıksın karşına yusuf yusuf olursunuz hemen klavye delikanlıları sizi. Kurban olun kürtlere siz kimsiniz? Özelliğiniz ne? Oradan değil de başka bir yerden mi çıktınız? Peygamb evladı bile kendini siz gibi bulunmaz hint kumaşı bellemez. Diyarbakırlı kadar namusuna şerefine ailesine hele ki sevdiğine bağlı insan yok batı insanlarını da gördük.. ya ne sanıyorsunuz kendinizi? Bizler Bediuzzaman Saidi Kurdi.. Selahattini Eyyubinin torunlarıyız.. Siz kimsiniz? Moğollar? Kürtler müslümanken siz daha ateşe tapıyordunuz. Tabi iki hak etmezsiniz bir kürdü. Böyle mi diyeyim? Yok demiyorum.. Rabbimin zoruna gider çünkü üstünlük takvadadır.. kalp kırıyorsunuz.. dikkat edin.. rabbim hesabını sorar sizden.. arabın acemden acemin araptan üstünlüğü yok kaldı ki türkün Kürtden üstünlüğü olsun.
00 Yorumla
+1 yılcahillikten hep başka bişeyden değil bu ülkeyi bu hale getirenlere lanet olsun hepimiz kardeşiz bea herkesin iyisi kötüsü var herkesi aynı kefeye nie koyuyoruz ki.. malesef bilinçsiz vatandaşlarımız da kulaktan dolma sadece tvlerde yansıtıldığı gibi algılayıp ön yargılı oluyorlar ne diyeyim inşallah bugünleri atlatırız...
11 Yorumla
Soran+1 yılinşallah canım :)
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
50
Cevap
119Cevap
+1 yılŞurada Havlıyan O Kadar İT Var'ki..!
Git Al Dövsün Felen Vb. Ulan Adi Bunun Bireysel Bir Konu Olduğunu Biliyoruz Eğer Bu Mantık İle Gidiceksek En Çok Aldatmanın Ve Boşanmanın Olduğu, Kumarın Bahsin Oynandığı Yer Batı O Zaman Batı'dan Biri İle Evlenme Senin Rızkını, Çocuklarının Rızkını Kumara Verir, Batıdan Biri İle Evlenme Seni Aldatır Vb. Şey Demekle Aynı..!
Allah Sizin Gibi Kafatsaçıları Islah Etsin..! Asıl Bölücü Zihniyetler'ki Onlar Sizlersiniz İşi DOĞU-BATI Diye Ayırıp Sonra Kalkıp Bu Ülke Bizim, Nah Sizin..! Bu Kafayla Bir Yere Varamazsınız..!02 Yorumla
Soran+1 yılya bana niye kziiyorsun , ben seni anlamadim hangi tarafi tutuyorsun? bati derken nereyi kast ediyorsun anlamadim gitti seni
- +1 yıl
Sana Kızmıyorum, Aşağı'daki Yorumları Görüyorum Ona Kızıyorum..
Genelleme, Aşağılama Vb. Düşünsene Doğu'nunda Bakış AÇısı Batı'ya Ege, Marmaara'ya Felen Yukarda Saydıklarımdan Olsa, En Çok Uyuşturucu, Aldatma, Fuhuş, Kumar, Hırsızlık, Cinayetler Vb. Buralar'da Oluyor Şimdi Kalkıp Ben Birine Oradan Kız Alma O**pu'dur Aldatır Desem Ya'da Oradan Bir Erkek İle Evlenme Eroinman'dır Desem... Senin Babanın Örneği İle Birebir Birde Aşağıda'ki Kazmalarla...
+1 yılSen sevdikten sonra gerisi önemli değil babana bunu güzelce anlatmalısın. Sonuçta kişilik karakter memlekete doğuya batıya bakmaz. Kime göre neye göre değerlendiriliyor? Doğudan kasıt neresi? Kimine göre Diyarbakır, kimine göre Erzurum, kimine göre Gaziantep hatta bazısına göre Ankara'dan ötesi bile doğu oluyor. Ben yine de. sevdikten sonra nereli olduğunu önemsemem ama evleneceğin kişinin ailesini, özgeçmişini, kimliğini vs. araştırmalısın sonuçta evlilik bu o kişiyle yuva kuracaksın. Bunları da unutma. Baban bir yerde haklı bence.
00 Yorumla
+1 yılHatun bende Dıyarbakırlıyım.. Benım yerımde kım olsa şu an babana söverdi ve haklıydı da.. Baban gibiler oldugu için zaten bu sağ sol davası kürt-türk muhabbeti ortaya çıkıyo.. Ben baban gibilere laf bile etmem karsımdaysa asagıda gizlinin teki bunu belli etmiş zaten... Saygı duyarım der geçerım ugrasmam Benı bılen bılıyo tanıyanda tanıyo... Kişiliğin dili dini ırkı yoktur..5 parmağın 5 ide bir değildir.. Sanarsın baban evlencek elın dogulusuyla.. Sen sevdıkten sonra guvendıkten sonra o ınsana gerisi boş bence...
08 Yorumla
Soran+1 yılhaklisin , bende kaç kez dedim hepsi ayni degildir diye, kafana kursun mu yemek istiyorsun diyor bana olduruler adami sag birakmaz onlar kolay kolay falan diyerek anneminde beynini yikiyor, annemde bazen onun yaninda yer aliyor, yani ayrildigim çocukla devam etseydi neler olurdu tahmin bile edemiyordum
- +1 yıl
valla kusura bakmasın da benimde kız kardeşim var.. Benim onu tek sıkıcagım olay şu şu an yaşı ufak 18 yasına kadar kımseyle duygusal bı bagı olmıcak 18 yasına geldı mı oturup konuscam kendısıyle normal bıseydır bu bısıler hıssedebılırsn ama benımle tanıstırıcaksın dıye... aramızda 11 yaş fark var karsıma aldıgım adamı ben 30 yasınday ken ıllakı tanırım ona göre o ılıskıyı bıtırır ya da onaylarım... Benımde kız arkadaslarım oldu cogu babanın deyimiyle BATILI.. Tutupta kafasına sıkmadım ya da şiddet göstermedim.. Babana sor eğer bir avukat arkadası varsa ki o zihnıyette bırının kültürlü bir cevresı olcagını sanmıyorum türkıye genelınde kadın cınayetlerıne baksın kocası tarafından öldurulen kadınların % 70-80 ı batı ya da ıc anadoludandır bu demek değil ki bütün BATILILAR öyle ben genellemede yapmıyorum.. orda o lafları söyleyen baban burdada dıyarbakırlı olan kürt olan ben.. Düşüncelermi yazdım hayat secım senın...
- +1 yıl
Şunuda belirteyim zoruna giden varsa mesaj kutum açık.. burada gizliden yzanlar onaylamayanlar diplomalı cahil zavallı varlıklar.. Burdan gizli yazar sana özelınden yavşar kendını melek gibi gösteren tipler gelir özelden ''Biz insanız, hümanistiz, müslümanız yaratılanı yaradandan ötürü sevıyoruz eröeörör'' der. Tam bir y*vsaksınız olum.
Soran+1 yılben sana birsey demiyorum ki, off ben ne yapayim evlenmicem ben bu gidisle ztn :(
- +1 yıl
yahu sıkma canını sen sevdikten sonra bir önemi yok tanıştır ailenle 1 kere otur tanış konuş de... kabul etmezse sevıyosan guvenıyosan bı çaresını bulursnz...
Soran+1 yıldogudan biri çikarsa yine babamla tanistirmaya kalkarsam ya babam mi seçmek zorunda kalicam ya da sevdigimi kesin, bana kaçarsanda birdaha evime gelme bile dedi
- +1 yıl
baba o merak etme 1 deme 2 demez 3 cüde o davet eder sonuctaa özlıcek..
+1 yılAdam gibi adam olsun yeter. Fakat benim karşılaştığım doğuluların her 10 kişide 7 si şerefsiz, pisliğin tekiydi lise hayatımın sonuna kadar bu tiplerle uğraştım. Adam gibi olanlarıda çıktı ama çok azdı. Adam gibi olsun nereli olduğu önemli değil. Eğer sevgilin olursa nereli olduğu konusunda yalan söyle ya da gizle ilk önce babanla tanışsın baban doğulu olduğunu bilmeden tanışıp kişiliğini öğrenirse o zaman önyargısını yenebilir ama tabi tiptende anlıcaktır yine anlamaz ise işe yarar bu.
02 Yorumla
Soran+1 yılBencede adam olsun yalan soylesem bile anlasilirdi yani eski sevgilim oranin adani oldugunu belli ettiriyor ztn konusmasindan tipten falan anliyacaktir ana bitti onunlada olmazmis ztn devam ettirsetdik ama dogulu oldugu icin ayrilmadik baska bir sebepti ya neyse
- +1 yıl
Anladım nasıl biriydi bilmiyorum ama ona karşı bile önyargılıyım şuanda karşılaştığım tipler yüzünden.
+1 yılBundan 8 sene önce doğulu bir sevgilim vardı. Nişanlanmaya karar verdik kız arkadaşımın ailesi batılı damat istemiyoruz biz dedi.. Çok uğraştım çok çabaladım ama iki aile arasında köprüleri bir türlü kuramadım bu sırada bizde yıprandık ve dağıldık hayatımın en kötü zamanlarıydı.. Aile istemediği zaman işler gerçekten çığırından çıkıyor anlatamam.. Yani diyecğeim o ki ne baban büyük konuşsun nede sen bu konuda fazla heveslenme..
02 Yorumla
Soran+1 yılben degil ama babam çok buyuk konusuyor, ayrildigim çocukta diyarbakirliydi, babamin haberi yok tabi, ama ya ilerleseydik ozm ne olurdu, yani sonunda aileler falan tanisacakti gorusecekti falan diyarbakirli oldugunu ogrenseydi ne olurdu dusunemiyorum bile
- +1 yıl
Tam bir kaos olurdu.. Benim ailem izmirli eski sevgilim bitlisliydi ailem o kadar alttan almasına rağmen karşı tarafın babası nuh dedi peygaber demedi.. Gerçi insanlar konuşur kader gülermiş..
Herşeyin en iyisi zamanla anlaşılır şimdiden takma böyle şeyleri..
+1 yılo babanın fikri de içinde Allah korkusu olan kimseden zarar gelmez doğulu değilim ama iyi bilirim o ikilemi benim babamda da aynı fikir vardı doğulu arkadaşlarımla tanıştırdım şimdi yok :) bir den sende belki işe yarar yinede olmazsa zorlama vardır bir hayır de zamana bırak.
00 YorumlaBaban haklı. Asla ırkçı bir insan değilim aksine hümanist biriyimdir bunu söyleyebilirim. Doğulu ya da laz ya da başka damat önemli değil. Babanın söylemek istediği şey kültür farkı. Ben Egeliyim ve ailemde doğudan ya da karadenizli bir damat istemez. Bende başlarda senin gibi düşünürdüm fakat haklı olduklarını anladım. Kültür farkı var çünkü. Senin ailenle onun ailesi arasında. Bu fark başlarda önemsiz gelir fakat evlendiğinde ne kadar önemli olduğunu anlarsın.
00 YorumlaSonucta evlilik sadece iki kisi arasinda degil ailelerde evlenir siz evlenince belkide babana uygun ailene uygun birini bulman senin icinde mantikli yarin anlasamazsaniz baban al isde ben sana demistim sen istedin cekeceksin derse aile kapin kapanir zamana birak ve ailene uygun bir es secimi yap sonucta herkes dogulu degil
02 Yorumla
Soran+1 yılevet herkez dogulu degil ama hersey nasip kismet, kaderimdeki kimse onunla evlenicem ama dogulu çikarsa diye korkuyoum
- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılbunda takılacak ne var?
sen sevdiğinden eminsen evleneceksin tabi? böyle saçma neden mi olur?
ha ortada bir neden vardır mesela adam büyük yanlışlara karışmıştır ya da çok uyumsuzluklarınız vardır ama senin aşktan gözün dönmüştür göremiyorsundur... böyle durumlarda aileyi dinlemek tavsiyelerini almak lazım bir bildikleri var ki konuşurlar. ancak böyle temelsiz bir şey de he de geç00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKardeşim bende Kürdüm, biz bunu söylediğimizde yok olmaz öyle şey diyorlar, yalan söylüyorsun diyorlar. Seninde başına gelmiş. Çok sevdiğim kız arkadaşımla sırf babası annesi istemiyor diye ayrıldık. Ve bu bir çok kez başıma geldi. Gençlerde problem yok, ama büyükler gerçekten çok cahiller, Doğululara öyle diyorlar ama asıl cehalet onların yaptıkları görüldüğü gibi. Yazık diyorum başka bir şey demiyorum. Allah ıslah etsin. Öbür dünyada o anne babalarla yüzleşeceğiz elbet.
11 Yorumla
Soran+1 yıl:((
Baban evlenmiyor ki, sen evleniyorsun.
Ben de babama benden hoşlanan var dediğimde, rengi ne reng diye soruyor. Ne alakası var bir ahlakını, terbiyesini sor diyorum, o da onlar geçici ve ya sonradan eklene bilinir şeyler diyor. Önemli cilt rengini tutturman:)
Tabi ki, yinede sonuçta benim isteğim önemli, benim düşüncelerim07 Yorumla- +1 yıl
cilt rengi derken? bir yaşıma daha girdim:) mesela sizin ailenizde hiç esmer yok mu? onlara hor gözle mi bakıyor?
- +1 yıl
benim esmerden anladığım mesela avatarındaki kızın teni gibi.
sen de biraz babanın kafasındasın sanırım:) ne olmuş ki çok esmerse? önemli olan sevmek sevilmek değil mi? kadını takdir ettim doğrusu. gerçek sevgiyi maddiyatta, görünüşte aramamış..
dediğin gibi herkesin kendi düşüncesi. inşallah gönlüne göre birini bulursun:) - +1 yıl
Valla ben babamın aksine olarak çocukluğumdan esmer hayal etdim. Mısır'a gidiyorum diye düşündüm ve ilk defa 23 yaşımda aşik oldum. Çoçuk babamın copy si mavi göz, sarışın saç ve huyu çekilmez. Ilk zevkimi değiştiren kişi oldu. Tabi onu 8 yıl unutamadım. Kalbim acıdı. Ama bu yıl birini gördüm ve çok etkilendim, işte aradığım budur dedim. Çoçukluktan bu yana aradığım. Ama çoçuk koyu esmerdi. Dodaklar bile koyuydu. O da evliymiş, arkadaşım dedi. Iyi ki, de yaklaşmamışım. Yani demekde amacım o ki, aşk reng tanımaz, ırk millet tanımaz. Önemli olan insan olması. Ne fark eder kürt ve ya türk ve ya arab?
- +1 yıl
yanlış anladım demek. afedersin.
derler ya yüzü güzel olana 40 günde doyarsın, huyu güzel olana 40 yılda doymazsın. allah herkesi gönlü güzel olanlarla karşılaştırsın.
+1 yılAdamın istememesi normal olabilir. seizin için en güzeli olsun ister. Bakın egeliyseniz ya da akdeniz bölgesindenseniz dogulu insanların aile yapısıyla anlaşma sorunu yaşarsınız. . ege ve akdeniz kesimi rahat bir yaşam yaşarken dogu tarafı ole olmaz genelleme olarak soyluorum
05 Yorumla
Soran+1 yılEgeli degilim ic anadolu bolgesindenim nevsehirliyim
- +1 yıl
ozaman yorum yok iç anadolu nevşehir hele ole rahat bir yer degil diye biliorum.
Soran+1 yılnasil rahat bir yer degil?
Soran+1 yıloyledir memleketim :)
hayırlısı tabi bu işler ama olaya doğulu doğusuz olarak bakma, ailenin de onay verdiği kişi ya da onay vermediği kişi olarak bak.
Tabi her zaman hayırlısı denilir ama biraz da dikkat sen de inadına gidip istemediği şeyler yapma ailenin.
Benim ailemde tanımadığı bir ailenin kızını istemiyormuş mesala...01 Yorumla
Soran+1 yıloda var evet tanidik olacakmis kendi memleketinin adami varken senin dogulu ile ne isin var diyor:D
+1 yılSen batılıysan eğer doğuluların çoğunlu koyu kürt yani ayak uyduramazsın yemesine icmesine konuşmasına adetlerine ezilmemen için sana yol gösteriyolar bence ama kürtçe biliyosan ya da lazca istediğin biriyle rvlen ama bilmiyosanda babanı dinle derim
01 Yorumla
Soran+1 yıliç anadolu ben nevşehirliyim :)
onlar kendilerine ne almış baban mesela o onların seçimi buda senin seçimin saygı duymaları gerek anlaşıcak olan sensin geçmişte bir kızı sevmiştim annesi izniğe vericem demişti kız daha çoçuktu yıllar geçti izniğe verdi kız çekiyo şimdi bende diyom ki annesinin gönlü iznikteymiş kızının sayesin de ulaştı
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 408 cevap paylaştı. Ah bu ön yargılar, Bende D. bakırlıyım valla haberdekiler gibi değiliz gayet modern sizin gibi hoş hayatlar yaşıyoruz, teröriste değiliz, töre cinayeti diye bişeyde yok köyde yaşamıyoruz, böyle cahil kesim var doğrudur ama %1 bile değil. Babanın ön yargılarını yıkması için gelip görmesi gerekir buraları sıcak insanlara, misafir perverliğimizi, Allah yardımcın olsun inş ikna olur baban.
13 Yorumla
Soran+1 yılinsallah ya :(
+1 yılHepsi aynı değil ki, insan olduktan sonra seni sevip mutlu ettikten sonra ne önemi var ki nereli olduğu, bizim burada komşumuz samsunlu doguluyla evlendi damatta çok iyi yani, evlerinin önünde oturduğumuz zaman selam verir muhabbet eder, babana soyle sana haksızlık yapmasın, beni oraya getirmesin :P
020 Yorumla
Soran+1 yılya gelde konus su adamla yaa, valla delirticek beni
- +1 yıl
Siz nerelisiniz
Soran+1 yılnevşehir
- +1 yıl
Sizinkiler sevmez eski tanıdığım yerde nevşehirli bir abi vardı onlarda hiç sevmiyordu yani
Soran+1 yılniye sevmiyorlar ya :D mal mi bunlar ben severim laz, kurt çerkez ayirt etmem ben insanlari
- +1 yıl
kacarsın sende cok mu zor :D
Soran+1 yılkaçarsam babam beni evlatliktan siler :D
- +1 yıl
Sonra affeder bişey olmaz :P
Soran+1 yılOda babamdi affedecek adam benide pkk li yapar:D
- +1 yıl
Dağa çıkarsınız beraber bisi olmaz, af yasası çıkınca inersiniz :D
Soran+1 yılhahha sesli guldum:D ztn doguluyu aklimdan cikarmpam lazim, artik biriyle tanisirken ilk once nerelisin diye sorarim artik
- +1 yıl
Aynen öyle yap bencede doguluysa boşuna ümit verme, ben ankariliyim 😜😜
Soran+1 yılhemşerili sayiliriz :D
- +1 yıl
Aynen bak dopragim benim, nevsehirde mi yaşıyorsun peki
Soran+1 yılhayir yurt disinda yasiyorum :))
- +1 yıl
Nayir nolamaz bu :P
Soran+1 yılNoldu bile :D
- +1 yıl
Nolmamaliydi bu :P hangi ulkedesin bu arada
Soran+1 yılBelcika :))
- +1 yıl
Uuuu En sevdiğim şehir :P saat kaç şimdi orada
+1 yılCok yanlış dusunuyor her Doğulu kürt degil her kürt terörist değil. Mesela Kars dogu erzurum dogu ama minik ilcelerinde kurt var gerisi Türk. Kürt arkadaslarim oldu hepsi bizlerden iyi insanlar terörist degiller
12 Yorumla
Soran+1 yılbende senion giibi dusunuyorum benimde tanidigim arkadaslarim var, hepside cana yakinlar turk kurt ne fark eder ki hepimiz kardesiz yani, ama benim peder anlamiyor iste
- +1 yıl
Kürt olmayan dogulu arkadas bulun her dogulu kürt değil ogretin kurt iyi biri bulun her kürt kötü değil öğrensin. Benim ailemde belki kürte bir sey der ama iyi olduklarini gorunce karsi cikamazlar bence
+1 yılBelki kızacaksın ama tam geri kafalılık ben sevgilimi annemle tanıştırdım hiç nereli olduğunu sormadı bile insan olsun yeter dedi senin yapabilceğin eğer doğulu biriyse ve düzgünse konuşması oturması falan babanla tanıştıştır çokta kötü olmadığını anlayacaktır
00 Yorumla
+1 yıl"Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8'den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2'ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar."
- Albert Einstein
çok güzel özetlemiş10 Yorumlaçok doğru düşünüyorsun mesela ben doğuluyum şanlıurfa artık eskisi gibi değil doğuya gelsin baksın artık buraıda modern oluyor yni sevgililer el ele geziyolar yni eskiden bunlar yokdu ama şimdi öyle bayanlar araba kullanıyo doğuda eskiden bunlar yokdu yni daha çok modern şeylşer oldu ama tamamen bitti denilemez %80 den %10 lara kadar düştü töre, kan davası vb. yni doğuyu kötülememek lazım evt haberlerde çok güzel tanıtılmıyor ama önyargı yapmaması lazım bnce
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 551 cevap paylaştı. Kendi kökeninde birisiyle evlenirsen daha uygun olur diyor baban, sana açıkça belirtmiş
Bunda kötü birşey yok, Kürt vatandaş kürtle laz vatandaş lazla alevi aleviyle evlenmesini isterki uyum ve Ahenk olsun, aksi halde büyük sorunlar ve anlaşmazlıklar çıkar00 Yorumla
+1 yılbenim bir kız arkadaşım vardı. şehir ismi önemli değil doğuluydu. baban çok şaşıracak ama aynı bizler gibi batılılar gibi yiyordu geziyordu eğleniyordu ve hatta konuşuyordu. babana doğulu birini bulup göstermelisin sonra alışır onlarında bizden biri olduğuna.
00 Yorumlaişte işte ön yargıların sonuçu bende diyarbakırlıyım butur sorunlarla hep karşılaştım malesef sanki o tarz seylerle alakamız varda 2. sınıf insan muamelesi görüyoruz. doğdugumuz yeri biz seçemiyoruz malesef. ön yargıları yenmek atomu parçalamaktan bile zor arkadaş...
16 Yorumla
Soran+1 yılNevsehirliyim
Soran+1 yılBenim icin fark etmez laz kurt yeterki beni sevsin mi Allah korkuda olsun mu tm baskada birsey istemem yani ben kurt diye vazgecmem ama ailem istemiyor dogulu olmasin diyorlar ask bu yani pazardan domates almaya benzemez
Soran+1 yılGeri kafali benim peder 49 yasina girecek hala cahil
Soran+1 yılHayirlisi artik
Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Maalesef insanlarımız aşırı derecede yobazlaşıp cahilleşmiş. Allah kolaylık versin sana. Sorsan hepsi memleketin birlik bütünlüğünü savunur ama toplu halde ülkenin beraberliğine de dinamit döşemekten geri kalmazlar.
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim şimdikis sevgilimle Diyarbakırlı aileminde haberi var ve çok karşılar ama bizde birbirimizi seviyoruz ve evlenmek istiyoruz buna ailem karşı gelsede kendi bildiğimi yapıcam seviyorum ve kürtmüş türkmüş umrumda bile değil, inan bana kürtler kadar saygılı bir damatta bulamazlar
02 Yorumla
Soran+1 yılya hemde çok tutucular, dinine duskunu, namusuna karisina sahip çikan insanlar, oyle soguk goruyorlar, tabi arada çurukleride çikabilir, onemli olan dogru adami ulmak, Allah yardimcin olsun
Cevap sahibi+1 yılSeninde canım inşallah hayırlısı olsun
işte yapmasalar keşke benmde babası ağrılı annesi muşlu erkek arkadaşm vardı babamı bırak babam zaten istemiyoduda dayımda olmaz diyordu gerçi onun aileside burnu bir karış havadaydı onlarda istemedi öyle yani:))) hayırlısı olsun ne diyelm
01 Yorumla
Soran+1 yılhayirlisi
Irkçılık sadece Hitler'de boktan bir şey değil.
Baban resmen Irkçı ve ön yargılı birisi. Babana şunu hatırlat: insanlar doğacakları yerini, ırklarını, renklerini, dillerini seçemiyor. Bundan dolayı insanları yargılamak ne kadar saçma!!05 Yorumla
Soran+1 yıldedim anlattim anlattimda, ama adam ayni yani resmen yuzune karsi dedim sen irkcisin baba diye
Soran+1 yılyok dogru diyorsun ama gerçektende cahil
Soran+1 yılbende boyle birisiyle ayni evde kaliyorum dusun, fikir uyusmazligi hergun kavga :(
+1 yılCanim baban kesinlikle yanlis düşünüyor bende diyarbakırlıyim teröristte degiliz vahşi de degiliz cok şükür diyarbakir kadar guzel bir sehir bulamazsın. Insanlari o kadar iyi ki. Ama boyle ırk ayrımı yapan insanlar yuzunden bazılarının diyarbakira karsi on yargısı oluyor.
01 Yorumla
+1 yıl90 lı yıllardan buyana ülkemizde doğulu düşmanlıgı devam etmekte ki haksızda değil genel konuşmuyorum ama doğuluların % 70 i insanı harbi katil eder anlaşamazsın çoğu cahildir beyni yıkanmış vs bir sürü şey kısaca adam haklı, büyüğünün sözünü dinlemeyen ilerde çok acı çekermiş sende onlardan olma aklını başına al derim hayatında başarılar.
11 Yorumlabir zamanlar benım de başıma gelmişti dikkatimi çeken nokta şu kımse kürt gelin istemıyoruz demıyor kürt damat ıstemıyoruz dıyor.
kız almaya gelınce hede hode hepımız bırız kız vermeye gelınce sıktırı cekıyorlar.
cocugun aılesı pkklı mıydı ya da cocuk pkklı mıydı?
sahsen ben kurt oldugum halde bende ıte kopuga pkklıya kız vermem ama turk olsun laz olsun kurt olsun hıc sorun degıl hepımız bırız05 Yorumla
Soran+1 yılhepimiz biriz tabikide ya çocuk yozgatta yasiyordu bana memletim Diyarbakir demedi, benden gizledi niye gizledi onuda bilmiyorum bir yerlerden arastirdim ve buldum, ayrildik artikta babamin haberi yoktu tabi çocuktan, ogrense ilk soracagi kimin nesi nereli falan diyecekti, yani ilerdede ayni sorun olursa diye korkuyorum, gerçi benim için fark etmez hepimiz kardesiz
- +1 yıl
Kardeşim çünkü doğuda kadının hiç bir hakkı yok o sadece çocukla evlenmiyor bunun annesi babası gorumcesiyle evleniyor orda kadına hizmetçi gibi görüyorlar baban bir konuda haklı
Soran+1 yılyok diyarbakirli oldugu için degil baska bir sebepten, ayrildiktan sonra ogrendim diyarvakirli oldugunu
Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı. Babanla aynı düşüncedeyiz..
doğulu ve laz arkadaşlarım var, fakat bunlarla kız alıp vermek istemem..
geçen gün oflu bir aile evimi kiralayacaktı, onu bile vermedim.. ofluyla uğraşamam..20 Yorumla
+1 yılben şırnaklıyım 20 yasındayım simdiye kadar hic doğuluyum diye dışlayan olmadı. doğuluları sevmiyorum diyen bir arkadasım vardı şu an kardesim gibi. ama malesef ülkemizde dogululara karsı böyle bir ön yargı var. genelleme yapmamak gerekir dogunun iyiside vardır kötüsüde tıpki batıda oldugu gibi.
04 Yorumla
Soran+1 yılHer irkta vardir iyisi kotu ztn gelde sen onu benim pedere anlat
- +1 yıl
Bence babanı sağlam bir doğuluyla tanıstırmaalısın ki görsün adam insanları ırklarına göre ayırmamayı.
Soran+1 yılBu gidisle buyuk konusmalarindan sonra asiret bulacak damadini
- +1 yıl
dogu deyince hemen asiret arkadas. yok artık eskisi gibi birbirine bağlı asiretler
+1 yılneden onlar insan değillermi kalbini dinle sadece. beyin ayırsa kalp ayrım yapmaz. ayrıca babanmı evlenecek sen evleniyorsun bir ömür boyu sen yaşayacaksın o adamla baban değil
10 YorumlaKaybolmuş hikayeler gibi. Hayatı dizilerden öğrenenler. Batıdaki suc oranı doğudan fazla. babana sor beni kabul eder mi ya da bizimkilere soram baban gibi ırkçı birini biz kabul edermeyiz.
027 Yorumla
Soran+1 yılBenim sucum ne peki? Off sevmekte suc olmus sevicegimiz adamida secemiyoruz babam bulur artik :(
Soran+1 yılKacarsam beni evlatliktan siler ozm ne olacak :)) kacinca ztn artik kiz cocugun olmustur ztn
Soran+1 yılhahahaha ic guveysimi yok daha neler :D
Soran+1 yılSen nerelisin ya :)) onu bir de bakim once
Soran+1 yılNiye demiyon ki plaka numarasini yaz ozm :D
Soran+1 yılya manyak misin saan cep numarani ver demiyorum, nerelisin diye sordum neyse demiceksen sen bilirsin :)) manyak yaa :))
Soran+1 yılne hakareti ya basina silah mi dayadim :D ama nazli ciktin haa sende demek ki mardin erkekleri cok nazli :P cimbizla aldik resmen agzindan lafi:))
Soran+1 yılaysen gruda mi hahahhaa yok artik evet secmeceyim sorun mu var? nerde kaliyorsam kaliyorum niye beni mi bulacan :)) ammada nazlisin haaa ilk defa senin giibi nazli bir erkege denk geliyorum burada
Soran+1 yılsen artislik yapiyorsun ben niye yapayim, numarani alsak simdi ugrastirirsin sen bizi, neyse ben cok nazlilari sevmem :P hahhahah erkeginde nazlisi olurmus demek yeni kesfediyorum
- +1 yıl
Boş laf etme la zorlama laf etmem terbiye sınırlarını aşmam boşuna laf etme zorlama ama illa sen ediceksen buyur et dahada yazmam buraya milletin içinde boyle laf edilmez hay Tlf ne yaz la özele bu kadar mı güveniyorsun kendine yaz bakalım klavye artistliğine benzer mi konuşma. Dilin tutulur kekeme olursun ))
Soran+1 yılniye dilim tutulacak ki ben Allahtan baska kimseden korkmam gardasss:)) terbiyeni boz diyen mi? Mardinden koca almam ben pehh cok nazlilar :( istemem numarada kalsin sende :))
Soran+1 yılniye 40 ekmek yiyecekmisim ki? erkek yok sanki dunyada bana kalmadin ama sen kesin evde kalirsin bu kafayla gidersen.
- +1 yıl
Erkek cok dünyada ona bakarsan kuşum Aydın'da bir erkek. Ama bazı şeyler dengine gore o dengime erişmen içinde daha cok uğraşman lazım. Evde mi kalırım bilmiyorum ama onurluca biri ile olmak ya da onursuZca biri ile olmaktansa evde kalmak daha cok mutlu eder beni. O yuzden kimin kimle oldugu ya da önüne gelenle olan birileri ya da takılan biri de olmak istemem. Insan mutlu oldugu sürece sorun yok. O yuzden kim kimle evlenmiş ne halt etmiş ya da sen kime kaldıysan o beni bağlamaz.
Soran+1 yıliyi baana ne diyorsun ya cattik ya? banane kusum aydindan fatih urekten? amma geveze ciktin haa sanki basina silah dayadik kendi dengine gore birini bul kardesim ozm
Soran+1 yılhe canim he kapinda kole oldum hatta, neyse iyi gunler sana
+1 yılmesela benim teyzemin eşi doğulu ve gayet iyi biri nasıl türkler içinde iyi kötü varsa onlar içindede iyi kötü var
11 Yorumla
Soran+1 yılher irkta kotusude var iyiside vardir, onemli olan dogrusunu bulmaktir
Doğulu birine kaçacaksın. Bizim ailede mezhebi farklı olanlara kız vermeyiz derdi ablam ve 2 amcamın kızı sünnilere kaçtı.
16 Yorumla
Soran+1 yılmezhebi ne demek?
Soran+1 yılhimm bak mesela nevsehirliyim ben , nevsehirde alevi turbesi var bilirsin belki, simdi ben alevimi oluyorum hayir, iste anlatmak istedigimde bu tamam doguda yasiyabilirsin ama pkk li oldugu anlamina gelmez ki, anlatmak istedigimde bu babama
Soran+1 yılbenim kiz arkadasim var oda Elazig li 7 senedir arkadasim, dogulu oldugu için dislamadim terorist ya da pkkdir oda demedim, sonuçta hepimiz kardesiz
+1 yılben sivasliyim malatyada yasiyorum batidakilerin vizyonundaki darliga sasirip kaliyorum ve acil la ya bile eğim tek sey cahil cesareti cidden gorgusuzluk de diyebilirim çok rahat
00 Yorumlasadece başlığı okuyarak yazıyorum.
çok yanlış bir düşünce. Ona sevdiğinin gerçek kişiliğini göster ne kadar iyi olduğunu kişilikli dürüst olduğunu vs. göster belki ön yargısı kırılır01 Yorumla
+1 yılBaban hakli bence sözünü dinle zilli o kadar erkek varken baban seni keser yinede vermez selam söyle babana ve sor bakalim manevi babam olurmuymus goruslerinden dolayi. mirasada ortak oluyom sana bacaklarini kirarim senin hele bir dene
010 Yorumla
Soran+1 yılhahhahahaha keser sonrada evlatliktan red eder :D
- +1 yıl
Pek bir hayırlı evlada benziyon yapar yani sevdim babani
- +1 yıl
Nevsehire bims e geldigimde ugrarim babayin yanina telini ver baslarim emmi senin bu kizin varya nette bole deli sorular sorup seni kotuluyo illa yabanci damat istiyo derim:))
Soran+1 yılhahahhaha zopayla dover beni , sende kimsin nerden biliyon baglm benim gizi dersen, ne ediceksin ozm senide kovalar, babami kotuledigim yok ama boyle dusunmesin ya, noyle buyuk konusuyor konustukcada lazida kurtude beni bulacak :D aha buldum birtane ayrildim aman babamin haberi yok soyleme :D
- +1 yıl
Oyle bir muhabbet kurar oyle bir getirrim lafi o konuya baban dusunur bian acaba evde bizimi dinliyor ya da beynimimi okuyor diye beni kovalamaz merak etme damardan girerim ben :)
Soran+1 yılahahaha babam çok kurnazdir, butun bunlari nerden biliyor bu der, sonra baska seyler gelir aklina benide yakicaksin bu arada:))
- +1 yıl
İnat etme benden iyi bilemezsin nasil lafa girip nereye gezdirip getirip nerden cikarticagini okullarda ders veriyorum ben bu konularda :D
Soran+1 yılbaya idaalisin bakiyorumda, amacin ne peki, oldurtecen mi beni :D
- +1 yıl
İddia sessizlik kazanmak benim gobek adim:) allah korusun guzel insan sonra anlarsin belkim amacimi ; babandan yanayim genel bu astalavista beybi :
Soran+1 yılayni kafasiniz ozm :D ikinizde birlik olup bana meydan okursunuz :D amacin babami gaza getirmek dimi sonrada beni evire çevire odunla kovalayacak :))
O doguyu kazanmak icin ne sehitler verildi ne savaslar oldu yani dogu demekde yanlis bu topraklar icin nasil bizden deilmis gibibkonusuyorsuuz millet ogu bati. icin canini vermis simdide yuva kurmak icin dogu diye kizini vermiyorlar garip
02 Yorumla
Soran+1 yılVermem diyo vatan hayinlerine niye kiz vereyin ki ben diyor sanki hepsi ayni ama hepside ayni degil dogulu oldugu icin pkk li olmus oluyor off babamin gozunde
- +1 yıl
Kadin ticareti nerde yapiliyir batida uyusturucu nerdee en fazla kullanıyor batida vs vs simdi batililara ne dicez o zamn valla ben bir kac dogu iline gittim ozumu hatrladim o misafir perverlikler kinusmdaki samimiyet bayanlarindaki edep begeniyorum abi bozulan bati avrupa kultur taklitcisiyiz hepimiz orta asyadan geldigimiz kultur halen onlar yasatiyor. Afyondayim sakin dogulu dur bu ondan boyle diyor demeyin alakasi yok insan heryerde insandr babanin on yargilarinin olmasinida anlayisla karsilarim sonucda kiz babasi daa hassas olur kiz cocugu ustunde ama bubyargiyi da buldugun erkek kirar millet ateistin yargilarini kirip musluman oluyir sende ayni kultur ayni dilayni din oldugun bininsani mi sevdiremicen
Aşk İlişkileri konusunda 977 cevap paylaştı. Ben de doğuluyum ve doğuluların terörist olarak görülmesi hakkaten rahatsız edici birşey. Bir terör olayı olduğunda sabaha kadar annem beddua eder o dağdaki teröristlere. Oturur ağlar bir askere kurşun geldi diye. Böyleleri napıyo? hiçbişey.
12 Yorumla
Soran+1 yılhepside ayni degil iste, siniflandirma yapiyorlar dogulu oldugu için pkk li mi oluyor yani? Hayir. bende anlatamiyorum babama iste, ne yapicam bilmiyorum
+1 yılYa oylede kulturlu dogulular filanda var ve zenginler cok cok zenginlee zengin bulursan neden olmasin asiret dugununu izle bir
011 Yorumla
Soran+1 yılassiret dugunu kargasa izledim :D
- +1 yıl
Ya cuval cjuval paralar altinlar asiret reisini filan bulursan kacirma :))
Soran+1 yılkursuna kafa atmakta var, ben oyle cepanellikle gezinen asiret istmem :))
- +1 yıl
:)) ya sen al kocayi asiretten sonra 1 -2 kur yap kocahgi asiretin istanbukl ayagi o olsun oh miss mercedesler yalilar yatlar :))
Soran+1 yılBunlara gerek yok aslindada:D ben ztn yurt disinda yasiyorum yani arabasi yatlari villalari altinlari icin asiret kurbanida gitmek istemem. Benimle evlenecekse birakacak topu tufegi:)) bana sorun olmaz aslinda ama ailem cikartir. Sen olsan kiz verir misin boyle bir aileye?
- +1 yıl
Benim bir partnerim bile yok sen diyorsunki kiz verirmisin ha dusuneyim hammmmmm aslinda sireti arastirmak lazim verecegin cocugun asiretteki rolu parasi banasinin rolu amcasinin rolu gibi faktorler etkilidir artik eski seyler kalmadiki asirelik artik asiretlik sadece genis akraba bahlarina sahip olan aileler bide zengin :) top tufek yok yani artik dogu cok gelisti bazi bati illerini geride birakan iller var yani
Soran+1 yılValla zengin asiretli olanlarda her bok olur yani onlarin ellerinin uzamadigi yer yoktur yani:)) adam olsun yeter valla parada evde altinlarda gozum yok ama onlar 20 kg altin takiyorlardir yani bir dugunde bizim gibi degillerdir:D
- +1 yıl
Ya altini bosver cuvallarlan para geliyo salona :)) lan bitanede bende kzimi bulsam :))
Soran+1 yılCuvalla parami takiyorlar:)) anam ne gelenekmis bul sen kizi para bitince ne yapican :D bende diyorum ki once evleneyim asiretli zengin bir koca bulup sonra sidetlli gecinmezlik yuzunden bosanma davasi acarim ama yasatmazlar kursuna dizerler o var. Sonra bir ayri hesap acarim gerdek gecesi sabahi direk bankaya giderim once altinlari bozdururum sonra hesaba koydum mu ordan yurt disi ztn ailemde burda. Eger burdan bulursamda kocayi ozm turkiyeye kacarim senle yeriz paralari :D nasil plan ama
- +1 yıl
Nerde bulusyoruz yarin olurmu :))
Soran+1 yılhahah once bulayimda asiretli zengin damadi sonra ben saan yeri ve zmani bildirim ok :))
+1 yılKürt gibi degersiz irkla evlenmeyi nasil yakistiriyorsun kendinize birakin kendi turunuzden evlenin pislik kurtlerin soyunu devam ettirmeyin z
15 Yorumla
Soran+1 yılsanki peder konuştu :D
- +1 yıl
Kurtlerin b o laziml durmekebekken
- +1 yıl
Kurtleri bebekken öldürmek lazım
Soran+1 yılayni babam ya oyle deme kurt olabilir ama pkk degillerdir yani, çogu pkk li olur ama kurtuz derler, kimiside pkkli olmaz kurtuz derler, hepsinide pkk yapmayin babam hepsini ayni torbaya koyuyor dogu adami deyince deliriyor
Adam demekki tiksindi artik cunku her uc doguludan anca bir adam cikiyor gerci kardenizdede dortte bir :)
10 Yorumla
+1 yılsarışınım renkli gözlüyüm doğuluyum diyince millet yaşırıyor insanların aklına hep doğulular cahildir kaba sert imajı vermişler batılılar ise güvenilir iyidir diye çok abartmış baban ya :)
02 Yorumla
Soran+1 yılCahil degilde vahsi goruyormus boyle haberlerde falan cikiyor ya hep miras davasindan birbirini oldurenler sonra tore cinayetleri bunlari gelip bana soyluyor aha bak dogunun adamlari iste diye tanitiyo baba hepsi ayni degil desem bile babam icin hepsi ayni uyariyo beni daha birini bulmadan bulursanda gozume gorunme diyo ben ne yapayim sen soyle.
- +1 yıl
hahaha onu ancak tv değştirir hayatı kymandaya mahkum olmuş üzgünüm
ben doğuluyum tabi Doğulu demek Kürd demek. bu yüzden ailenin sözünü dinle bence. aranızda sorunlar çıkar o Kürdtür sen türk illa zorluklar yaşarsınız.
03 Yorumla
Soran+1 yılben nevsehirliyim
+1 yılBabana hakkını helal etmiyorum. Ben erzurumluyum, Türkiye'nin en milliyetçi şehri. Nasıl terörist olabilirim? Sanırım baban da sözcüden başka gazete okumayan yobaz insanlardan
14 Yorumla
Soran+1 yılhep ne oluyorsa haberlerder oluyor ztn, miras davasindan birbirini oldurenler var, tore cinayeti var, adam bunlari gordukce boyle oluyor, ben kaç kez dedim hepsi ayni degildir diye ama anlamiyorum
- +1 yıl
Madem o kada var ben niye bilmiyorum onca cinayeti terörü? Terör alt taraflarda var o da muhterem babanın sandığı gibi 7/24 her yerde değil. Abimin kayınpederi de senin babam gibiydi. Adam kız istemeye gittik teröristmişiz gibi davranıyo
Soran+1 yılnasil davrandilar ki? ya çok cahil insanlar var
- +1 yıl
Yok işte siz oradan geliyorsunuz da biz orayı bölünmüş sokakları savaş alanı olan biter olarak görüyoruz filan
ben doğuluyum cahillikten ötürü bir şey değil baban doğulu olupda cahil olanlar çok ama içlerinde sizin bilemeyeceğinz kadar temiz namuslu insanlar çok yani
12 Yorumla
Soran+1 yılbende oyle dusunuyorum hepsi ayni degildir, dinine duskun namusuna duskunlerdir, hepsi pkk diyor adam
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Kız babası olarak titiz davranıyo dicem ama biraz da ırkçılığa girer babanın yaptığı... Tamam bir önyargı olabilir bazı doğulular için amma velakin herşey karakterde kişilkte biter. Bunu babana anlatmalıısn
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlattim ya ama ayni yani degisen birsey yok
Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Baban hangi ustun irkin tsagindan dusmus? Kotu kotu konusturuyo beni.
21 YorumlaBatıdan doğuya gidince turist
Doğudan batıya gidince terörist
Olduğun bir ülkede yaşıyoruz...
Allah ıslah etsin31 Yorumlabenim ailem de aynı kafadan. doğulu olmayan erkeklerin köküne kıran girmedi neticede, ailenle kötü olmaya değmez.
00 Yorumla
+1 yılgit doğudan kürt cahil puştun biriyle evlen hergün dövsün seni sonra vay babam sözünü keşke dinleseymişim diye ayaklarına kapan
14 Yorumla
Soran+1 yılama hepside ayni çikmaz, vardir oyleleri ama sende hepsini ayni torbaya koydun
- +1 yıl
%90 aynı torbaya koydum git kumarını oyna oynuyosan benim hayatım gine devam eder dayağı yiyen küfürü işiten insan yerine koyulmayan bir eş olursun
- +1 yıl
bu insanların bir bildiği var ki doğudan kürtlerden nefret ediyolar ben hayatına karışamam kumarı oynuyan da ben deyilim o acıları çekicekte ben deyilim sadece sana tavsiye veren kişi benim git düzgün biriyle zengin biriyle edepli biriyle evlen
Soran+1 yılannem gibi konustun ha :D
+1 yılbabana şöyle hak verebilirim.
kültür farkı basite alınacak bir durum değil. doğu kültürüde sadece halay değil...02 Yorumla
Soran+1 yılhalay degil mi :D ama hepsi ayni degildir
- +1 yıl
doğu kültüründe sadece halay yoktur demek istemiştim. Ramazan ayı olur öyle şeyler..
doğuluyuz diye dışlanmaya mahkum mu olacağız ne yapalım yani bize mi sordular doğduğumuzda hangi ırkın kökennin vatandaşı olmak istersin diye
02 Yorumla
Soran+1 yılne olursak olalim hepimiz kardesiz yani
ya ne alaka doğulu yaa sinirlerm bozuldu sadece soru kısmını okudum doğu insanı insan değil mi. pesss yani. ben mardinliyim ama mardni yanlş tanıtıyorlar hep medyaa büütün suç medya.. keşke bu tür düşncelerle oldğmz yerde sayıklasak ne güzel olrdu
00 Yorumlaişin çoook zor aynısını kız yakınım babası diyor. ayrıldılar kızla cocuk
03 Yorumla
Soran+1 yılnevşehir
+1 yılDoğru diyor
Biz türkmen/türklerde bir söz
Suyu Çaydan
Kızı soydan
bu laf herkese gitsin erkek içinde..22 Yorumla- +1 yıl
hemen sakız olan sülük gibi yapışan biri çıktı kimse yorumuma cevap yazmasın kendinize ayırlan yerde cevap yazın cevap yazanı engellerim
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Peki o kadar kültürel farkı, adet, gelenek, görenek farklarını kaldırabilecek misin?
05 Yorumla
Soran+1 yılseven herşeye kaldirir ama çokmu fark var gelenek adet aynidir ama onlarinki daha çoktur herahlde yani ben nevşehirliyim
Soran+1 yılayrildigim çocuk 7 kardeslermis, kalabalik bir ialeyiz demisti, ama dogulu oldugu için ayrilmaduim tabi, ama simdi babamin dediklerine bakinca dedim ayrilmakla iyimi yaptim diye karsa çikartiyor babam hep, hep tartisiyoruz valla
Soran+1 yılbabam onlarla anlasailir mi hayir, hatta hiç sanmiyorum
- Devamını Gör (109)
Devamını Gör(154)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği