Çok önemli! Eşim bana garip davranmaya başladı sizce aldatılıyor muyum?

Eşim yaklaşık 8-9 aydır bana çok garip davranıyor. İki yıllık evliyiz ama anlaşamadığımız çok nokta var. Mesela o çocuk istiyor, ben istemiyorum, o gezmeyi eğlenmeyi sevmez ama ben sürekli gezip eğlenmeyi seven biriyim. Bunlar sadece birkaçı. Aramızda statü farkı da var. O şoför ben mühendisim. Ondan fazla kazandığım için anlaşmazlıklar da çıkıyor. Aylardır dikkatimi çeken mesele de telefonda fazlaca mesajlaşması. Sürekli yanımda birileriyle mesajlaşıyor, zamansız evden çıkıp gidiyor bir açıklama bile yok. Ben pek takılmazdım telefonuna bakan, hesap soran birisi değilim. Ben çıkıyorum der çıkardı sorun etmezdim nerede olacağını bilirdim ama yok işler çığırından çıkmaya başladı. Telefonunda benimde parmak izim vardı o kalkmış, şifre yıldönümümüzdü değiştirmiş. Geçen gece biriyle telefonda görüşüyordu sesine uyandım yat sen diye kapımı kapatıp balkona çıktı. Kısa bir süre sonra kapatıp mesajlaşmaya başladı. Konuşmaya çalışıyorum geçiştiriyor, iletişimimiz sıfır. Cinsel ilişki desen yok. Uzaklaştı benden. Nasıl anlarım/yakalarım? Boşanma davası açmayı düşünüyorum ama önce konuşmam ya da kanıt falan yakalamam lazım. Lütfen tavsiye falan verir misiniz?
Çok önemli! Eşim bana garip davranmaya başladı sizce aldatılıyor muyum?