Bunu öğrendiğimde hatayı önce kendimde ararım demek ki her şeyi konuşacak kadar rahatlık sağlayamamışım diye ve bu bir iletişim problemidir. Ona bir şey demeden öncre konuşup, anlatması için uygun ortamı oluşturarak başlarım. İnsanlar kendilerini güvende hissettikleri insanlarla bir şeyler paylaşırlar. Bir imza atmakla güven ve paylaşım sağlanıyor olsaydı bu ve buna benzer platformlarda insanlar derdine ortak olacak insan arayışı içine girmezdi zaten...
Ben de kalan aile bağlarımı onunla değil bir başkasıyla kurarım. Ben kendisine dert anlatılmayacak bir adam değilim bunu evlenmeden önce iyice anlamış ve inanmış olmalı. O yüzden yok sorunu kendimde ararım falan asla o topa girmem bu konuda. Biz bir aile olmuşsak benimle paylaşmalı yok olamamışsak boşanalım zaten. Ben karımın dertlerini hüzünlerini ya da başarılarını elalemden öğrenmeyi kabul edemem.
şunu belirtmek gerekir ki hiçbir insan kişisel sorunlarını durduğu yerde eşinden saklamaz böyle durumda demek ki bende de bir problem var diyerek Öncelikle bunun üzerine gitmeye çalışırım ve eşimle birlikte bir aile terapistine giderek birlikte destek alırız
Yani farklı görüş almak her zaman iyidir. Ama benimle spesifik olarak paylaşmıyorsa benim görüşlerime değer vermediği anlamına gelir. Bu durumda da kendimi değersiz hissetmeme sebep olur. Hiç kimse kendini değersiz hissettirdiği kişiye bir şeyler katamaz. Zaten o andan sonra ben de katmak istemem. En temizi güle güle demek.