Dayıma baba diyebilecekmiydim ya da yengeme anne diyebilecekmiyim
dayıma baba diyebilirmiyim
yoksa yanlış yoldamıyım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Günümüzde akraba evliliği çok. Etrafımda ki insanlar haddinden fazla kuzenler evlenemez diye bir kaide yok. Ama ve lakin birinci derece akraban olsaydı o zaman hemen vazgeç unut derdim. Teyze, dayı ve hala çocukları makbuldür diye biliyorum ve evlenen çok insan tanıyorum. Şimdi ikinci derece olduğu için evlenmek haktır. Bence yanlış yolda falan değilsin birader olabilir aşk yani insan kalbine söz geçiremiyor. Eğer her iki tarafta razıysa sevenleri kimse ayıramaz zaten ayrıca doğacak çocuklar falanda hikaye evlenmeden önce zaten doktora gidilir kanlarınıza bakılır eğer aynı kansa o zaman dengesizlik iş sakat ama yok uyumsuzsa hiç bir şey olmaz Allah'ın izniyle. Gönül kimi seviyorsa aşk onda güzeldir kimseyi dinleme dayına da baba diyebilirsin :)
Kuzenle evlenmek haktır. Allah-ü teala izin vermişse buradaki salatalıklara tuzlanmak düşer. Evlenme niyetin varsa ailenle paylaş.
akraba evliliği yaparsın doğacak çocukların halini düşünemıom artık çarpık çurpuk hastalıklı doğar heralde hep öyle diolar ya
Akraba evliliklerini desteklemiyorum. Tabi tercih meselesi, benim kuzenlerim Abi'm kardeşim gibidir.
Cevap
16Cevap
Dayının kızı.Dünyada kız mı bitti kuzenine sardın be kardeşim :) Bazı ailelerde iyi bile karşılanır da bize ters.Yetiştirilme tarzına bağlı.Boşver çık o yoldan.Akraba evliliği her daim kötüdür.
ya ne bilim işte aşk denilen şey varya
Eğer aynı sütü emmediyseniz nikah düşer bence bu durumu önce kıza sor kabul ederse babana söyle oda dayın la halleder aralarında kızın gönlüde varsa daha ne istiyorsun.
her zaman akraba evliliğine karşıyım.dünyada hiç mi kız yok tu da kuzenine aşık oldun?
Adam nasil bir yokluk içindeyse dayımın kızı benim kardeşimdir yaa insan kardeşini koynuna nasil alır ki
Evlenebilirsin kardeşim. 1. Derece akraba dısında oda aile oluyor zaten herkesle hukuken Evlenebilirsin.
Dayına hala deme de , ne dersen de... :)) Akraba evliği yaparsan, çocukların sağlıklı doğma olasılığı düşüyor. Yapma derim...
insanlar amcalarının kızıyla evlenebiliyorsa bu durum okadarda şaşırtıcı değil gönül bu sağı solu belli olmaz kardeş sen babana anlat bu durumu annene söyleme hoşçakal kardeş
Benim dayim dayisinin kiziyla evli fakatn kiz sorunlu onermkyorum
Olmaz o iş 2. dereceden akraba sayılırsınız hukuksal olarakta evlenmeniz olmaz senin öyle birşey düşünmeden olmaz bence vazgeç
Hukuk ne zamandır 2. Derece akrabayla evliliği yasakladı?
yanlış yoldasın dostum 1. dereceden akraban bacın sayılır o kız ayıptır yakışmaz bize.
Kendini düşünmüyorsan doğacak çocuklarını veya onlardan doğacak çocukları düşün... Akraba evliliği ne kadar mantıklı geliyor sana?
kuzene nikah düşüyor ama bu geçici heves gecer 1-2 haftaya :)
C seç. Murat koyayım da tur at
kardes ayıp oluyo haberin olsun
yolaa devam allah muradına erdırsın
akraba evliliğine destek vermiyorum
Kısmet bu isler :)
Psikoloğ desteği almalısınız hemde acil.
Bilemem ama yaptıın yanlış bence
götürrrrr :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar