- Para & Ekonomi konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılAilesinin durumu kötü veya bir borcu varsa durumu düzeltene kadar bir şey demezdim. Bunda bir şey yok. Sizinkisi çok farklı gibi.
Bir de aileye karşı beni baktı büyüttü benimde ona karşı bir şeyler yapma zorunluuğum var denilmesini ben onaylamıyoorum. Sonuçta kimse beni onlara zorla yaptırmadı. Dünyaya getiriyorlarsa elim ayağım tutana kadar her türlü desteği yapmak ve her ihtiyacı karşılamakla yükümlüler. Yani siz veya eşiniz Ara ara yardımlarda bulunsa yine anlarım ama eşinizin sürekli bunu yapıyor olması başka bir işler çeviriyor gibi geliyor bana. Eşinizle konuşup kartınızı alın, madem sen onlara destek çıkıyorsun ben desteği bırakıyorum diyin yazık günah yani sizinde ilerde hiç hesapta olmayan bir durumunuz çıkabilir veya çocuğunuz olduğunda kullanabilirsiniz.
Bu konuda eşinizi haksız buluyorum. Evet erkek eşini bakmakla yükümlü ama bu durum saçma kendisi için bile birikim yapıyor olsa eşi olarak sizin bunu biliyor olmanız lazım. Madem eşiniz güzel söylemektenn anlamıyor kartınızı alıp giderlerinde ortak olduğunu söyleyin ayrıca özel harcamalarını da artık kendisinin karşılamasını isteyin. Gıda temizlik ve mutfak alışverişini eksiksiz yapın gerisinin artık olacağını söyleyin..40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKırmadan incitmeden yıkmadan.
Unutmamalı ki kız evlat, erkek evlat gibi onu büyüten anne babaya evlenene kadar bir faydası olmayabiliyor ve evlendikten sonra da artık olacağı bir yararı olsa da o da muhtemelen bitiyor.
O kız evladı bir erkek evlqd güzel bo düşünelim, anne babanın yetişkin çağa getirene kadar emeklerini eksik etmediği bir evlat. Bu acidan bakarsak elbetteki ona da ister istemez annesine babasına fayda sağlamak vazife gibidir. İster istemez kan bağı can bağı vefa bağı gibi bir vazifedir. Mecburdur değildir kendisi bilir ama kız evlat için de boylesi bir vefayı hürmeti saygıyı göstermesi, bir başkası açısından veya eşi açısından anlaşılamaz diye düşünmüyorum. Makul bakılacak çok yönü var ama evlilikle, eşe olan mesuliyetle bagdastirirsak bu sözlerle yaklasilip, somut şeyler soyut ve çok değerli güzellikleri yok etmeden ortak bir karar almaya bakılmali: tatlı sözlerle müzakere edilebilmeli. En azından tamamı değilse de maaşının bir miktarı üzerinde uzlaşılabilir, mesela ailesine uygun görürseniz her ay 1500 TL destek olunabilir veya aile huzurunuz bozulmasın diyorsan, tatlı sözlerle " gel her ay annene babana bir miktar düzenli ben göndereyim, kendi kazancını çocuklarımızın birikimi ailemizin güzel günleri için değerlendirelim" gibi ılımlı tatlı sözlerle ne bileyim sevgi civildssmalqri ile destekleyerek bir sonuca baglayabilirsin20 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÜzücü bir durum cidden Allah kolaylık versin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşini en iyi sen tanırsın tabi ama bence onun gözünü korkutmalısın ki bunu yapmadan önce güzelce konuş defalarca konuştum diyorsun ama son bir kez daha konuş ama güzel bir şekilde nasıl konuşman gerektiğini bilirsin zaten bundan sonra da aynı şekilde devam ederse bir hafta boyunca hiç konuşma hatta bence eve geç git tabi bunların hepsini ayarlı yap evliliğiniz çöp olmasın yani seni kaybetmekten korkup empati kurarsa hallolur diye düşüniyorum belli et hislerini ailesine bunu yapması kadar doğal bir şey yok ama bence o abartmış fazlasıyla
54 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir de sizi sevdiğine emin misiniz çıkar ilişkisi olabilir gibi geldi
Soran+1 yılNasıl bir çıkar? 😶
Cevap sahibi+1 yılYorumumu ciddiye almayın ben tanımadan yorum yapıyorum tabi evlilikte olur böyle şeyler paylaşmalıyız ama maaşının hepsini ailesine göndermesi ki siz kardeşlerine her ay bir mikktar para yollamanıza rağmen ve kartınız eşinizde bu da normal aslında ama hepsi bir araya gelince biraz tuhaf kaçıyor. Sizin paranızla evinizi geçindirmeniz falan. Dediğim gibi ben tanımadan yorum yapıyorum. Siz eşinizi tanıyorsunuz benim söylediklerim sizin yorumunuzdan yola çıkarak oluştu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
+1 yılEn sevmediğim olaylardan bir tanesi insanların kendi yuvasını kurduktan sonra ailesine tekrar Eski günlerdeki gibi ona bağımlı olduğunu hissetmek Evet Sonuçta insanlar her zaman aynı durumda olmayı biliyoruz zor durumda olabilir tabii ki Sonuçta annenin babanın yardım edeceksin ama bu her şekilde böyle devamı gelirse İşte o zaman sıkıntı yani böyle bir durumda ne yapılır gerçekten hiç bilmiyorum yani konuşmalısın bence
50 Yorumla
+1 yılKartı eşine vermişsin sebep? Kadın zaten okumuş mesleğini eline almış kendi parasını kazanıyor. Kendi parasının bir kısmını ailesine göndersin ona karışma. Kardeşlerine de para göndermeyi kes ki tepkini anlasın. Eşin seninle aile olmayı hâlâ kabullenememiş kendi ailesine ait hissediyor tümüyle kendini. Sen onun için bir para kasası olarak varsın bence.
111 Yorumla- +1 yıl
Aynılarını ben de söyledim görüşümü sildi
Annesi hesap açmıştır kızının parasını biriktiriyodur
Benim en yakın arkadaşımın ablasi, küçük kızına mama bile almiyordu
Kadin tüm maaşını annesine yolluyormuş
Adam en sonunda dayanamadi, faturaları otomatik ödemeden çıkardı, arabaya benzin almamaya başladı , kadının kredi karti borcunu ödemedi
Boşanma aşamasına geldiler, git burnun sürtsün kendi borçlarını öde dedi
Sonra bir yol bulup tekrar barıştılar
Kadin aylık 7 bin alıyordu
Para & Ekonomi konusunda 2,4b cevap paylaştı. Eşini silkmen lazım bu davranış normal değil ilk olarak kendi kartını elinden almalısın davranışlarınla da uyarıcı olmayı dene maaşın tamamını vermek tamam aile ama artık kendi de yuva kurmuş normal bir insanın yapacağı bir şey değil üniversite okuyan kardeşleri olabilir onlara da bir bütçe ayırmak zorunda olmadığın halde nezaket göstermişsin. Eşinin sana cüzdan gözüyle bakması fikri de aklımda dönmüyor değil. Ama şu da var eşin senden belki de maaşını kaçırıyor ailesi hesap açmıştır onun adına biriktiriyor olabilir bunlar olmaz şeyler değil neler duyuyoruz.
71 Yorumla- +1 yıl
Evet ben de bunu söyledim zaten. Annesi hesap açmıştır kızının parasını biriktiriyodur
Benim en yakın arkadaşımın ablasi, küçük kızına mama bile almiyordu
Kadin tüm maaşını annesine yolluyormuş
Adam en sonunda dayanamadi, faturaları otomatik ödemeden çıkardı, arabaya benzin almamaya başladı , kadının kredi karti borcunu ödemedi
Boşanma aşamasına geldiler, git burnun sürtsün kendi borçlarını öde dedi
Sonra bir yol bulup tekrar barıştılar
Kadin aylık 7 bin alıyordu
+1 yılyani ben olsam senin yerinde eşimi güzel bir ortamda karşıma alır elini tutar ; derdim ki ''hayatım bak daha öncede konuştuk ama rahatsızlığımı tekrar dile getiriyorum bu mesele hoşuma gitmiyor ben sana gönderme demiyorum ihtiyaçları olacak kadar gönder geri kalanını da eğer zaten ihtiyacın varsa kullan ama yoksa da ilerde çocuğumuzun geleceğine ya da neye yatırım yapmak istiyorsak ona harcarız beni de anlamanı istiyorum de ben seni her konuda destekleyip rahatça paylaşabiliyorsam içimdekileri sende beni anlayışla karşılamanı bekliyorum ''dersin tabi öpücüğünü de kondur alnına olur biter :)
27 Yorumla
Soran+1 yılBu kadar sakin olamıyorum. Bu konunun açılacağını hemen hissedince sinirleniyor. Söz hakkı dahi vermiyor. Hem sizin söylediklerini söylesem bile öpücük vermesi zor 😃
- +1 yıl
sormak istediği varsa sorabilirsin?
Soran+1 yılEylemsel bir taktik dahi iyi olur
- +1 yıl
peki siz ne yapmayı düşünüyorsunuz bu konuda buraya sordunuz ama benim söyleyebildikleri mi anlayabilecek bir kadın olsa sabırlı ve karşındakine değer verip anlaması gerekir her ne kadar ailen olsa bile ne olursa olsun içinde tutup bir yere kadar sabrede bilirsin
- +1 yıl
bunu istersen bende eşime danışabilirim o bu konuda çok güzel çözümler üretiyor ben ona anlatırım oda sakıncası yoksa sonrada buraya yazarım nasıl istersen :)
Soran+1 yılÇok sabrettim. Durumu ona anlatmaya çalıştım ama dinlemedi.
Olur onun da fikrini almak iyi olur çok teşekkür ederim- +1 yıl
ben konuştum eşimle dedi ki bence dedi kredi kartını eşinden alsın böylelikle senin ne demek istediğini daha iyi anlayacağını söyledi. Çünkü ihtiyaçları olacak haliyle kendi maaşını hepsini vermek zorunda kalmayacağını ayrıca seninde eşine ben sadece evin ihtiyaçlarını karşılarım bide geri kalan neyse artık nereye para veriyorsan onu söylersin onun dışında sen ne yapmak istiyorsan yap de maaşınla . bunu dersen işe yarayacak diğer kadınların dediği yok boşa yok başka saçma şeyler dinleme bile benim dediğim eylemsel taktik le bence güzel işe yarayacağını düşünüyoruz eşimle. :)
- Para & Ekonomi konusunda 629 cevap paylaştı.
+1 yılYorumlar iki tarafın bayağı ekstremine gitmiş. Yok efendim yollar sanane veya kartını al ondan vs.
Önemli olan insanın ölçüsü olması. Ve evli bir kadın olarak bazı şeylerin ayarını yapabilmektir.
Yinede oturup nedenini sormalı. Veya ortak karar alınmalı iki gelirin bilmem ne kadarını bankaya yatırıp ileride o para ile çok güzel şeyler yapabiliriz gibisinden. Şöyle de yaklaşilabilir:- tamam aile hekimligi yapıyorum ama Allah korusun benim sağlığıma bişey olur da çalışamazsam bayağı zorluk çekebiliriz.
Olayı pratik çözmek gerekiyor31 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğa kim bakıyor? Eğer bakıcı parasını senden karşılıyorsa eşine söyle çalışmasın çocukla ilgilensin 👍 Karının parasına karışman hoş olmaz fakat eşin çocuğunla ilgilenmek yerine ailesine para yardımı yapmak için çocuğuna yeterli vakit ayırmıyorsa yazık! Ayrıca sen eşinin kardeşlerine para göndermek zorunda değilsin, eşin bu davranışlarını suistimal ediyorsa buna izin verme.. Kadınlar idari konularda duygusal (yani yanlış) kararlar verirler. Aşağıda bir pembiş yazmış maaş kartı kayınpederinde çalışan kişi gelin parayı alan peder. Neyse ki adam karısının maaş kartını almış, o kadın karnım doysun derdinde senin karın belkide dayakçı biriyle evli olsa dövmesin ben ona bakarım diyecekti. Anlıyor musun? Tüm olay sende bitiyor. Eşini sen hizaya getirmelisin.
20 Yorumla Ona bu konuda hiçbir şey söyleme hassas konu yanlıs anlayabilir ki zaten öyle oluyormus. Ben olsam evin masraflarından biraz kısardım bu kez eve birsey almıyorsun falan gibisnden konusursa ileriye dönük birikm yapmam lazım dersin çocuğun için falan birikim yaparsn güzel bir sekilde. Ve bunu yapmaya devam edersen ilerde bakar yetmiyor kendi istediklerini de alamıyor ailesine bütün maaşını değil de birazını gönderir. Ama bu konu üzerinden hiç mesaj vermeden bunu yapabilirsen bence kendi de eve destek olur. Çünkü biraz yokluk görmesi lazım.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı. 'Ne kadar konuştuysam da boş. Onunla nasıl konuşmam lazım? Konuya nereden girmem lazım?' Hem konuştum ve boş diyorsunuz hem nasıl konuşayım konuya nasıl gireyim diyorsunuz. Onuna bu konuyu gerçekten net bir şekilde konuştunuz mu hiç? 'gönderdiği parayı bir köşeye ilerideki çocuğumuz için koyalım' deyin. Maaşından bir miktar ihtiyaçlar için ailesine yollaya bilir bunun mahzuru yok evlat borcu. Ama bütün maaşı her ay yollamak garip. Siz de aynısını yapın bir ay. Ailenize yollayın o zaman birşey diyemez.
10 YorumlaKanki senden gizli birikim yapıyodur o ayrı bir banka hesabı vardır hepsini ailesine göndereceğini hiç sanmıyorum. Maaş hesabına bakmamı öneririm. Kendisine ait başka banka hesabına mi atıyor yoksa ailesine mi emin olmanı öneririm. Kesinlikle haklı bir boşanma sebebidir bu damızlık gibi kullanıyor senin gibi iyi niyetli bir adamı. Tut ki sen eşinin kardeşlerine bile okudukları için destek çıkarken bu tutumu hiç hoş değil. Bence herkes kendi bütçesini yapmalı ailesine para yolluyorsa parasız kalmayı göze almalı ya da oda bütçesini kendine göre ayarlamalı.
10 Yorumla
+1 yılAbi benim ablamda doktor falan durumuz iyi olduğuna rağmen ama aynı evde kaldığımız için aylık ortaya 1000 atar ama hepsinide atmaz ki evli olmadığı halde
ama evlenince daha çok masraf biner sadece senin maaşınla geçinemezsiniz herkesin bir kalitesi vardır bence eşiniz Size güveniyor sizin maaşınıza güveniyor tek kendi maaşını ailesine veriyor tamam bir kısmı verilebilir belki ailesinin borcu vs vardır arada sırada verilebilir ama komple vermesi yanlış ki.. zaten ailesinin de istememesi lazım onlar uyarsa zaten vermez demem ki ailesi de sesini çıkarmıyor şimdi birden bire para vermesi kesilirse azalırsa anlarlar ama abicim sen yinede tatlı dille konuş sonuçta uzun bir gelecek sizi bekliyor...
En son konuştuğundan nasıl bir cevap aldın eşinizden ne dedi?10 Yorumla
+1 yılBen olsam karışmam hanıma bu konularda.
Bir kadının evi geçindirmek gibi bir zorunluluğu yok. Ha verirse yani katkı sağlarsa bu ikramıdır.
Elbette ekonomik açıdan sorununuz varsa da ve hem ailesine (ki mutlaka ihtiyaçları var belli) yollayıp hem evine katkıda bulunması daha hoş olur tabii.
İncitmeden konuşmanız lazım, çünkü diğer tarafta ailesi, siz de ailesisiniz, yani iki taraf arasında bırakmadan ortak yolu bulmak lazım.30 Yorumla
+1 yılAilesinin ihtiyacı varsa bir miktar gönderebilir bence neden bunu sorun ediyorsunki. Ben evlenince bende göndercem aileme ama bunu eşim olacak kisiyle baştan konusurum izin vermezse evlenmem onunla. Bu kadar basit. Sana gelirsek sen gonderirsen bende aileme gonderirim de bir daha gondermez diye dusunuyorum. Boylelikle empati yapmis olur
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilesinin ihtiyaci olmadığı halde yollamasini doğru bulmuyorum. Fakat senin bilmedigin bir ihtiyaclari ya da borclari varsa belkide o yuzden yolluyordur. Ama yinede maaşınin hepsini yollamamasi gerekir. Sonucta seninde basina birsey gelebilir ve paraya sksabilirsiniz. oyle dönemler icin mutlaka ortak bir yatırım yapmaniz gerekir. Sadece senin kazandiginla olmaz. Ayni sekilde sense ailene para yollamak istediğini dile getirdiğinde nasil tepki vereceği de önemli. Birde şöyle birsey var benim doğru bulamadığım ama eger kadin da erkekte çalışıyor fakat ev işini sadece kadın yapıyorsa o zaman yine kadina hak veririm ve kazandığı paraya sen karışamazsın derim. Ama ortka yapiyorsaniz hesaplariniz d aortak olmali ve yatirimlairniz.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 439 cevap paylaştı.
+1 yılAilesine para göndermesi normal. Tabiki sizi darda koyacak derece de para yolluyorsa bu anormal olur. Sizin De aileniz vardır. Sizin ailenizde sizden para istese siz de yollarsınız. Sizi dara koyacak derece de para yolluyorsa buna bir limit getirebilirsiniz.
20 Yorumla Kartınıza bloke koydurun, yeni kart çıkartın ve siz de ailenize para gönderiyormuş gibi konuşun. Göndermeyin ama o öyle zannetsin. Çok iyi fikir ben de göndermeye karar verdim diyin ve gülümseyin 😌
35 Yorumla
Soran+1 yılBu iyiymiş işte 🤔 fikir için teşekkür ederim umarım sorun çıkarmaz
Soran+1 yılGüzel sözmüş :
Soran+1 yıl:) :)
Onunla onunda seveceği plan yap örnek vereyim.
aşkım tatile çıkalım mı lüx otellerde
- çıkalım hayatım güzel olur
sonra plaja çıkarız eğlenir kafa dağıtırız
- çok iyi fikir
o zaman şu aqq paranı biriktir de gidelim çekilişten kazanmadım tatili
- kaybol pislik herif seninle evlendiğim güne sokym
😂😂😂12 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi eşin maaşının tamamını mı gönderiyor. Bir miktar gönderebilir bunda birşey yok tamamını göndermesi pek doğru gelmedi bana. Şöyle sorabilirsin eşine hayatım bu böyle kaç yıl daha devam edicek. Bir de yeni mı çalışmaya başladı. Ne kadar süredir bu şekilde gönderiyo. Kendi maaş kartını elinden alabilirsin. bir de şunu da eklemek istiyorum. İslamiyete olan yakınlığınızı bilemiyorum. Dinimizde erkeğin kadının kazancına karışma gibi bir hakkı yoktur. ve erkek eşinin ihtiyaçlarını da karşılamaktan sorumludur.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılParanın tamamını ailesine gönderdiğine emin misiniz? Bir öğretmenin maaşı ortalama 4000 ve ailesi orta halli diyorsunuz. Ee eşinizin de maaşı onların evine girince onların evine giren para toplamı baya yüksek okuyor bu kez 😄 kaldı ki iki kardeşe de toplamda 500tl yolluyormuşsunuz. Bu durum baya garip yani eşinizin kendi parasının tamamını göndermesi bana çok inandırıcı gelmedi 🤔
30 Yorumla
+1 yılKendi maaşı diyelim 5000 tl hepsi aile gidiyor
Senden de 2 kardeşe her ay 500 gidiyor
Toplam 5500 tl ailesine ödeme yapıyorsunuz.
Hadi o vicdan yapıyor gönderiyor sen niye 500 yolluyorsun kendisi kardeşlerine verebilirmiş.
Belki de senden gizli yatırım yapıyor ve bunu sana demiyor kendini garanti altına almak gibi böyle çok oluyor eşler gizli yatırım yapabiliyor Aileleri üstünden yapacagin sey parayi degerlendirmek.
Çocuk için yatırım yapacaz filan de bakalim ne diyecek.40 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSen de kendi ailene gönder o zaman kıskanacağı için istemez zaten sen de dersin ki sen de gönderme ben de göndermiyim o zaman ya da ikiniz de birer miktar gönderin ailelerinize ama maaşon hepsi de fazla yani ya bir gün sana bişey olur da sadece onun maaşına kalırsanız birikim de yok maaş da az o zaman görür
20 Yorumla Bence her birey ailesine para yollayabilir. Sonuçta aileler bir yere getirmek için uğraşıyor çocuklarını o kadar emek ediyor hak ediyorlar ailesine tabiki destek olup yardımcı olabilir ancak kendinin de bir ailesi varken kazancının hepsini ailesine gönderme hakkı da yok. Düşüncelerini onu kırmadan iyilikle onun da iyi mutlu olduğu bir zamanda açık açık konuş çekinme. Ne kadar konuştuysam boş derken açık açık konuştunuz mu imalarda mi bulundunuz
23 Yorumla
+1 yılGönderebilir siz ona engelleme hakkına sahip değilsiniz dinen de kadın çalışmak zorunda değildir ve çalışıyor olsa dahi kazandığı parasını eşine vermek zorunda değildir. Ama bu durumu onu kırmadan uygun bir şekilde anlatmak iyi olur fakat yine diyorum yardım edebilir ama hepsini vermek de çok uygun değil güzelce konuşun
26 Yorumla- +1 yıl
tabi ki eşine vermek zorunda değil ancak aynı dinin gereklerine göre sözünü de dinlemek zorunda erkeğinin... yani dini açıdan bakıyorsak... yani kocanın "uygun görmüyorum" dediği hiçbir şeyi (Allahın emri değilse) kadın yapamaz islamiyete göre...
- +1 yıl
Elbette haklısın zaten bende uygun olmadığını en sonunda yazmıştım, konuşarak çözülebilir
- +1 yıl
ama referansı din olarak koyarsanız itaatsizlik de edemez... erkek o paraya el koyamaz ama şu şekilde harcamayacaksın diyebilir... yani uygun görmüyorum dediği zaman bu bir tavsiye niteliğinde değildir bağlayıcıdır
- +1 yıl
Tabi bu insanlar dinine ne kadar önem veriyor orası da var birde kadını dinlemek gerek ben tek taraflı olmaması için böyle bir yorum da bulundum ilgine karşı teşekkür ederim
- +1 yıl
hayır tabiki dine kim ne kadar isterse o kadar bağlanır ve o kadar referans alır ama siz referansı oradan koydunuz ve dediniz ki kadının aile bütçesine katkı zorunluluğu yok. Evet din böyle söylüyor ama zaten islam aile içinde simetrik bir ilişki öngörmüyor, kendi içinde bir adaleti var ama eşitlik yok... erkek evi bakmakla yükümlü ama bu ona ev içinde egemenlik sağlıyor... İzin vermediği zaman çalışamazda kadın mesela... Kadın çalışırsa mesela para vermeye macbur değil ama o zaman da sanki çalışmıyor gibi de ev işlerini kocasının hizmetini eksik koymamalı. Hem çalışacaksın kendin için para kazanacaksın hem de ev işlerini bölüşelim ben çalışıyorum yoruluyorum diyecksin olmaz...
- +1 yıl
@senveben82 haklısınız kusura bakmayın
- Para & Ekonomi konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılNasıl davranman gerektiğini anlamak için empati yapman gerekiyor, eşinin elinden kartı al, ailene para göndermeye başla (ailenin durumu iyiyse bir mazeret bul) ve ondan sonra eşinin sana nasıl davrandığını izle, senin de ona davranman gereken şekil o olacaktır.
10 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 8,4b cevap paylaştı. Evini geçindiriyorsan eğer, kartını geri al ve harcamanı sen yap ev için.
Karın kendi çalışıyorsa senden para almasına gerek yok. Ailesi yemiyor kızları için biriktiriyor olabilir ya da yiyor olabilirler bilemiyorum. Netice olarak kendimi kötü hissediyorum, o nedenle kartı iptal ettirdim evin giderlerini karşılayacağım. Kendi harçlığını kendi kazandığınla karşılarsın de ve bitir konuyu.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoyle kadinlara sinie oluyorum. Meslek sahibi olduklari zaman kendi ailesine her turlu yardim ederler. Ama ev hanimi olduklari zamanda koca para yiyorlar. O zaman kocasi ailesine para yolldiginda kiyameti kopariyolarlar. Simdi neden yolluyosun diye sorsan. Dicek o benim ailem beni bu yasima kadar onlar buyuttu okuttu. Zaten erkekleri leylekler getirmis dimi. Senin yerinde olsam bende onun yaptigi sekilde yaparim aileme yollarim. Yollamasam bile yolluyormus gibi yaparim. Seninde maasin onun eline gecmesin harcayamasin bakalim tepkisi ne olacak. Kiz olmama ragmen sinirleniyorum bu tur bencilsiz insanlara.
410 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOylede olabilir bilemiyorum. Benim erkek arkadasim vardi nisanlanacaz diyordu. 8 bin aliyordu hepsini ailesine verirdi. Tek kurus birikim yapmazdi. Ailesi desen oda butun parayi kredi borclarina verirdi. Onun icin hemen sinirleniyorum boyle yapanlara :)
Cevap sahibi+1 yılEvet haklisin. Zaten ayrildim. Insan aileyi ihmal etmez ama birazda kendi gelecegini dusunur.
- +1 yıl
Tiksiniyorum öyle erkeklerden de, kızlardan da.
Bir insan bu kadar aptl, zayıf, akılsız olamaz.
Hiç yoktan faydalı şeylere, geleceğe yatırım yapabilirlerdi. Aileye destek ise makul bir ücretle olunur. Gerçi aile eğer borçlu, muhtaç değilse ve emekliyseler hiç para da yollanmamalıdır. Gereği yoktur. Onun yerine yardıma muhtaç insanlara yardım edilebilir. İş kurulur vs.
Cevap sahibi+1 yılEvet cok mantikli. Bir meslegi vardi. Kendine dukkan ac diyordum yok diyordu. Baskalarinin elinde calismayi tercih ediyordu. Cok tuhaf ve insani cileden cikaran bir tipti. En azindan kendine bir araba alabilirdi. Ve soylede bir tuhaf yani vardi. Evlenirsem dugun masraflarini kredi cekerim. Aileme tek kurus odetmem, oderlerse ben onlarin borcunu geri veririm diyordu.
+1 yılDurumunu fazla iyi görüyor olabilir. Bilemedim. Ama kartını bir bahane ile al. Daha da verme. Sonra da eve onu istediği her şeyi alma. Çocuk için birikim yapıyorum dersin. Acaba ailesi mi istiyor. Bilemedim. Kalp kırmadan söylemen lazım.
30 Yorumla
+1 yılDirek deki ben sana para gönderme demiyorum gönder ama hepsini gönderme biraz ileriye dönük yatırımlar yapalım benim tek kazandığım bunlara yeticek düzeltde değil diyip acıtasyonla kadışık sorununu dile getir
42 Yorumla
Soran+1 yılHocam kaç defa söyledim yok yok dediği hep şu onlar benim için o kadar zahmete girdiler ben de onlar için bir şey yapmalıyım, diyor
- +1 yıl
E tm yapsın ama hepsiyle değil kartını al ondan kendi parasıyla yapmak zorunda kalsın biraz zora sok hocam madem anlamıyo
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın kendi kazandığı parayı gönderiyor sizin paranızı değil. Eş olarak onun ve evin ve çocukların bütün ihtiyaçlarından siz sorumlusunuz. Kadın kazandığı parayı eve katmak zorunda değil. İstediğini yapar. İster çocuğuna ayırır ister ailesine gönderir. Sizin içinize sinmiyorsa 250şer lirayı göndermeyin. KYK bile 500lira iken 250 liranın size batması da ayrı saçma. İhtiyaç var ki gönderiyor kadın 😒
25 Yorumla
Soran+1 yıl250 zoruma gitmiyor. Benim göndermeme rağmen bile gönderdiği parayı kesmiyor.
Hem çocuk var onu da düşünmeli
Evlenince seni de göreceğiz- +1 yıl
Adam kendi iyi para kazaniyor diye karısının parasina karismayacak mi ne sacma bir goruş ayrica adam diyorki yeri geliyor benim kartimdan gonderiyor
Cevap sahibi+1 yılÖyle bir sey yazmıyor soruda.
- +1 yıl
Yorumlarda yazmış sanırsam
Cevap sahibi+1 yılAdam asgari ücret alıyor kadın 10 bin lira alıyorsa bile kadın evin ihtiyaçlarına katmak zorunda değil. İslama göre evin maddi sorumluluğu erkektedir.
“Erkekler kadınlar üzerinde kavvamdır / gözetmendir. ailenin geçimini temin etmek erkeğe aittir.” (Nisa, 4/34)
Hanımlarınızın sizin üzerinizde, durumlarına uygun olarak yiyecek ve giyecek hakları vardır." (bk. Ebu Davud, Menasik, 56; İbn Mace, Menasik, 84)
Abdullah bin Mes’ûd’un hanımı Zeyneb ailesine sağladığı malî katkılarından dolayı kendisinin sevap alıp almayacağını sordurunca Peygamberimiz (asm)'in cevabı şöyle olmuştur:
“Evet. Üstelik bundan dolayı ona iki ecir vardır: Biri, akraba ile ilgilenme ecri; diğeri de sadaka ecridir.” (Buhârî, Zekât 48; Müslim, Zekât no. 45-46)
Bizim ailede tam tersi olmuştu babam ailesine gönderiyordu çocuk olmasaydi annem boşanacaktı ama malesef çocuk yüzünden olmadi sonuç ne peki mutsuz bir yuva annem hergün babama küfürler beddualar ediyordu eve geldiğimde ne ailecek bir yere gittik ne ailecek birseyler yaptik hep babamla bem dışarı çıkıyorduk annem babamdan tiksiniyordu sende bir süre sonra eşinden soğuyabilirsin ve durum bu raddeye gelebilir ondan dolayı çocuk yapma şimdilikki boşanabilesin
00 Yorumla
+1 yılKarın abartıyo bence tamam ihtiyaclari olabilir ama hepsini göndermesi saçma bide sen zaten kardeşlerine para gönderiyomuşsun daha ne istiyor ki hem ailesinin bı geliri yok mu ki sürekli gönderiyor ve ben senin yerinde olsam kartımı alırım onu karşıma alıp bak bı çocuğumuz onu geleceğini düşünmemiz lazım ama sen tüm paranı ailene gonderyon ben hem evin ihtiyaçlarına mi bakayım çocuğumuzun geleceği için para mı birikteriyim birazcık da olsa çocuğumuzu düşün derim
00 YorumlaYahu maaşın hepsi de verilmez ki şimdi.. sonuçta evlisiniz, yarının garantisi yok yani birikim yapılabilir. Maaşının yarısını gönderebilir ama hepsi de olmaz. Ayrıca evleri kira mı? Çalışan biri yok mu?
10 Yorumla
+1 yılValla ben çok rahatsız olurdum hocam açıl söyleleyim siz yine iyi dayanmışsınız
13 Yorumla
Soran+1 yılSöz konusu yuva olunca dayanmak gerekiyor. Saçlarımda beyazlar çıkmaya başladı. Kendimi yedim bitirdim ama hala umursamıyor
- +1 yıl
Siz daha iyi bilirsiniz ama bu ilişkinin geleceği yok hocam mahvedersin hayatını.
Gizli Üye(30-35)+1 yılben evli değilim, yanlış yönlendirmek istemem ama eğer ailesinin ihtiyacından fazlasını gönderiyorsa o halde verdiğiniz kartı geri alın kişisel harcamalarını maaşından yapsın. Ayrıca kardeşlerine para göndermeyide bırakın, kendi maaşını veriyormuş zaten ben kendi çocuğuma birikim yapacağım deyin. Tabi bunlar için ciddi olmak lazım buda sorunları artırırmı bilmiyorum ya da bir psikiyatristle görüşüp bu sorunu nasıl çözerim diye fikir sorun aklıma bunlar geldi.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşinizin ailesine belli bir miktar para göndermesi normal değil mi? Babam beni tek çocuk olmama rağmen çok zorluklarla okutuyor çünkü ne evi var ne de başka bir şeyi. Bir an önce okuyup onlara bakmak istiyorum lütfen dua edin. Eşinize gelince sebepsizce gönderiyorsa yani ailesinin durumu iyi olmasına rağmen gönderiyorsa oturup düzgünce konuşmalısınız, burda lütfen yorumlara inanmayın. Gözünü korkutun ne demek mesela ya. 19 yaşındayım abim yaşındasınızdır, lütfen oturup eşinizle konuşun sebepsizce gönderiyorsa. Ancak ailesinin durumu iyi değilse ve belli bir miktar gönderiyorsa lütfen karışmayın
22 Yorumla- +1 yıl
aileler çocuklarını okuturken karşılık beklememelidir... zaten normal aileler de bunu beklemez... evlilik öncesi alenize yardım etmek istemeniz doğal ancak sonrasında eşlerin her ikisinin de rızası icap eder
Gizli Üye(30-35)+1 yılVala seninki iyiymis
Benimki asgari ucretle çalışıp aileso borc bile yapti bunun üstüne bide kira evlerinde yaisoruz hep birlikte ev sahibine 26 bin tl borc var odeyemedik
Benim maas kartini kayınbaba aldi
Kocam geri istemese vermicekti
Bide suratlar asıldı karti istedik diye
Benim parayi da cekti kayınbaba
Dolap hala bomboş
Halinize sukredin
Tum fiziksel sistemim degisti evlendikten bu yana
Borc ustune borc kira
Araba yok ev yok20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. Durduk yere göndermiyordur sonuçta bir sebebi olmalı.
10 YorumlaKonuş eşinle ondaki kartı al elinden vermezse iptal ettir çocuğunun geleceğini düşünmesi gerekir ailesinede versin tamam ancak hepsini vermek ne demek yahu? saçmalık bu hiç seni yuvanızı geleceğinizi düşünmeyen sorumsuz bir annemi olmak niyeti? buna hemen el at tersini yaparsa boşa eşini böyle hayat gitmez bu eşle anne olmaz böyle birinden.
44 Yorumla- +1 yıl
Eksileyenler kadının aile tarafı ahaha
Soran+1 yılHahaha 😄
Soran+1 yılKartımın onda olması çocuk için bazı alışveriş ihtiyaçlarını karşılıyor
- +1 yıl
Evet ama ailesine harçarsa durum böyle iyiye gitmez sorumluluklarını bilmesi gerekir.
+1 yılBen olsam karışmam ailesine karşıda bir sorumlulugu var bir kosedebirikecegine ihtiyac sahibi ailesine göndermesi gayet hoş bir hareket
20 YorumlaKadınların yazdığı yorumları okudum da şok oldum. Karını tanımadan etmeden boşa diyorlar. Millet yuva bozmayı meraklı, kendi hayatları sağlam değil. Ben olsam, biraz üzüntülü olduğumu belli ederdim. Ve durumu açık acik anlatırdım. Anlamasa tekrardan anlatırdım. Umursama varsa bir ailesiyle konuşurdum. Kısacası iletişim çok önemli.
30 Yorumla
+1 yılYani öncelikle karı koca olduğunuzu birbirinizden habersiz para harcaması gibi ilerde önem taşicak konulara birlikte karar vermeniz gerektigini bu para gönderme işlemininde cüzi bir miktar karşılığında devam edebileceğini güzel bir dille anlat ve sonunda da bu konuda beni yanlış anlama biz evliyiz herşeyi konuşup birlikte ortak karar vermeliyiz ileride çocuklarımız için para lazım olucak birikim yapmalıyız geleceğimize seni seviyorum aşkım 😊😊
31 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKendi kazandığı paranın hepsini yollaması garip senin kartını harcaması daha da garip. Tamam ekonomik açıdan iyi olabilirsiniz ama bütün maaş da yollanmaz ki canım. Konuş rahatsız olduğunu söyle.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılay bende ögretmnim acaba doktor koca bulabılırmıyım yaaaa
127 Yorumla
Soran+1 yılNeee 😅 istersen bekar arkadaşlarım var
Cevap sahibi+1 yılvallahamı ya
Cevap sahibi+1 yılyemın et
Soran+1 yılYaşın kaç
Soran+1 yılSonuçta hayırlı bir işe vesile olmuş olurum 😊
Cevap sahibi+1 yılya ama genç doktor ıstıyorum ona göre 22 yaşındayım
Soran+1 yılGizliden çık özelden konuşalım
Cevap sahibi+1 yılhahhaha heyecanldım ya ay ama gizliden çıkıcam ama bu kocam hangı ılde çalıısyor ona göre
Soran+1 yılİstanbul
Soran+1 yılKocam mı? 😄
Soran+1 yılNiye sustun? Vaz mı geçtin?
Cevap sahibi+1 yılKanka İstanbul dedin ben uzak ilişkilere karşıyım yane... hem beni avukatlar ne pilotlar ne uçaklar, ne havaalanları ıstedı ben istemedım
Soran+1 yılSen hangi şehirdesin ki 😂
Cevap sahibi+1 yıl@drifter00 HAHAHAH hiç sorma
Cevap sahibi+1 yılADANA
Soran+1 yılİstanbula gelmeyi düşünmüyor musun?
Soran+1 yılİstersen özelden konuşalım, bekar arkadaşlarım çok var hem onlarda kız bulacak zaman bulamıyorlar 😂😂
Cevap sahibi+1 yılistanbula ben geleme m burda çalışıyorum ben neyse ya... ben burdaki hastaneleri dolaşayım belki koca bulurum orda..
Soran+1 yılNe diyeceksin doktorlara 😄 koca arıyorum mu?
Cevap sahibi+1 yılderim valla yeterrrrrrrrrr artık doktor civaanım nerdesin
Soran+1 yılHahaha 😄 belki arkadaşlarım Adana'ya gelebilirler :)
Sen niye İstanbulu düşünmüyorsun
Cevap sahibi+1 yılya ben istemem istanbulu sonra ordakıler bana aşık olur falan çok güzelimde fazla yani o yüzden... hem doktor adam benim için gelmez neyse ya ben hastaneleri felan gezim
Soran+1 yılBol şans 😄
Cevap sahibi+1 yılay sagol canım allah razı olsun...
+1 yılbir ortak bütçe oluşturun... mesela siz 5000 eşiniz de 3000 kadar koysun.. üstündeki kısmı herkesin kendi insiyatifinde kalsın.
40 YorumlaHocam şöyle diyeyim madem laftan anlamıyor ateşe ateşle karşılık ver. Kendisi eve katkı yapmıyorsa sen de yapma çözüm için uğraşmıyor anladığım kadarıyla. Sen de hayatınızı birleştirdiğinizin harcamalar vs. Her şeyin ortak olduğunu senin kazandığın parada onun hakkı olduğu gibi aynı şekilde onun kazandığı parada da senin hakkın var sonuçta evlisiniz ve hayatlarınızı ortak yaşıyorsunuz. Siz de maaşınızı vermeyin veya borca battığınızı vs söyleyin kendisini test edin ne tepki verecek diye.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılGüzel bir dille sorunu ona bildir. Bizimde ilerde çocuğumuz olacak onun için birikim yapmamız lazım diyerek ikna etmeye çalış. Baktin ki olmuyor hesabının şifresini degistir ve onunla paylaşma ikna olana kadar
10 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin kendi kartı sahibinde olmalı. Sizin kartınız niye onda. Asıl konu ve çözüm bu. Kendi kartından istediği gibi tasarruf etsin ailesine ama bu karşı kadarı herkes için fazla...
20 Yorumla O ne kadar gönderiyorsa sense o kadar parayı başka bir hesaba aktar ve o maddi sıkışıklık yaşayın biraz. Ve çözümü ondan iste çözüm bulmasını. Bir yerden kısmamnız gerektiği konusunda , bunu bir iki ay uygula sonuç alacaksın..
00 YorumlaBöyle yapmaya devam edersen ben bu yoldan ayrılıcam de kanks
16 Yorumla
Soran+1 yılBekara boşamak kolay olsa gerek 😄
Soran+1 yılİlk başlarda sorun olmuyor ama sonrasında senin de boğazından kısılınca zoruna gidiyor
Soran+1 yılKadınların bencilliğini kabullenmiş biriyim çok da dert olmuyor 😂
- Para & Ekonomi konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılAlışkanlık olmuş çok eskiden ailesinin ihtiyacı için göndermiş öyle başlamıştır. Çok da sorun etmeyin zamanla bırakır. Olmadı boşanma davası açacağım böyle giderse deyin, hafif tırsar.
10 Yorumla
+1 yılşu an burda yaptığın gibi. İleride çocuğumuzun geleceği diyeceksin
10 YorumlaUygun bir anı yakalamalısın ama tepkisi büyük olabilir dikkat et
10 YorumlaArtik evlendiginizi kendi yuvanizi kurdugunuzu soyle. Yapmamasini soyle. Durumlari kotu olsa yardim et ama herzaman da olmaz
13 Yorumla
Soran+1 yılSöyledim defalarca hem de onun dediği ailem benim için çok zahmete girdi benim de onlara bir borcum var
Soran+1 yılGönderirsen gönder diyor 😕 aileye para göndermeyi sorun olarak görmüyor
- Para & Ekonomi konusunda 821 cevap paylaştı.
+1 yılDüzgün bir dille tüm maaşını değilde bir kısmını geleceğimiz için saklasak de
10 Yorumla Bu artık aileye yardıma girmiyor aileye kölelik resmen! Bu haksızlık üzgünüm ama açık sözlü olacağım kocan tam bir aptal yahu artık bir birey olmuş kendi evini çoluna çocuklarına yatırım yapmalı bunu düşünemeyecek kadar saf olması , işin gerçekten çok zor Cook
00 YorumlaGöndersin dostum ne var yani, geçim sıkıntısı çekmiyorsanız destek ol gizli saklı yapmasın. Anne baba duası almak gibisi var mı? Rızkı veren Allah biriktirmekle çoğalmıyor paylaşmakla çoğalıyor.
00 Yorumla
+1 yılYani ne biliyim desen ki bütün paranı ailene veriyosun biraz da kendine ayır veya bizim için çocuğumuz için harcarız ileride falan ne biliyim yanlış anlar mı?
Bilemedim ne diceğimi00 YorumlaOzaman boşa yani uzatmayın seni kaale bile almıyor ailesi kafasını yıkamış olmalı
11 Yorumla
Soran+1 yılOnu geri kazanmam lazım 😥
+1 yılAilesine para gönderebilir ama hepsini göndermesi yanlış.
19 Yorumla- +1 yıl
5 bin lira alan bir kadın ailesine bin lira yollasa bu senin icin de o kadar sorun olmaz. Ama bütün maaşını yollaması yanlış. Çocuklarına da biriktirsin. Hem çalışan kadın illaki evdeki işleri biraz aksattığı icin sana da iş düşecek. O yüzden seni de düşünmeli. Bencillik etmesin.
Soran+1 yılDefalarca durumu anlatmaya çalıştım, hep karşı çıktı. Hatta bazı zamanlar benim kartımdan çekip gönderdiği bile oldu.
Ailem benim için çok zorluk çekti, bunu çok görme diyip hep geçiştirdi. Alıngan bir yapısı da var. Konu aile olunca istediğin şekilde de konuşamıyorsun- +1 yıl
Tamam o da kendince haklı. Ailesi ona emek verdiği icin kendince vefa göstermek istiyor. Bu erkeklerde de var. Ama parasının hepsini göndermesi ya da senin paranı izinsiz göndermesi yanlış. Yine göndersin ama maaşının çeyreği kadar bir miktar göndersin. O kadarına da sen razı olursun herhalde. Orta yolu bulun yani.
- +1 yıl
Çocuğunuz var mi
Soran+1 yılVar 1 yaşında
Soran+1 yılBen göndermesinden ya da gönderdiği miktarı çok sıkıntı etmiyorum. Hep olmaz ki bu ama tamam 3-4 ayda bir hepsini gönderse sıkıntı etmem ama her ay da hepsini gönderince zoruma gidiyor
- +1 yıl
Çocuk varken hepsini göndermesi gerçekten kötü. Yani insan çocuğu olunca çocuk aileden daha önce gelir. Aileye bir veriyorsa çocuğuna 3 ayırır. Her ay hepsini gondermesi hiç doğru değil. Ailesi de mantıklı insanlarsa onlar da buna razı olmazlar. Maaşının çeyreği kadar bir miktar gondersin yeter. Sonuçta karin çalışınca çocuğa bakıcı gerekiyor ev işleri aksıyor. Bunlar ekstra gider demek. Bunları sana yüklemesi çok yanlış. Öyle olduktan sonra ev hanımı olsa daha iyi olurdu. En azından evde düzen olur.
Soran+1 yılDedim hem de kaç defa yok diyor zaten senin maaş yetiyor ileride sıkıntı çıkarsa göndermem 😔
- +1 yıl
Neyse kardeş bu onun ferasetiyle alakalı bir durum. Eğer ev düzenini aksatmıyorsa senin paranı da ailesine yollamıyorsa şimdilik görmezden gel. Ama bu iki durum da varsa zulüm görmüş oluyorsun. Gerekirse ailesiyle konuşun.
+1 yılAbi bu sorunu ksde değilde eşinle düzgün bir üslupla konuşarak sorunu çözebilirsiniz. Kazandigi maaşının hepsini değilde biraz gönderebilir , sonuçta evlendikten sonra hayat müşterek ve eslerin ortak bir hayatı olmuş oluyor.
40 YorumlaDoğru değil kocası izin vermezse gönderemez o sizin ailenizin geçimi için kazanılan para. Aileye hediye alırsın belki arada harçlık verirsin ama bütün maaş aileye verilmez.
20 Yorumla- Devamını Gör (76)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat