Kocamdan çok sogudum, cocugum icin ve korktugumdan devam ediyorum. Bu adam degismez mi? Degismesi icin ne yapabilirim?

çok cimri bir esim var ailesiyle ortak is yapiyor anne babasi da cok cimri. Babasi haftalik 200-250 lira veriyor birde faturalarimiz ödeniyor o kadar. Dogum yaptigimda bile ne ev alışverişi icin ne çocuk alisverisi icin ne de benim icin para vermediler. Ailem karşıladı. Asla utanmalari yok biri bisey versin ama biz bisey yapmayalım kafasindalar. Resmen dilenciler. Kocam calistigini babasina veriyor ihtiyaci olmasina ragmen altina bir pantolon bir ayakkabi almiyor 15 gunu gecti kombim bozuk yaptirmiyo ama gunluk en az 200 lira kazaniyolar o da en az. Genelde 300 400 kazaniyolar. 1 seneyi gecti eve hapisim gezmeye göturmez asla. Mazot parasindan bile korkar piknige gidelim desem. Bir de annesi kıskanıyor. 1 bucuk sene de bir kere bize yakin sahile gidip semaverle cay demledik biri gormus onlara soylemis kavga cikarmislar hemen bir daha getirmedi. Tek annemlere gidebiliyorum. Cocuk olmadan önce tramvayla belirli bir yere gidince aliyordu asla gelip almaz bin bir bahaneyle mazot gitcek diye. Vurmasi var. Kaynanam beni cok kiskaniyo bunu da soyleyen esim. O cekmis bende cekecekmisim yuzume diyor daha yeni gelin olduğum da. Cocugumu bile kiskaniyo surekli kusur bulur. Babasiyla kiyaslar cirkin muamelesi yapar ama cok guzel oglum. En azindan onlar disinda herkes söylüyor. Dogum yaptim sezaryen 2 gun olmus esim kaldiriyo beni oturunca. Hic cekinmeden annemin yaninda bu kadar da naz olmaz ki canim diyo. Esim basta beni savunuyordu bakti ailesine muhtac beni boşladı korumuyor. Hamileligimde hepten boşladı nasil olsa gidemez diye. Hamileligimin altinci ayında kayinvalidem cok hafif bir sebepten kavga çıkardı bu kez bende susmadım. Ne yaparsa yapsin susuyordum. Ayilma bayilma numaraları ki eşimde anladi numara oldugunu bosa bunu diye bagirmalar kayınpeder bunun zürriyetinden hayir gelmez anasi alsin gitsin bunu demis. Sucun ne derseniz sigara iciyorum ferace giymiyorum namaz kilmiyorum cok temizlik yapiyorum para gidiyo. 3 kilo patatesi 1 hafta yetiremedi diyormus. Kalin soyuyo diyomus. Halbu ki soyacakla soyuyorum ama o havuc tirtiklar gibi tırtıklıyo Allahin cimrisi. Cevresindekiler guzel uzun zayif gozleri masmavi gelinin deseler catliyo hasesinden. Sanki gelin degil kumayim. Cocugu dusurecek raddeye geldim annemler hastaneye getirdi aradim haber verdim kaynanama aramadi bile. Kocam teli acmadi guya uyuyomus. Babam kayinpederi ariyo kaynanam aciyo teli hasta yatiyo o napayim diye şerefsiz sekilde konusuyo. bir daha bizimkilere dönüş yapmiyolar. Simdi torun seviyolarmis. Getirmiyorum cocugu esimede sebebini alenen soyledim cevap dahi vermiyor. 2 gunde bir getirdim hep laf sokmaya devam ediyo gram akillanma yok. Bende getirmedim bir daha. Eve hapisim derken cidden hapisim pazara markete bile gidemem elime asla para vermez. Cocuga biseyler alsam bilezik bozdurdugum parayla koltuk sandalye devirir iki gun yuzume bakmaz. Artik cok sogudum. Ailen demeyin ailede de durumlar cok karişik. Geri donsem asla bir gram huzur bulamam ayni burda ki gibi
Kocamdan çok sogudum, cocugum icin ve korktugumdan devam ediyorum. Bu adam degismez mi? Degismesi icin ne yapabilirim?