+1 yılBunu büyüten insanlara hayranım.
Her bayram annem babamın elini öper ve harçlığı kapar. İhtiyacı mı var? yoo sorarım o atadır, büyüktür evin direğidir der. Bende öperim. Babam anneme ayaklarımı yıka demiyor ya köle gibi eziyet etmiyor şu zihniyetler çıkın. 60 yaşına rağmen bir tane yıldönümü atlamamıştır, romantiktir de. Ama ataerkilliğini konuşturur. Evin reisidir, annemi de başının üstünde tutar. Eşim elimi öpse ben mutlu olurum, harçlığını da alır. He zaten ben evlenmeden sevgili olduğum kadınla bu konuları konuşur, aile yapımızı anlatırım. Biz öyle modern, gaydırı guppak aileler değiliz kardeşim biz gelenekçi aileyiz, kültürcü örfcü adetçi aileyiz. Yok bu bayram kurban kesmeyeyim tatile kaçayım, yok el öpmeyeyim tokalaşayım yok bizde. Bizde bayramın ilk iki günü toplaşırsın beraber olursun misafirliğe gidersin, misafirini ağırlarsın sonra tatiline gideceksen ikinci günün akşamı çıkar gidersin. Bayram birlik beraberlik demektir, uludağ da karınla çocuğunla vakit geçirmek demek değildir.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evliliğin ileri safhalarında gırgırına yapabilirim böyle bir şeyi. İş gırgırdan çıkıp ciddiye binerse ben de o adamın tepesine binerim. Yiğin ata kamçı vurulur mu? İleride güzel bir mesleğim olacak Allah'ın izniyle. Bir aksilik çıkmazsa işim garanti, bir yıl sonra mezun oluyorum. Ondan sonra ne eşimin ne de babamın eline bakarım. Ne eşime ne de babama hesap veririm. Tek hesabım Rabbime olacak. Bu yukarıda bahsettiğim şeylerin ileri safhası. Böyle şeyler semboliktir ve şu yaşlarda asla bu tarz şeyleri kabullenemiyorum.
20 Yorumla
+1 yılEspri olsun diye öpebilirim ama 1 aylık maaş isterim karşılık olarak öyle bedavaya kimsenin elini öpmem ben.
12 Yorumla- +1 yıl
İmkansız ben verebilirim o parayı elimi 10 defa öptürürüm 😂
+1 yılEvimin reisidir opmekten gocunmam
45 Yorumla- +1 yıl
Sen öpme eksileyen feminist bacım
- +1 yıl
Tesekkurler efem:))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
+1 yılGenellikle erkek evin reisi olduğu için öpülmesi gerekir cevabı verilen soru. Ancak günümüze baktığımızda evde hem erkek hem kadın çalışıyor ve eve para getiriyor. Ama ev işlerini yine sadece kadın yapıyor. Böyle düşündüğümüz zaman artık evin reisi kadındır diyebiliriz. O zaman soruyu şöyle değiştirelim; bayramlarda erkek eşinin elini öpmeli mi? Bana kalırsa cevap yine hayır. Siz evlisiniz. Ne diye birbirinizin elini öpesiniz.
10 Yorumla
+1 yılEvet bayramlarda eşimin elini öperim. Bundan gocunmam ❤❤
30 YorumlaÖpebilir, bu bir büyüklük/küçüklük göstergesi değildir.
20 Yorumla
+1 yılÖrf Adet gelenek ve görenekler ile yaşanan bir aile yapısı içerisinde ise bu örf ve adetlerin bozulması taraftarı değilim bunlar güzel şeylerdir. Büyüklerin elleri öpülür eşler ve yakın yaş grupları tokalaşır.
24 Yorumla- +1 yıl
@Nevimm teşekkür ederim
- +1 yıl
@Nevimm Doğru olan da budur.. türk örf ve adetlerinde bu vardır ama genel türk örf ve adetlerinin yerini amerikan dizileri aldığı için görüşler farklılaşıyor
+1 yılŞart değil öpmesi ama neden öpmeye karşılar onu anlamadım?
Hürmet ve büyük saydığının göstergesidir, hoş bir davranıştır..
Biz öpünce romantik, onlar öpünce wooowwww nee wowww?
#Vesselam10 Yorumla
+1 yılKaostan besleniyorsun adanalicim, engelle beni yoksa kesin kavga ederiz :D
11 Yorumla
+1 yılAile büyüklerinden başka kimsenin elini öpmem ki ben bile kendimden küçüklere elimi öpturmuyorum.
Saygı denen şey bunlarla olmaz bana saçma geliyor.
Tokalaşır sarılırız yeterli. ..20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHarclik almak vs değil de bayramlasmak icin sarilip ufak bir opucuk kondurmak ve oyle kutlamak daha iyi sanki. Harcligi da cebinde kalsin cocuklara verir.
20 Yorumla
+1 yılNeden kadınlar erkeklerin paralarına muhtaç mı kendi ayakları üzerinde durabilen sayısız kadın var.
40 Yorumla
+1 yılşöyle ki ben çocukluğumdan beri annem her bayramda önce babamın elini öper ben bunu görerek büyüdüm ve tabii ki bende öperdim gocunmam da bundan..
20 Yorumla
+1 yılEl öpmek değer verdiğinin ve evinin beyi olduğunun bir nebi göstergesidir. Bence bunda sorun yok can :)
20 Yorumla
+1 yılGereksiz bir davranış. El öpmek kendini üstün görmek gibi bir anlam ifade ediyor. Oysa ki herkes insan ve herkes eşittir
10 Yorumla
+1 yılİsteyen öpebilir, bu kadını küçük düşüren bir hareket değil bence. Hem normal zamanda erkekler kadınların ellerini çok daha fazla öpüyor 😄
10 Yorumla
+1 yılKadın, erkeğine itaatkar ve saygılı olmalı Erkek de kadınını sevmeli ve ona merhametle muamele etmeli
10 Yorumla
+1 yılelini opcek esim yok ama saygideger bir esi varsa opmeliler
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 438 cevap paylaştı. Bayram ıcın degıl elbette ıcten gelen bırseydır fızıksel temaslar o yuzden sıparıs ıle olmuyorrr
20 Yorumla
+1 yılHiç doğru bulmuyorum. Bence bu kadın icin aşağılayıcı bir durum. Yakıştırmam
22 Yorumla- +1 yıl
Annemle babamla nasıl bir tutabilirim ki onu. Cok sacma. Bayramda buyuklerinin eli öpülür bu bir gelenektir. Ama bunu eşime yapmam herkesin görüşü farklı mumkunse oda öpüp başına koymasın ne beklerim ne yaparım. Bu düşüncemde hiç kimseyi alakadar etmez.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDalgasına öpersem öperimde böyle ciddi ciddi falan asla benlik değil
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEl öptürmek saçma bir şey kesinlikle eşime elimi öptürmem.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılEşim o nezaketi gösteriyor teseekkur ediyor bende nezaketen estagfurullah diyorum
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 421 cevap paylaştı. Zaten evin kasası kadın değilmi? siz onunla bayramlaşıp harçlık alın bence
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Sırayla herkes birbirinin elini öpsün parayı da kardeş payı bölüşüp kokorece gitsinler
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 335 cevap paylaştı. Elini öpmeden harçlık almalı. Hatta harçlık da neymiş paraları ortak olmalı
10 Yorumla
+1 yılel başına 100 lira 😁 harçlık vermek isteyenlere duyrulur. ama bu ara korona var öpmeden önce dezanfektanla silerim haberiniz olsun
10 Yorumla
+1 yılBizim ailede oluyor o gelenek. Sonra da babam annemin elini öpüyor harçlık veren olmuyor ama😂
10 YorumlaEl öpmek çok eski bir gelenek, geleneklerine uygun bir şekilde yaşamak isteyen çiftler pekâlâ el öpebilir
10 Yorumla
+1 yılBence güzel bir gelenek ben yapar mıyım muamma ama
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDünyada sadece erkek, kadınının elini öpmeli. Onun dışında kimse kimsenin elini öpmesin. Sevmediğim birşey bu.
10 Yorumla
+1 yılEl öpme işine karşıyım. Şahsen böyle bir şey yaptırmam.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞakasına yapılabilir ama ben eşlerin el öperek değil de sarılarak bayramlarını kutlamalarından yanayım.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçma geliyor ama eşimin hoşuna gittiği için yapıyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılharçlık için değil de sevgi ve saygıdan erkek kadının, kadında erkeğin elini öpmeli bence
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayir ya niye elini öpecek çok istiyorsa erkek eşinin elini öpsün
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim annemde öpüyor ancak bilmiyorum mantıksız geliyor
Öpecekse alnımdan öpsün.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılDaha önce bir evlilik yaşadım, konusu olduğunda belirtiyorum ve eski eşimin elini ben öptüm.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPadişahım çok yaşa da diyelim mi 😄😄
52 Yorumla- +1 yıl
🤔🤔🤔
- +1 yıl
Olabilir
Bu bayram hepimiz evdeyiz sanirim bol bol bir birimizi opucez sanirim
10 Yorumla
+1 yılİsteyen öpsün benim için bir sakıncası yok kjhgj
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAa hakikaten yapanlar varmış, şaşırdım. Kızlar azcık feminist olsanıza ya, kocanın elini öpmek nereden çıktı?
121 Yorumla- +1 yıl
Niye yanağını öpünce sorun olmuyor da elini öpsen noluyor ağzın mı eskir?
- +1 yıl
Sakso cekince onur el opunce gurur he..
- +1 yıl
@Delimiyimacaba bahahahahsh
Cevap sahibi+1 yıl@MütefekkirSeyyah_ neden kendinizi kadınlardan üstün zannediyorsunuz ki gülüyorum bu halinize :) oldu olacak size secde yapalım :d
- +1 yıl
Ben de bunu söylüyorum el öpmekle üstünlük ne alaka? Bu r..
İkincisi erkek yönetici, koruyucu, kollayıcı sıfatıyla r adım üstündür.. Bunda böbürlenecek r durum yok, aksine daha fazla sorumluluk demektir..
Cevap sahibi+1 yıl@MütefekkirSeyyah_ peki elini neden öpelim? Ne gereği var? Ayrıca erkeğe atfedilen durumlardan da pek hoşlanm. r evi çekip çeviren hep kadındır. Eskisi gi kadın evde erkek eve para getiriyor diye r şey de yok artık kadınlar da erkekler kadar iş dünyasında r yere sahip. a yönetici olan neden özellikle halen erkekler lemiyorum. Sizin koruyup kollayacağınız, tehlike arz eden kişiler de erkek. Korumak yerine zarar vermeyin. (Sözüm size değil, genel olarak erkekler için konuşuyorum.)
- +1 yıl
Kadının çalışma zorunluluğu yok.. Rızık getirmekle mükellef değil a erkeğin böyle r zorunluluğu var.. Kadın, ben çalışmak istemiyorum dediği an çalışmayalir.. Bundan dolayı günahı sevabı yok a erkek bunu diyemez, vebali var..
İnsana saldıran sadece erkekler değil, kadınların şerri, fitnesi, belası 100 erkeğe bedeldir.. a her şart altında erkek koruyup kollakla mükellef..
Allah erkeği bedenen boşuna güçlü yaratmış.. Sadece bedenen değil ruhen de güçlüdür ve yöneticilik, idarecilik hatta peygberlik gi yükü oldukça ağır vazifeleri erkek üstlenmiştir..
Daha izahata gerek var mı? Yoksa r salağa anlatır gi anlatmaya dev edeyim mi? - +1 yıl
Yahu yazılanlar hep eksik ve saçma..
*yaratmış diyorum yaratmış çıkmış..
r sıkıntı var - +1 yıl
Yarat ma mış
Cevap sahibi+1 yıl@MütefekkirSeyyah_ diyorum ya sana o dediklerin eskidendi artık biz de çalışmak zorundayız. Böylece sizin dilinize düşmeyeceğiz. Tek başıma yaşıyorum. Paramı idare etmeye çalışıyorum. Arada sırada ailem para gönderiyor. Annem ve babam ortak çalışıyorlar ama iş yerinde annem daha çok şey yapıyor. Kendi başıma ev idare ediyorum. Bunlar için bir erkeğe ihtiyacım yok. Ha sokakta korkacağım kişiler erkek o ayrı. Şunu diyeyim, gerçekten kendinizi bir şey sanmayın, eskisi kadar aciz davranmıyoruz artık. Siz neyseniz biz de öyle. Kendi paramız, kendi hayatımız olunca kimseden bir beklentimiz olmaz. Git bu sözlerini hayatında bir kere kendi parasını kazanamamış, erkeğin eline bakan kadınlara söyle. Umarım hiç öyle bir şey kalmaz artık. Ben özgür olmayı seçenlerdenim, sana batıyorsa bu beni daha çok mutlu eder :)
- +1 yıl
Hahaha 😅😅
Kendi rızanla elin adamlarına köle olmayı özgürlük sanıp; sevdiği, kocam dediği adamın gölgesinde yaşamayı acizlik görmek tam da senin gibi kadınlara yaraşır.. Feminizm sizin sayenizde ayakta duruyor çünkü çok güzel kandırıyorlar sizi :))
Biz babasının gölgesinde yaşayan hanımları Allahın emaneti olarak sayıp babasının gölgesinden mahrum etmemeye gayret ederken siz köle olmayı tercih ediyorsanız bu da sizin bileceğiniz iş :))
Cevap sahibi+1 yıl@MütefekkirSeyyah_ köle olmayı tercih ettiğimizi nereden çıkardın? Yani kadının kendi parasını kazanması kölelik değildir özgürlüktür. Artık kabullenin hukukun önünde hepimiz eşitiz. O gelenekler görenekler artık değişecek. Kadının yeri evdir diye bir şey yok. Biz de çalışıp para kazanacağız. Siz de öylece izleyin. Çatır çatır çatlayın :))
- +1 yıl
Ne çatlaması ablacım acıyoruz size :))
Sizin keyfiniz bilir
Cevap sahibi+1 yılÇünkü yapacak tek bir şeyiniz bile yok. Mesela ben 4-5 sene içinde paramı kazanmaya başlayacağım. Kendi evim, kendi arabam olacak ilerde, bir erkeğin gölgesinde yaşamak zorunda olmayacağım. Kendi imkanlarımla kendi istediklerimi yapacağım. Bu konuda aklı başında bir adam varsa onunla da ilişkim olabilir, istersem evlenirim istersem evlenmem. Ve sen hiçbir şey yapamazsın. Benim gibi bir sürü kadın var siz hiçbir şey yapamazsınız. Bunu kabullenseniz iyi olacak, aksi halde canınız hep sıkılacak.
- +1 yıl
Anlatamıyorum sanırım :))
Sadece acıyorum..
Keyfiniz bilir..
Ben çok gördüm çünkü bekarken feminist takılıp da evlenince “kızlar, kocanızın bir adım arkasında durun gerçek özgürlük mutluluk burdaymış” diyeni :))
Cevap sahibi+1 yıl@MütefekkirSeyyah_ işte ben de size acıyorum. Halen kendinizi üstün görüyorsunuz ya, artık o devir geçti diyorum. Görmeyecek kadar körseniz diyecek bir şey yok
- +1 yıl
Ablacım Allah öyle yaratmış.. Erkek güçlü mü? Güçlü
Ee neyini inkar etmeye çalışıyorsunuz? 😅😅
Ahmak mısınız derler adama
Cevap sahibi+1 yıl@MütefekkirSeyyah_ hayatında kaç tane feminist gördün arkadaşım ki sen, hayatında doğru düzgün kadın bile gördüğünden şüpheliyim :) gözlerini aç artık kadınlar astınız değil. Bize köle olun da demiyoruz halbuki. Sadece eşitlik üzerine olan bir düşünce size neden bu kadar batıyor anlamıyorum? Ama batarsa batsın umrumuzda mı? Hayır :)
- +1 yıl
Kadınlarla muhattap olmamak benim kendi tercihim..
Çünkü sonradan hayran oluyorlar.. :))
Eşitlikle denklik kavramını öğrenin sonra tartışalım.. İlkokul öğretmeni değilim bunu size bu saatten sonra öğretmeyim..
Cevap sahibi+1 yıl@MütefekkirSeyyah_ erkeklerin ve kadınların hukuksal ve sosyal açıdan eşitliğinden bahsediyoruz. Bu kadarını anlamayacak ne var. Ben kadın ve erkek kafes dövüşü mü yapsıb diyorum. Neden fiziksel açıdan eşitlik olarak anlıyorsunuz. Sizin değindiğiniz konu şiddete giriyor. Bir şirkette müdür olmak için kaslı olmam mı lazım yani :) gerçekten düşündüğünüz şeylerin mantıklı olup olmadığını sorgulamıyorsunuz. Yöneticilik konusuna gelirsek, karakterin daha zayıf olduğunu söylüyorsunuz, çünkü içselleştiriliyor. Yetiştirme tarzıyla alaklı, ne kadınlar yetiştiriliyor, hem fiziksel hem ruhsal anlamda sizden kaç kat güçlüdür şaşırırsınız. Kadınların istese erkeklerin yaptığı hemen hemen her şeyi yapabileceğine inanıyorum. Ve bu konu cidden fazla uzadı, neyse zaten gözünle görebilirsin artık bunları, aç gözünü.
- +1 yıl
Siz açın gözünüzü feminizmin boyadığı gözlerinizi..
Kadınlar tarihin her zamanlarında var olmuştur.. Çalışanları da ticaret edeni de.. Ama hiçbir zaman genel itibariyle bunda erkekler kadar başarılı olamamışlardır.. Denge kuramamışlar..
Ya çok merhametli olmuş, kandırılmış ya tam bir canavar olmuşlar.. Denge yok..
Tarihi okursanız bunları fazlasıyla görürsünüz.. Artık cevap vermiycem..
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDinde Zorlama Yok İster Öper İster Öpmez😜
10 Yorumla ya eşim benden küçükse allah allahh
10 Yorumla
+1 yılHarçligi bilmemde eski eşim operdi😁😁😁
10 YorumlaElini öpmem ama bayramlaşırım elbette
10 Yorumla20 gayme calisir operse 😆
10 YorumlaPuf çomarlık kokan hareketler.
10 Yorumla
+1 yılEşinin elini öpmek mnatikli değil bence.
10 Yorumla
+1 yılYaşlılık göstergesi el öpmek
10 Yorumla
+1 yılO da benim elimi öpsün
10 Yorumla
+1 yılÖpebilir sonuçta eşi 🤷🏻♀️
10 Yorumla
+1 yılValla ben öpeyim elini, harçlığı da o versin.
10 YorumlaOpelim birbirimizin ellerinden agucuk guguck
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. gereksiz bir adet bence
10 Yorumla
+1 yılbence erkekler hanımlarından almalı elini öpüp
18 Yorumla- +1 yıl
niye erkeğin elini öpmem hayatta
- +1 yıl
niye yanlış oldu
- +1 yıl
erkeğin elini öpmem yani başına niye ekleyince yanlış oldu
- +1 yıl
tamam
Bunda gocunacak bişey yok herşeyi abartmayın
10 Yorumla
+1 yılyine olay çıkartan bir soru :D
20 Yorumla
+1 yılharçlık tamam ama el öpmeye karşıyım..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılÖpmek zorunda değil. Nasıl isterse
10 Yorumla
+1 yılEğer öperse harçlığı dolgun olur...
10 Yorumlael öptürmek bana saçma geliyor
30 Yorumla
+1 yılbu ne ilkellik tabiki hayır
20 Yorumla- Devamını Gör (29)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım