Annemin halası öldükten 3 ay sonra eşi evlendi. babam öldükten sonra annem çarşaf giydi 6 çocu büyüttü erkeklerden hoşlanmaz uzaklaşır amcamla bile konuşmaz kolay kolay ama hep der siz evlenin sakın benim gibi beklemeyin eşim ölürse ben evlenmem ya da evlenirim demem o psikolojiyi yaşamadan bir hüküm veremem ben ölürsem eşime evlenme demem onun bir nefsi var çocuklar olursa onları çok sevmesini ve asla yanlız bırakmamasını isterim o zaman hakkım varsa helal ederim...
İsterim. Ölmüşüm sonuçta yapacak bişey yok. Öldüğümden fırsat bulduğu için değil, artık yapacak bişey olmadığı için birisiyle birlikte olacak o kişi. Çocuğumuz olursa çocuğumun bir kere bile kalbini kırmayacak, koruyacak kırmaya çalışanlardan o kadar.. Çünkü anneye hasret olacak.
Genç yaşta öldüysem ömür boyu yalnız kalmasını istemezdim. Ölümünden hemen sonra olmamak kaydıyla birkaç yıl bekleyip evlenmek istiyorsa evlenebilir. Sonuçta bu hayatı yalnız yaşamak herkesin yapabileceği bir şey değil.
Detaydaki düşüncen gerçek miydi bilmiyorum, ama eğer olurda evlenebilirsem ve zamansız bir şekilde olur da ölürsem, eşimin hayatına devam etmesini isterdim.
Ayrıca ondan beni affetmesini isterdim. Ona yaşatacağım tüm güzellikleri, mutlulukları yaşatamadan, daha yolun yarısına bile gelmeden, ondan kendimi ondan yoksun bıraktığım için.
İşte bu yüzden hayatına devam etmesini ve çok mutlu olmasını isterim.
Evli bir bayan olarak düşüneyim... 🤔 Gönlü isteyerek evlensin istemezdim, mecburiyetten evlensin evleniyorsa.
Çünkü maalesef kadınlar tek başına çocuk büyütebiliyorlar ama erkekler yapamıyor. Hem iş hem çocuk yapamazlar. İllaki ihtiyaç duyuluyor bir eşe. Heleki yaşlanmışsa daha çok ihtiyaç duyuluyor.
Korona öncesi parka gittiğimde bir ablayla sohbet ettik. Oğlu bir kızla tanışmış, çok sevmiş. Kızın kanser olduğunu öğrenmişler, oğlu yinede evleneceğim bu kızla demiş. Evlenmişler. İki tane çok güzel kızları olmuş. Ve ikinciye hamileyken kadın ölüyor.
O ablanın oğlu o kadar seviyorki ölen karısını düşünemiyormuş başka evlilik. Ama abla diyor ki bu iki kıza ben bakamıyorum artık çok yaşlandım, nasıl olacak... Yani demem o ki böyle bir evlilik olursa olmalı, mecburiyet.
Hayat yalnız yaşanmaz.. Ama bu kararı o olması lazım benim ona evlen ya da evlenme dememe gerek yok kendi hür iradesi var sonuçta... Seçimleri ben öldükten sonra kendisini bağlar
Zor soru. Mutlu olsun isterim. Hayatı boyunca yalnız kalmasın. çocuk dediğin bir noktada evden gidiyor. Ama annelik sıfatını da hak edecek bir kadın olmalı. Yoksa hortlarım mezardan dürterim çok fena
Evlenmesini isterim. Dışardan öyle göründüğü gibi kolay olmaz bazı şeyler. Herkes kapisini kapatır ailesiyle, sen ortada kendi başına kalırsın yapayalnız. Insan sevilmeye deger gormeye ihtiyaç duyar. Aşktan meşkten ziyada bir nefes arkadaşı derler ya , dert ortağı yani insan sırf bunun için bile birisine ihtiyaç duyar. Aile anne baba kardeş evlat hepsi bir gün kendi derdine düşer, bir eşin yerini ne evlat ne bir başkası dolduramaz. Herkes sevgi olarak biriciktir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
isterim.. tabi istemem ana istemeye mecbur hissederim çocuklarıma kimse anne olamaz onalrın ynaında ztn teyzeleri dayıları halaları amcaları olur ama tek kalmak ve ömür boyu benim yasımı tutmak zor olur beni unutmasın cocuklarıma da unutturmasın ama cocuklarla iyi abla olucak biriyle eblenebilir
Anamın garnından tek çıktım mezarıma da tek gircem benimle birlikte ölecek hali yok. Keyfine göre takılsın kendine iyi baksın nasıl mutlu olacaksa o şekilde yaşamına devam etsin.
Cok buyuk bir ask yasiyosak olumumden sonra benim yasimi tutacagina evlenip beni unutmasini isterim Ama eger askla evlenip sonra eksi yanlari yuzunden tiksinmeye baslamissam istesede evlenemesin kendi pisliginde bogulsun 👹
Tabii ki evlenmeli. Mutluluk onun da hakkı. Ben öldüm diye ömür boyu yas tutmalı. Çocuklar için bir şey dememe gerek bile yok. O onlar için en güzelini benden bile daha iyi bilir ve uygular. Ona bu konuda güvenim sonsuz.
Ben evlenmem ama eşimin evlenmesini isterim.. Erkekler bakıma daha muhtaç oluyorlar. Kim yemeğini yapacak, kim çamaşırını yıkayacak, hasta olduğunda kim bakacak. Aklım kalır sağlığım yerindeyken bunu söylerim zaten
Ben aşık olduğum kadınla evlenirim. Ve ben öldükten sonra başkası ile evlenmesini istemem. o kişi ile mezalrımız bilr yan yana olmasını ahirette de em güzel yerde beraber olmak isterim.
İsterdim tabikide onun hep mutlu olması yeniden hayata uyum sağlaması beni cok mutlu eder eğer ben ölürsem ben öldükten sonra asla evlenmemisi bana saçma geliyor zaten
hacı çok büyük mesela, bilemedim şimdi.. herkes romantiklik yapıcak şimdi mutlu olsun falan filan diye ama başkası yalıcak abiiii offf çok ağır kemiklerim sızlar ya asdfsadfsdf reel cevap veremedim..
Eğer mutlu edecekse bu karar onu isterdim. Eger yalnız yaşayamıyorsa isterdim. Kimse benim yasımı uzun süre tutmak zorunda değil. Ha onun kararı ister evlenir ister evlenmez. Her türlü kararına saygı duyarım.
Yok ya ömrünün sonuna kadar öyle yasimı dltutarak yaşasin istemem ki. Sevdiği bir kadın cikar karsına mutlu eder onu tabi isterim evlenmesini. Onun mutlulugu benim mutluluğum❤
eger cocugumuz yoksa hakkina giremem elbette hayatina bakmali ama cocugum varsa baska birine razı olamam baksin kendisi o cocuk bana benziyecek sonucta benim hatirama yapmasin oyle bisey