En İyi Cevaplar
arada çocuk varsa düşünürdüm son bir şans verirdim çok kötü bir şekilde bitmemişse. Ama senin yerinde olsam evlenmezdim herhalde neden dersen zamanında aşk evliliği yapıp evlenmişsin olmamış. Şimdi kendine yeniden bir hayat düzen kurmuşsun tekrar yürümezde bu düzenin bozulabilir. Ama onu Almanya ya alıp düzenini bozmadan devamda edebilirsin tamamıyla senin ona olan sevgin ve mantığındaki arasında kalmış bir şey biz ne dersek diyelim karar verecek olan sensin çünkü hayat senin hayatın
06 Yorumla- +1 yıl
O Almanyaya gelmeyi kabul etmiyor ki turkiyede tip okuyor ailemde onay vermiyor hemde şimdi türkiyeye gelsem evlillğim bitse ailem yanimda olmaz beni bu kadar ama bir yandanda çok seviyorum ve bizim evliliğimiz ihanetbya da kal kirmayla bitmedi çocuktuk ailemiz destek vermeyince ayrildik bende ayrilinca hemen almanyaya endustiri muhendisliği okumaya geldim şimdi burada bir duzenim var yalniz yaşiyorum işim var turkiyeye gelmek bilmiyorum karişik:/
- +1 yıl
Tıp okuyorsa bekleyin bence. Almanya'da doktorluk yapamaz mı?
- +1 yıl
@MichaelDemiurgos o gelmez bırakıp birde hemen evlenmek istiyor bu korona bittikten sonra
- +1 yıl
Muhtemelen seni kaçırmak istemiyor elinden. Sen yinede konuş. Benim düzenim burada kurulu. Evleneceksen Almanya'ya geleceksin demelisin veya biraz daha bekleyip öyle evlenebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse halam Amerikan vatandaşlığını almış Amerika'da hemşirelik yapıyordu. Türkiye'de bir mühendisle tanıştı. Evlenince adamda Abd vatandaşı oldu ve yıllardır Amerika'dalar.
Hayatta eşini ve işini iyi seçmelisin. - +1 yıl
@MichaelDemiurgos ya ben ayrılıcam galiba çünkü gelmiyor birde diyorum beş yıl yaşadım onsuz yaşarım hayatımın geri kalanını beniöde bu hayatta imtihanıö der geçerim derim bir daha da zaten başkasiyla saolmam
- +1 yıl
Bu sözleri çok duydum. 40 yaşlarına geldiğinde aynı şekilde düşünmeyeceksin emin ol. O zamanlar küçüktünüz ondan 5 yıl yaşadın. Ama inatla ben Almanya'ya gelmem diyorsa ayrılmaktan başka çare sunmuyor sana.
+1 yılPsikologa gitseniz sizi dinlerken notlar alır,
Bu notlardan yola çıkarak size sorular sorar,
1, 18 yaşıma girdim evlendik ,, maddi sorunlar vs çöktük.. cocuktuk !
Etrafınızda destekcibiz yokmuş, şimdi var mı?
Artık çocuk değilsin sen yokken ilişkileri olmuş ve yurutemedigi için mi yoksa seni unutamadığı için mi su an karşın da ,,
Maddi sorunlarını aşmış mi ,, baba olmaya hazır mı?
Sadece severek olmamış,, ve su an elde ,, basa dönüş yani sadece sevgi var?03 Yorumla- +1 yıl
Ailem yeniden onay vermiyor ancak artık karşi çikmazlar. Maddi yöden sikinti yok çünkü ben endüstri mühendisiyim eski eşim tıp okuyor hala ama hemde çalışıyor. Baba olmak istiyor ama ben anne olmak istemiyorum önceki ilişkileri hiç ciddi olmamiş flört falan aslinda evlenmemek için hiö bir nedenimiz yok sadece ben yeniden evlenip boşanmaktan ve Almanyadaki hayatimi bozmaktan korkuyorum O Almanyaya gelmeyi kabul etmiyor çünkü evet sevgi çok var ama zamanlama yanliş galiba
- +1 yıl
Aslında su durumda bir erkek gibi davranmalı ve ikna etmeli sizi ,, bırakalım ona sahneyi ve her kes ikinci şansı hak etmez ,, sen aldın bu şansı degerlendir diyelim, nişan olsun ,, ama evlilik çok sonra belki olsun, şeklinde bir yaklaşım da bulunun, tepkisi mühim
- +1 yıl
Söyledim böyle devam edelim diye ama uzak mesafe ilişkisi zor oda evlenmek istiyor çünkü ben yalnızım burada evlenelim yine ama sen Almanyada yaşa okulum bitince Türkiyeye dönersin dedi bir kere şimdide ben ayrılmak istiyorum dedim senin kafan karişmiş ben gelicem konuşuruz bir ortsk çözüm buluruz dedi bakalım
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Yani eskiden yeni olmuyor maalesef.. ama illa da olsun diyorsan o zaman onun Almanya’ya gelmesi daha doğru olur.. Türkiye ekonomik olarak çok kötü durumda.. herkes bir yolunu bulup kaçma peşinde. Yani okulunun bitmesini bekleyin.. o zaman rahat rahat istediğinizi yaparsınız. Şimdi aceleyle yine aynı hataya düşersin..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 64,7b cevap paylaştı. Hayır evlenmezdim eski eş kalsın
10 Yorumla
+1 yılSenin durumunda olsam evlenmezdim. En nihayetinde sizi bir araya getiren şey aşkından ölmesi falan değil basit ve tesadüf odaklı bir ortak alan olmuş. Sen hâlâ seviyorsun belli ki ama ya o yanına gelsin yerleşsin düzenini bozma ya da ayrıl önüne bak düzenini mahfetme bence.
22 Yorumla- +1 yıl
Bakalım artık ne olacak hayırlısı
- +1 yıl
Acımasızca olmuş,, :)
+1 yılYa şimdi bekara karı boşamak kolay diye bir laf var😏kardeşim adam seni aldatmamış veya vs. vs. sadece cahillik aklıyla o sorumluşuğu kaldıramamışsınız ve bu çok normal herşey zamanında güzel öncelikle ben ne yaparsam nasıl yaşarsam mutlu olurum diye sor kendine bu hayat senin kardeşim. Onun da seni sevdiğinden eminsen bir sıkıntı yaşanmaz maddi durumdan bahsetmişsin orta dereceyse bir sıkıntı yok çinkü o samanlıkta seyranlık işleri kalmadı artık bir yerde maddiyat da etkiliyor bir yerden sonra borçları düşünmekten evliliğini düşünemiyosun. Tam olayının içini bilmiyorum ama genel olarak yazdım Allah yardımcın olsun arada kalman zor bir durum ama nasıl mutlu olurum de ve sen ne istiyorsun ona göre karar ver👍🏻
22 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim şimdii kafam çok karişik konuştuk telefonda işte uçuşlar açılınca gelcek yanıma konuşcaz ayrılmak istemiyor o ki benden seviyor beni bende onu bakalim hayirlisi
- +1 yıl
Allah hakkınızda hayırlısı ne ise onu versin inşaAllah bu işler zor bilirim. Olacağı varsa bir . Şekilde yolunu bulur zaten 😊
Gizli Üye(36-45)+1 yılMerhaba. Öncelikle evlenme konusunu ve Türkiye’ye gelme konusunu tamamen ayrı değerlendirmelisin bence. Evlenme tamamen senin duygularınla ilgili. En azından yapabiliyorsan bir süre birlikte tekrar zaman geçirdikten sonra buna karar vermelisin. Şimdi uzaksınız, belli ki hayatında kimse yok ve ilgi ve sevgi arıyorsun, belki de duygusal boşlukta olabilirsin. Önce bu konuda tam olarak ne istediğine karar ver. Ayrılma nedenlerinizi tekrar tekrar düşün ve iyi değerlendir. Tekrar evlenilebilir neden olmasın. Diğer konu ise Türkiye’ye gelme konusu. Ben bu konuya sıcak bakmıyorum. Ülkenin ekonomik durumu zaten çok kötüydü ve daha da kötüye gidecek gibi duruyor. Özellikle bir de bu pandemi konusu çıktı şimdi. Yurt dışında en azından hem gelirlerin daha iyi hem orada devletler çok daha sosyal. Duygularından emin olduktan sonra acaba onu yurt dışına yanına alabilir misin? Böyle bişey olabilir mi? Bunu düşünebilirsin. Ben böyle bir zamanda Türkiye’ye gelmenin yanlış olacağını düşünüyorum.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTüm yorumlarını okudum şimdi de; şöyle birşey var, birincisi o halen okuyor sonuçta, ve sen çalışmaya başlamışsın. Yani tamam sen onu çok seviyorsun ama o da beni çok seviyor diyorsun peki neden senin yanına gelmeyi direk red ediyor. Bence burada bir sorun var. Gerçekten seviyor olsa bence Almanya’ya gelmesi lazım. Burada bence bir erkek kendi işindense sevgilisinin işini düşünmesi gerekiyor. Bir erkek her türlü başının çaresine bakması gerekir. Önemli olan kadının işidir. Ailem burda felan filan, herkesin ailesi var. Ve artık yeni bir aile kurmaya çalışıyor. En başta kendi ailesinin geleceğini düşünmek zorunda. Hem tekrar işlerin terse gitme ihtimali yok mu? Tabi ki var, azda olsa var. Eğer böyle bişey olursa senin bütün düzenini ve ailene karşı aldığın riski nasıl hesaplayamıyor. Burada bir sorun var. Bence senin kadar sevseydi direk gelirdi yanına. Kaldı ki Almanya onun içinde çok iyi bir fırsat bence. Birde ilk ve son adam demişsin. Burada da bir defa daha düşün. 26 yaşındasın. Daha çok genç ve yolun başındasın. Neden bir daha sevilmesin. Bence gayet de güzel bir daha sevilebilir, sevilinebilir. Böyle düşünmemelisin. Ben onun yeterince olgunlaştığını ve seni yeterince düşündüğünü sanmıyorum. Kendi geleceğini ve risklerini daha çok öngörüyor ve hesaplıyor.
- +1 yıl
Çok haklısınız yani iki tarafta kendince haklı ams şimdi onun açısından bakıncada oda hakli benim türkiyeye gitmem daha kolay çünkü okuyor hemde dili yok yani almanca okuluna iki yil var bende istemem sadece benim için okulunu bıraksın yıllarca tıpı kazanmak için çalişti ailemde orada burda yalniz yaşiyorum ama işim çok iyi Türkiyeye gittiğimde daha kolay işye bulabilirim aslinda ama şimdi konuştuk k ben ilk defa kesin bir şekilde ayrilacağim dedim oda olmaz öyle şey geliyim Almanyaya konuşalım bir yolunu bulalım diiyor bilmiyorum evlenmeyip böyle devam etsekte nssıl olur bilmiyorum ama oda diyor ki sen bizi silmişsin seni kaybedemem bir daha falan ama bilmiyorum ne olacak
Cevap sahibi+1 yılYerini değiştirme. Okulu bitirmesini bekle. Ülkenin durumu, gidişatı hiç iyi değil. Şu an garanti olan senin işin. Herşey bunun üzerine bina edilip planlanmalı. Senden Türkiye’ye gelmeni isteyerek çok büyük risk alıyor. Hatta buna düşüncesizlilik be sorumsuzluk bile denilebilir. Sen buraya gelince nasıl rahatlıkla iş bulabileceğini söyleyebilirsin. 12 yıl bankacılık yaptım ben. 3 yıldır piyasalardayım. Böyle bir garantin yok. Anlamıyorum gerçekten. Yazdıklarımın arkasındayım. Risk alması gereken o, sen değilsin. İnsan sevdiği kadını nasıl böyle bir riske atabilir anlamıyorum. Bence sen eski sen değilsin. Olgunlaşmışsın. Ama onun için aynısını söyleyemiyorum ben.
- +1 yıl
Türkiyeye dönmeyeceğim bunu kararlaştirdim artik ayrilcaksakta ayrilcaz ne yapayim beş yil onsuz yaladim yalnizdim yani geri kalan hayatimdada yaşarim teşekkür ederim yorumunuz için
+1 yılÖncelikle buram buram çocukluk kokan bir hikaye. evet aile izni olmadan aile onayları olmadan ve daha 18 inde kurulmaya çalışılan bir aile desteksiz anca canım cicim ayı bitene kadar gider ki öyle de olmuş. yıllar sonra ikinizde kendi ayakları üzerine basa bilen bir birey oldu iseniz. şunları göz önünde tutacaksınız
1. Aşkımız Baki sorun yok ama gelecek planlamasında hangimiz daha ağır tarafız
2. Maddi güç olarak etkinlik tarafı kimde (biriniz yurt dışı yaşamı biriniz TR yaşamı bunları iyi ölçeceksiniz)
3. Aile bireylerin karşısına çıktığınızda artık birer yetişkin olduğunuzu ve yurt içi yurt dışı yaşamına yönelik vere bileceğiniz kararları iyi anlatmalı ve kararlı olmalısınız.
4. Kısacası Yurt dışından dönmene değecek AŞK tan başka ne var.. AŞK karın doyurmaz.. bir yerde biter sevgi saygı baki kalır..10 Yorumla
+1 yılHayatini kurmussun orda tamam kabul ediyorum ilk ask kolay unutulmaz ama bir erkek icin gercekten tum duzenini bozmaya degermi? Bunu sor kendine ya da daha iyisi bir kagit al eline adamla zaten 1 yil yasamissiniz oncesindede taniyomussun o kagida artilarini eksilerini yaz buna gore karar ver ama bence değmez 😏
21 Yorumla- +1 yıl
Bence de değmez kararımı verdim konuştuk az önce ayrılmak istiyorum dedim oda bu korona kalksın yanına gelicem detaylı konuşuruz dedi bu bilinmezlikle yaşamak zor
Bir defa evliliği denemişsin Almanya gibi satandartlarının yüksek olduğu bir ülkede yeniden hayat kurmuşsun tekrarlar aynı keşmekeş in içerisine gelip düzenini bozma seviyorum diye değmez bence sen hayatına başkalarını almadığın İçin takılmışsın biraz da ona orada yaşayabileceğin maddi sürümündesin durumuna yakın eğitim iş ve kafanın uyuşabileceği birisini bulman daha mantıklı bence tekrar aynı sorunlarınyaşayıp daha fazla pişman olabilirsin ilk evliliğinde ne olursa olsun sadece aşk la işler yürüseydi zaten ayrılmazdınız. Ben hem almayayı hemde Türkiye’yi bilen birisiyim bu dönemde evlilik veya herhangi bir nedenle bazı standartlarından caz geçip gelmene değmez gel tatilini yap git hayatına devam er her anlamda
10 YorumlaEski eşinize bir defa inanmışsanız ve sonucu hüsran olmuş. Aynı hatayı 2. denemeyin derim. İkinciye güvenmeniz için ilk güvendiğinizden farklı, aklınıza ve ruhunuza inanmanınız için eski eşiniz size ne yaptı da sizi etkiledi bu önemli. Bizim erkekler maalesef köprüyü geçene kadar rol yapmayı iyi biliyorlar. Dikkatli olun. Evlenip tekrardan ayrılma durumuna gelirseniz bu sefer kimse karşı tarafta suç aramaz. Tüm suçlu sizi bulur. Benden söylemesi. Her şey gönlünüzce olsun...
10 Yorumla
+1 yılÇok haklısın ama gençmişsiniz. Ben olsam her şeyi göze alır evlenirdim çünkü seviyorum var mı bundan ilerisi. O da seni seviyorsa bundan önemlisi yok. Bak düzenini tekrardan Türkiye'de de kurarsın ya da yaşam şartları Almanya'da daha iyi sevgilini ikna edersin. Ama biri beni seviyor ben de onu seviyorsam bundan önemli bir şey yoktur. Hayatım boyunca sevip kavuşmamanın acısını çekersin diğer türlü
120 Yorumla- +1 yıl
Peki yine aynı şeyler olursa sonuçta affetmek demek yine aynı şeyleri göze almak demek göze alır mıydın bunu diyelim aldın hayatını işini bırakıp geldin 2. Kez aynı şeyler olunca bu sefer bunu nasıl atlarabiliceksin bence yeni bir hayat kurmuşken tekrar eskiye dönülmemeli olsaydı ilkinde güzel şeyler olurdu
- +1 yıl
Eğer beni sevdiğine eminsem risk alırım zaten sevmek bile bir risk almak değil midir
- +1 yıl
Haklısın şimdi düşününce hak verdim sevdiğine eminsem bende sevdiğim kişi için her şeyi yapardım aşktan sevgiden daha değerli bir şey yok bu hayatta..
- +1 yıl
Doğru çünkü düzenin evliyken de yıkılır bekarken de ama sevgi kolay kazanılacak şey değil, parayı her yerde kazanırsın
- +1 yıl
Aynen öyle paradan daha değerli şeyler de var ama aşkı her zaman bulamayız değil mi
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Çok haklisin ama bem o deliliği bir kere yaptim bende aşiğiö çok seviorum ama bu hayati kurabilmek için çok çaliştim biz birbirimiz için doğru insanlariz ama zaman doğru değil işte o cesaret gelse bana keşke yeniden ama artik çocul değilim bilmoyorum
- +1 yıl
Kafan çok karışık gibi bence kafan karışıkken karar verme pişman olursun
- +1 yıl
O gelsin Almanya'ya ikna et
- +1 yıl
Gelmiyir kaç kere konuştum okuyor tip bitsin gel burada yap mesleğini diyorum birakmam vatanimi ailemi diyor
- +1 yıl
O zaman boşver almanya bırakılmaz değmez hem o senin için bırakıyor mu hayır
- +1 yıl
Sen ne iş yapıyorsun Almanya'da
- +1 yıl
Ama çocuğun ailesi var farkında mısın
- +1 yıl
Endüstri mühendisiyim ona da hak veriyorum
- +1 yıl
İleride gitmediğin için pişman olur musun? Sence o hayatının aşkı mı?
- +1 yıl
Tabiki hayatımın aşki hayatima giren ilk ve son adam ama gitmediğim için pişman olurmuyum bilmiyorum...
- +1 yıl
Ayrildiğimda senin yaşindaydim bende o zaman öyle düşünerek evlendim her şeyi geride birakarak annem günlerce ağladi daha çok gençsin diye ama dedimki çok aşiğim aşk her şeyin üstesinden gelir diye daha lise bişe bitmemişti evlendiğimde evet aşk çok güzel ama malesef masallardaki gibi olmutor her şey
- +1 yıl
Ablacığım, buradan insanlar cevap veriyor ama insanlar kendi doğrularına göre cevap veriyorlar. Senin kendi doğrunun bulman lazım. Bunun için de kendine sorular sorman lazım :
Ben zorluklara katlanabilir miyim? Onu ne kadar çok seviyorum? O beni ne kadar çok seviyor? Oraya gittiğimde mesleğime devam edebilir miyim? Ben onun için fedakarlık yapabilir miyim? Oraya gittiğimde onunla birlikte bir yuva kurup mutlu olabilir miyim? Ve en önemlisi ben onu gerçekten istiyor muyum? Bu soruları sor uzun uzun düşün, burayı kapatacaktım ama istersen bana özelden yaz kapatmam sen karar verene kadar her sıkıştığında konuşurum yolunu bulman için uğraşırım - +1 yıl
Çok teşekkür ederim bendende sana abla tavsiyesi aşk güzel şey ams her şeyi yaşimda yaşa sonrs benim hibi pişman olursun
- +1 yıl
Bunu hayatım boyunca aklımda tutacağım, umarım seni En ok mutlu edecek doğru kararları alırsın
+1 yılgörüyorum bazı japon askerler ya da leş kargaları hemen üşüşüp kabul etme evlneilmez demiş kardeşim sen demiyomusun maddi anlamda çöktüğümüz için ayrıldık zaten maddi anlamda çökmek diğer psikolojik sorunlarıda beraberinde getirir ayrıca kendi bildiğini yap sonra pişman olursun
00 Yorumla
+1 yılHayır kesinlikle hayatını mahvedersin geçmiş gitmiş araya başkaları girmiş sence güzel iyi bir ilişkiniz olsaydı hiç bitmezdi mantıklı düşün eğer kabul edersen yine aynı senaryoyu oynamaya hazır ol bence karşına daha iyi adaylar çıkacaktır aceleci olma bana koca mı yok de geç :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılÇelişkili bir durum.. seni unutamadıysa bir sekilde sana ulaşmaya calisirdi.. nasil sen ona ulaştıysan.. ihtimaller arasinda vermem istemem ama belki almanyada olman seni bir geçiş aracı olarak görebilir.. oraya yerleşince seni bırakmayacağının garantisi yok.
00 Yorumla
+1 yılYa Allah aşkına zaten maddi zorluklar yüzünden boşanmışsın araadan seneler geçmiş ve ikinizde iyi yerlere gelmişsiniz ayaklarınız üstünde duruyosunuz tabikide evlen eğer ayrılırsan bile elünde bir mesleğin olacak paranı kazanıyor olacaksın kimseye ailene bile minnet etmene gerek kalmıcak bu hayata bir kere geliyosun içinden geleni yap insanlar yıllarca sevdiği insanla beraber olmanın hayalini kuruyor farkındamısın başkasıyla evlensen boşanmayacağın ne malum
11 Yorumla- +1 yıl
Ayrıcada kimin ne dediği niye umrunda ki insanlar dul demiş diyen desin seni beni tanımayan bir sürü insan yolda yürürken bile bir sürü sıfat takabilir bir sürü saçma şeylerle yaftalanabiliriz bunlar boş şeyler cahil bir kadın değilsin böyle sığ şeyleri kafana takmana gerek yok 👍🏻
+1 yılBence bişey olmuyorsa geçmişte de olmamışsa bir daha yıkım yaşamaya gerek yok diye düşünüyorum hem ailende istememiş şimdi ne değişecek ki. Kurulu düzenini bozma bence.
11 Yorumla- +1 yıl
o zamanlar 18 yaşındaymış. İnsanlar değişir. 7 yılda tüm organ ve sistemlerin bile değişiyor fikirler ve düşünceler mi değişmeyecek
Aşk İlişkileri konusunda 308 cevap paylaştı. 2. inci bir sansi herkes hak eder bu yuzden bence sen hayla onu seviyosan evlen zaten 18 yasindayken yaptiginiz hatlari yapmazsiniz artik 😊😊
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKonuyla biraz alakasiz ama merakimdan soruyorum, almanya y’a sonradan gittin anladigim kadariyla?
Nasil cabuk adapte olup dil ogrendin? Ben gurbetci olarak merak etim ilerde almanya y’a tasinabilirim diye:)
Son olarak konuya gelecek olursam, oncelikle biyere kendisi gelmismi? Yoksa senden faydalanmak mi istiyor maddi acidan?
Ben olsam simdilik seviosam sevgili olarak kalirdim evlenmezdim01 Yorumla- +1 yıl
Boğaziçinde okuyordum değişim öğrencisi olarak geldim sonra kaldım oturma izni falan ingilizcem vardı almancada az çok biliyordum gelince daha iyi geliştirdim. Oda türkiyede İstanbul üniversitesinde tıp okuypr 4. senesi yani meslek olarak benden daha iyi ben endüstri mühendisiyimde maddi açidsn sikinti yok ama o evlenmem istiyor yalnizim almanyada türkiyeye geri dön diyor da burada işim çok iyi bilmiyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence aile önemli bir kavramdır aileni bur kez karşına aldın yanlış yaptın ama bu sefer ikinci defa aynı şeyi yaparsan ilişkidir sonuçta anlasamiyabilirsiniz yine bu defa ayrılık olsa anne babanın yüzüne bakacak yuzunuz olmaz kardeş bence bunları da düşünün bı ilişkide sadece duygular yetmiyor
00 Yorumla
+1 yılBu konuda ayrılma sebebiniz ve süreciniz çok önemli bence. Buna göre belki tekrar evlenebilirsin. Ama bana sorarsan ben aynı hatayı iki kere yapmam
10 Yorumla
+1 yılBir risk alıp hayatını mahvetmeye değmez. Bir de Almanya'yi bırakıp gelmen gerekecekŞahsen ben olsam evlenmezdim
10 Yorumla
+1 yılAynı hatalara geri dönülecekse hayır. Ayrılaniftlerde mutlaka bazı duygular yara almıştır, eskisi gibi olmaz, ben olsam yeni birileri ile devam derim. Zorunluluk yoksa tabii, çocuk gibi..
07 Yorumla- +1 yıl
Aklı yeni mi başına gelmiş, kimseyi bulamamıştır ondan...😄😄😄
- +1 yıl
Evlenirsen hayatının aptallığı olur, erkek olarak söylüyorum hemde..
- +1 yıl
Bizim durum farkli ben Almanyada olduğum için hiç görülmedik dört yıl sesini kendisini hiç görmedim seviyoruz biribirimizi ama yeniden hata yapmak istemiyprum ortada çocukta yok zaten sonu ayrilik gibi duruyorda gelsin yanima bu korona bitince belli olur
- +1 yıl
Haaa anşıldı, Almanyaya gelebilmesi için sen şartsın ona, sevgini gözden geçir bence. Ne safsınız yaaa
- +1 yıl
Almanya gelmeyi kabul etmiyor burada yaşamayi sikinti orda zaten İstanbul üniversitesinde tip okuyor eğitimide maddi durumuda benden iyi zaten ben Almanya vatandaşi değilim oturma izinliiyim boğaziçinden değişim öğrencisi olarak gelmiştim kaldim öyle yani beni kullsnicak bir durumi yok eski eşimin
- +1 yıl
Ziyarete gelecek Almanyaya yaşamaya değil
- +1 yıl
Valla bilemiyorum. Eski eşten eş olmaz derim ben, siz bilirsiniz tabii. Boşanmaya sebeo hatası varsa işlemeyeceğine, uyumsuz iseniz uyabileceğinize garanti verebiliyormu?
Oncelikle o seni bunca yil unutmusmu simdimi aklina girdin tekrardan? Hayatina baskalarida girdi dedinya ondan sordum. Daha sonra karakter olarak nasil birisi?
01 Yorumla- +1 yıl
Karakter olarak çok anlayışlı hayatı seven ve gerçekten çok iyi bir insan hayatınada öyle ciddi ilişkisi olmamış. Takılmaca ve flört gibi olmuş yani
+1 yılMadem seni o kadar seviyor o kendi düzenini bozup senin yanına gelsin. Hem geçmişi de seni bu şekilde üzmez. Yine de o eski aşkını bekleme. Ne kendinden ne de o kişiden.
05 Yorumla- +1 yıl
Türkiyede okuyorda gelmez bırakıpta Almanyaya
- +1 yıl
Açıkçası benimde aklıma geliyor. Yak gemileri git sevdiğinin yanına diye. Ama öyle olmuyor. Sana önerim uzaktan da olsa ilişkinizi devam ettirin fakat evlilik konusu açıldıkça sana baskın gelmesine izin verme. O zaman belli gerçek rengi.
- +1 yıl
Ya evlenmek istemesinin sebebi ben burada yalnizim uzak mesafede olmuyor gerçekten şimdi gemileri yakip gitsem ayrilsak bem bir daha dul muammelesi görücem ailem o kadar baskici bir aile değil ama on dakiz yaşinda ayrildum millet aa bak dul falan diyorlardi o yuzdende insan yaşlandikça mantikçi oluyor galiba
- +1 yıl
Eğitiminin bitmesine ne kadar kaldı?
- +1 yıl
Dördüncü siniftada iki yili var ama çalişiyor zaten maddi açidan sikinti tok o çalişmasa okulu bitene kadar ben çalişsam türkiyede sikinti olmazda
+1 yılÖncelikle sanki sen boş durmuş gibi konuşmuşsun ilaaki seninde hayatına birileri girmiştir.. O bir bahane değilSonra şunu söylemek isterim deneme yanılma yapmışsınız yanılmışsınız bir daha tekrardan böyle bir şeye kalkışmak Bence biraz riskli hem hayat standartların bozulur diyorsan hiç kalkışma
010 Yorumla- +1 yıl
Hayatıma hiç kimse girmedi ayrıldıktan sonra
- +1 yıl
İlginç bir şey ya nasıl duruyor bu insanlar bunca zaman valla helal olsun. Hayatında kadın olmayınca Ben üç ay sonra kendimi tanımıyorum.
- +1 yıl
Onunda girmiş ama ben hala severken nasil birini aliyim
- +1 yıl
Girer biz erkekle girmeden duramayız
- +1 yıl
Karakter meselesi ne diyim ama geçmiş için suçlayamam onu
- +1 yıl
geçmişi için kimse suçlayamazsın Tabii ki geçmiş Bir çöplükte ama geleceği şekillendiren de geçmiştir... ama konumuza gelirsek eski eşinin ilişkiye başlaması başkalarıyla normal uzun bir ara verilmiş... Sen ne düşünüyorsun bu konuda
- +1 yıl
Ben beş yil içinde asla görüşmedim onunka hayatimdan çikmişti sonra yeniden görünce anlatti tüm ilişkilerini yani ilişki olarak sevgili falan olmamiş takilmiş birileriyle ben çok bozuldum ilk başta ama sonra aştik o problemi o yüzden şimdi sikinti yapmiyorum
- +1 yıl
bunları açtıysan Eğer Diğerlerini de y
aşarsın sen hadi Evlen gitsin😀beni yorma yorum için - +1 yıl
Bu çok önemli bir konu değil ki yani hayatında hiç yoktum olsaydım sıkıntıydıda diğer konular dqha zor bence ama bakalım
- +1 yıl
hayatımı etkileyecek kararlar alırken Eğer ki içime bir kurt düştü ise şüphelerin varsa o kararı almam
- Aşk İlişkileri konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılçevremde eski eşiyle evlenip mutlu olan insanlar var. ama ayrılma nedenleriniz neydi. insanlar fazla değişmez. huylarını biliyorsun. o da senin huylarını biliyor. iyi düşünmelisin
07 Yorumla- +1 yıl
Çocuktuk ayrildik maddi açidan ayrildiğimda 19 yaşindaydim
- +1 yıl
şu an onun durumu nasıl senin maddi olarak durumun nasıl bence deneyebilirsin. sonuçta ihanet falan yok
- +1 yıl
Maddi açidan sikinti yok benim işimde iyi onun da geleceği iyi tip okuyor da o Almanyaya gelmiyor benim turkiyeye geri dönmem lazim
- +1 yıl
onu hala sevdiğin belli çünkü olmaz deyip kestirip atamıyorsun ama bence okulu bitirmesini beklemelisin. türkiye ye geldiğinde çalışabilecek misin bunlar önemli
- +1 yıl
İş imkanım var yani yabancı dilden falan kazanıyorumda Hemen bulabilirmiyim iş bilmiyorum
- +1 yıl
denemelisin bence. aklındsaki soru işareti olanşeyleri baştan konuşarak
- +1 yıl
üzüldüm senin adına keşke acele etmeseydiniz
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAynı hatayı ikince kez yapmam ama huyuma girmesine bağlı özellikle de çocuk varsa düşünebilirim
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yılSonuçta ayrılmanın nedeni ihanet olmadigina göre denerim ikinizde seviyorsunuz
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılEx den next olmaz. Düzenini neden bozasin hem. Sakın bir daha hatta yapma...
12 Yorumla- +1 yıl
@sonnisim çünkü doğru biri olsaydı zaten ex olmazdı
Değiştiğine inanıyorsan evlenebilirsin Sende onu seviyorsan. Ama zerre şüphe varsa kalbinde yanaşma derim. Başından bir olay geçmiş ikincisi olmaz umarım bu yüzden iyi düşünüp karar vermen lazım
00 YorumlaO almanyaya gelsin imkanları türkiyeden daha iyi. Dili yoksa ilk başta az bucuk zorlanır kabul ama zamanla oturur. Seviyorsa o da fedakarlık yapsın
05 Yorumla- +1 yıl
Onun daha okulu bitmedi türkiyede tıp okuyor. Yani benim gidip türkiyede iş bulmam daha kolay endütri mühendisliği açısından ama buradaki şartlar ve çalışma imkanım çok iyi o açıdan o buraya gelse yapamaz biliyorum offf
- +1 yıl
O mühendis değil ben mühendisim😂 o tıp okuyor daha iki yılı var
- +1 yıl
Evet işte bende söylüyorum ama o bunu kabul etmiyor şu anda uzsk mesafe ilişkisi yaşıyoruz zor ailemde kabul etmiyor birde o var tabi hayırlısı
+1 yılOnun senin yanına gelmesini sağla gelmezse de kendini hayatını hiç mahvetme derim.
13 Yorumla- +1 yıl
Gelmiyor işte hemde okuyor Türkiyede inşAllah ortak bir çözüm yolu bulabiliriz
- +1 yıl
Hiç bir zaman hayatını mahvedecek şeyler yapma iyi düşün bekleyebilir çok seviyorsa okusun gelsin yanına
- +1 yıl
:)
Bana sorarsanız sizi Avrupa'ya açılan bir kapı gibi görüyor, okuyup çalışıp düzeninizi kurmuşsunuz, şimdi kalkıp herşeye sıfırdan başlamak bana çok saçma geliyor
00 Yorumla
+1 yılAyrılık nedeni çok ciddi bir şey değil ise dusunulebilir.
01 Yorumla- +1 yıl
Çok küçüktük sorumluluğu kaldiramadik o yuzden ayrildik
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayatın boyunca kaç kişiyi seveceksin ki hala seviyorum diyorsun niye evlenmeyeceksin ki
02 Yorumla- +1 yıl
Zaten ondan başkasini sevemem hayatimada almam ama herşey sevgi aşk değil
- +1 yıl
Hayatının en büyük pişmanlığı kariyernin işinin olmaması mıdır yoksa sevdiğin biriyle olmamak mı?😏
+1 yılTıp okumuş sıkıntınız olmaz, gel bence Türkiye'ye. Sonuçta kötü ayrılmadınız. Aile baskısı yüzünden ayrıldınız. Sevdalılar kavuşamıyor siz kavuşun bari. :D
00 Yorumla
+1 yılKendisi bir baltaya sap olmuş mu? Yoksa senin imkanlarından mı faydalan istiyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Olmuş. Adam Dr. Maddi sıkıntı yok
- +1 yıl
@Hayatgercek 😂daha doktor adayı onun eğitimi maddi durumu daha iyi
- +1 yıl
Canikom yani maddi sorun yok demek istedim. Ayrıca aday bile olsa, şunun şurasında iki yıl nedir ki. Ama konu bu değil. İşin zor aslında. Bir yanda ikinci şansı bu durumda kimse hak etmez. Diğer tarafta aşk. Diyecek söz bulamıyorum 🤐
+1 yılAnnem ve babam 1 yıl ayrılıktan sonra tekrar evlendiler
01 Yorumla- +1 yıl
:) bemimde çocuğum olsaydı hiç düşünöeden evlenirdim tekrardan ama...
- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBunu öğrenmek için önce bir evlenip bir de boşanmak lazım (Allah korusun)😁. Asla asla demem ama yapmam diye düşünüyorum.
00 Yorumla Büyük konuşmak istemiyorum.
Kırılan bir daha aynı şekilde birleşmez.10 Yorumla
+1 yılBu seye benzer ilki az oldu gel biraz daha sic agzima
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 821 cevap paylaştı.
+1 yılÇok güzel bir kadınsın yeni bir sayfa aç boşver girme hiç o şeylere.. senin hayatına kimse gitmedi mi bu zamana kadar
00 Yorumla
+1 yılNeden olmasın hatalarının farkına varmış demekki malzeme aynı zamanında memnunsan sen bilirsin
00 YorumlaHayatini kurup duzene koymussun, bozmaya gerek var mi?
00 Yorumla
+1 yılBen sevsemde evlenmezdim bir kitap 2 kere okunduğunda sıkıcı oluyor
00 Yorumla
+1 yılAlman vatandaşlığın varsa o da seninle gelir. Bunları konuşmalısınız.
01 Yorumla- +1 yıl
üzüldüm ikinizin adına. Umarım gelecekte mutlu olursunuz.
+1 yılRoman gibi bir hayat olur. Evlenirsen iletişime geç benimle de hayatınızı romanlaştırayım
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle eski esime donmek istemezdim. kesinlikle
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılKişiye duruma ve karaktere göre değişir o durum genellememek lazım
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 776 cevap paylaştı.
+1 yılBoşanırsam asla onunla tekrar evlenmem deli miyim ben 😂
00 Yorumla Eski eskide kalmıştır aynı hataları tekrardan yapacaktır aynı sonuc kaçınılmaz olacaktır
00 YorumlaBen olsam kalbimin sesini dinlerdim çünkü duygularımla hareket eden bir insanım seçim senin yinede
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 476 cevap paylaştı. bence evlenme ayni hataya kuzenimde dustu ozaman cocuguda yoktu; simdi 3 cocukla kaldi bir basina
00 YorumlaBilmem önce bu soruyu kendine sorman lazım, neden ayrıldınız?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. Almanyada olduğun için evelenecek
Kabul etme
Eskiden yeni olmaz
Tekrar sevgili olman bile hata00 Yorumla
+1 yılayrılma nedenine ve ayrıldığım süre de nasıl bir hayatı olduğuna bağlı
00 Yorumla
+1 yılseven insan asla brakmaz o hata yapmis Şu an senin durumun iyi belli almanyadasin flan bence sakin guvenme sakin
03 Yorumla- +1 yıl
bu arada eskidende boyle guzelmiydin sonradanmi guzellestin?
- +1 yıl
Ama o beni birakmadiki gerçekten o zaman lise sondaydim ben o sinavlara hazirlaniyodu evlendik çocukça karardi aileler bütün desteğini çekince yürütemedik yani ikimizin karariydi ayrilmak ihanetle ya da kalp kirikliğiyla bitmedi sonra ben Almanyaya geldim okuöaya o da tip lazandi hayatina birileri girmiş çikmiş sonra artik buyuduk yani ama düzenimi bozmaktan yeniden ayrilmaktan bir daha dul muamelesi görmekten korluyorum
- +1 yıl
bencede cok zor bir durum gerckten o almanyaya gelsin ozman hem senin duzenin bozulmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmezdim. Geride kalmış. Zamanında olmayan şimdide olmaz kucuktuk cocuktuk bahanelerine sığınmayın
10 Yorumla
+1 yılSenin düzenine ayak uyduracak birisini bul bence. O seni kendi hayatına alacağına.
08 Yorumla- +1 yıl
Eğer o olmazsq bir daha asla hayatima birini almam o benim ilk ve son sevdam olarak kalcak hem her aşk mutlu sonla bitmek zorunda değilki
- +1 yıl
Böyle düşünme bende senin gibi düşünüyordum şimdi yalnızım mutsuzum kendini şartlama
- +1 yıl
@serenayykarahan biz kadınlar böyleyiz işte 😔 ama adamlar bunu hak etmiyor aslında...
- +1 yıl
@Hayatgercek ya beş yil ayri kaldik bir çok teklifte aldım ama nasıl sevmediiğim bir adamla birlikte olayım nasıl güleyim
- +1 yıl
Sen onu aklından çıkaramamışsın hiç bence hakkınızda hayırlısı olsun oda seni çıkaramamış
- +1 yıl
Aslında evet ex den next olmaz dedim ama sizinki en azından seninki büyük aşk gibi. Erkekler bunu çoğu zaman hak etmese de günceli bekle. Yanına gelince yine fikrin değişmezse , onun için değil ama kendin için bir kez daha dene. Aslında bunu hiçbir zaman onaylamam ama senin durumun çok özel görünüyor bu yüzden hemen kestirip atma... Kadınlar herşeyin en güzeline layıktır. Sevgiler ☺️
- +1 yıl
@Hayatgercek teşekkür ederim ama bir yandanda yorumları görünce kendimden şüphe ettim acaba yeterince sevmediğim için mi bu kadar düşünüyorum diye bazen biriyleriyle konuşmak iyi geliyor
- +1 yıl
Yorumları bende okudum, boşver çoğu gereksiz yorum. Sen kalbinin sesini dinle ki sonuçlarına da katlanmak yine kolay olsun. En azından ben yaptım ben çektim dersin. İnşallah çekmez tabi mutlu olursun 😘 acele karar verme...
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle evlenmek için tekrar senin bir başka erkekle resmi bir şekilde evlenip ayrılman gerekiyor. Yoksa boşanmış olduğun kişi ile tekrar evlenemez sin islam böyle diyor
012 Yorumla- +1 yıl
Dini nikahta geçerli değil mi o, resmide değil
Cevap sahibi+1 yıl@çilekkarpuz resmiyette zaten mahkeme olmadan boşanilmaz da. Müslümanım diyorsa dediğim gibi olmalı. Başkası ile evlenecek ve cima ya da girecek
- +1 yıl
Üç kere talak vermediki bir kere boşol dedi üç hak var diye biliyoeum
Cevap sahibi+1 yılO zaman dönebilirsin. Peki ne kadar dir ayrısınız
- +1 yıl
Beş sene
- +1 yıl
Hata 6 yil bitecek
Cevap sahibi+1 yılOoo bayağı olmuş. Peki o arada ne yaptın
Cevap sahibi+1 yıl?
- +1 yıl
Ne yaptin derken? Yani ayriyken hayatima kimse girmedi ilişkim olmadi yani
Cevap sahibi+1 yılHiç cinsel ilişkin olmadı mi. Onun oldu ise
- +1 yıl
Onun olmuştur
Cevap sahibi+1 yılAlmanyada işin iyi ise onu da götür
Bir kere sonucunu görmüşsün ikinciye riske atma derim
05 Yorumla- +1 yıl
Hayir eşim dediğim eski eşim biz ayrildiktan sonra görüşmeye başladik ona dedim ayrilalim görüşmeyelim diye o dedi ben geliyim yanina konuşalim diye
- +1 yıl
Saol
Gizli Üye(36-45)+1 yıltek merak ettiğim tekrar hüsrana uğrarsan ve boşanırsan almanyaya geri gitme ve eski hayatını yeniden kurma imkanın var mı?
00 Yorumla- Devamını Gör (88)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Güncellemede eşim diye bahsetmişsiniz. Sanki ne olursa olsun, sizin kalbinizdeki yeri eşiniz.
Kötü bir tecrübe yaşamışsınız. Ama sizin de söylediğiniz gibi yıllar geçmiş ve iki taraf da belli düzeylerde gelişmiş ve değişmiştir. Tekrar aynı kaybı yaşamamak için daha çok çaba sarf edilecektir.
Uyarmak isteyeceğim nokta ise kişiler değişse de temelde aynı kalırlar. Ve tekrar görüşmeye başlarsanız ilişkinizde başa çıkamadığınız kısır döngüler tekrar karşınıza çıkabilir.
Eğer sevginiz varsa ve bu döngülere tekrar takılmak istemiyorsanız destek almanızı öneririm. Böylelikle ilişkinin en temeline inildiğinde sorunlar nereden, neden çıkıyor ve bunları nasıl yönetebilirsinizin farkındalığını yaratabilmiş olursunuz.
Farkındalığınız, yönetebilmenizi sağlar ve ekip olarak sorunlarınızın üstesinden gelebildiğinizi görürseniz, çok daha emin adımlarla sonrasında ne yapmak istediğinize karar verebilirsiniz.
Terapi yine bir süreç, zaman ve emek alacaktır. Fakat eğer bu ilişki bu yatırıma değerse, hayır demeden önce elinizdekilerle ne yaratabileceğinizi kontrol etmenizi öneririm. Aşk ve sevgi hissettiğimiz insanlar, ilişkiler çok kıymetli...
Sevgilerimle,
Merhaba evet kalbim hala ona ait ancak konuştuk bir daha yeniden ve ben ona olsn duygularımı tamamen açtığımda sen bizi silmişsin sevmiyorsun sevseydin şüphe duymazdın dedi bugün fedakarlık yapmayacaksan seninle bir yola baş koyamayız dedi yanına gelecektim ama bu kadar istiyorsan ayrılmayı ayrılalım dedi ve ilişkimiz bitti mantığımı dinledim hayırlısı olsun Teşşekkür ederim görüşünüz için. Bazı aşklar mutlu sonla bitmek zorunda değil buds benim yaşantım olsun
Merhaba,
Daha önce paylaştığımda sizi uyardığım gibi eski döngüler su yüzüne çıkmış ve siz sürece tekrar yatırım yapmayı uygun bulmamışsınız.
Kendiniz için yatırımı nereye yapacağınızı en iyi siz bilebilirsiniz ve mutlu sonlar her zaman beraberlikler olmayabilir.
Bazen yola devam etmek de mutlu sondur.
Sevgilerimle,