Kendisine saygı duyar mısınız, yoksa bu duruma anlamsız bir kıskançlık ve güvensizlik olarak mı bakarsınız?

Böyle biriyle uzun uzun görüşmeye ihtiyaç duymam. En başta niyetini belli ederse uygun bir şekilde anlaşırım ve ayrılırım. İlerleyen vakitlerde söylerse sıkıntı olabilir ama. Kapana kısıldığımda aşırı yırtıcı olabiliyorum. Onunla başkaları arasında karar vermemi isterse önce kendini bu zamana kadar ne için sakladığını sorgularım ve ondan uzaklaştıkça saldırganlaşırım. Bir anda böyle bir karar almasının sebeplerini sorgularım. Ya ayrılmak istiyordur, ya da kendi her bku yediği için benim de aynı şeyleri yapmamdan korktuğu için böyle kıskanabilir ancak (dipnot: seviyorsa).
Öteki türlüsünü düşünmek bile istemem. Adam öldüren cinsten bir sevgi yani.
Ama ben istiyorum?
Arkadaşlarıma karşı sevgilim hayatıma girmeden önce nasıl davranıyorsam aynı şekilde davranmaya devam ederim girdikten sonra da. Ne eksik ne fazla.
Ben kendi karakterimden ve kişiliğimden bahsederim zaten sevgili konumuna gelmeden önce, iyi görünmek için olmadığım biri gibi davranmam. Eğer beni o halimle kabul ettiyse değiştirmeye hakkı yoktur. Bu konuda bana karışmaya da hakkı yoktur.
Bu yapılmaya çalışan şey de kıskançlık değildir, bas baya güvensizliktir.
Belki hoşlanmadığı bir insana yapabilir ama çevreni yanlız bırakmak istemedi güzel birşey değil herkesin kendine özel bir dairesi olmalı bu kadar özel hayata girilmemeli ne kadar sevgilin esin olursa olsun
Sevdiğim kişiye sonuna kadar güvenirim.
Güvenmediğim kişiyi de sevmem.
Kimseyi baskı altında tutamazsın. Anlayışlı olmak lazım.
Bana kimseyle konuşamazsın diyen bir sevgilim olsa ilk önce hoşuma gider çünkü bu zamana kadar kimse öyle bişey demedi.
Zaman ile anlar ki benim her konuda ne kadar güvenilir olduğumu görürdü.
Daha da güvenmiyorsa o güvenene kadar ne kadar sadık oldugumu gösteririm.
Olay anlayışlı olmak ile bitiyor.
Teşekkür ederim eig için kardeş 😊
Cevap
22Cevap
Saplantılı aşık derim buna..
Cok anlamsız ve ne yazık ki sahiplik duygusu ön planda olan kişilere göre bir anlayış..
öyle biri ile işim olmaz ve öyle birinede dönüşmek bana göre değil
Ben kişilerin özgürlüklerinin kısıtlanacağı her türlü ilişkşye karşıyım
(özgürlükten kastım uç seyler değil , yanlış yorumlanmasın )
Ben kısıtlanmaya gelemem, hayatıma aldığım insan da bunu bilmelidir. Zaten yetişkin insanlar oluyoruz, kimin ne yaptığını ne yapacağını uyarma gibi bir kapasite olamaz. Kıskançlık ve kısıtlanmak çok farklıdır. Kısıtlanmak, ilişkiyi bitirmek için büyük bir sebebdir benim için.
O zaman sana hayatında yeni sevgililer için bol şans dilerim derim bunu daha önceden biri daha yaptı benim erkek arkadaşlarımla aramı açarsa onu silerim o kim ki benim hayatıma karışacak haddini bilmeli herkes , ha ben yine mesafemi koyarım ama hayatımdan çıkıp çıkmadığı benim bileceğim iş. (Arkadaşta sevgilimde şok olmuştu o gün 😂😂) iki günlük tanıdığım sevgiliyi uzunca dostluklara tercih etmem ben
Ve sonuca gelecek olursak o hala arkadaşım ama artık bir sevgilim yok
Kadın veya erkek hiç farketmez, bunu diyen kişi birey olmayı başaramamış, özgüven eksikliği yaşayan, aşağılık kompleksi olan, ezik, zamanınızı çöpe atmaktan başka bir işe yaramayan kimselerdir benim gözümde. Kimse kusura bakmasın insan kendine yetmeyi bilmeli ve özgüven eksikliği yaşıyorsa demagoji yaparak karşısındakini sömürmeye çalışmak yerine kendini düzeltmek için çabalamalı. Aksi takdirde yukarıda sayılanları duyduğum an benim için kafada biter o kişi de ilişki de.
Bu mümkün bir sey değil.. Çünkü
Hayatımıza giren her insan, bize ögrettigi , gibi bizden de ama az ama çok bir seyler kapar, ögrenir... Hayat tecrübemiz bu şekilde gelişir.. . kimileri ders verir.. kimileri. bulutların üstüne çıkartır.. kimileri ise bizleri büyütür. Tek sevgiliyle konuşmak görüşmek demek hayatı eksik yaşamak demektir.. Gereksiz kıskançlık olarak bakarım..
Saygı duymam Hayatının merkezine beni değil kendisini koysun ama bana gönülden bağlı kalsın isterim Sevgilimin yeri ayrıdır, arkadaşlarımın yeri ayrıdır 🤷♀️ insanlar farklı farklıdır ve her biri ayrı güzel yerleri doldurur bence 😊
Manita terörü diyorsun :D Katlanamam o kadar bunaltılmaya.
Kusura bakmasın ama arkadaşlarımdan vazgeçmem mantıklı bir sebep olmadığı sürece
Kimse kimsenin malı değil, hiç kimse kimseye her konuda yetmez. Yetse dahi, bu kısıtlamayı kocam dahi yapamaz. Birey olduğumuzu unutmayalım. Tepkimi ortaya koyarım.
Ayrılırım öyle bir sevgili de seçmem zaten seçiciyim her konuda
Ben hayatıma dahil etmek istemişim zaten çoktan ki burda yanımdasın, kimseyle kendini kıyaslama derdim. Bana güvenmesi gerektiğini, kısıtlamanın benı ancak sıktığı için uzaklaştıracağını söylerdim. Kabul etmezdim.
Bende sacece benimki böyle sanıyordum cidden var mıymış başka böylesi? Ayrıldım sırf bu yüzden... Burcumunda gerektirdiği gibi özgürlük insanıyımdır ve asla tahammül edemem bu tarz şeylere bir erkek sevgilisinin kız kankasını bile kıskanır mı ya?

Derdim kesin
Bu sözlerin karşı cins için geçerli olduğunu varsayıyorum. Tecrübeyle sabitlediğim için erkekten arkadaş olmadığına, olamayacağına kanaat getirdim. Bir erkek bu kısıtlamaya gerek duyuyorsa işin iç yüzünü bildiği içindir diye düşünürüm vevsaygı duyarım.
Kesinlikle saygı duymam. Sevgilinin yeri ayrı ailenin yeri ayrı arkadaşın yeri ayrıdır. Her biri farklı kümeler. Sevgilinle paylaşamayacağın şeyler olabilir değil mi? Ya da sevgilinle tartıştın birine içini dökmek istiyosun arkadaşın da yok ee ne olacak o zaman?
Sanıyor ki çok samimi ve iç içe oluruz ilişkimiz uzun sürer sanıyor önceden belki sosyal bir insandan kötü bir yara almış olabilir. Bence en güzeli karşına alıp ya da telefon konuşmasiyla bunun yanlış olduğunu ve kendimizr ait özel alanlarımızin da olması gerektiğini ve ona her Zaman yanında olacağını ve onu ihmal etmeyeceğini demen çok güzel olur.
Artık sevgilim değildir bu kadar. Anamın babamın demediği şeyi gelip bana diyecek. Beklesin dinlerim onu...
Ben senin kölen değil sadece sana eşlik edecek bir sevgili olabilirim. Bana saygın olmayacaksa seninle paylaşım yapamam derim.
Tamam senın ıle de gorusmeyelım denır bu son konusmalar ıse ne o oyle nazı kampında mıyız
Tepki mepkiyi hak etmez öyle bir insan ona ne benim özel hayatımdan sjdjsjd
Bana böyle konuşan sevgilim 2dakika sonrasında eski sevgilim olmuş olur
Benim hayatımı kısıtlamaya hakkı yok. Bunun altında güvensizlik ararım.
"Ben senin tapulu malın değilim. Ayrılalım" derim 🌺
Beni tanıyorsa ki sevgilim olmuş bir zahmet öyle bir şey diyemez. Zaten kimse dememeli
Oldu hayatım, Her kıyafetime uygun tasma da alayım nedersin?
Yapacak olan her türlü yapıyor bir de anlaşılsa bu 🤦🏻♀️
O noktadan sonra kendisi benim sevgilim değildir... yol veririm
Hoşuma gitmez yani kıskansın tamamda bu kadar değil
Seninle de konuşmuyorum artık derim, o ne öyle alsın kafese koysun o zaman
Dünyam senden ibaret değil benimde kendimce vakit geçirmem gerek derdim Kıskançılık olarak bakardım
Hayatta en sevmediğim şey bana emir verilmesi. O zaman herkes kendi yoluna der giderim.
Ay ne güzel aynı benim gibi düşünüyor, 2miz birbirimize bi' ömür yeteriz derim :P
Benim yerimede nefes alır mısın bazen üşeniyorum da derim 😂😂🙄🤯
Dedi zaten çok saçma buluyorum böyle kısıtlanmaya gelemem.
Yok ya karşı cins olsa anlarım da kendi arkadaşlarıma karışamaz.
Ayrılırım kesin. Kısıtlanmaktan hele ki hastalıklı derece de kısıtlanmaktan nefret ederim.
öyle ruh hastasıyla ömür çürütecek aptallıkta değilim direk basarım tekmeyi ondan öncede bir hayatım vardı benim tapulu malı değilim kimsenin işine baksın
@Dcale agagagags ah mordecai bunlar delirmiş gidelim buralardan
@Dcale ahashghgsah seni manyak tamam
Kadir inanır - Bu ilişkinin reisi benim ulennn şakkkTürkan şoray - yapma hıı yapma kadir yapmaKadir inanır - sus faişee şakkkTürkan şoray - yeterrrrrr vurma yapma nolurr ahhhh.. Teşekkürler 😊
Her şeyin dozunda güzel olduğu gibi kıskançlık da dozunda güzel. Bir erkek için çevremi değiştiremem, onu hayatımın merkezi yapamam. Kısaca biter.
Güvenimi kaybedersem bir süre bu cümleleri kullanırım..
bunu bana emirle yaptıramaz..
güzellikle uygularsa, başarılı olur..
Öyle diyen leri tanıyorum kendileri 139303928272 . Kişilerle konuşuyor
Hiç nişanlım çalışmazsan evden ben olmadan çıkma gezme diyor. Ve bu adam üniversitesi mezunu mühendis ikimizde öyleyiz gerçi modern görünümlü tutucu.
Öyle bir sevgilim olsa ve bana öyle desikten iki dakika sonra ya eski sevgilim olur ya da kendşne bir çeki düzen verir...
Anlamsız kıskançlık kesınlıkle. Hayatının odağı kendisi olsun istiyor bunu yaparsan ilerde çok üzülürsün
Yanı o olmadan önce de arkadaşlarım vardı sonuçta çok saçma ama bir sebebi varsa tabiki
Ayrılırım ona ne geçen erkek konuştuğum arkadaş olarak sevgili yapınca sattı beni ayıp etti
eski sevgilim telefonda konuştuğum kişinin kız mı erkek mi olduğunu soruyordu fazla sürmedi zaten
Kişilik bozukluğu olduğunu düşünür kendisinden uzaklaşırdım.
Tabi neden problem olmasın? Hatta boynuma tasma da taksın önümede mama kabı falan koysun. Arada da çişe çıkarsın...
Gereksiz kıskançlık yaptığını dile getiririm
Ay h*oşt ulan derdim 😅
Kapının olduğu tarafı gösteririm
Onunla konuşmayı keserim
Hadi beeee ordan salak 😂
Hayırdır sen birader derim
Ben de seni istemiyorum diyerek veda ederim.
Teknik anlamda nasıl mümkün olabileceğini anlatsın
Öyle düşünen biri sevgilim olamaz ki 🤗
O K der geçerim anlar heralde demek istediğimi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?