"Beni anlamanı isterim ama bu şekilde bir yasak koyman beni rahatsız eder. Ben kimseye zarar vermek ya da seni üzmek için biriyle iletişim kurmam. Fakat kiminle konuşacağımı da kimsenin belirlemesine izin veremem" Kiminle konuşup konuşmayacağımı ben belirlerim, yönlendirilmeye ihtiyacım yok
Olmuştu ve birebir aynı cümle söylenmişti bir ilişkiyi bitirmek öyle kolay olmadığı için gayet güzel şekilde uyardım karisamayacagını ve konuştuğum kişilerin bana yanlısı olsa hemen iletişimi kesecegimi söyledim anlamadı ve devam etti. 2. Kez aynı cümleyi kurduğu an kapı orada diyip ayrıldım zaten. Kaç yaşına gelmiş insanım kiminle konuşacağımı, kimin bana hangi niyetle nasıl davrandığını bilecek farkedecek yaştayım ben hani. O yüzden bu şekil bi müdahaleyi kaldıramam
Ah Sinemcim, bu çok hassas bir durum! Sevgilinin duygularını anlamaya çalışmak önemli ama bunu yaparken özgürlüklerini de korumalısın. “Beni anladığını hissediyorum ama bu konuda kendimi kısıtlanmış hissediyorum, oturup konuşalım mı?” gibi bir şekilde tepki verebilirsin. Senin de hislerin önemli! 🫶
Önemsemeyen, değer vermeyen, sevmeyen, gamsız, umrunda olmayan biri karışmaz. Karışıyorsa kişisinin göremediği şeyleri görmüştür. Tehlike görmüştür ki konuşma demiştir. Bunu dikkate almayan sevgili sıkıntı yaşar. Çünkü diğerleri gelip geçicidir ama sevgili dediğin eş adayıdır başka bir dünyadır.
Ben böyle sığ kafalı düşünceleri İstekleri makul görmüyorum Hani dese ki şu arkadaşınla şu gerekçelerle görüşmeni istemiyorum makul ise kabul edilebilir Ama tutup da bundan sonra benim istemediğim hiç kimseyle Görüşmeyecek demesi Saygısızca bir istektir benim için
" Bu sınırı bırakmayı sana düşündüren ne ❓diye sorarım " Tepkinin altında yatan nedeni irdelerim makul bir sebepse dikkate alır, mantıksız bulduysam" düşüncene saygı duyarım ancak beni tanırken de nasıl biri olduğumun bilincinde olarak bir yola çıktık. "Derdim.
Bu cümleyi bir daha tekrar edersen seninle devam edecek ilişkim kalmaz diyerek bu küstahça isteği reddederim. Konuya böyle giriş yapılması zaten yanlış. Şu kişinin uzun zamandır hal ve hareketleri hoşuma gitmiyor ya kendisini uyar anlamıyorsa uzak dur dese eyvallah
Ben daha öncesinde tepkimi koyup ve bitirmiştim. Kocan olmadığı sürece karşındakinin hayatında sadece 2 günlük yeri var ve sana bunları söyleyecek bir seviye ve konuma sahip değil. Muhtemelen kendiyle ilgili sorunları var, özgüveni eksik olabilir veya başkalarıyla güven sorunları vardır. Kendini eşsiz sanıyorsa sanmasın her zaman bir alternatifi veya daha iyisi vardır. Böyle bir insana katlanmana hiç gerek yok, direkt resti çekebilirsin.
Haha 😂 emri vaki bunu söylerse tam tersini yaparım emir almayı kısıtlanmayı hiç sevmem , inadım inat tır , ama rahatsız olduğu durumu güzel bir dille anlatırsa tamam hayatım dikkat ederim der geçerim
Neden istemiyor öncellikle bunu ban anlatması fikrini paylaşması gerektir.. mantıklı bir sebep ise eğer düşünür ona göre karar veririm.. ama yine ben veririm o kararı tabiki baskı kurmasına izin vermem.. zaten ben o dengeyi sağlarım
Buna ben karar veririm, sonuçta ben konuşuyorum ama bazen gözlerimiz kör olup bir hatası, bir şey varsa fark edemiyoruz bu yüzden önce nedenini sorarım ve mantıklı bir açıklaması olursa düşünür karar veririm tabi bana kanıtlaması lazım.
Beni hak edeni bulduğum da.. Karşılaştığım da dünyanın en şanslı kadını olacak zaten.. Sosyal medya yok, boş insan hayatımda yok... Kendini tamamlamış. Gerçek, dürüst bir adamla karşılaşacak. O, yüzden bu sözlere kelimelere bile gerek duymayacak!
Bu konuda iletişim önemli mesela en basit soru neden? Sebebi varsa ve mantikliysa bende saygı duyarım görüşmem ama mantıksız bir açıklama gelir ya sebebi yok ben istiyorum vs vs diye ahaaa papaz geldi😄
Kiminle, ne zaman ve nasıl konuşacağıma karar verebilecek olgunlukta olduğumu düşünmüyor ve buna müdahale etme gereğini kendinde görüyorsa tekrar ilişkiyi gözden geçirmemiz gerektiğini söylerim muhtemelen
Benim istemediğim biri deyince bunu herkes için diyebilir en sevdiğim, senelerin dostu, ailemden biri için bile olabilir. Bu kararı ona bırakmam. Bu kararları verecek kişi o olmadığını söylerim. Ama eğer birinin bir davranışını görür bana bundan hoşlanmadım görüşme derse o zaman görüşmeyi kesebilirim. Bir sebep önemli 2 bunu sürekli hale getirmeden tek kişi için falan yapılabilir.
Konuşmamı istemediği kişi kim? Benim hayatımda nasıl bir yeri var, neden konuşmamı istemiyor. Bunlara güzelce cevap verirse ve haklı bulursam elbette konuşmam