Şimdi bazılarınız asla olmaz derken, bir kısmınız da neden olmasın diyordur. Hadi bakalım sizler neden olup olmayacağını yazın desek, herkes kendine göre başlar yazmaya ve sonuçta savunduğu fikri destekleyecek örnekler ile savının arkasında durur. Arzu edenler yazabilir, ben kendi örneklerimi ve hangi fikri savunuyorsam onu anlatacağım.Sonuçta evet, arkadaş kalabilirler ama medeni bir şekilde arkadaşlıklarını bitirmişler ve insan olarak hala birbirlerine değer veriyorlarsa
eğer sevgilileriniz yoksa arkadaşcılık oynayarak konuşabilirsiniz. adınız arkadaş olur ki bu bence daha çekici yapar birbirinizi çünkü onu ne kadar sevdiğini dile getiremez söylediklerinden anlamlar üretmeye çalışırsınız. bu birazda ilişkide kaybolan heyecanı geri kazandırır.oysa bu iki arkadaşın hep sevgili olma ihtimalleri olacaktır. sadece bu arkadaşlık yaptıkları zamanı iyi değerlendirip duyguları tartıp biraz kafa dinlerler. birinden biri sevgili yapmaya kalkarsa bu arkadaşlık kesinlikle biter ya mutlu sonla ya da bir daha düzelemez bi kırgınlıkla...
Bu bir saçmalıktan baska bir şey değil. Bunlar hep bizim batıdan aldıgımız özentiliklerden biri. Ahlakı bozan şeyler hep. En basitinden yabancı film ve dizilerde herkes ya eski sevgiliyse kanka olur. yeni sevgilisiyle eskisini arkadaş yaptırır. birbirlerinin kankalarının sevgilileriyle çıkarlar. bu zamanla bizim ülkemizdeki film ve dizilere girdi. ordan da bizim toplumumuzdaki insanlar aldı bu saçmalıkları.
Bu durum Eski Sevgili olarak bahsedilen kişiyle arada geçen ilişkiye dayalı . Bir ayrılık sürecine ve yaşanılanlara . Kişi aşık değildir , fakat seviyordur . Bir süre sonra birbirlerine zarar verdiklerini düşünürler ve ayrılıkla sonlanabilir ilişkileri . Fakat , hayatlarında görüşebilirler .
Bu durum karşılıklı " Medeniyete , Saygı ve Olgunluğa " dayanıyor .
Önce Aşığım diyipte , ardından aşık olduğun kadına ağıza alınmayacak yakıştırmalar yapabilen insanlarda var illaki . Bu insanlar ayrıldıktan sonra Arkadaş Olabilirler mi ? Tabi ki hayır .
ilişkiye göre değişir. 1 haftalık,1 aylık, 3 aylık, aylık, 1 senelik ilişki var. ayrıca bin çeşit duygu değişimine uğruyor insanlar. bunların sonucunda bazı ilişkilerden sonra kendi özelinde harika dostluklar doğabilir (çok iyi dost olduk). veya asla ama asla olunamayacak bir ilişki çeşidi yaşanmıştır, kişilik olarak dost olmaya uygun görmezsiniz vs vs. asla olunmaz. yani elbette mümkündür, asla diyenler sanırım az ama öz ilişki yaşamayı benimseyen kişiler ve duygusallıkları çok fazla. zaten 18-22 arası bi yığılma farkettim.
eğer her iki taraf da sonuna kadar dürüst ve saygılı davranmışsa olur, hem de mis gibi olur. en yakın arkadaşlarımdan biri eski sevgilim üstelik hiç de iç açıcı bir ilişki değildi bizimki. buna rağmen dost kalmayı başarabildiysek tek sırrı her şeye rağmen iyi niyetli davranmayı başarmamızdır.
olmaz zira kuyruk acıları vardır ve devamlı birbirlerine zarar verecek davranışlara yol açarlar. en iyi niyetlisi bile yeni ilişkiler yaşamana engel olacaktır. bırak ardında yeni günlere bak, mazi mazide kalmalıdır zaten birbirine iyi gelmiş olsanız ayrılmamış olurdunuz.
arkadaş kalmak o ilişkiye bir kapı açık bırakmak demekdir. eğer kesinlikle geri dönüş olnumasın isteniyorsa tüm ilişki kesilmeli ama yok seviyor yada ben biraz geçip dolaşayım başka tatlara bakayım olmazsa sen cepde arkadaş olarak kal demekdir istemez yan cebe koy gibi bişey
eski sevgilimle görüştüm hatta rada bana selam verir konusuruz hata facede bile ekli özleimizde konustuklarımızı artık arkadas seviyesindede konusuyoruz.. mesela o hayatında hiç bir kızı istemediğini kızları red ettiğini sölesede benim içimde garip bi duygu oluşsada biten ayrılıgın içinde sevgim olsada arkadas kalmamın tek nedeni vardır. onu hala seviyor olmam !
bence olunamaz. Hele ilişkinizde birbirinize bağlıysanız. O seni yada sen onu gördüğünde aklınıza eskiler gelicek onu erkek arkadaşıyla görmeye dayanamayabilirsin yada o seni. Kızlar çekemez pek böyle şeyleri yeni sevgilisi benden güzel falan kıskançlığa girebilir olan yeni ilişkine olur
eski sevgiliden arkadaş olma olayı bak şuna benzer hani çok sevdiğin bi dondurmayı yersin yarısını dondurucuya koyarsın ve unurtursun ve dondurucunun derinliklerinde kaybolur gider ve bir süre sonra dondurucuyu temizlemek için bi bakarsın o ordadır aşırı derecede donmuşdur taşlamış olduğu için yiyemezsin çözülmesini beklersin tezgahın üstüne koyarsın salona geçersin tvye dalarsın ve sonra bir gelirsin ERİMİŞ GİTMİŞ artık o dondurma değil renkli bir sudan ibarettir
Eskı sevgılıyle arkdas kalmak nasıl bır mantıkdır..zamanında sevmedınmı onu gozlerıne bakarken ıcın tıtremedımı ona sarılıp hasret gıdermedınmı,arkdas kalıpda o anıları nası sılmıs gbı yapıcaksın..sevıpde ayrıldıysan arkdas kalınmaz veya ıkı taraftan bırının hıslerı hala devam edıyorsa yıne kalınmaz,ancak artık ıkı tarafta duygusal hıcbıse hıssemıyorsa bı ıhtımal ama bence sacmalık.
olmaz kardeşim olmaaaz. arkadaş kalalım diyen taraf art niyetlidir. amacı karşısındakini cebinde tutmaktır. tamamen irtibatı koparmaz o arada gider onunla bununla sürter yüz bulamadığı zaman da bizim kerize döner. onun ilgisiyle egosunu tatmin eder olan yine bizimkine olur
arkadaş kadar yakın ve anlayışlı birisi olsaydı eski olarak kalmazdı zaten. Ayrıca yaşanmışlıklar var ortada akıla illaki gelir unutacağın varsada unutamazsın. Düşünsene eski gibi var ama eskisi gibi değil elini tutamazsın bile canın yanar vsvs..
arkadaş olunamaz çünkü o kişiyle belirli bir geçmişiniz vardır ve bir çok özel şey paylaşmışsınızdır. arkadaş olmak çok ayrıdır arada mesafeler vardır ve eski sevgiliyle arkadaş kalmak saçmadır benım görüşüm bu. arkadaş kalmak sürekli onunla olan geçmişini hatırlatır çünkü.
Ben inanmıyorum arkadas olunmaz. Uzun veya kısa bir sürede olsa karsındakı insanla hayatının her anını neredeyse paylasıyorsun cünkü, ona deger veriyorsun ona asık oluyorsun. Peki ya sonra o baskasıyla cıkıp senın yerini baskası doldurdugunda buna gönlün razı gelicek mi?
Ben olamam, olabilenleri de anlayamam. Çünkü o yalan bi kere, aşık olup farklı anlamda seveceksin, sonra vazgeçtim diğer arkadaşlarım gibi seviyorum artık diyeceksin. Geçelim..
Erkeksin erkek biraz gururlu ol eski sevgiliden hiç arkadaş olur mu seviştigin öpüştüğün kızla sadece selamlaşmayı kaldırabilicekmisin ben sahsen hıc ama hıc sevmem arkadaştan sevgili olur ama sevgiliden arkadaş olmaz.
eski sevgiliden kastın tarafların biri seviyorsa hala içinde kıyıda köşede bişeyler varsa o iş arkadaşlıktan olmaktan çok ızdıraba döner.Ama sevgi yoksa öylesine seviyoruz zannedip çıkanlar ki(%90 çıkanlar bu kafada) onlar arkadaşta olur tekrar sevgilide.
Arkadaş kalabilmek için tamamen bir şeylerin bitmiş olması lazim her iki tarafta da. Ama bu çok zor. Hele de taraflardan biri başka birini bulursa diğeri çok acı çeker. Bu durumda arkadaş kalmak değil de ara vermek düşünülebilir.
seviyeli bi beraberlikleri olmuşsa ve birbirlerini kırmadan inciltmeden ayrılmışlarsa seninde söylediğin gibi tabikide arkadaş olurlar ama yeni bir ilişkiye başladıkları zaman araya mesafe koymaları gerekir.
Allahm böyle birşey mümkün olamaz:) Neden deme insan arkadasına sevgili sevgilisine arkadaş olarak bakamaz ilginç yani .. Hıı eğer görüşmek istiyor merak ediyor gurur yapıp sadece arkadas olarak ayaklarını hesaba katmıyorum...
Kesinlikle olmaz.Çünkü her ne kadar bir süre ikinizde kanka ayağına yatsanız da daha sonra taraflardan biri tekrar niyeti bozacak ve ağzının suyu aka aka kapınıza gelecektir.
Ayrılmış iki insanın arkadaş kalmasının mantığı nedir? Sevgililik durumunu hafif dozda flört seviyesine indirmekten başka bir şey değil. Kimse kendini kandırmasın.
ben sevgilimden ayrılalı tam 13 yıl oldu ama onu her gördüğümde kalbim ilk günki heyecanla çarpıyor hala onu seviyorum. Bana yaptıklarını bile unuttum, affettim. Ayrılma sebebimiz Maddi imkansızlıklardı. Ondan ayrıldıktan evlendim sonra bir işe girdim şimdi maddi durumum çok iyi ama hem onu hem de eski günlerimi çok özlüyorum. Çünkü önce çok daha mutluydum.
ikiniz birbirinize hala değer veriyor ama aşık değilseniz olabileceğini düşünüyorum ama fazla zaman geçirmek yine eskiiye dönmek istemenizi sağlayabilir
ilişkiye bağlı ya . 4 yıllık bi ilişkim var eğer bi gün ayrılırsak değil arkadaş düşman oluruz ama 1 aylık 2 aylık pek yaşanmışlığı olmayan bi ilişkiyse arkadaş kalınabilir.
kesinlikle olmaz. Aşk tamamen bitmez. Yeniden alevlenebilir. Ayrıca kim daha dün aşkım,hayatım,bitanem dediği birine bugün arkadaş gözüyle bakabilir? Medeni şekilde ayrılmış olsalarda iki tarafta arkadaş olmayı kendilerine yediremezler,
ilişki namussuzluktan yalandan dolandan yani kötü bitmediyse arada konuşulabilir ama arkadaş demeyelim ona .sürekli görüşüp buluşamazsın mesela sevgilin olduğunda anlatamazsın kısacası arkadaş olunamaz
Dost edinmeyi beceremeyenler, antisosyal insanlar vb hayatlarına 40 yılda bir soktukları insanları çıakrtmayı kabul edemeyeckeleri gibi dost kalmayı tercih ederler zira çok yalnızlardır.
Aşk tamamen bittiyse olur aslında hem de çok güzel olur.. çnkü aşk bittiginde çiftler ayrldıklarında insan sevgilisini değil de hayat arkadasını özlüyo...
kesinlikle hayır... eski eskide kalır silinir gider. gitmek zorunda. eğer arkadaşlık adına devam ettirilirse bu hem yeni ilişkine saygısızlık hemde eski aşkın bi şekilde tekrar alevlenmmesine sebep olur. o yüzden biten biter.
olmasına oluyorda bazen oluyor anıların ın benzerlerını yasıyosun yanındada o olunca fazla hoş olmuyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
arkadaştan sevgili olur ama sevgiliden arkadaş olmaz , ama şöyle bişey var öylesine çıkarsın ikinizde birbirinizi sevmessiniz ve ayrılırsınız bazen bu arkadaşlığa dönüşür ama sevipde ayrılırsan ondan arkds zor olunur
Ayrılmamızdan 2 hafta geçti ve bana mesaj attı. Birkaç hafta konuştuk, unutmuştuk birbirimizi. Sevmiyorduk artık. Ama beceremedik ve hala çıkıyoruz. Yani eski sevgiliden arkadaş OL-MAZ.
En İyi Cevaplar