Artık bir sihirsiz nefes gibisin; şimdi taa içinde bomboş kalbimin. Akisleri sönen bir ses gibisin, bence artık sen de herkes gibisin. Aşkın belli süre dahilinde var olduğunu biliyoruz; her zaman aslolan sevgidir diyoruz. İnsan, yine de düşünmeden edemiyor "peki ya sevginin de sonu var mı" diye. Genel anlamda sevgi bitikliğinden bahsetmiyorum elbette, karşımızdaki aşkla sevdiğimiz kişiye olan sevginin bir gün son bulmasından söz ediyorum. Acaba o çok sevdiğimiz kişiye gün gelince hiçbir şey hissedemediğimiz vakitler olur mu merak ediyoruz.
Sevgi bitmez, başka bir duygu onun üstüne çıkmaya başladığında yok olmuş gibi hissedilir sadece kanımca. Bitse bitse aşk biter; o da ilişkideki dinamizmin ilerlememesinden kaynaklıdır herhalde. Woody Allen'ın dediği gibi "İlişkiler köpek balığı gibidir, ilerlemezse ölür."
Sevgi tek başına ayakta kalamaz, ona destek olan unsurlardan ve temel güdüler "güven, dürüstlük ve saygıdan" meydana gelir. Bir kişi artık size karşı dürüst olamıyorsa, size olan saygısını kaybetmiş ise belki sevgi orada yaşayamaz artık. Sizin için ise artık onun yaptıklarını umursamayacak kadar yorgun olduğunuzu anladığınız an sevginin göğsüne hançer vurulduğu zamandır.Sevginin bitebileceğine inanıyor musunuz; sizin için sevginin bittiğini gösteren detaylar hangileridir?
Bence sevgi bitebilir ama aşk bitmez. Mesela bir insan hayatı boyunca birden fazla kişiyi sevebilir, birine sevgisi bitince bir başkasını bulabilir. Fakat aşkın böyle olmadığını düşünüyorum. Herkes ancak bir kez gerçek aşkı tadar ve bu aşk da onunla mezara kadar gider.
Sevginin insan kalbinde tamamen son bulabileceğine inanmıyorum elbette. Ancak kişiye olan sevginin bitebileceğini düşünüyorum, biliyorum. Zamanla kaybedilen bir şey bu. Hani ilk başlarda sevgi duyduğumuz, yanında rahat hissettiğimiz, saygı duyduğumuz, düşündüğümüz, önemsediğimiz kimselere zaman içerisinde bu yaptıklarımızı ve hissettiklerimizi zaman içerisinde kaybedebiliyor veyahut azaltabiliyoruz. Bunun asıl nedeninin ne olduğunu bilmiyorum. Ya zaman içerisinde bizler değişiyor ya da zaman içerisinde karşımızdaki kişi değişiyor ki sevgimiz bitiyor ona karşı. Benim nazarımda sevginin bittiğini gösteren en büyük şey geçirilen zamanın azalması ve uzaklaşmaya başlamak. Başlarda sevgi duyduğumuz için çok vakit geçirip sürekli onunla birlikte olmak istediğimiz kişiden ya da kişinin uzaklaşması. Bir diğer şeyse tahammülün azalması. Kişilerin normalde dikkat etmediği, takılmadığı şeylere takılıp tartışmaların başlaması da sevginin bittiğini gösterir benim nazarımda. Onun dışında saygının azalması, sadakatin azalması da sevginin bittiğini gösterecektir. Zaten bunlar gerçekleştikten sonra da sevginin bitişi engellenemiyor 🙂
Sevgi bitmez. Sadece bittiğini sanırsın. Taki sevdiğinin başına üzücü bir şey gelene kadar. Artık hiç sevmediğini düşündüğün hatta bildiğin birinin acısını taa yüreğinin derinliklerinde hissedersin. Asıl olan sevgidir. Aşk gelir gider.
idealistlere göre o ışık sününce em nazımın dedği gibi herkesten ayırt eden şey kalmaynca biter realstlere göre sevgi saygıya dönüşür ve dahada güçlü bir forum kazanır ama onlara göre ne zaman biter beklentiler karşılanmadığında biter
Karşına çıktığında artık kalbin carpmiyorsa sıradan biriymiş gibi hissediyorsan sevgi bitmiştir. Bence önemli olan onu görünce ne hissettigin kalbinin sesini dinle
Sahip olunan Her sey bir gün biter Sevgi bitmese heyecan biter... Heyecan bitmese tutku biter... Tutku bitmese Aşk biter... Aşk bitmese ilgi biter.. illaki bir şeyler biter..
Çok basit kalpten sevmeyen insanın ilgisi bittiğinde birde soğuyorum diye konuştuğunda bitmiştir. Nasıl sevmekse bu. Toplum olarak sevmeyi bilmiyoruz maalesef 👎
Sevgi biterse sekste biter soğukluk başlar elini tutmaz bakisini kaçırır seni atlatır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saygısız davranma, anlayışsız olma, en ufak bir şeyde tartışma çıkarma hatta kavga etme, küfür etme gibi insana yakışmayacak davranışlarda bulunan insancığın insanlığını yitirmesinden anlaşılır.