Ölümsüz aşk yoktur çağımızda her aşk ölmeye ve öldürülmeye mahkumdur.. bittiğini ise atılan adımların aksine artık geri adımların atılmasından, çabasız bir şekilde karşıya bak artık takmıyorum ben sana git demiyorum ama sen kendin farket ve git izlenimi verilmesinden, artık nerdesin? ne yapıyorsun? sorularının sorulmadığından merak ve samimiyet duygusunun sıfıra indirgenmiş olmasından çok rahat anlayabiliriz... artık sadece iki hayalet gibi birbirinin hayatında kalmışsınızdır acı ama gerçek..
Sevgi gerçekten zamanında gerçekse bitmez kolay kolay. bağ zayıflar ancak başka şeyler bu bağın önüne geçer kişinin kendine verdiği değerler çevre yönlendirmesi vb. Şeyler bu sevgiyi bitirmeye zorlar. ancak şuda vardır, İlgilenen insan neden ilgilenmiyor merak etmiyor yani sevgi bunlarla bitmez. kısaca ondan öncesinde ilişkinin temelini sarsan şeyler yaşanmıştır. Bu şekilde iletişimsizlik karşılıklı ego bunlar sayesinde kişiler birbirini kaybeder. Şunu da unutmamak lazım her zaman çabayla tekrar aynı yere gelinebilir ama karşılıklı olmalı
Hayal kurarken, bir plan yaparken veya birkaç yıl sonrasını düşünürken o kişi artık otomatik olarak o kareye girmiyorsa bağ zayıflamıştır. Eskiden sana tatlı gelen küçük kusurları artık gözüne batıyor ve seni sürekli sinirlendiriyorsa, kalbindeki o yumuşak alan sertleşmiş demektir. Onunla vakit geçirmek bir keyiften ziyade bir görev gibi hissettiriyorsa ve tek başına kalmak seni daha çok rahatlatıyorsa, bir şeyler kopmuş olabilir.
İlgi yok, çaba yok, özlemek yok ama çokça umursamazlık var, gitse üzülmezsin, kalsa sevinmezsin, yani sona gelinmiş işte varlığıyla yokluğu arasındaki fark çoktan silinmiş..
İlgisizlik kesinlikle en büyük alarm zili 🙃 Sevgi bitince önce merak azalıyor, mesajlar kısalıyor, buluşmalar erteleniyor, sonra da yanında olsa bile kendini yalnız hissediyorsun. Aynı evde iki yabancı gibi olma durumu yani 🥲 Bir de sorunları çözme isteği gidiyorsa, “uğraşamam” moduna geçiliyorsa orada sevgi ciddi ciddi yıpranmış oluyor. Sen kendi ilişkinde böyle sinyaller aldın mı? 💭
Başkasının sevmediğini anlamak için sebep sonuç bağlantısını doğru kurmak gerekiyor. Hissizleşmek bile bazen derin ve sancılı bir sevginin göstergesi olabilir.