Şimdi bazı arkadaşlarımız çıkıp hayır yazan kadınlarda var dese de, sayıları çok az gerçekten. Bir elin parmağını geçmiyor. Demek ki kadınlar daha çok üzen taraf. O kadar çok üzüyorsunuz ki adınıza şiirler yazılıyor. Bu konuyu hakkaniyet doğrultusunda düşünün derim ! "Şeytan diyor ki: ‘Aç pencereyi; Bağıɾ, bağıɾ, bağıɾ; sabaha kadar." Orhan Veli
Hayır, kadın şairler de var ve öyle az da değildir. Kadınlar yıllarca şiir yazsa bile kendilerini ispat etme şansı yoktu. Edebi eserlerin yazıldığı dönemlerde bile erkek yazarlar/şairler birbirlerine destek olurlardı. Kadınlar bu zümrelere fazla ulaşamazdı. Yüzyıllar boyunca ataerkil toplumda kadın hep geri kaldığı için olabilir.
Nedenini çok bilemiyorum ama erkekler daha çok çekiyordur desem olmaz, düşünce farklılığı desem yine olmaz, duygusal farklılık olsa gerek sanırım, birde seni şair yapan benim edalarına bürünür daha çok çektirirler ama bilmezlerki şair olunmaz doğulur, gençlerden de gelen bişey olabilir, benim babam yazıyor dedelerim yazar söylerlerdi, aşık Mustafa falan deler ye öyle, ben de çok yazdım, gençliğimde iki kişiye yazmıştım çok kırıldım yazmam dedim, yıllar sonra yaşıtım olan bir kadına yine yazdım hatta evlendim de, o da ruhumu çok incitti şimdi boşanma aşamasına geldik, bu dünya hassas ruhlular için gerçekten bir cehennem olabiliyor maallesef
Şaire şiir yazdıran kadın değil aşktır. Burada kadın aşkın yaratılması için bir araçtır sadece. Şairlerin çoğunun erkek olmasına gelince de yazabilmek için kişinin dolmuş olması gerekiyor. Kadınlar bu konuda daha avantajlılar çünkü duygularını ifade etmekte zorlanmıyorlar bu da içlerinde "şaheserler" yaratacak birikimlerin oluşmasını engelliyor. Erkekler çoğunlukla duygularını içlerinde yaşadıkları için o birikmişlik ve doluluk kaleme harika şiirler yazılar olarak yansıyor.
Eğitimde kadının geri plana atılması geçmiş dönem için geçerli bir sebep şuanda kadın şairlerden var ayrıca erkekler kadınlar kadar yüzyüzeyken duygularını dışa vurup yansıtmakta bizim kadar başarılı değiller buda onları kağıda kaleme itekliyor, aradan onca zaman geçtikten sonra kadına yazılan şiirlerin çoğu koca bir boşluk olarak geçer atı alan Üsküdarı geçti misali.
"Kadından şair olmaz, kadının kendisi zaten şiirdir. Erkekler şiir yazarken kadınlardan ilham alır. Kadınlar şiiri yazacakken ise karşılarında erkekler vardır."
bir yerde doğru bir söz bazı kısımları eleştiriye açık olsa da...
Belki ilgisini çekenler olabilir... uğruna şiirler yazılmış 15 kadın...
Hadi sen bir dörtlük yaz ben de devamına bir dörtlük yazayım, diğer arkadaşlar da katılsın güzel bişeyler çıkartalım ortaya, tamam dersen direkt dörtlüğü yaz
@fmg77 Kalbine yelken açtım ister istemez Dil lal olmuş göz kör olmuş anlamaz Gel yanan yüreğimi çıkar yerinden Kalbim liman gözyaşlarım yelken Bu aşk sana ister istemez...
Aşkın damarlarımdaki kana işledi Vücudumun kimyası seninle bütümlendi Sanki ömrüm seninle geçmiş gibiydi Sendin benim beklediğim sana olan askım sonsuz ebedi
Acımadı canım kalbimin kırıklığı kadar Korkutmazdı hiçbir şey ruhumu sen sarana kadar Sen gidince sarmadı yaralarımı yıllar Bu nasıl bir duygudur belemiyorum bitmiyor hiç umutlar
İnsanımız melankoli seviyor da ondan. Biri Tv'ye çıkar ağlar bütün ülke onu alkışlarız. Ağlamayana meme yok sözü gibi. Erkeklere gelecek olursak herkes kendini bir yerden yere vuracak insana koşuyor. Dert yanmak için yaşıyor gibiyiz.
Erkekler içinde kalbinde yaşar sevincini hüznünü , kadınlar ise dilinde dedikodu vs severler , ben hiç elinde içki şişesi ile ağlayan kadın da görmedim 🙂
Lisedeyken, bir kız şiir yazıp kağıdın etrafını da yakarak şekil verip, elime tutuşturdu kağıdı. Ilan-ı aşk etmişti. Demek ki kadınlara şiir yazdıran erkek az.😀
Hakli olabilirsin ama bence erkek sairlerin cok olmasinin sebebi duygularini acik yasayamadklari ve bir cogu ilgi dahi gosteremedigi icin sevdigi kadinlari kaybedip siire vuruyolar. Ama kadinlar genelde kartlari acik hareket eder
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aşk işleri konusunda kadınlar çekiciliklerini vs kullanarak nerdeyse istedikleri erkeği elde edebiliyorlar ama erkeklerler genelde ulaşamayan/terkedilen taraf oluyor sanki bunuda şiirlere döküyorlar yapcak bişey kalmayınca 😀
Kadinlar erkekleri av olarak gormez ama erkekler kadınları av olarak gorur. Avını kaçıran avcının takıntıları ve saplantısından da abuk sabuk şiirler doğuyor işte. Halbuki o kadın o adamla 2 gün çıksa zaten adamın artik hevesi kalmazdi.😂
Kadınlar öyle kısa kısa dörtlükleri yazamazlar bence, ben kağıdı kalemi alınca yazıyorum da yazıyorum.. Şiir yazmak bana göre değil ama oturup roman yazabiliriz hiç sorun değil.
Leylaya derler ki"mecnun senin için deli divane olur her yerde seni konuşur peki sen onun için ne yaparsın?" Leyla der ki"Ben de o deli olduğu her yerde konuştuğu kişiyi taşırım"" anlayana 🙂🙂🙂🙂
Çünkü erkekler içinde tutuyor safo önünde duran kadına duygularını gösterme git şiir yaz bune perhiz bune lahana turşusu. Kadınlar da öyle birşey yok bence taktik maktik yok bam bam bam
Yanlış anlaşılmak istemem. Esprisine paylaştığım bir görüştü. Ama kadınlarda şiir yazar. Belki toplum baskısından belki gururdan belki başka bir şeyden yayınlamak istemiyorlardır. Ama kadın şairlerde yok değil. Misal İranlı şair Füruğ Ferruhzad'ın şiirlerini severim ben. 😇