ya kızlar olarak biz yanılıyoruz ya da sadece ağzınız güzel laf yapıyor. bir yandan da Nazım Hikmet in çalkantılı aşk hayatı geliyor aklıma o kadar duygulu ki adam 12 tane kadını sığdırmış kalbine :D
#yinedeodunsunuz

Erkeksilik, daha böyle maço, sert olmak gibidir ya. Genelde öyle olmaya çalışırlar, öyledirler çoğu erkek o yüzden. Bu da onları odun yapıyor, duyguyla hareket etmiyorlar. Erkeğiz ulen biz diye atarlılar falan. Ben sert adam olmaya çalışmam. Kibar, nazik beyefendi olmak daha iyidir benim gözümde. Evet, şairler hep erkektir. Aşkı en iyi erkekler bilir, uygulayamaz ama. Hareket yok, sadece yazarlar söz olarak. Kadınlar da iyi uygular aşkı, iyi üzülürler, duyguları yoğundur.
müthiş tespit
Bunda eskiden, eski zamanlarda tüm Dünya'da erkekler hep ilk eğitimi görmüştür maalesef.. Sence bunun etkisi olabilir mi?
bunu düşünmemiştim olabilir tabi ki...
aşağıdaki yorumları okudum da hepsi birbirinin aynısı. Sil benim yorumumu buraya yakışmadı.
Ty💃
ups 👍
“Senin adını kol saatimin kayışına tırnağımla kazıdım Piraye” diyen Nazım'ın saatinde, Verâ yazıyordu. O gün aşk öldü.
...
Bu 10 numara bir yorum...
erkekler ne kadar romantik duygusal vs. olsa da odun olmadan bir kadının kalbini ısıtamıyor da ondan güzellik :)))
Isıtmak mühim ;)
@Mütefekkir_Seyyah :) fazlası da zarar ama maazALLAH kül eder ))
Her odunun sonu küldür zaten.. ;)
Kül olmaktan korkan, odun olmasın ;)
Teşekkür ederim 😊
Cevap
33Cevap
Çünkü bazı erkekler hırsızdır. Öyle hırsızdır ki onların başka aşklardan tutkuları, bazı adamlardan duyguları çalarlar. Bir bakmışsınız, bir tarafta yanan bir odun, diğer tarafta yakan bir ateş türemiş. Hem marifet yazanda değil yazdırandadır. Demekki odunların karşısına hiç onları yontacak usta bir marangoz çıkmamış.
Tabiki erkekler daha duygulu. Gözyaşlarını silah olarak kullanan kadın milletine karşı gözyaşlarını gizli gizli akıtan bir erkek milleti var. Kaldı ki 10 erkek şair varsa 1 kadın şair var. Kadınlar taş kalplidir.
abartma
Erkekler duygusuz değil aslında. içinde ne fırtınalar kopuyo bilinmez.
Bazen erkekliğin getirdiği ağırlık , bazende karşı tarafa güçsüz görünmemek için kusamayız onu dışarı.
Yay gibir duygumuz. ne kadar çok yüklenilirse , sıçraması da o derece yüksek olur. bastırılan her duygunun dışa vurumu fazlasıyla sert olur
Tavsiye etmem 😊
duygusuzluk odunluk bizde artık dalga mevzusu oldu maalesef..
duygu herkese gösterilmez kadınlar istiyor ki biz birşey istiyorsak hemen olsun
yok öyle bir dünya
"Nazım Hikmet in çalkantılı aşk hayatı geliyor aklıma o kadar duygulu ki adam 12 tane kadını sığdırmış kalbine"
diyorsun
2 tane kadını nikahlayalım diyince burun kıvırıyorsun
"anlamaya çalış ya"
sana inanıyorum beni anlayacaksın :)
orda bir ironi var anlarsan :)
yakalayamadım
bana yardım etmeye ne dersin?
Kizlarin cok daha cikarci icten pazarlikli olmasi guya onlari duygusal yapiyor.. menfaat gutmeden duygusal olsunlarda gorek!
önemli olan yazmak değil hissetmek. zaten her erkekte aynı değil her kadında. Bana gelse destan yazarım ama nafile.
Sepetteki bir yumurta çürük diye hepsi öyle değil tabi ama bu devir erkekleri için geçerlimi tatışılır 😱
Belki de kadınların o kadar önü kesiliyor ki ortaya çıkamıyorlar? Sadece olana değil, olmuş olanın ardındaki sebeplere de bakmak lazım.
Onlar eski erkeklerdi. Kadini kadin gibi ozel hissettirebilen bilincli erkeklerdi ama simdikiler nefsine duskun kadinlari dgersiz ve cinsel obje olarak gorecek kadar asagilik olmuslar
Erkekler mi sevmez? Ben hiç yol kenarında sabahlayan şarapçı bir kadın görmedim.
Diye bir söz var.
Bu da o hesap işte.
Odunuz ama o odunu acimadan ve hunharca yakıp ısınan, bir de eline çayını alıp karşımıza geçip seyreden acımasızlar kim peki? :)
Erkeği o hale getiren bir kadın en büyük başarı kadindadir. ..
eski erkekler duyguluydu simdiki jenerasyon duyguusuz sadece cinsellk icn yasiyor.
Siz, kızlar bunu anlamıyorsunuz ya da işte böyle anlasanızda kabullenemiyorsunuz
Sen hiç sokakta kadın şarapçı gördün mü? ayni muhabbet
https://i.hizliresim.com/DBVJ2o.jpg
saygılar..
kalp sevdimi seviyor sayı dinlemiyor değil 12 100 de sığdırır önemli olan gerçek aşkı sevgiyi bulmak
Neden sence... cunku kadinlar cikara menfeate dayali iliskiler kuruyor evin var mı araban var mı isi nasil.. vb vb ee buradan nasil sairler ciksin anca muhasebeciler cikar 😉
Erkekler evlenene kadar şiir yazar kızlar ölene kadar hayatını sevdiğine şiir yapar fark burada :)
erkeklere hiç öyle bişey demem adamlar sevince bir başka oluyolar
erkekler kadınlardan daha duygusaldır aslında ama kalbine atıyorlar işte korkuyorlar belkide. ne zaman sevgisini tam gösterse kadın ondan uzaklaşacaktır çünkü
O duydu lari disari cikarcak kadin vardida bizmi döktür medik :)
Duygusuzu da var duygulusu da var, odunu da var romantiği de var değişir
Şairlerin çoğu erkek olduğu gibi aşçıların da çoğu erkektir 💪
Yemek gibi. Siz beceremezsiniz diyorsunuz ama bütün aşçılar erkek
Siz sadece duygusalsin iz biz ise o duygusal ı yaşatan kişileriz
Duygusuz erkek yok, duyguları körelmiş erkek vardır
sizlere duygularımızı göstermiyoruz. Çünkü haketmiyorsunuz. Çünkü eliniz işte gözünüz oynaşta. Bir kişiyle yetinmiyorsunuz. Hep bir yedek tutma ve aldatma potansiyeline sahipsiniz.
Kabul edenler etmeyenler edildi😃
+1 :D
Odunu kor haline getirmesini bilmek lazım.
bak bu doğru
Odun olmak bize ait, kibrit olmak bize ait, ısıtmak bize ait, sönmesini bilmekte bize ait...
Siz neredesiniz?
Odunum modunum ama bir tek sana yanarım.
Demekki biz daha içteniz 😃
Onlar istisna bize denk gelmez öyleleri
Demek bize güvenmeniz gerekiyor ^^
Eeee kimileri şair olur , kimileride şiir
sevmeyi bizden öğrendiniz :D
yontunmamıs odun gibiler massallah
Aynen tam dediğin gibi
ilgisi yok bence. neredeyse tüm şairler erkek
Bılemedım bak sımdı
Aynen
tesekkurler :) :)
Şair olmak apayrı