Dostoyevski; "İki insan birbirini en çok ayrılmak üzereyken tanır." demiş.
Ben söylediğine katılıyorum. Çünkü en çok ayrılık aşamasında hırpalanır insan. Söylenmeyecek sözler tam orada söylenir. Kim ve nefretler orada açığa vurur.. * Ancak bunların hiçbirini ben yapmadım..
İki insan birbirini en çok ayrılmak üzereyken mi tanır?
Birlikteyken, karşısındakine yeteri kadar. değer vermemiş özen göstermemiş ve sevmemiş olanlar için, #Evet, ayrılırsınız ve ondan sonra aklı başına gelir beynine kan o zaman gidiyor bazı insanların, bir şok yaşayınca yani hiç bırakamaz diye düşündüğü insan birdenbire gidince...
Ben olaya bu şekilde bakmıyorum, bu tamamen insanın o an ne yapamak istediği ile alakalı bazen ayrılık konuşması yaparken insan kaybetmenin verdiği sarhoşluk ve verdiği emeklere, zamana , değere sahip çıkamadık diye sinirlebiliyor. Hırsla ve saldırgan bir. Tavırla bunları düşünsün ve gitmesin diye sert bir tepki verebiliyoruz. İnsansın içi çok önemli bana göre dil bazen sivrilebilir bazen de aynı dil şiddetli bir tartışma anında pat diye seni seviyorum diyip ortamın gazını da alabilir. İçinde hissettiklerini asla tam anlamıyla aktaramazsın zaten sinirle öfkeyle hareket etmek kırmak dökmek doğru demiyorum ama kızıp bağırdı hakaret eti diye de insan kötü olmamalı bu kadar basit bir oldu değil sevmek anlık durumlarda verilecek tepkilere göre asla sevginin ölçüsünü ve onda olan yerimi anlamadım anlamam da bana göre sözlerden daha önemli olan verilen emek ve davranış şeklidir çünkü davranışlar sahte olamıyor. ☺️
Küfür etmiyor dediğim kızlar ayrılırken küfür edip engelliyor birde. Küfür etmenin ve engel atmanın altta yatan güçsüzlük belirtisi olduğunu düşünüyorum. Ayrılırken çok fazla şeyler diyorlar, melek dediğim kızların şeytan olduklarını o zamanda anlıyorsun, iyi olanları da vardır ama hiç denk gelmedi öyle bir kız
Latife Tekin "Ayrılık anları gerçek tanışma anlarıdır" demiş. Çokta doğru bir sözdür. Kaybetme korkusu gidip ayrılık gerçeğiyle yüzyüze gelince aklımızın karanlık köşelerine iliştirdiğimiz bütün gerçekleri bir bir söylemeye başlıyoruz maalesef.
Boşa dememişler bir insanı ya ayrılırken tanırsın , ya da yolculuğa çıkınca tanırsın diye
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben sadece bir ayriligimda cirkefe bagladim. Onu da cok sevdigimi dusunuyordum. kaubetmek istemedim canim cok yandi ve tehdit bile ettim ayrilmamasi icin. Sonrakiler ve onceki iliskilerimde iyi peki bye modunda ayrildim. bu kisilik meselesi degil bence sevginin olcusuyle alakali... veya bir de su var, eger biri bir cikarini kaybediyorsa yine cirkeflesebilir.
3
9 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
o adami sevdim saniyordum mesela ama aslinda parasini seviyormusum ve cirkeflesme nedenim de o gosterisli hayati kaybetmek istemememmis.. itiraf
ilişki için böyle bir tecrübem olmadığından yorum yapamam ama genel anlamda insanların görmek istemediğimiz tarafları iki kişinin arası açılmaya başladığı zamanlarda ortaya çıkıyo. ben bunu birini daha çok sevmek için kötü yanları görmek istemememize bağlıyorum
Evet öyle oluyor bence de Mesela Çiftler ; Ilişki süreci boyunca içinde biriktirdiği ne var ne yoksa nasılsa artık ayrılıyorum düşüncesiyle kusuyor karsi tarafa Zaten sen şöyleydin böyleydin Agzin da kokuyordu gibi ağir ve kırıci laflar edebiliyorlar Sonrası tabi ki büyük bir hüsran
evet , ayrılık aşamasında tanır. gercek niyetler gün yuzune çıkar. kişi ağiz dolusu kusar. gercek benligini gorursun. bazen sinirden isyemedigimiz insan gibi gorunmemiz olağan ama elde edene kadar her insan rol yapar. kimileri bu konuda usta oyuncudur. işin kotu yanı kimseyi tam anlamıyla bilemezsin. insan da kumar gibidir.
Aynen ayrılıklar insanların gerçek yüzünü ortaya çıkarır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kesinlikle öyle. Tabi bir tane istisna var iki tarafta severken ayrılmak zorunda kalmadılarsa. Yani şartlar vs engel olur bazen. Diğer türlü ne kadar iğrenç bir insana sarılıp yattığınızı anlarsınız. 8 senelik sevgilimin beni başkası için terk edişini hatırlarım hala. Gözümün içine baka baka oraya gitmeye nasıl çalıştığını. Dünya da daha kötü bir insan görmedim
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
Güncelleme: Dünya daha kötü insanlar varmış gördüm :)
Evet doğruluk payı çok. Mesela sadece seninle aşkınla yaşlanmak istiyorum diyen birinin para yüzünden ne kadar aşağılık iğrenç olabileceğini gösterir ayrılık.
Ayrılmadan önce çoğunlukla iyi taraflarıyla tanırsın bir insanı. Ayrılırken de kötü taraflarını görür ve öyle de tanırsın yani bu bir süreç ayrıldığında da tanımayı tamamlamış ve bırakmış olursun