"İki insan birbirini en çok ayrılmak üzereyken tanır.."
Sizce haklı mı?

Selamlar,
Şüphesiz, stresli ve gergin anlarda. özellikle bu sebepten yeni bir ilişkiye başlayacaksam karşımdaki insanı, stresli ve sinirli olduğunda nasıl bir tutum ve davranış sergiliyor diye değerlendirebilme açısından, normalde kafama takmayacağım bir sorunu azda olsa büyütebilirim.
ya da biri ile ilk kez buluşacaksam her zaman randevu saatinin beş dakika öncesinde hazır bulunan ben, yirmi dakika bilinçli bir şekilde gecikebilirim. Biraz tatsız başlayan ama garanti bir yoldur. Çünkü bir insan en çok düşünce ve davranışlarını kontrol etmekte zorlandığı, öfkeli olduğu anlarda kendini ele verir fikrimce.
Buna belki herkes karşı çıkacak ama bir insan birbirine en güzel yaşadığı evde tanır Gerçekten bu kanıtlanmış bir gerçek Tabii Yukarıdaki söze de katılıyorum Şöyle ki ayrılmak üzere iken tanır demeyelim de zor gününde yanında olmasıyla da tanıyabiliriz diyebiliriz mesela
Bu arada paylaşımların çok harika 😊😊😊
Bu arada ben dogukan Memnun oldum 🥰
Sarhoşken, öfkeliyken ve Dostonun dediği gibi bitiş anında tanır. Birisini tanımak istiyorsan, onun isteklerine hayır de. Zeki bir insansan hayır demeden bile tanırsın ve onun evet demesini beklersin. Çünkü diğer zeki kişi seni hayır diyerek tanımak isteyecektir.
Bir insana hayır dediğin zaman ya da onunla tartıştığın (sorun yaşadığın) zaman, uzaklaştıgın zaman gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor. Ondaki gerçek değerinin ne olduğunu net şekilde görebiliyorsun. Birlikteyken canım cicim demek kolay aynı şeyi biraz uzaklaşinca göremiyorsan bil ki yalancının biriymiş.
👏👍
Cevap
78Cevap
Zorlukta, yoklukta, kötü durumda
Aşık olmaya başladıkları zaman
Benim de aklıma o geldi dosyevski söylemiş!
Onun haricinde düşünüyorum da kişi kendini belli eder kimi zaman bir bakış gülüş kimi zaman da bir çift söz yeterlidir tanımak için maskesi var ise yıllar da geçse nafile! Aslında her şey gösterir kişiyi belli eder ancak şöyle bir gerçek var. Bir insan ne kadar iyi olursa olsun, kötü de olabilir. Çünkü bana tokat atana diğer yüzümü dönmem. Kodum mu oturturum. Bu beni kötü yapmaz. Demem o ki Dosyevski' ye katılmıyorum!
Karışık değil aslında çooooooooooook açıklayıcı yazdım ezbere değil detaylı haklı değil miyim sence sen olsan ne yapardın canını yakanın canını yakmaz misin 😅
Bu da senin güzelliğin 😊 ben yakarım yani içimden yakarım dışardan bilmem 😂 yakmakdiklarım yaktı 😅
Ricalarımı iletiyom
😅😅
Aynı çatı altında yaşamadığın sürece kimseyi tam olarak tanıyamazsın.
Neden? Çünkü aynı çatı altında artık elde edilmiş olunur ve insan iç karakterini yansıtır.
Diğer türlü ona duyduğu özlemden dolayı, sevgiden dolayı ya da vb durumlarda tam kişiliğini yansıtamaz.
Bence haklı değil!!!
Kimse kimseyi tanıyamaz, herkes öldürür sevdiğini, herkes değişebilir, en güvendiğin insanlar en mutlu gününde seni kuyuya atabilir, vesselam... Günü kurtar, anı yaşa çok da düşünme geç git bu kervandan" kafasındayım..
Yaradan da başka kimse yanında olamaz..
İki insan demişsin hem erkekleri hem kadınları kapsayan bir konu. Erkekleri tanımak istiyorsan ve bir erkeksen eğer yolculuğa çıkarsın 1 hafta gibi. Erkeksen ve kadınları tanımak istersen aynı evde kalırsın anca böyle tanınır bana göre.
Evet kesinlikle Boşanma sürecinde ve boşandıktan sonra çok iyi anladım
Eski eşimin beni sevmedigini ve benden boşanırken aslında amacının sadece para mal altın oldugunu anladım Boşandıktan 1-2 yıl içinde evlenmeside ayrı bir durum Cocuk yaptımı bilmiyorum Ben Hakkımı asla helal etmiyorum Ona ve ailesine İlahi adalet hem burada hem inş öbür dünyada tecelli eder inş.
İki elim sırat köprüsünde bile yakasında olur inş Alın terimi ödeyemezler inş Cayır cayır yanmalarını o kadar istiyorum ki
Tesekkur ederim Yani insanları kötü günde tanıyorsun Müslüm Gürsesin Aldana Aldana adlı şarkısında şu sözleri beni o kadar iyi ifade etti ki İyi günde hersey iyi oluyor Kötü günde her şey kötü oluyor Can ciğer olanlar artık olmuyor Aldana aldana öğrendim artık diye Boşandıktan sonra evliliğe bir daha uzanamadım düşünemedim
İyi insanların hepsinin yardımcısı olsun Amin 😊
🤲😊
Bende biyerde izlemistim. Karsindakinin senin hakkindaki gercek goruslerini ogrenmek istiyorsan. Once onun bir eksikliginden bahsedip sonra kendini hakkinda merak ettigin seyi ona sorarsin. Ne eksigin varsa hepsini sayarmis🙂
Evet haklı. Çünkü bir insanın karakteri ya evlilik üzerinde ya da ayrılık üzerinde ortaya çıkar. Bir insanı ya da sevdiğin kişiyi en çok o zaman tanırsın ;)
ayrılırken , ciddi bir kavga ettiği zaman , malını mülkünü sağlığını paranı güzelligini kaybettiğin an
Kötü zamanda görür yani insan yardıma ihtiyaç olduğu zaman görür
👍
Özel anlamda nişanlıyken olabilir. Normal bir arkadaşınsa hem cinsimse o kişi tanıman için ticaret yapman yeterli olur

..
Düşmanlıkta da ileri gitmemek gerek :) yolda tanırsın diyen de var. Aynı evde kalırsan kesin tanırsın 😅😂
Ahhahaaha aklıma geleni söylememi gerçekten istiyo musun 😂😂
Bakalım otobüste yolculuk yaparken ortalığa salıyo mu falan diye belki 😅😂
Tatile gidin beraber, bir de kavga edin. Tatilde keyfini nazını uyumunu anlarsınız, kavgada içindeki kötüyü
Kavga ederken ve zor günlerde tanır. İyi günde atıp tutmak çok basit çünkü 😊
Birlikte zaman geçirerek. Ayrılırken de çirkin yüzünü
Beraber yolculuk edince. Yolculuk tan kastim yol yürümek mecazi manada
Haklı. Ayrılık zamanı ve borç verdiğin / aldığın zaman
Bence tartışmada, yolculukta ve alışverişte tanır efendim. Bana hep bu kısımları denk geldi diyelim.
Kesinlikle haklı. Düşünceler bir anlık sinirle dile getirildiği için o an.
Erkeği toklukta, kadını yoklukta, dostu en iyi yolculukta tanırsın..
Vedaşalırken , vedalaştıktan sonra genelde kadınlar arkadan sövüyor çok ergenler. :D
hıhı?
valla canları ne zman isterse o zman tanırsın insanları yoksa her gün başka bir kişi
Bence haklı, ayrıca 2 insan birbirini en çok aynı evin içerisinde tanır
Yaş çevremin kişilik karakterini çok kolay bir şekilde anlarım.
Yaşıtım biri ne kadar zeki olursa olsun beni asla ezemez.
Daha çok kendimle yaşıt gördüğüm 2 3 yıl büyük çocukların karakterlerini öğrenmek benim için iş oluyor.
O yüzden yaşıtlarımla asla takılmıyorum.
Ayrılırken insanlar gerçek yüzlerini ve karekterlerini gösterir…
Karsı tarafa menfaatleri yoktur.. kızgınlık öfke.. ne varsa kizar kusar ya da susup tenezüll etmez.. gercek kimşiğini gösterir!
çok doğrudur o an yaptıklarını daha sonra cirkefligini görürsün bie baskasina nasıl koştuğunu görürsün o an anlarsın işte aşkın boş birşeyden ibaret olduğunu
kesinlikle doğru tez..
düzgün ayrılabilen çok az kadın tanıdım..
Farklı şeyler yaptıkca tanır. Nerede ne tepki vereceğini farklı aktivitelerde farklı zamanlarda görmek gerek.
Evet önemli olan insan birinden umudunu kesince nasıl davranıyor , asıl kişilik orada belli oluyor katılıyorum
Kesinlikle aynı evde yaşamaya başladığında.
Ne tatilde nede seyahatte.
Bunlar palavra.
Belki rakı masasinda kadın erkeği tanıyabilir.
Ben insanları kaybederek tanıyorum. zaten tanıyınca geri kazanmak için isteğim kalmıyor.
Bence kötü zamanda hastalıkta zor durumlarda yani iyi zamanda herkes var
Haklılık payı var ama en çok beraber yürüdüğü yolda tanır.
Evlilikte kadını yoklukta, erkeği de varlıkta tanırsın.
Haklılığına pay biçemeyiz, bir çok durumda tanır bence.
Aynı evde. Ticaret yaparken vs vs bu örnekler çoğaltılır.
Depresyona girip maskesini takacak gücü bulamadığında.
Kadının huyu para yokken erkeğin huyu para varken anlaşılır. Demiş kim demişse. Unuttum 😂
Doğru demiş cidden herkes gerçek yüzünü kötü olduğunda gösterir
İki insan birini 5 senelik de tanısa 2 senelik de tanısa bir insanı tartışmada tanırsınız tartışma esnasında ağzından çıkan kelimeler hal ve size karşı olan hareketleriyle onun gerçek kişiliğini görürsünüz:)
Bence tanımak için bi ömür yetmiyor.
Ayrilmak üzereyken tanırsın sözüde bence doğru değil, Kırgın haldeyken istemediğin şeyler söyleyebilirsin o kim olduğunu belirlemrz
Derdini veya mutluluğunu gördüğü zaman…
Kötü zamanlarda tanır
Erkeğin huyu yokluktan varlığa geçince; kadının huyu varlıktan yokluğa düşünce belli olur.
Şunu da ekleyelim;
“seni iki şey anlatır.
hiçbir şeyin yokken gösterdiğin sabır,
her şeyin varken sergilediğin tavır…”
Yüzde bir milyon haklı
Lise zamanı veya kanka olup
Basbasa aynı bir evde yaşadığı zmaan
Bir Türk atasözü derki dost alıveriş de tanınır 😂
🥰🥰bende burada kullanayım o zaman 😂😂😂
🥰🥰 bunu 😂😂😂
Öfkeliyken ve kötü günde tanır
☺️☺️
Ters düştügünde tanıyorsun seni iplemediğinde
Ne zaman mı belli olmaz
Tartışırken tanır, tatildeyken tanır, alkollüyken tanır bunun çeşitli bir yığın varyasyonu var.
iki insan birbirini aynı evi paylastiginda veya birlikte seyahate ciktiginda tanir
her türlü zorlukta ve başarıda, durgunlukta, sakinlikte insanlar birbirlerini tanırlar bence
Zorluklara karşı gösterdiği reaksiyon ve verdiği / vermediği destekle...
dostoyevski hiç kavha etmemiş anlaşılan bence kavga ederken. bilinç altında yatanlar o zaman çıkıyor
Zorluklar karşısında ki tutumundan anlaşılabilir..
Doğru demiş ama ben hiç renk vermem ayrılırken.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?