Tam da sevgililer gününe çeyrek kala bir şeyler karalamak istiyorum... Sevgiyi bağlamamak lazım maddiyata Günler, aylar belirlemez sevgimizi Sevgiyi ölçemez dünyada ki hiç bir para Sevgi insanın içinden geliyorsa eğer Seni seviyorum kelimesi Dünyada ki en büyük hediyeye bedel... 14 Şubat çılgınlığı yaklaşırken Her zihinde aynı soru her seven de beklenti var... Bir yanda ne alsam, ne yapsam telaşı Diğer yanda acabalar sarmış sevginin etrafını... Oysa ki bir tebessüm içten gelen bir öpücük ya da taaa derinlerden gelen "SEN BENİM HERŞEYİMSİN" sözü Değer vermek, ilgi göstermek değil mi sevginin özü... Kısacası sevginin manaviyatını kaybetip, maddi beklentiler içine girerek asla gerçek huzura kavuşamaz kimse. O nedenle maddi sorunlar sevginin sadece kırbacı olur maddiyatısızlık yüzünden sevgiden vazgeçenler kendine güveni olmayan ve sevgisi için çabalamaktan korkanlardır...
Sıkıntı yaratıyor olsaydı, insanlığımdan utanırdım. Tercih etmeyen insanların empati seviyesinde hiçbirşey elde edemediğini düşünürüm. "Hayat adil değildir. Bazılarımız şanslı doğar, bazılarımız çok şanssız. Peki şansız insanların ölmeleri, maddi yetersizliği, eş sahibi olamamaları ve sevilmemelerine, nasıl olurda ilahi takdir diyebiliriz? Ya diğerlerinin yerinde olsalardı, şu soruya olmam asla diyenler? O zaman insanlık naraları eksik olmazdı dillerinden" Maddi yetersizliği olup, maddi yeterlilik diyenlere de cevabım var; onlar dolandırıcılardan başka birşey değildir. Iyi bir hayatı herkes hakeder, en çokta emek vermeyi bilenler.
Ben evliyim. Eşimi tanıdığımda işsizdi. Biz evlenmeden kısa bir süre önce işe girdi. Ve evliliğimin ilk 3 senesi borç ödemekle geçti. Ama eşimin zekası ve azmiydi beni ona çeken. Ve yanılmadım. Kısa zamanda işinde yükseldi ve maddi açıdan herşey yoluna girdi. Tabi ben de ona hep destek oldum. O zamanlar çok gençtim ve aşk herşeydi. Ama şimdi olsa cesaret edebilir miydim bilmiyorum. Para herşey değil elbette, ama evliliği en çok yıpratan şey de maddi sorunlar. Bu yüzden en azından geçerli bir mesleği olması, akıllı ve azimli olması önemsenmeli.
Oldum. Maddi, manevi destek oldum, misal cafe, yemek vb. belki hiç hesap ödetmedim, ona da hissettirmedim, zaten bu tür şeylerin devamlı erkek üstünde olmasına karşıyım. En garibi bununla ilgili bir vefa teşekkürü dahi almadım, devamlı sitem devamlı memnuniyetsizlik.. Bazen ucuz kahramanlığa gerek yokmuş diyorum... Bıraktım gitti..
Elbette olurdum. Beni Manevi olarak doyuracağı için evleniyorum ve seviyorum. Hem aşılmayacak zorluk yoktur yeterki seni sahiplenip destekleyen biri olsun arkanda ve sana inansın
Insanlar bir evde çalışan iki personel olmak için evlenmiyor. Maddiyat seçenekli evlilik kişinin gerçek tercihi olabilir mi? Hayır sadece savunma mekanizması devreye giren insanlar bu tercihte bulunur. Oysa mutlu olmak için maddiyat olmalı diye bir kuralın kim ve ne zaman, kimin tarafından yazıldığını bilmiyoruz. Bu sadece algımızda böyledir. Bu mutluluğun çıtası var demektir. Biz şirket elemanı değiliz insanız.
Erkekler umursamaz ama kafinlar icin bu konunun ilk siralarda oldugunu dusunuyorum. Cogunluk icin en azindan. Eger deli divane asik olmadiysa.. ama ask bitince ne olacak sorusu gundeme geliyor bu sefer. Iflas eden bir adami terk mi edecek yoksa gerekirse 1 sene boyunca tarhana ve patatesi ayni tasta ikiye bölerek birlikte mi yiyecek bu insanlar.. onemli olan bu.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir zamanlar olmuştum ama ben hayatımın en büyük hatası olarak görüyorum bunu. İlk başlarda maddi sıkıntısı yoktu çalışıyordu gayet iyiydi her şey sonra işten çıkmak zorunda kaldı kendisini saldı iş aramamaya başladı buna rağmen evlenmek için beni darlıyordu sürekli olarak henüz ilişkimizi kimse bilmiyordu ve o evde durdukça sadece bana sarıyordu dışarı çıkmak istemiyordu çıktığımızda hesabı ödediğimde yüzü beş karış asılıyordu haliyle daha fazla tahammül edemedim. Rahmetli ananemin çok sevdiğim bir lafı vardı; Güzellik, aşk tabağa konup yenmez derdi hep yıllar geçtikçe çok daha iyi anladım..
El bebek gül bebek büyüdüm eşimle evlenirken hiçbir şeyimiz yoktu ama sevgisi saygısı yeter dedim şimdi çok daha iyi bir durumumuz var çokta zorluklar yaşadık ama hiç sorun etmedim herşey para değil huyu iyiyse kıymet bilip kıymet veriyorsa para ikinci planda para konularıyla ilgili inan herşey gelip geçiyor
İnsan öğle bir maluk ki zora gelince kaçar kolaya gelince koşar. Ölünceye kadar seni seveceğim der. Ama bir zaman sonra arkasına bakmadan çekip giderler. Kolayda iken bolluktayken sevgili de arkadaşta sana yakındır. Ama zora dara düştüğünde kimse yoktur. Çünkü lafta kalıyor havada kalıyor o tutulan eller sözler. Kalp her zaman çarpıyor. Ama zorlukta başka çarpıyor onun zor gününde yanında isen gerçek sevgili gerçek aşık diğer yarısı olursun. Allah hepimize zor gününde yanında olan sevgili nasip eder inşallah. Kusura bakmayın yarım yamalak Türkçem ile bu kadar yazabildim afo ola
Kapitalizmde yaşıyoruz, kimse kalkıp da önemli değil demesin! Kaç senelik karı kocalar geçim sıkıntısından dolayı ayrılıyorlar. Karnın açsa kusura bakma da bir ekmek getiremeyen erkek ne kadar seversen sev gözüne bela gibi görünür. Aşk karın tokken iyi, adamın kazandığına sabretmek ve destek olmak aşk değil sadakat ve sabır işi.
Aman da aman, hanım kızımızın gözleri nasıl da güzel gülmüş. Kalbi güzelse, kafası da çalışıyorsa maddi sorunları çokta önemli değil açıkçası. Parasal durum bir süreçtir, her şey değişebilir. Hele bir de günümüz Türkiyesinde anında batıp, anında zenginliğe adım adım yürüyebilirken. Ama insanın kalbinden gelen duygu ve düşünceler, karakterini değiştirmek çok zordur.
Biriyle maddiyat için birlikte değilim ama maddi sıkıntıları olan bir erkekle sevgili olmam. Çünkü yürümez zaten. Geçmişte denedim olmadı. Sinemaya ya da kafe gitmek istiyorsun ben hesabı veririm sıkıntı olmaz ama karşı tarafın gururu inciniyor. O yüzden zaten yurumeyecek bir şey.
Maalesefki aç kalmak zorluk çekmek çok zor bir seydir ve herkez kaldıramaz ve zaten bunu riske alan bir insanda yoktur ve zaten riski alanda pişman olur çünkü zorluk çekmek fakirlik çok zor dur ve aşkı yener belki bir süre dayanabilir ama baktı sürekli bu şekilde kimse dayanamaz.
Hatalar dersdir :) Insan hata yapar ama bunu degerlendirir ve çıkarımları olur. Maddi problemleri hatalar tekrarı ise bunu söyler ve elestiririm fakat iliskimi genede bozmaz. Ama bu konumumdan verdigim bir cevapda olabilir iddaalı degilim bu konuda.
Eskiden hersey daha guzeldi ve gercekciydi. Simdiki kizlar karsidaki adam da 9lsa delikanli da olsa yakisiklida olsa kendosini cok da sevse, menfaate , paraya ve sosyal statiye bakiyorlar. Ulkemiz ne yazik ki son on yilda bu hale geldi. Ne yazik ki oyle. Sorsan derler adam olsun yeter ama cevreye oyle soyluyorlar. Icindeki ses onu soylemiyor.
Hiç bir erkek kadının ekonomik durumunu dert etmez tabiri caizse yemek seçmez ne bulduysa yer sevgili de olur evlenir de. Bu konuda seçici kadınlardır. Çünkü eşitliğe en çok inanan bir kadın bile henüz tüm para sorumluluğu erkektedir anlayışını aşamamıştır.
@gulba Genelleme yapıyorum zaten. Ve genelleme söz konusu oranın yarıdan fazla olması halinde yapılır. Geri kalanlar istisna demektir ve istisnalar kaideyi bozmaz.
Maddi durumum çok iyiyken benimle sevgili olan, durumum kötüye gittiği zaman beni terkeden (ayrılıktan sonra aldatıldığımı öğrendim) eski sevgilim yüzünden düşünmek istemiyorum.
Olmam herhalde, olmak istemem. Erkeği bir güç olarak gören kadınlar benim gözümde eziktir.
Benim artık o kadar çok canım sıkılıyor ki bu maddi durum olaylarına.. sen o insanı o olduğu için seveceksin.. her şeyiyle kabul edeceksin.. maddiyatı geçelim artık ya nolur..
Oldum ama şimdi sorsan büyük konuşmak gibi olmasın, olmak istemem sebepte şu, sürekli bir taraf verince karşıdaki alışıyor cebinde olsada vermiyor bunu bizzat yaşadım ama bu farkedip yine hep ben ödedim insan bir yerden sonra kendini kullanılmış hissediyor durum böyle olunca benim gözümde o düşmeye başlar erkek olarak çokta dikkate almam
Yani kalp bu ne diyeceksin birsey diyemiyor insan yaşamadan bilemez..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Herkes maddiyat önemli değil demiş ama gelecek planladığınız biriyse karşınızda ki en temel sorun. Bir evde maddi sıkıntıdan çıkıyor huzursuzluk kavga anlaşmazlık. Bir ay iki ay üç ay derken biriken faturalar borçlar evde erzak kalmaması vs gerçekçi olmak lazım aşk karış doyurmaz
Maddiyatla ilgisi olmazdı sevgili olmamızı çünkü sevgilimden maddi anlamda hiç bir beklentim yok kabul de etmezdim... gerçekçi olmak gerekirse sadece evlilik sürecinde zorlanırdık uzun sürerdi belki de.. işi helal kazancı olduğu sürece o kendine dert etmesin ben sorun etmezdim... sevgisinde sıkıntı olmasın...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet birlikteyim. Hayatında yaşadığı sorunlar oldu istemediği ama zorunda kaldığı. Bir sürü icra var üzerine ve iş bulamıyor çok yetenekli olmasına rağmen. Kendi işini kuracak parası da yok o kadar miktarı da şu anda ben karşılayamam. Çok güzel bir beyni ve kalbi var. Daha iyi bir kişiyle karşılaşamazdım. Güzel bir ilişkimiz var. Eninde sonunda maddi sorunlar çözülecek ama sevgi kalıcı.
Adam olsun da gerisi bı şekilde olur bunlarla kafa yoranlari anlamıyorum gerçekten herşeyin lüksü yerine bir tık aşağısında yaşarım ama adam gibi adamla yaşarım iliskimi..
1. Olmazdim cünkü calismayan adami ben istemem. Calisan adamin ciddi maddi sikintisi olmaz. Kendine yetmeyen bir adami ben ne yapiyim. En azindan neden bu halde onu bilsem kumarda mi yedi borclandi. Kredi cekti yedi odeyemedi borclu... gelecek dusunmeyen kendini idare edemeyen bir insani ben napiyim...
Ulan Karadayı be nasıl özlemişim 😊 neyse soruya gelecek olursak sevdiğim seveceğim kadın yanıbasimda olduğu surece her sıkıntıya elimden geldiğince varım.. Allah dermansız dert vermesin gerisi çözülür
Olurdum sonuçta karşımda ki insanla maddiyat için evleniyorum beni ben yaptığı için evleniyorum üstelik birlikte el ele verip çalışır o maddi sıkıntıları da birlikte aşabiliriz Zaten maddiyat falan onlar basit şeyler illa ki çözülen şeyler önemli olan maneviyat insanlar arasında ki ilişki, sevgi, saygı, aşk, mutluluk bunlar önemli gerisi boş yani gerisi zamanla oluşan şeyler.
Sürekli bunu yansıtıp beni darlayan biri ise istemem.Öyle şeylere gelemiyorum. Allah kimseyi o duruma getirmesin ama ben para konusu yüzünden sürekli sorunlar yaşayan birinin derdini çekemem. Normal orta halli bir öğrenci olsun ben kimsenin cebindeki parada değilim ama böyle sorunları olan biri ile de olmak istemiyorum.
Düğün birikimi için, yeme-içme, giyim masraflarını son derece kısan birisiyim. Maddi durumum orta seviyede. Bu durumu yaşayan bir erkeğe hiçbir kız yanaşamaz diyenler var. İstesem fakir fukara kızıyla sevgili olurdum. Zengin kız benim için gereksiz.
Zor zamanlarda yanımda olmayani , iyi gunlerde yanimda istemem.1 dk sonrasinin bile garantisinin olmadığı bir dunyada yaşıyoruz, bugün cok zengin olup yarin iflas ettiğimde terkedip birakacak birini neden yanımda tutayım? Bugün kötü gunlerimde yanimda olmayip yarin maddi olarak zengin olduğum zamanda yanimda olmak isteyeni neden yanımda tutayım, böyle kızları maldan farksiz , kiralık olarak görüyorum. Rabbim öyle birini nasip etmesin.
Evet olurum , psikolojidir bozulur düzelir , paradır kaybedilir kazanılır , kafa yapısı önemli sohbeti cekilir karakterli bir insan , yani sağlıklı biri ilede Birlikte olabilirsin 2 gün sonra basına birşey gelmeyeceğinin garantisi var mı , hem zor gününde yanında olan birinin parada pulda gözü olmaz diye düşünüyorum iyi geceler
Kızla olunurda erkek ile olunmaz..Çünkü erkeğin görevi zaten geçindirmek olduğuna göre.. Zaten maddi sıkıntısı olan bir erkek zengin bir kadının köpeği our..
Maddiyat tabi ki de önemli ama beğendiğim, hoşlandığım bir kız vardı. Araba, ev olsun şartı koşuyordu maddi durumum çokta kötü değildi ama garanti ve mantık ilişkisi düşünen biri ile yolun sonu karanlik görünüyordu. Daha fazla zorlamanin anlami yoktu.
O anı yaşamadan bilemeyiz ama ben maddi durumu olmayan kızla rahatlıkla evlenirim tabii ki sevdiğim olacak ama. Ama benim borcum falan çok olursa kötü durumda olursam bilemiyorum
asla söz konusu olmaz sıkıntı diye bisey , ne acı ki bu tarz sorulari hanim kardeslerim soruyor e tabi anliyorum kadinlar rahat yasamak istiyor doğal olarak 😊
Maddi veya manevi sıkıntılar iki tarafta da sorun sebebi olur. Bu sebeple bunu en baştan kabul edemeyenlerin birlikte olmaması şarttır. Ben oldum ve yine olurum.
Ama şu an maddiyat önemli Para yoksa hiçbirşey yok funda hnm 🙄 Tabiki sevgi aşk önemli parada bunlar kadar önemli Ben bir kadının maddiyat açıdan iyi kötü oluşuna bakmam tabiki Ama kadınlar bakıyor eskiden beri böyle buda bir gerçek funda hnm İyi geceler funda hnm...
Zaten bu sorun sevgililik dönemi boyunca sorunsa devamı gelmez ki. Sevgiliyken sinemaya bile gidemeyecekler ve bunu sorun ederse iliski cok ciddilesmeden ve uzamadan biter diye dusunuyorum
Olmazdım. Ultra zengin birini de beklemiyorum ama en azından standartlarda olsun. Aşk sevgi karın doyurmuyor samanlıkta seyran olmuyor. Ama hersey iyiyken battıgını varsayarsak o zaman yannda olurdum.
Erkek için problem yok kadın parası yiyen bir millet değiliz ne mutlu Türküm diyene 👍
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Böyle biri kaldı mı diyenlere benim yaşantım örnek. Kızın biri onunla evlenmem karşılığında 200 bin liralık borcumu kapatacağını söyledi. Beni deli gibi seviyordu çünkü.
Neden sorun olsun ya olurmu öyle şey? Maddi durumunun kötü olması sevgime ilişkime engel olamaz. Ne lazımsa ne gerekirse hallederim ve gocunmam bundan.. O yüreğini koysun ortaya kafi başka bir beklentim söz konusu değil. .
Sevgi emek ister para değil sevginin olduğu yerde paranın lafı olmaz sevginden güç alırsın kuvvet alırsın nekadar fakir olsan bile dünyanın en zengini senden mutku olamaz şahsen ben olurdum yeterki beni sevgisine layık biri olarak görsün
En İyi Cevaplar