Sevgilim iş dolayısıyla farklı şehire gitmezsek ailesiyle yaşayacağımızı söyledi annesi de huysuz bir kadın bende beraber oturmak istemiyorum dedim aramızda kültür farkı da var eğer beraber anneme babama kıyamıyorum ben dedi ayrı evde oturursak da bir destek sağlayabileceğimizi belirttim evim olaraktan başka yerden ev tutamam ben dedi bende istemedim ve bitirdik 2 gün oldu daha yeni yeni içim bir cız etmeye başladı nasıl olacak bilmiyorum.
Cevabın nedir?
+1 yılMeslek ve evlilik için söylenecek şey aynıdır.
Mesleği seçerken aile ne der diye bakılmamalı çünkü o işten para kazanıp hayatını o işte geçirecek olan o kişidir. Ailenin istediği olsan bir sevinir iki sevinir üçüncüsü olmaz. Kendi istediğini yaparsan bir söylenir iki söylenir üçüncüsü olmaz. Zaten aile çocuğu mutlu görürse mutlu olması gereken yerdir. Zaten aile ölüyor. Gerçekler bunlar. Bu yüzden ne gerek var gönlü olsun ayağına her istediklerinin olmasına?
Evliliğe gelirsek, evlilik de aynıdır. Yani evleneceğin kişi bellidir, sen gidip de ailene karşı tutamazsın o kızı veya oğlanı. Çünkü artık hayatını onunla geçireceksin. Annenle babanla da ilgilenirsin ama ailen artık karın veya kocan senin. Demek istediğim bu iki şey ailenin görüşüne bağlı olmamalı. Ha adam veya kadın serseridir, kötü biridir farklı ama böylesine saçma birşey ve böylesine saçma bir kültür... Her işte bir hayır vardır. Zaten ilişki ufacık şeyde bitmiş, bir gün evlilik konusu konuşulurken ötesi gün ayrılık. Bu da saçma.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
anne ve baba hakkı ödenmez o kendince doğru olanı yapmış sana. Ama bu söyliyceklerimi sakın unutma Ev üstüne ev olmaz anlık kararlar üstüne yapışır her gün evlendiğine lanet edecek duruma gelirsin. Her laf bakış batar aklını yitirirsin. Benim yengem evlendi amcamla. Onlarda kaynana kayınpeder gelin amcam birlikte oturdular. Senelerdir ne kavgaları ne tantanaları bitiyor. Yengem evde rahat edemiyor her şeyine laf ediliyor aklına gelmez bile neler neler yaşıyor o kadın. Psikolojisi bozuldu. Uzak olsalar belki de birbirlerine karşı bir mesafe ve terbiyeleri olacaktı. Ama aynı ev de olunca bir suratlarına tükürmedikleri kalıyor. Yaptığın yemekten doğurduğun çocuğa kadar her şeyine laf ederler. Böyle bir hayat istiyorsan tercih senin. Ama şunu unutma Sen ayrılık sanarsın oysaki Allah seni kurtarmışta olabilir.. Allaha Emanet ol !
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim sizde Allaha emanet olun
- +1 yıl
Çok güzel bir yorum
Öncelikle sayın soran annesi anladığım kadarıyla babasıyla yaşıyor. Şimdi beyfendi annesini ne diye bırakamıyor annesi hastamı ve annesinin kocası babası da mı hasta ayriyet ten bir yardımcı tutamayacak kadar hastalıkları veya maddi durumları kötü müdür. Anne babasının tek çocuğumu dur. Eğer durumları kötü veya yardımcı alamayacak kadar kötü ise yanlarında yaşardım veya üst dairelerinde fakat bu fedakarlığı sen yapıyorsun tamam sevgilin sana ne verecek sadece sevgimi yoksa adalet ve hoşgörüde mi verecek. Büyük konuşmayayım bunlar dışında karşıyım aynı evde veya üst katın ada. Azrail gelince sen yakındasın dur ben canını almayayım demez. Şunada razıyım ikinizde çalışada bir ev kiralamaya paranız yetmese ailelerin durumu kötü olupta ev tutulmuyorsa beraber yaşa. Bunlar dışında hiç bir sebep kusura bakmayın kabul edilemez. Senin annende babanda gelsin o zaman aynı fedekarlık olacakmıydı?
35 Yorumla
Soran+1 yılBen üniversite okuyorum annem başka şehirde tek yaşıyor şuanda yanına gittim geçen gün ve kaynanam olacak kadın beni aradı sürtmeye gittin evlenince de ananı getir gibi laflar etti bana. Yani sevgilim kabul etse de ailesi net etmez zaten. Diğer bir durum kendisi mühendislik yapıyor 3 katlı kendilerine ait evleri var 2 katı kirada tek katında da bu annesi babası 2 evli abisi karıları çocukları yaşıyorlar sözde yazın ayrılacak tabi evleri.
- +1 yıl
Öncelikle gizli soran bu annesi nasıl bir böyle gururunu çiğneyebiliyor? Senin yolun zor karşında anne aşığı bir adam var galiba ve bu adam seni haklı görmez. Sen insan gibi anlatmana rağmen hiç seni anlamıyorsa ayrılman çok daha iyi olmuş. Sen onlara muhtaç değilsin. Açıkçası büyük sözüme tövbe benim sevgilime annem öyle bir laf etse annem sevgilimden özür dilerdi ve saygısızlık yapamazdı. Ne öyle cıvık cıvık ilişki.
Soran+1 yılÖyle ayrıldık sonuç olarak.
Soran+1 yılHaklısın
Sonsuza kadar kalmayacaksan, eğer maddi imkansızlıktan olmuşsa dayanabilirseniz dayanın kısa süreliğine ama eğer birbirinizi sevmiyorsanız aynı evde kalmamak daha makul ama sevdiğin adamın annesi o da senin annen ile aynı evde kalmayı istemez ise seninde zoruna gider biraz onun açısından düşün şu an benim annemden nefret eden biri ile olmam açıkçası nefret ediyorsa annemden boşanırım ve hiç umurumda olmaz onun için kısa süreliğine dayanmanda sakınca yoktur evli insanlar ayrı evde yaşamaları makuldur, ama eğer sürekli ise durumlar daha kötü olur, belki şimdilik parası yoktur diye öyle yapıyor söylemez erkekler gururu vardır onun için anlayışlı olmak lazım sonra pişman olursun yoksa.
02 Yorumla
Soran+1 yılMühendis olur kendileri.
- +1 yıl
Cevap vermemişsin mühendis demişsin belki borcu var tam olarak herşeyi bilmiyorum ne kadar kalacağını yazmamışsın neden öyle dediğini ve neden yaptığını söylememişsin direk istemiyorum diyorsn bende olsam bende bırakırım erkekler ailesi hakkında hassaslar seninde annenle babanla yaşamayan bir eş istemezsin anneni eşin evinde istemezse ne derdin tabi bütün kızlar aynısınız
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
183
Cevap
137Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılEv üstüne ev olmaz. Eğer kayınvalideyle yaşamayı kabul edersen ne özeliniz kalacak, ne de mahreminiz. Annesi her şeyi car car karışacak, sürekli seni eleştirecek, oğluna karşı seni dolduracak, yeri gelecek anne oğul bir olup seni ezmeye kalkışacaklar. Belli bir yaşa geldiği halde hala kendi kararlarını kendisi veremeyen, ana kuzusu olan erkekten ne iyi bir koca olur, ne de iyi bir sevgili olur.
Ancak sevgin uğruna böyle bir hayatı yaşamayı göze alabiliyorsan gider barışırsın.30 Yorumla Bence doğru olanı yapmışsın, böyle bir sorun şimdiden bu durumlara sebep oluyorsa ilerde daha çok üzülecektin şimdiden bitmesi doğru olur. Anne baba elbette değerlidir hayatımız boyunca onlarla yaşıyoruz ama sen evlendiğin zaman yeni bir aile kurmak yeni bir kadının ve çocuğun sorumluluğunu üstlenmek için evleniyorsun ve sen kendi yuvanı kuruyorsun. Ailene ayrılan vaktin sonuna geliyorsun. Anne baban bunu düşünmeli onlar senin mutluluğun için doğru seçimi yapmalı senin yerin eşinin yanı. Bunu istemek herkesin hakkı çünkü sen onun hayatına dahil olmak için değil, onunla yeni ve ortak bir hayat kurmak için evleniyorsun. Sen ailenden ayrılmayı göze alıyorsan o da almalı evlilik böyle birşey.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılZamanında görüştüğüm kız bana "annem tek yapamaz bırakamam onu" dediğinde, ona annenin üst katındaki boş daireyi alırız orada yaşarız dedim (kendi annemde tek olduğu halde)
Buna ne deniyor biliyor musun?
Hoşgörüden ziyade, buna aşk deniyor, sevgi deniyor.
Sen boş evde istediğin gibi at koşturup istediğin gibi fantezileri yaşayacaksın diye, bazı değerler elinin tersiyle itilip atılamaz.
Hoşgörüyle karşılarsın, kaynana değil anandır artık o senin. Sayılı günleri kalmış bir insan.
Hastalandığında kapıya koyacak bir ruh var sende.
Allah yardımcısı olsun eşinin.312 Yorumla- +1 yıl
Kizin yazdiklarini duzgunce okursan ve empati yaparsan anlarsin adam sehir disina gidicek ve kiz adamin annesine bakacak ve bu aile zengin baska kardesleri de var bakacak cok kisi var yani kizi kole niyetine alcaklar annesi ezip duruyormus esi olcak adam hic bisi demiyormus kizi savunmuyormus sizde boyle olcaksaniz hic evlenmeyin yazik bu kadinlara
- +1 yıl
@asenamorningstar nasıl böyle bir anlam çıkardın yazılanlardan tebrik etmek lazım seni 😊
- +1 yıl
@Phantasmagoria asıl sen fazla bişey bilmeden bu kadar emin konuşma. Kadın kıza sür**k bile demiş 😊 senin kaymananda umarım sana böyle der ve sen bu kadar rahat karsılarsın.
- +1 yıl
- +1 yıl
@yalansizolmaz35 dürüst olsan eyvallah derdim de, şurda yazıp çizen hatunlara yavşama edasıyla bana sardırmana diyemem.
yaş 32 olmuş ama kafa hala 12. büyüde gel evladım. - +1 yıl
@yalansizolmaz35 3. üniversiteyi okuyorum çok bilmiş romeo.
Millete yaranmaya çalışacağına dürüst ol, kendin ol canımı ye.
- +1 yıl
3. Üniversite okuyormuş seni sabah okula uollasak akşam evi bulma ihtimalin sıfır 4. Uniymis cahil hayatında pragraf sorusu coZsen okuduğunu anlar ona göre cevap verirdin okuduğunu anlayacak zeka piriltin yyok kıro eğitimsiz cahilleein böyle dusunmeleri çok dogal
- +1 yıl
@yalansizolmaz35 Yazmasını öğrendikten sonra tekrar gel, bekliyorum.
Görüşürüz 💙😊 - +1 yıl
Ya bu adamın bunları anlama ihtimali var mı sanıyorsun @vanlinindagcicegi61 bu sığ beyni ancak bel altina çalışıyor demek ki
- +1 yıl
🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
- +1 yıl
@yalansizolmaz35 Sen ne konuşuyorsun at kafalı güzel insan?
Bana kendini anlatıp durma beyinsizlik yapma.
Şurda kızlara yaranıcam diye YAVŞAKLIK hiç yapma.
Adam ol
+1 yılValla bence en iyisini yaptın, ev üstüne ev gerçekten olmaz. Benim alt katta yengem kaynanasıyla oturuyor, ne onlara huzur var ne bize. Sürekli kavga, gürültü, anneye birşey diyemediği için karısını dövüyor, yetişiyoruz. Yok salatada neden dereotu var, yok kaşık neden sağda, herşeye karışıyor, yok efendim bugün dün tarhana çorbası vardı bugün neden yogurt çorbası var. Kadim tv izlerken uzanmak istese uzanamıyor evde bir ton laf. Abartmıyorum harbiden öyle. Geline kızar hep yoktan yere torunlara bir bela okur anlatamam. Yani bu kaynanalar hep böyle galiba :) İyi yapmışsın.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYalnız yorumlara bakıyorumda çogunun kıt düşünceli oldugunu anlamamak ne yazıkki cok zor. Kız anneni istemiyorum dememiş destegimi esirgemem demiş daha ne desin? Evlilik dedigin sey yuva kurmak demek varolan yuvaya dahil olmak değil. Ki aynı evde kalınan evliliklerin akıbetlerinin neler oldugunuda cok fazla goruyoruz. Kız annesini, ailesini bırakıp fedakarlık yapıp bir hayat göze alıyorsa erkek fazlasıyla yapabilir yapmıyorsada keyfı bilir. Her kayınvalide ile yasanılcak diye birsey yok sonrasıında huzursuz olup kötü seyler yasanacagına en basta en dgru kararı vermişsin kimseyi de takma derim.. Ben iki yıl kayınvalidemle kaldım haa sorsan yine kalırım ama özel hayat diye birsey kalmıyor evliliği yasayamıyorsun. O yğzden hiç üzülme derim..
20 Yorumla
+1 yılİyi yapmissin bence benim bir arkadasim vardi o da ayni evde yasamamasina ragmen kaynanasi cok cektirmisti her islerini yaptirmislar cocuk hep annesini savunuyormus ayni senin durum gibi sonra bosandilar cocukta olmustu ama genede bosandilar anlasamadiklari icin onlar seni gelin diil kole olarak aliyormus iyiki ayrilmissin dogrusu bu sonra dedigim arkadas dul kaldi toplumun dula bakis acisinida hepimiz biliyoruz iyiki yol yakinken vaz gecmissin cok cekerdin hayatin bosa giderdi hayatin mahfolurdu hep derim zengin olmasina veya manken gibi olmasina bakmayin mutlu olabilceginiz ne biliyim kaynananizla tartistiniz mi direk annesini tutmayacak olayi sorgulayacak esi hakliysa esinin yaninda durakacak kisiler bulun kendinize adam denilecek kisiler bulun gerekirse mantik evliligi yapin ama ökuzlerle evlenmeyin sonra hayatiniz berbat oluyor kotu bir hayat geciriyorsunuz mutlu olcaginiz kisiler bulun zaten mutluluk en buyuk zenginliktir
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız teşekkür ederim.
Öncelikle kayin valide yanı olmuş olmamış hiç önemli değil önemli olan huzurdur mutluluktur bence barışmalısın belkide evliliğiniz den kısa bir süre sonra kendiliğinden ayırcak bilemezsin ön yargılı olma bukadar zaman her şeyin ilacıdır sen dua et yeterki allah kerimdir her şeyi allahtan istemelisin benim 3 senedir sevgililik sürecim oldu şu an sözlüyüm sevgilimin tırları var isleri gereği şehir dışına çıkması gerekiyor oyuzden bende kayınvalide yanına gidecem bizde ev konusuna gelince hep ayrıldık sizin gibi ama böyle yapmayın önemli olan huzur mutluluk geçim sen sevgilinden değil allahtan kalpten iste rabbimizin veremeyeceği birşey yok git konuş barış
03 Yorumla- +1 yıl
Kayınvalide ile oturan kimse mutlu olamaz ev üstüne ev olmaz hiç bostan yere başınızı yakmayin
Soran+1 yılBir ihtimal üzerinden ilişki yürütefeğime ayrılmak daha sağlıklı annesi beni dayakla falan tehdit etti masum bir kadın değil olsa zaten yaşarım. Sen kendi hayatınla benimkini aynı kefede değerlendiremezsin ki polyannacılık oynamaya da gerek yok bence.
+1 yılBenim kayınvalidem ve kayınpederim de eli ayağı sağlam Allah sağlık sıhat te vermis, evin icerisinde ev uzerine giden yillardir onlarla ayni evde yasayan bir oglu ve gelini var bekarlarda dahil yaninda bir cok kisiler var hala inatla gelin bizimle yasayin diyorlar actim agzimi yumdum gozumu senelerce atanabilmek icin caba sarf ettim yeni atandim 4 yil gorev yerimi degsitiremiyorum ddm hic kusura bakma oglun gelirse gelsin ben gelmiyorum zaten ben gitmeyince esimde gitmez cunku onunda isi geregi Akdeniz bolgesinde olmasi gerekiyor Van da issiz bucaksiz bir koyde hayatimizi ikimizde ailesi nedeniyle karartamayiz anlayacagin canım onlar sizi dusunmuyorsa ki sen bastan erkegin ipini eline alamamissin (ayrildiginiz icin soyluyorum tabi ki ) o yuzden iyi olani yapmissin
10 Yorumla
+1 yılAnnem de babaannemle 25 sene aynı evde yaşadı. Hatta birkaç tane halamla da onlar evlenene kadar birlikte yaşadı. Az önce sordum anneme seçme şansın olsaydı ayrı evde mi yaşamak isterdin diye - bu arada annem çok fazla sıkıntı çekti babaannemden ve çevresinden - hayır dedi. Niye diye sordum; kocasını seven kadın katlanır her şeye, baban annesiyle birlikte mutluydu ben onun için katlandım, baban da bana hep sahip çıktı dedi. Yani diyeceğim şu ki; sen bu adamı gerçekten seviyor musun, her şeye katlanır mısın, hatta kendine güveniyor musun etrafındakileri kırmayacağın konusunda ve sevgilin evlendiğinizde annesinin yanlış hareketlerine karşın senin arkanda durur mu bunlara emin ol. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
10 YorumlaBak bu düpedüz karaktersizliktir. Sen kaynanan yüzünden değil, ikinci annenle kalmak istemediğin için ayrılmışsın, bu gün kaynamasını istemeyen, yarın oğlunu da istemez, birisi annen mi ben mi dicek, o an ayrılırım. Böyle bişey olmaz abi, siz kızlar kendinizi ne sanıyorsunuz, siz yokken o kadın vardı, hayırdır harbi diyorum
72 Yorumla- +1 yıl
Saçmalamışsın çünkü kimse ayrılmak istemesin o zaman herkes iç içe otursun. Evliliğin genel kuralı budur. İki insan kendilerine ait bir yuva kurmak için evlenir ve o yuvada hayat geçirir. Sizler madem ailelerinizden ayrılmıyosunuz bir kızında günahına girmeyin. Kız nasıl ailesini bırakıp sizinle bir hayat kurmaya razı olabiliyorsa sizinde fedakarlık yapmanız gerekir. O zaman sen kır dizini otur annenin dizinin dibinde. Evlilik iki kişinin aynı yuvayı paylaşmasıdır. Bundan korkupta aileye sığınıyosanız kimseye seni seviyorum evlenenlim diyip hayatını karartmayın.
+1 yılBence buna en başından karar vermeniz yerinde olmuş. Beraber olup bir ömür mutsuz olmaktansa başında yolları ayırmanızda fayda var. İkiniz için de hayırlısını dileyip önüne bakmanı tavsiye ederim
50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle haklısın siz bir aile olacaksınız ev ev üstüne olmuyor belki sen eşine sarılmak isteyeceksin yapamayacaksin ayağını uzatıp TV izlemek isteyeceksin yine olmayacak bugün yemek yapmayayım desen kaynanan trip yaptığını düşünecek eşinle tartışmaya alsın bile istediğin saatte evde istediğin gibi davranamayacaksin çok iyi karar verdin arkana dahi bakma
60 Yorumla
+1 yılAyrılma sebepleri nasılda basit şeyler olmuş malesef hepimiz için eskiden bir kadın baba evinden çıkarken ailesi orası senin evin iyisiyle kotusuyle derlerdi şimdi aman kızım aman oğlum bisey olursa ayrıl bisey olursa bırak gele dönüştü eskiden gelinler kaynanalarla yaşarlarmış önlerinde hep bir yol gösterici olurmuş evde huzur olurmuş büyük küçüğü küçük büyüğü bilirmiş ama şimdi hepimiz rahata alıştık bunları bıraktık bence çok yanlış yapmisin bir ahlaksızlık namussuzluk olmadığı sürece boşanmak çok yanlıştır ve sende eşinde bunun acısını bir ömür yaşarsınız bence çok büyük hata yapmissin
110 Yorumla- +1 yıl
yav ne gerı kafalısın. eskdıen kaynanasıyla yasayan herkes memnun mu. yoksa zorla mı kalıyorlardı. aynı evde ıkı aıle olmaz. ıyı yapmıs kız
- +1 yıl
@masörahmet ya sen ileri kafalı olsunda ne oldu kime ne gibi bir faydan var bir yuva yıkılması bu kadarmi kolay eşinden boşansa sanamı kalacak boşan gitsin diyorsun belki kız kardeşin vardır başına inşallah gelir diyelim ozaman öyle diyebilirmisin den. yo luk yapma
- +1 yıl
Ben dhaa geçen anneanneme sordum o da kaynanasiyla oturmuş egerki elinde imkanın olsaydı bosanirmiydin dedim o da evet bosanirdim kaynanamla oturmak iyi olmuyor dedi tabi o baya çekmiş 1970lerde evlenmiş saçmalık yani sonuçta herkesin bir özeli var hangi devirde yasiyrosunuz siz
- +1 yıl
lan mal. erkekler kendıne es mı alıyor yoksa analarına hızmetcı mı. kızın en dogal hakkıdır ayrı ev ıstemek.
- +1 yıl
@KafamKatliam şimdi burda atıp tutuyorsunuz sizin anneniz size birlikte yasayalım dese hasta olsa başka çareniz olmasa bakmayacakmisiniz ozaman öyle demezsiniz zaten diyenin kanından şüphe etmek lazim
- +1 yıl
@masörahmet senden iyi mal yoktur burda den. yo
- +1 yıl
Aynı evde kalınca aynı zamanda saygı da kalmıyor. İnsanların birbirine tahammülü azalıyor. Aynı apartman bile sorun değil ama aynı ev sıkıntı. Kapını kapattığında sadeve senin ailen olmalı kocanın veya karının ailesi depil.
- +1 yıl
Hasta olsa bakima muhtaç ya da dulsa basimin üstünde yeri var ancak sağlıklı ve bakıma muhtaç değilse bırak aynı evi ayni binada oturmayı dahi kabul etmem
- +1 yıl
Sınırsız26 siz bu kafayla gidersenz evliliğinizde ne siz ne eşiniz asla mutlu huzurlu olamazsiniz ve annesi mutlu olmayan hiçbir çocukta mutlu olamaz helede esiniz kendi ayaklarının üstünde duran biri olursa eşiniz arkasına bakmadan çekip gider bu arada dediklerimin hepside doğruydu hicbir seyi atıp tutmadim daha geçen sene iki arkadaşim evlendi biri kaynanasiyla aynı binada digeride aynı evde oturuyordu şimdi ikiside boşanma asamasinda baba evlerinde tek boşanma sebepleri kaynanalariyla anlasamamasi kaynanalarin gelinlerini hizmetçi olarak görmesi beklentili olmaları zaten aynı evde oturmak isteyen erkekte genellikle anneme babama hizmet eder kafasında olup ana kuzusu oluyorlar bu durumda o evlilikte ne mutluluk ne huzur kalıyor ya ayrılıyorlar ya da çocuk için devam eden mutsuz hzuursuz bir evlilik oluyor
- +1 yıl
@görüşsahibi abiciğim;
1. Kız kocam değil sevgilim diyor
2. Eskiden valide ile oturan gelinler soğuk su ile gusül almadan tutun çocucuğunu kucağına alamamaya, sofradan aç kalkmaya kadar neler çekmiş neler
3 belki kız evde eşine özel giyinmek ister dizine yatıp film izlemek ister gece aniden tuvalete uyansa tebdil-i kıyafet ile uğraşmak zorunda mı aman babam karşıma çıkar uygunsuz denk gelir diye ya yorum yaparken az makûl olun
+1 yılEv üstüne ev olmaz derler ama sen baştan başlamışsın yaftalamaya insanları. Sayet sen gercekten sevmiş olsaydın onu doğuran anneye huysuz demez bir süre sabrederdin. Bir de çocuga hak verdim ben bu konuda dogru kararı vermiş kızma ama cok dogru kararı vermiş senden ayrılmakla. Umarım kısa zaman da o guzel annesine iyi kalpli fedekâr bir gelin bulur.
311 Yorumla- +1 yıl
Eksi verenler sanirim hayal gucu cok zengin insanlar hastalikta saglikta beraber olmayan anlayistan mahrum ve onyargili ne insanlar varmis
Soran+1 yılGüzel anne dedğin beni dayakla tehdit etti.
- +1 yıl
Ben bunu bilmiyorum ki ama anlatmamissin ki ben mi goremedim yok artik o zaman baska tabiki😔
Soran+1 yılKimse bir şey yapmamışken tutup da kötüleyecek bir insan değilim ben üstelik bu ilkte değil annemin yanına gezmeye geldim diye sürtmrye gittin evlenince de ananı da al getir oldu olacak gibi laflar etti ben yine saygımı bozmadım ve sevgilim hiçbir şey demedi.
Soran+1 yılSaygısızlık yapmama sebebim sevdiğim adam. Sırf onun için onun yaşadığı şehire okumaya gittim ben aldığım karşılık da bu oldu.
- +1 yıl
Ama soruyu sorarken bak ben burada cok arkadasa yorum yaparim hele ki boyle konularda hic olumsuz olmam hassas cunku konu neden bunlari belirtmemissin ki
- +1 yıl
Hakkiniz da hsyirlisi o zaman kabalik etmek istemezdim. Umarim her sey guzel gonlunce olur.
Soran+1 yılArtık söyledim bak.
- +1 yıl
Özür dilerim o zaman gercek bir özür🌺
Soran+1 yılÖnemli değil
Kız ona diyor mu gel benim ailemle yaşa diye onun ne hakkı var bunu söylemeye. Kendi başına bir aile kurabilecek kapasitesi yok mu? Ailesine ekstra üye kazandırmak bu yeni bir yuva kurmak değil. Birde gelmiş sal*k sal*k yorum yapmış erkekler ya sinir oldum. En iyisini yapmışsın kuzum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDogru olani yapmışsın. Simdikiler kendi ailesiyle bile kalmıyor. Ayrıca kendisine sormak lazım senin annenle kalmak ister miydi mesela. Bu erkekler her seye kendi açılarından bakıyor. Emin ol. Senin annen olsa o da itiraz ederdi. Ne gerek var biz evliyiz evde neden evde 3. Kisi yaşıyor derdi. Kimse bu devirde kendi ailesiyle bile kalmazken, bu kaynanayla yasama muhabbeti cok eski. Yil olmus 2020. Hastaysa, bir sorunu varsa başımın ustunde yeri var ama ben bir aile kurmak istiyorsam 3. kişilere yer vermek istemem. Hem aile ici meselelerine karismalarini istemem (kaynana evde olunca her seyi biliyor olacak, tum sorunlarınızı biliyor olacak buna gerek yok), hemde evimde kalsin istemem. Her kiz kendi evini kurmak o evin hanımı olmak ister. Ayrıca artik bu sekilde yasanan evlilikler catirdamaya başlıyor. Bizler bireysek cok buyuk bir problem olmadigi sürece ailelerin uzun süre ciftlerin yanında kalmasi dogru degil.
10 Yorumla
+1 yılEn doğrusunu yapmışsın bacım ben 20 yaşındayıö 30 senedir babaanneme anne bakıyor kızları bakmadığı için evde hiç huzurlu bir günümüz yok sağoılsun annemi kötü kadın yaptı hırsız yaptı ama annem hala bakıyor ona diyeceğim şu ki gelinle kaynananın yıldızları hiçbir zaman barışmıyor en iyisini yapmışsın
40 YorumlaHiç kimse, bir başkasına, ailenle benim aramda seçim yap , dememeli. Çünkü hiç Kimse ailesini yüzüstü bırakamaz. , Bazen , zaman en güzel çaredir. üç beş ay sabredip otursaydın, Elbet eşin de aklının gerisinde başka alternatifleri değerlendirecekti, belkide herkesi memnun edecek bir yol bulunurdu.
. Zor gunde " ben oynamıyorum: demişsin.
Keşke kalsaydın...39 Yorumla- +1 yıl
@Enoks Erkekler ailesinden kopup buyuyememiş. 🤣🤣😂🤣🤣😂😂Eğer sen buyuseydin, ve hakiki dişi kuş olsaydın Ailenin ne olduğunu, nasıl kuruldupunu, nasıl yaşatklacagını, zoru kolayı anlardın.
Ama yok sizin bu saçmasalak özgurkız aklınız sadece yıkmaya dagıtmaya bozmaya kızmaya yeter. Onçün yav hee heee... - +1 yıl
Hııı hııı hasta olur bakılır amenna ama neden birlikte yaşanıyor? Eskiden bu adet vardı evler o kadar geniş be büyüktü ki bizim var köyde kocaman konak gibi avlusu bahçesi bilmem nesi her bölüm ayrı ev gibi ama aile kopmuyor böyle bir konak yaptırın madem örfünüzmüş biz de kabul edelim.
- +1 yıl
Evlenince aileler ailelerle ; evlenen taraflar da anne babalarla evlenmiyor. Kimse kimseyle aynı evi paylaşmak zorunda değil. Bu huzursuzluğu da beraberinde getirir. Evlenmiş koca adam bir de annesiyle mi yaşayacak. Tüm bunlar beraberinde tartışma kavga ortamını da getirir. Kişilerin özeli kalmaz.
- +1 yıl
@burcu3298 aynen ama sorumluluklardan korkuyorlarsa demekki🤭
Kimse kimsenin ailesiyle yaşamak zorunda değil. Sen de "hayır bizimkilerle yaşayalım" deseydin ne yapacaktınız altınız birden dip dibe mi yaşayacaktınız? Siz bir aile olacaksınız karı koca hayatınız olacak her şeyde "aman annesi ne der babası ne der" diye gezecek halin yok.
30 Yorumla
+1 yılBir gelinin '' aynı evde kalmak istemiyorum ailenle '' demesi gibi bir hakkı var, burada bir sorun yok. Erkek de gelinin rahatını sağlayacak ortamı hazırlamak gibi bir yükümlülüğü var. Çoğunun yapamadığını yapmışsınız, o istikametten sapmayın eğer diğer sorunlarla beraber iyi bir yola giremeyeceğinizi düşünüyorsanız.
Selametle.30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 609 cevap paylaştı. Avrupa ülkelerinde çocuk anne babasıyla 20 yaşına kadar oturur bakarken bile evini ayırır bizimkiler 50 yaşına kadar annesinin babasıñın yaptığını yiyor evlenincede kadını annesinin üstüne atıyor kendide erkeğim diyp eve gelmiyor dışarda dost tutuyor cinseliğini başkasıyla yaşıyor
Yani beraber yaşamak yanlış tabi bizimkiler ailerle evleniyor kendine eşdeğil ailesine hizmetci alıyor30 Yorumla
+1 yılBugune dek hep anneler beni istedi :D Benim de sorunum ogullariyla... Hatta sonradan baskasiyla evlenenlerin anneleri bile beni gorunce sarilip "Ahhh sen olacaktin gelinim" der. :) Ben genelde hep bagimsiz annelerin cocuklariyla ciktigimdan hic o sorunum olmadi ama beraber yasamaya da vardim aileyle. Ancak; kimi erkekler, ayni teklifi kiz yapsa kabul etmiyor ve kendi ailesini yanina almak istiyor. Iste o olmaz. Yalniz annesi olsa iyi ama kayinpeder yaninda cok dikkat edilmeli.
20 Yorumla
+1 yılBir kız bana bunu dese ben direk bitiririm. Belki oğlanın durumu yok ki böyle dedi. Kimse istemez bu zamanda bir arada oturmayı ama olmayınca napcan mecbur oturcan. Senin huysuz dediğin kadın belki çok iyi annelik kaynanalık yapacaktı sana. Kaç erkek annesi gelinin kötü olmasını ister.
22 Yorumla- +1 yıl
Olay şu eğer bu ilişkinizi berbat ediyorsa elbetteki doğru bir karar böyle sürmezdi bu hep aranızda olacaktı söyleyeceğinide söylemişsin zaten adam ya orta yolu bulacaktı ya da bulacaktı yani şu kadınların kaynanalarından çektiği nedir Allah aşkına ya ben şahsen öyle bir durumda olmak istemezdim
20 Yorumla
+1 yılÇok iyi biride olsaydı ben aynı evde yaşamayı asla doğru bulmuyorum. Kendi annemle bile yaşamam. Ancak yaşlılıklarında aynı evde kalırım ve bakarım da. Ama bunun dışında insan rahat edemez eşinle tartışmak istersin sesin çıkamaz. Sürekli tek tarafın ailesiyle yaşamak o kişiyi sıkar. Doğru birşeu değil. Ayrıca saygının da azaldığını düşünüyorum.
20 Yorumla
+1 yılDoğru karar vermişsin hiç üzülme ev üstüne ev olmaz. Yeni evli olacaksin özeliniz sadece yatak odasinda gizli sessiz kalacaktı bunlarda var evde istediğin gibi dolaşamayacak istediğini yapamayacaktın üzülme dogru bir karar verirmişsin.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılEv ev üstüne olmaz. o sevse bunun için gitmezdi Aynı mahalleden hatta aynı apartmandan ev tutardınız sorun biterdi ama ayni evin içinde olmaz ha hasta olur bakarsın gelir kalır o ayrı. isterse hergun size gelsin ailesi ama ev ev üstüne olmaz . yani ayrilmaniz daha doğru olmuş ki seni sevse orta yol bulurdu sen demissin zaten ayrı evlerde otursak bile hep destek sağlarız diye
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet söyledim. Bugün evlerine gittim bir kargom vardı oraya gelmişti sadece hoşgeldin dedi geçti yattı sonra nasılsın bile diyemedi. Ben bu şehre üniversite okumaya sırf onunla aynı yerde olmak için gelmiştim o ise yeni mühendis olaraktan işe başlayacak öyle bir havası var anlatamam önünü göremiyor resmen yoktum ben onun için bugün bende kalktım ailesi ısrar etti otur diye kalktım yinede çok ağrıma gitti.
- +1 yıl
bence uzak dur sana değer vermeyene sen hiç verme. sırf bunun icin senden ayrıliyorsa sevmiyordur zaten. seni sevmeyen biriyle evlenme. ve kendini begenmiş insanlara şahsen ben tahamül edemem geneli narşist olur. ayrılmanız en doğrusu. ve Annesi sana kotü davranıyorsa zaten hayatini hiç heba etme ne kaynanallar var gelnine neler yapıyor. çok istiyorsa sende anneni cagir oda cagirsin sulalecek ayni evde oturun. Ama bence direk ayrıl söylediklerine göre basıt biri zamanini bosuna onunla tüketme okulunu bitir
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum.
Yuva üzerine yuva kurulmaz canim Ne kadar iyide olsa nekadar kotude olsa bir ozelin olmaz mesela sana ozel olarak sadece yatak odan olur buda ileride marotonlaşir daba sonra kaynana diridirindan basim agriyolara gecer tartismalarinizdan kocanla aran açilir istemessende bunlar gercek seyler erkeklerde hicbirzaman anne ve eş arasinda kalmak istemez haklilarda en guzeli ne senin ailene ne diger tarafla bilirlikte ama biseye de ihtiyaclari oldugunda yakin olmaliydin boyle olmaliydi ama esin olacak adamda cok yanlis dusunmus bunun pismanligini oda yasiyacak baska birinle bile evlenmis olsa yine ayni sorunlar yasanicak ( kendimden biliyorum)
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
Ya neyi sorguluyorsun? En doğru kararı almışsın. Daha evlenmeden sana bu tavrı gösteren bir kadınla değil 1 hafta 2 gün tahammül edemezdi kimse. Ona mı soracaksın nereye gittiğini? Böyle bir durumda sevgilinin en kötü ihtimal dahilinde orta yolu bulması gerekirdi seni geçiştirmek yerine. Bırak gözünü seveyim. Senin adına iyi olmuş. Balık baştan kokar.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Canım yani kayınvalideyle yaşamak zor olur bilirim ev ev üstüne olmaz ama seviyorsanız birbirinizi konuşup anlaşın. Bir süre oturalım de sonra kendi evimize çıkalım de. Bir de şu var sadece kayınvaliden mi var yani kayınpederin falan başka kişiler var mı
02 Yorumla
Soran+1 yıl3 katlı evleri var şuanda 2 katı kirada tek katında anne baba sevgilim iki evli abisi ve 2 tanede çocuk yaşıyor sözde onlar diğer dairelere inecek bizde anne ve babasıyla kalacağız arada abimlere izmşrde ki abime de giderler diyor. Hem hasta olduklarını söylüyor hem gesecekleini söylüyor böylede bir çelişki işte. Kısacası sürekli bizimle kalırlar. Dönüp dolaşıp yine bana gelecekler ve annesi lafçı huysuz bir kadın şimdiden her şeye laf yapıyor sevgilimde şaka yapar hastadır diyip beni geçiştiriyor.
+1 yılSonradan boşanmaktansa şimdi bitirmen en doğru karar.
Tamam anne baba kıymetli başımızin tacı ama ev ev üstüne kesinlikle olmuyor.
Hele ki kültür farkı var ise!!!
Her zaman şunu söylerim ben;"her iki tarafın ailesine de yakın oturmayacaksin."
Gerçekten ne kadar uzak o kadar iyi..
Anne babasının kanatlarinin altından çıkmayan bir erkek evine karısına sahip çıkamaz üzülme...10 YorumlaBunun sevgiyle aşkla alakası yok başından tepkini koyman daha iyi nice insan var şurda okuyoruz yok kaynamla geçinemiyorum pişkolojim bozul eşimle sürekli kavga ediyoruz eşim benden uzaklaştı vesayre vesayre için cız eder ama verdigin karardan pişman olma derim o seni gerçekten sevsevdi gitmene izin vermezdi bırak aynı evi kuzenim aynı apartmanda o bile eşinin ailesi yüzünden bir sürü sıkıntı yaşadı ve saglıgından oldu bence iyi yapmışsın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılannesi tek olsa neyse de bu durumda sen haklisin ama ayrilmakta haklisin demiyorum
ev üstüne ev olmaz
ya bir kere evde babasi varken rahat edemez insan
karı koca bunlar kardeş değiller sonuçta sevişecekler oynaşacaklar zaman gelecek kavga edecekler
ne gerek var ayni evde yaşamaya zorunluluk harici10 Yorumla
+1 yılYani canım iyi değer veren sayan seven biri olsa kabul eder insan ama dediğin gibiyse çok zor hem sen seçenek sunmuşsun ama kabul etmemiş neden kabul etmediğini sordun mu annesi mi istiyor acaba anakuzusu mu çok zor bir durum ama canım daha şimdiden ailesiyle senin aranda kaldı hakkınızda hayırlısı olsun inş
00 Yorumla
+1 yılİyi yapmış da olabilirsin kötü de bilemicem.. Yani söz konusu geleceğin ve geleceğin için iyi yapmışsın ama şu anda üzüldüğün normal. Belki aramız düzelir bilinmez ki umarım düzelir eğer ki bu kaynana meselesi hallolursa. Bir çözüm bulursa ve seviyorsa zaten geri yazabilir.. beklemede kal derim şimdilik :))
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Böyle işlerde ayrı düzen ayrı bir yaşam şart ha yokluk olur sıkıntı olur orası ayrı çünkü bu işlerde idarecilik önemli
Geçimsizlik fitne fesatlık varsa onlarıda geçtim bir yerde tartışma sürtüşme başlıyorsa gerisi çorap söküğü gibi geliyor zaten iç güveysi gibi görülüyor çoğu yerde gelinler buna karşılık kötü muamele görüyor hele bide tanımadan etmeden kaçıp kötü yere düştüyse vay haline bide hamile kalıyor hayat iyice zindan oluyor00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılayrılıkların hep bir süreci olur; kolay değil hiçbir zaman ama beni dinleyecek olursan, doğrusunu yapmışsın derim. Kimse kimseyle birlikte yaşamak zorunda değil; evlilik bir kişi ile bile yeterince zorken kimse beni ailesiyle birlikte yaşamaya mecbur bırakamaz. Özel alan yok, mesafe yok, iç içe vıcık vıcık hiç sevmediğim ilişkiler. Evlenen her genç kadının ayrı ev hakkıdır, kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz?
00 Yorumla
+1 yılGeri dön abla ona anlayışlı karşıla. Bizim burda ayrı eve cikan ayri evleri olanlar yoktur varsada cok nadirdir bir tek sen yaşamıycaksın yaşamiyorsun kayin valden gille cogu kişi yaşiyor ilerde bir gün tekrar konuşulur düşünülür karar verilir ayrı eve cikmak icin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. İyi yapmışsın. Daha en başından ailesinden ayrılamayan bir erkek genelde ana kuzusu diye tabir ettikleri kişilerden olur. En ufak tartışmada vs kendi ailesini araya sokar. Senin fikirlerine önem vermeyen biri ile ciddi bir evlilik nasıl sürdüreceksin ki.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 878 cevap paylaştı.
+1 yılKadının herhangi bir sağlık sorunu yoksa en doğrusunu yapmışsın evlilik 2 kişi arasında gerçekleşir yuva kurmak için eğer kadın ailesinden kopup geliyorsa erkekte kopmalıdır yoksa kızın ailesi de gelsin bakalım o adam ne kadar dayanabiliyor eşin saçmalamış
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 663 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru geliyor bana. Yuva üstüne yuva yapılmaz diye boşuna dememişler. Tamam çok kötü durumdadır başka seçeneği yoktur kalırsın bir süre ama tamamen birlikte yaşamak herkesin kabul edeceği durum değil. Sen de kendi aileni kurmayı ve kendi evine sahip olmayı hakediyorsun. Gönlün neye razıysa onun peşinden git.
00 Yorumla
+1 yılTakma kafana rabbim hayırlı insan çıkar sin kalp temiz olsun rabbim kötü insan uzak tutsun rabbim seven değer veren insan çıkar asla kendini ezdirme seni ayrı ev yuvam mutlu olmak hakkım seven baş tacı etmeli insan göz yaşı dünyayı vermeli insan yeri gelir ayakları yıkanır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok doğru bir karar verdin. Burda kendimi gördüm daha önce benzer bir ilişkim vardı ve aynı sebeplerden dolayı bitirdim. Şimdi o şahıs evlenmiş ve evlendiği kişi resmen hizmetçi hayatı yaşıyor haberleri geliyor bana ve sürekli şükrediyorum iyi ki olmamış diye.
13 Yorumla
Soran+1 yılGözünüz aydın valla.
Cevap sahibi+1 yılValla seninde gözün aydın. Erkenden kurtulmuşsun
Soran+1 yılTeşekkür ederim
En iyisini yapmışsın evli biri olarak SUNU diyim bende kaynanam kayinbabamla aynı evde yaşadım ve inanki hiç bisey istediğin gibi gitmiyor seni ezdikce eziyolar hele birde kocan anaciysa yandin ben bosanma yolundayim sen. düşün artık
30 Yorumla
+1 yılUmarım ön yargılarının kurbanı olmamışsındır. Hayırlısını diliyorum senin için.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn dogrusu simdiden orada yasamiyacan diye ayriliyorsa yarin annesinle bir tartisma olsugunda hic seni tutmaz yine ayrilirsiniz sana diyeyim em iyosi simdi canin yanacak ama ben 2cpcukla kaldim daha zor simdi en iyisini yapmisin uzulursun normal ama gececek
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılYa ne cız edecek iyi yapmışsın bu saatten sonra ne kaynanası kızım boşversene sen en babası 2 sene sonra çökmüş bir kadın olarak ayrılacaktın evlilik boş iş yaşamaya bak, tecrübeyle sabittir.
40 Yorumla Çok doğru yapmışsın kardeşim, ben aynı durumu yaşadım ama ben nişanlıydım attım nişanı. O kadar sorumluluk alabilirdim tabi, aileye düşkün biriyim ama onlarda hep beni kullandılar kendi çıkarları için ben yol verdim.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bu kadınlar da kaynana istemez ama zamanı gelince kendisi kaynanalık yapar ne biçim türsünüz olm ya. Kendi kendilerine buga giriyorlar.
Kaynanası kötü ise ayrıl tabi. Ben evlenen ayrı eve çıkar düşüncesindeyim. Rahat edilmez yoksa22 Yorumla- +1 yıl
Fikrine katılmasam da ne yazık ki trajedik bir tespit yapmışsın.
Kadınlarla erkeklerin toplumumuzda eşit olmamasının en temel sebebi aile içi eğitimde geçer. Bu durumu yaşayan biri olarak bunu çok iyi anlıyorum. Elbette ki çocukları yetiştiren sadece anne değil ancak bu da bir gerçektir ki çocuklarla en fazla vakit geçiren kişiler annelerdir. Şikayet ettikleri tabuları kendileri oluşturuyor. Toplumda sosyal ortamlarda ve tüm konularda bunun yankılarını görebilmek mümkün. Şikayet edilen zihniyet yapısında ki erkekleri yine aynı kadınlar yetiştiriyor ( !) Tabi buna yetiştirmek denirse. Kendi yaşadığı durumu başkasına yaşatmak nasıl bir mantık? - +1 yıl
@burcu3298 Hah iyi noktaya parmak bastın. Dünyada ne kadar kötülük var ise sorunlusu aile özellikle anneler
Nereli bu kıro? Dayağı yersin falan bu sözler aynı eski sevgilimin sözleri. 4 yıllık ilişkiyi ben de benzer sebeplerden bitirdim. Iyi yapmışsın arkana bile bakma sakin. Ayının teki bu adam
25 Yorumla
Soran+1 yılSivaslı
Soran+1 yılÇok üzüldüm Allah sabır versin.
+1 yılBir karar almışsın doğrusu yanlışı sorgulama artık yoluna bak ve geçeceğini bil
Sana uysa zaten vazgeçmezdin icine sinmeyen bir yaşamda mutlu olamazsın çünkü aşk bir yere kadar iyi gösterir herşeyi sonra gerçekler acıtır.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEv üstünde ev olmaz ve daha yeni evli olacaksınız hic rahat edemesin heleki huysuz muş.
İstememiş olabilirsin bunun icin senden ayrılmasi ileride olduda kaynana evinde yaşadınız aranizda bir sorun olsa seni tutmayacak belli baksana bu neden için senden vazgeçmiş.
Hic üzülme yol yakinken bitmis baksana tavirlara evlensen daha kötü.
Boşver evlenecek adam mı yok başka.00 Yorumla
+1 yılAilesinden vazgeçmez, iyi olmak istiyorsan eşinin annesine oynamalısin. bir diğeri kararlıysan sessiz kal mesaj atma o seni arayacaktır bu süreçte senin eksik olman hissedilecektir sakın mesaj atma sensiz kalsın...
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende öyle düşünüyorum seviyorsa eğer ayrı evde tutar benide bırakmaz.
- +1 yıl
Orta yolu bulmanız önemli ısrar etmemelisin seviyorsundur seviyordur söz konusu ailesi ve düşkünlüğü bu bir sorun sen bunu en başta görüp vazgeçmeliydin anakuzusu tabir ediliyor allah zorunu kolaylaştırsın. O konuşunca ılımlı ol evlilik bu ailesi için vazgeçme. Malesef anakuzusu olması sorun en başta hissetmen iyi olurdu.
+1 yılBen çok karşıyım bu önyargıya.. kadın yaşlı ve yalnızsa mecbur bakacaksınız aynı şeyler sizinde başınıza gelecek ne biçim evlat yetiştirmisim demeyin o zaman... ama tabi başka bir çocuğu kocası varsa durum farklı o zaman..
21 Yorumlakadının yanı erkegın yanıdır erkek ıs durumundan dolayı farklı bır sehrede gıtmek zorunda kalırdı daha ıyı sartlaar ıcın kımın ıcın ıkınız ıcın ama suda gercek ev ustune ev olmaz kısa muddet ıcın olursa evet dersınde sure onemlı 5-6 dersın omur boyu olur aynı evde karı kocalıkta olmaz ççesın kafayı yemıs bence oda ozlucektır ıllama
00 Yorumla
+1 yılBir gün sen de kaynana olmayacak mısın?
Bence ayrılmak için çok acele etmişsiniz. Gelin kaynana savaşı asla bitmez asla bitmeyecek. Bu savaşı barışa dönüştürmek adına kalıp mücadele etmeniz gerekirdi bence.10 Yorumla
+1 yılen dogru kararı verdın. evlenseydık yıne ayrılırdınız zaten en guzelını yapmısın
60 Yorumla
+1 yılneden istemedin adam annesiyke yasamaj ister en dogal hakkidir da senden ayrilnasi isabet olmus annesini istemiyorsan evlendikten sinra daha kotu olurdu
110 Yorumla
Soran+1 yılDaha gelin gitmeden annesi beni dayak atmakla tehdit etti ayrılmak isabet oldu evet.
- +1 yıl
Neden yaşasın ya. Dünyanın en melek kişisi bile olsa evlendikten sonra insanın sadece kendi ailesi olmalı kocasının ya da karısnın ailesi değil. He yaşlılık farklıdır. Ama normalde asla doğru birşeu değil. En doğal haklıymış al karını annesinin evinde yaşa o zaman onunda en doğal hakkı. Kafanıza silah dayasalar yaşamazsımız gelip burada sallıyorsunuz bol keseden
- +1 yıl
@GizliKullanıcı3443 iste bu yobaz kafasinda olanlar yuzunden buyukler yaslandiktab sonra huzur evine gidiyor ne var annesiyoe yasasa ölur musunuz hadi o kizcagizi adamin annesi dovmekle tehdit etmis kizi anlarim ama senin boyle yorum yapman cok ahlaksizca insanlar annesiyle babasiyla yasamali karimin annesininde basimin ustunde yeri var istedigi zaman kalabilirlee once ahlakinizi degistirin ilerde anne oldugunda cocugun senle yasamak isterse ne kadar sevinirsin boyle dusun burada tek tarafli yorum yapmayin gelenekleeimizi sizin gibi yobaz bati ozentisi cahil tipler yuzunden kayb3diyoruzama Allahin izniyle gelenklerimizi asla birakmayacaz.
- +1 yıl
Birincisi haddini bil. Ben sana kötü tek bir laf kullanmadım. Bunun ne ahlakla nede yobazlıkla alakası yok söz söylemek için söz söylüyorsun. Benim de sözlüm var ve ailesi çok iyi bana karşı ama annesi bile diyor ben zamanında kocamın ailesinin yanında kaldım güzel birşey değil bu siz ayrı oturursunuz biz ayrı.
Şimdi neden istemediğime gelelim. Evlendikten sonra artık sen kendi aileni kuruyorsun. O senin annenin ya da babanın ailesi olmaktan çıkıyor. Özellikle evliliğin ilk zamanları asla aileyle oturulmamalı. İnsan rahat edemez en başta. Üstünü düzgün giyin tuvalete giderken bile dikkat et gecenin körü sinirleniyorsun kavga ediyorsun eşinle ailesi duyuyor ya da susup sinirden kendini yiyorsun içten içe.. İnsanlar kendi anne babasıyla kavga ediyor eşinin ailesiyle mi etmiyicek? Yakınlık saygıyı da azaltıyor. Ben kendi annemi bile istemiyorum en azından bir 10 sene kimseyle de yaşamam. He yaşlanırlar yaşarız beraber. hasta olurlar ciddi bir durum olur yine kalır bakarız ama bunun dışında kabul etmiyorum. Aynı bina bile olabilir ama kapımızı kapattığımızda ben kendi kocam çocuklarımla rahat olabilmek isterim. Bu bütün insanların da en doğal hakkı. - +1 yıl
Ahlaktan bahsetmeden önce insanların fikrine saygı duymayı öğren. O huzurevine giden kişilere, yalnız eşleri değil o kişilerin evladı da gitmesine sebep olmuş oluyor. Bu konu ile huzur evinin bir ilgisi yok. Kendi evinde yaşar huzurevine gitmez. Kimse kimseyle aynı ortamı paylaşmak zorunda değil.
- +1 yıl
@burcu3298 hadi yobaz otede agla burada sana ekmek yok hadi gulq gule. yazdiklarim ortada salak bile anlar. sen anlamadiysan seviyeni sorgula.
- +1 yıl
Ben gayet mantıklı şeyler söyledim işine gelmiyor ağzına takmış bir iki kelime akıllıyım diye geçiniyor işte. Biz burada canilik yapıyoruz sanki.
- +1 yıl
@burcu3298 yovazligini otede bagirarak aynaya bakarak kendine soykeyebilirsin anne oup erkek oglun oldugunda veya simdi erkek kardesin varsa onun evlenecegi kizin da gelip burada boyle soru sordugunda ve sizin gibi kucuk beyinli ve kit yobaz kisilqrin ahlaksizca yorumlar yaptigini okudugindada boyle konusabilecek misin merak ediyorum otede konus. nurada fazlalik yapma hadi naşşş.
- +1 yıl
Burada fazlalîk yapan biri varsa o da sensin. Insanlar kendilerinde bulunan özellikleri başkaları üzerinde yansıtırmış tıpkı şu an senin yaptığın gibi. Yobazlıkta çağ atlamışsın gelip burda konuşma. Tabi kadın olmadığın için sana hava hoş. Ben anne olsam kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmam senin gibi çomar değilim. Ne b o k işim var yeni evlilerin yanında. Evladımın mutluluğunu isterim. Aynı evde olunca ister istemez huzursuzluk olucak. Tartışma ortamına zemin hazırlayacak. Ne gerek var? Evlenen kişiler yuva kurar. Aileler değil. Çok istersem bir süreliğine yanıma gelir evladım olsaydı. Aynı evde yaşayıp kimsenin rahatını bozmak istemem. Hastalık mı oldu o zaman ayrı. Ama hić bir zaman kalici olmaz. Bir yere kadar. Onun disinda kocamla yasarim a q
+1 yılDoğru olani yapmissin ev üstüne ev olmaz. Sevgilin it gibi geri dönecektir büyük ihtimalle ama dönmezse de sen evlenip boşanmış bir kadin olmanin kiyisindan dönmüş olduğunu bil
131 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Döndüğünde kabul etmiş olarak mı döner tabi bilemiyorum.
- +1 yıl
Evet ayri eve çikmayi kabul etmiş olarak döner aksi halde zaten kabul etmemen lazim şartın belli olsun ayri ev yoksa evlilik de yok
Soran+1 yılAynen öyle.
- +1 yıl
İste bu kadar. Bu arada tek sorun bu da değil cok daha ciddi aslinda. Adamin annesi tarafindan yetistirilme tarzi ve dogal olarak kadina bakış açisi sorunlu. Yani baska evde hatta baska sehirde de yaşasaniz sorun çikacak çünkü dayak atma hakki olduğu öğretilmiş bu adamla mutlu olunmaz. Net bir sekilde öyle düşünmediğini beyan etmesi lazım eger ayri eve cikmayi kabul ederse
- +1 yıl
Çünkü kaynanayla ayni evde yaşamayi kabul edecek birini bulamaz bunu o da biliyor ya da ergec öğrenecek
- +1 yıl
Canim bulursa bulsun kabul eden kiz kendine yazik eder ki artik kizlar eskisi gibi degil ben bulamaz diyorum
Soran+1 yıl@kıvanç125 evet haklısınız var ama daha çok baktığımız zaman üniversite okumamış kırsal kesimlerden çıkıyor bu tür kızlarımız.
- +1 yıl
Kabul etmemek lazım bu kesin. Mutlaka geri döner diye bişey demedim ama büyük ihtimalle geri dönecektir dönmezse de felaketin kiyisindan dönülmüş olacak zaten
Soran+1 yıl@kıvanç125 benim erkek arkadaşımda kültürlü güzelliğe dikkat eden bir tip kendinde olmasada.
- +1 yıl
Disarda yaşamak?
- +1 yıl
Hangi aileden
- +1 yıl
Kızın ve erkeğin ailesinden uzak olacak araç mesafesi şeklinde uzakta olacaksın hemen iki adım yakınında olmayacaklar ki yanlız kalacaksın gibi kavga etsenizdw bilmwyecekler gece sevişirken çok keyifli geçsede farketmiyecekler her türlü sizden genel bilgilerden uzak olacaksınız.
- +1 yıl
3 yil sonra annemlere tasinalim mi diyicen niye 3 yil
- +1 yıl
Hangi aile evine
- +1 yıl
Bu soruda bahsedilen cocuk isteginin makul olmadigini farkeder azcik akli varsa er ya da gec ögrenecek zaten
- +1 yıl
Eli boş kalacagi kesin. El kizi saf salak degil cin olmadan adam carpmaya kalkmış görür günunu. Hangi devirdeyiz ananla yasayacan diyorsun olacak is degil
- +1 yıl
Anamla*
- +1 yıl
Peki sevgilin /karin ayni binada oturmak istemediğini söylerse ( ki en dogal hakki) karini mi bosayacan sevgilinle mi ayrilican. Bu sağlıklı bir düşünce bicimi olmaz
- +1 yıl
Senin ailenle ayni apartmanda gt göte yasamak zorunda degil kimse baska ev mi yok
- +1 yıl
Yok yeryüzundeki tek apartman ananlarin apartmani hey Allahim
+1 yılneden hep on yargili davraniyorsunuz. ki anlayamiyorum bak o senin sevdiginin kisinin annesi ve babasi eger benim sevdigim kiz beni anemle ve babamla sinarsa hic gozumu kirpmam ayrilirim cunku bana yillarca emek vermis buyutmus bu yasa getirmis hele hele tek cocuksa asla ayrilmam ama bnce birlikte yasayabilirsiniz
16 Yorumla- +1 yıl
Peki sen kız olsan senin kaynanan sana kötü davransa?
- +1 yıl
Kadin aile evini birakiyor ama evlenirken? Ev üstüne ev olmaz
- +1 yıl
Ben olsam kendim ev tutarım biraz kapitalizm de etkili olmuş.
Soran+1 yılYa Allah aşkına sevdiğim adamın annesi iş yapmazsan dayak yersin diyerekten beni tehdit ediyor annemin yanına gezmeye geldiğim için sürtmeye gittin diyor üstelik daha adı bile yokken yine saygımdan sevgilime olan hatrımdan bir şey demedim ben sen kalkmışsın böyle biriyle beraber yaşa diyorsun. Kaldı ki ben yine asla görüşmem ailenden kıpacaksın diye asla bir şey demedim demem bana çok kötü de olsa ilerde o benim eşimin annesi eşime kısıtlama getirmem ben bu konuda vicdansız değilim.
- +1 yıl
Dediğim gibi kendin en için en iyisi erkek adam anne ve sevgilisini ayrı tutmayı bilecek.
- +1 yıl
İyi ki kabul etmemişsin
- Devamını Gör (260)
Devamını Gör(305)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Kaynanamla yaşamak istemediğim için ayrıldık. Doğru mu yaptım acaba?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler