Sevdiğiniz için mi güvenir bağlanırsın, güvendiğin için mi sever aşık olursun?Kişiden kişiye değişir fakat güven olmadan sevgi uzun süreli olmaz bitmeye mahkumdur. Güven olamayan iliskilerde seven ve buna katlanan kişide üzülmeye mahkumdur.
Sevdiğiniz için mi güvenirsiniz, güvendiğiniz için mi seversiniz?
Cok guzrl bir soru tebrikler Bu gun bir yazi okudum bir kadin dr baska bir meslek sahibine asik olup evleniyor kadinin ilk adamin ucuncu evliligi fakat aralarindaki aski ve dogausdu bagi anlamaya beyin gucu yetmiyor bu ikisinin cok seviyolar birbirlerini derken kadin milyonda bir rastlanan hastaligin pencesine dusuyor yirmi yil evvelinden bahsediliyor ve tip bu kadar gelismis degil imkanlari yeterli olan cift amerikada sadece yirmi kisi uzerinde denenen bir tedaviyi basari ve buyuk zorluklarla tamamlayip donuyorlar bu tedavide sag kalan sadece bu kadin oluyor digerleri ilk ayda olmeye basliyorlar aradan bes sene geciyor hala simsiki elele hic birakmiyorlar birbirlerini. Şu an adam amansiz ve tedavisi imkansiz bir hastaliga sahip yataga bagimli on senedir ve elini kim tutuyor dersiniz tabiki en sevdigi ve en seveni... Yani diyecegim o ki once sevmek gelir sonra olesiye guvenmek...
Aslında her iki olgu da bir birinden bağımsızdır ve zamana ihtiyacımız vardır. Beğenmek, hoşlanmak ve tanışmak, tanımak ve yaşanmışlıklar ile sevgi ve güven oluşmaya başlar. Bazen sevgi önde gider bazen de güven öne geçer. Oysa hem sevginin hem de güvenin eşitlendiği an var ya, işte o an aşk başlar.
Güven her şeyin başında gelen bir şey olmadığı zaman ne sevgi ne aşk ne topla hiçbir şey güvendiğim zaman sevmeyi aşık olmayı tutkulu olmayı daha çok seviyorum ve bu aralar gerçekten aşk kokuyor
Geçmiş ilişkilerime baktığıma hep önce güvenip sonra sevmişim. Doğrusu da bu da diye düşünüyorum. İnsan kendisini güvende hissetiği kişinin yanında daha mutlu ve huzurlu hissediyor. Bu da aşk kıvılcımlarını yakıyor sanırım😄
Biri diğerini doğurmaz benim için. Sevmişimdir ama zerre güvenmemişimdir ya da çok güvenmişimdir insanlığına, karakterine ama sevmememişimdir. Ama ikisi aynı kişiye olsa ne güzel olurdu
Güvendiğim için inanır tanımaya anlamaya çalışırım. Yaşadıkça birlikte birşeyler paylaştıkça sevgi oluşur. (Tabi bu ilk başından itibaren beğendiğim beni etkileyen birisi olduğunda)
Eskiden sevdiğim için güvenirdim. Sevginin gözü kör ettiğini ve güvenmemem gereken insanlara güvenip çok zarar gördükçe artık önce güvenmeden kimseye sevgimi sunmuyorum.
Sevgi ve güven birbirine sımsıkı bağlı iki dost. Tanıştıkları ve anlaştıklarında bağlantıları da başlıyor. İkisinden biri azalınca diğeri de etkilenip azalıyor. O yüzden kıyas yapmamak lazım.:)
Güvenirsen severim. Karşındakini tanımadan güvenmeden sevemezsin. Aşık olursun geçici olur. Etkilenirsin geçiçi olur. Duyguların artar aşka yöneltir geçici olur ama güvenmeden sevemezsin
En İyi Cevaplar