Seviyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum rica etsem yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar 4 yıllık bir ilişkim vardı. Büyük çabalarla büyük tesadüflerle başladık ve çok da güzel seneler geçirdik. Sevgimiz, saygımız bu süre içinde hep bakiydi. Çok sevdim, çok da sevildim buna eminim. Ailelerimiz ile tanıştık her zaman net adımlarla ilerlettik ilişkimizi. Neyse son 5-6 ay da ailevi bir kaç sorunum vardı ama bu süre içinde biz de de aslinda anlaşmazlıklar oluşmuştu. Evde mutsuzdum haliyle ona yansıtıyordum, ondan beklenti içerisine girmiştim. Beni anlamasını istiyordum. Kafa olarak çok doluydum nazımın ona geçeceğini düşünmüş olacağım ki benim için hep yapmadıkları kısmı gözüme batmaya başlamıştı. Genel bir memnuniyetsizlik vardı ayrılık sonrası 2. ay oldu tam olarak ve şu an farkına varıyorum. Bir gün bu memnuniyetsizliğimi dile getirdim ve o da ben hep böyleydim ama şimdi biz nasıl eskisi gibi olacağız aramızda ki bu memnuniyetsizlik mi yetersizlik mi nasıl çözeceğiz dedi. Bu konuşma sonrasi ben toparlamaya çalışsam da o hep geri planda durdu. Ben adım attıkça o geri gitti. Bir ay sonra isteme olacakken bir gün sinirlenip sen beni artik hayatında istemiyorsun dememle ilişkiye eski heyecanla yaklaşamadığını söyleyip, beni de yipratmak üzmek istemediğini söyledi. Detayına çok girmeyeyim. Üzerine 2 kere görüştük yıprandığımızı evet gerçekten, yorulduğumuzu ikimiz de kabullendik. Omzunda ferahlama olduğunu bile söyledi bana. Bana bakarken gözleri dolu doluydu hep ama ikinci kez denemenin mümküj olmadığını bu kararımızın arkasında durmamız gerektiğini söyledi. Üzerinden bir ay sonra yani 2-3 gün önce ben hatalarımı anladığımı, o zaman nasıl bir psikoloji de olduğumu paylaştım onunla ve 2. bir şansı hakettiğimizi söyledim ama o ise aynı şekilde kararımızın arkasında duralım ben ayrılığa ve sensizliğe alışmaya çalışıyorum zaten eskisi gibi olmaz dedi. Ama böylesine duygular her zaman hissedilmiyor büyük emek verdik tamam diyip arkamı dönüp gitmem gerekir evet ama sevgimin arkasında durmak geliyor içimden. Ama her gidişimde bir duvara çarpıp geri düşüyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Sizce biten bitmiştir diyip bırakayım mı sosyal medyadan silmedi mesela beni. Siz olsanız napardınız?
Seviyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum rica etsem yardımcı olur musunuz?