Diplomaların iş harici işe yaramadığını görüyoruz/ biliyoruz 😒 Kişi kendini geliştiremedikten sonra isterse en yüksek lisansı yapsın nafile. Evlilik içerisinde diplomanın sadece adı olur, başka zorluklar çıkarabileceğini zannetmiyorum.
Bu düşünceyi bir kaç yıl öncesine kadar saçma bulurdum. Okuluna göre insan mı ayıracağız ne alaka derdim hatta kınardım. Şöyle ki, okumayıp yine de kültürünü geliştirmek için çeşitli yollara başvuran insanlar vardır bir de okumayıp o şekilde hayatına devam eden insanlar. Evet birincisiyle üniversite okuyan biri olabilir çünkü önemli olan okumasa da kendi kültürünü geliştirmeye yönelik çabası. Ama hem okumayıp hem boş gezen insanla üniversite okuyan da normal bir insan da yapmamalı. Net olarak açıklayabildim mi bilemiyorum 😄
Atalarımızın güzel bir sözü vardır konu ile bağlantılı... Davul bile dengi dengine çalar
Özetle, sadece evlilikler için değil, gerçek dostluklar için de geçerli olmak üzere, hayata dair siyasi-kültürel-sosyal bakış açısı, maddi durum, eğitim düzeyi birbirine en azından yakın değilse ilişkilerde uzun vade ve kalıcılık beklenmemelidir, beklenemez...
bu tespit (ki bana gore gerçek), aşkla ya da 2 tarafın birbirini destekleyebilme kabiliyeti, imkanı ile de çürütülebilecek gibi durmamaktadir...
Kendini geliştirdiyse neden olmasın? Üniversite dediğin ne ki? Ben lise mezunuyum kız arkadaşım ing dili edebiyatı okuyor ikinci üniversiteyide bitirecek bu sene. 2 seneye yakın oldu bir tek anlaşamamazlığımız olmadı bu konularda. Önemli olan karşı taraflara izin vermek. Seviyorsun diye seni dinleyecek diye bişey yok. 3 günlük kampa gitti. Gerçi kendisi dağcı. Arkasında ben oldum hep. Üni okudum tamamım diyenlerin seviyesi ancak diplomayla ölçülebiliyor. Ancak hayatın içine atıldıklarında üni bilgilerinin bomboş olduğunu öğrenecekler.
ama muhabbetim uyuşacak kadar bilgi biriktirmemişse öyleside olmaz. Kendini alaylı veya akademik olarak bir şekilde geliştirmesi önemli, hatta alaylı olarak öğrenmesi akademikten daha da ilgimi çeker çünkü herkes üni okuyabilir bu devirde, pek bir numarası kalmadı üniversite bitirmenin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Anlaşamaz. Akrabalardan var tanıdığım erkek uni mezunu kadin ilkokul. Cok eziyor kadını meslegiyle, diplomasıyla. Bizim yanımızda böyleyse evde o kadın daha ne tur psikolojik siddete ugruyor kim bilir. Neden okumadin dedim. Babam göndermedi dedi. Belli icinde ukte kalmış. Kocasida o kadar ezecegine destek olup açıktan okumasını saglayabilirmis bence. O kadar laf edeceğine. Hicbir sey icin gec degil sonucta. Uni okuyup karakterden nasibini almamış insanlar var. Eğer ezmeyecekse karşı tarafı buyursun evlensinler sorun yok. Ama kendi dengi daha iyi her zaman.
Karakter meselesi tamamen. Tabii ki de anlaşabilirler. İnsanları bu ilkokul mezunu, şu mezun diye ayırmamak gerektiğini düşünüyorum.
Benim bir arkadaşım ilkokuldan sonrasına devam etmemiş ama yeri geliyor benden çok daha fazla kitap okuyor bir ay içinde. Yeri geliyor tiyatroya gidiyor, sanat gösterilerine, fuarlara katılmaya çalışıyor. Kaç kez sanat gösterilerine gittik o arkadaşımla.
Bende ilköğretmen mezunuyum insan kendini geliştirirse sıkıntı olmaz ama bir diploma işte okul sadece eğitim verir hayatı sokaklar öğretir.. şimdiki bir çok üniversite öğrencilerini cebimden çıkartırım.. not bır çok çevremde okumuş insan var el elden üstündür herkesin görüşüne saygı duyuyorum iyi günler
Tabiki eğitim insanın üzerinde büyük etkili ama eğitim sadece okulda olmuyor insan tecrübeleriylede yaşadıklarıylada bir nevi eğitim görürür hayatta. İlkokul mezunu olan kişiyle konuştuğunda bu farkı hissetmiyorsa ve o kişiyi seviyorsa bence önemli değil. Ama fark ciddi anlamda hissediliyorsa bu sıkıntı belli yerde patlak verir.
Karşı cinsi eğitim seviyesiyle değerlendiren biriyle kimse anlaşamaz zaten. Okumakla adam olunsaydı dünya adamlardan geçilmezdi. Hem günümüzde kendini geliştirmek çok da zor değil. Bu gün bir ilkokul mezunu bir üniversiteliden daha zeki ve bilgili olabiliyor. Önemli olan saygı ve sevgi hususunda anlaşabilmek.. Gerisi hallolur..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu diplomayla alakadı yok diyoruz çopu zaman ama üni okuyam kendini geliştiriyo belli bir kültür seviyesine geliyo ama ilk okul mezununun bakış açısı daha farklı oluyo. İster isteöez çatışmalar oluyo. Heee eğer üni okumadığı halde kendini geliştirdiyse anlaşabilir neden olmasın. Burda ki önemli detay üniversite değil üniversitenin getirdikleri
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Anlaşamaz.%100 net benim babam üniversite mezunu annem ilkokul anlasamiyorlar. annem hesap kitap yapamıyor. lise okumuş bir bayan olmalı. cunki lisede olgunluk kazaniliyor diye düşünüyorum. sen sen ol üniversite mezunu kendin gibi birisini bulmaya çalış. hem zaten şimdi herkes üniversite mezunu :))
İlkokul mezunu olan kisinin kendini gelistirmesine ve ikisinin de hayattan ne beklediklerine bagli bu durum. Sonucta evlilikte en onemli unsur iletisimdir. Kimse kendine ayak uyduramayan iki laf edemeyecegi birini istemez.
çok saçma düşünceler bunlar insanların zihinlerindeki en aptalca düşüncelerden biri neden anlaşamasınlar ilk okul mezunu ya da üniversite olarak ayırmamak gerekiyor önemli olan fikirlerin duyguların düşüncelerin uyuşması
Anlaşamaz çünkü aynı noktada buluşamazlar düşünce birliği yapamazlar eğitim bakış açısını gerçekten çok etkiliyor ve aynı pencereden bakamayınca evlilik hüsran olabiliyor. Kültür ve eğitim denk olmalı ya da kabul edilebilir bir derecede olmalı bunları asla kimseyi küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın
Okuldan öğrenilen matematik değil diplomayıda kast etmiyorum ama eğitimin özellikle üni eğitiminin insanın kişisel gelişiminde önemli bir yeri olduğuna inanıyorum sadece
Tabiki hiç okumayıp kendini gayet iyi geliştirmiş insanlarda var keza master yapıp adam olamamış insanlar olduğu gibi ama eğitim de eğitim diyorum ben diploma sadece kağıt parçası önemli olan kendini her koşulda geliştirmek
Üniversite cahil cühelâ dolu. Okuyan kültür sahibi olmuyor yani. Ben ne insanlar gördüm gözünü kitaptan kaldırmıyor ama imkanı olmamış okumaya. İçinde olacak insanın içinde.
Okumus ya da okumamis fark etmez kalpler uyussun yeter her insan anlasamiyor okumamis insanda kültürlü olur okumus insanda kültürlü olur bence anlasmayacak ne varki bunda
anlaşabilirler kişinin kendini geliştirmesiyle ilgili bir durum bu ki üni okuyup gelişmeyenlerde var bence evlilikte en büyük faktör eslerin uyumu sonra ailelern uyumu davul bile dengi dengine deyimi burdan geliyor bence
Ysnı anlaşma meselesı eger anlaşırırlarsa olur ama kavga ya da tartışma bilgi konusunda üniversiteli olur ezilen taraf ise ilkokul o yuzden bu konu da sıkıntı çıkar en iyisi okuyan okuyanla okumayan okumayanla olsun
Bunlar bilgi alışverişi yapamazlar ve asla fikir ortaklığına kavuşamazlar ve her şey sevgi değil dostum. Her halt sevgi olsaydı şairlere malzeme çıkmazdı.
Eskiden anlaşamaz derdim ama şimdiki üniversite mezunları bazı ilkokul seviyesindeki kişilere bile yaklaşamaz. Günümüzde üniversite gittikçe boş hâle geliyor. Yani anlaşabilirler kendilerini bildikleri sürece.
Üniversiteli olan kişi diğerini ezmiyorsa parasıyla ya da aldığı eğitimle o zaman sıkıntı olmaz. Ama ben okudum benim mesleğim var, param var derse zaten baştan olmaz
Üniversite okumuş insan herşeyi ögrenmiş insandır ilkokul mezunu insan ise aslında hiçbirşey öğrenemez bir de kitap okumuyorsa vay haline 😢tecrübeden söylüyorum eski sevgilim ilkokul mezunuydu.
Eğitim önemli ama tek başına bir gösterge olamaz.. Öyle üniversite mezunları gördüm ki hiç okul okumamış gibilerdi.. Üniversite okumayip kendini cok geliştirenler de gördüm.
Neden olmasın. Bu tamamıyla iletişim ile ilgili birşey.. Ama ne yazık ki genelde ilkokul, lise mezunu olarak eğitimini tamamlamış insanların ciddi iletişim problemleri olabiliyor.
Olmaz, anlaşmaz, herkes dengiyle evlensin bence. Ben şahsen, doktorların doktorla, ya da avukatla, v. s evlenmesini isterim. Herkes dengiyle evlensin... Ben doktorsam, beni hak eden doktor olmalı.. Avam, kaba, anlayissiz ilkokul mezunu değil.
niye anlaşamasın bence işlerine gelmiyor kendim lise terkim mesela açıktan okuyorum bir kız beni sırf statü farkı için istemezse onun aqq öyle kızdan hayır gelmez zaten
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendini geliştirmişse nerede ne yapacağını biliyorsa (bunun için okumak şart değil) evlenilir yeterki sevilsin
Kalpler birlesinle hic kimse engel olamaz cahillik konusunu kastettiysen kimse annesinin karnında bisey öğrenmiyor seven insan herşeyi katlanmalı derim.
En İyi Cevaplar