Neden insanlar kendisini seveni değilde, kendisini üzeni sever?

zor olanı sevdiğimiz için..
diğeri kolay kazanılmış zannediliyor..
Sanırım imkansızı sevmek daha bir değişik oluyor. Birazda saçma gibi
Rica ederim 😊
Hiç kavuşamadığın halde kaybetmekten korkarsın tüm mesele bu. :(
Teşekkürler canım ❤️
Eksik kalanlar için
Teşekkür ederim.
Rica ederim canım
Cevap
39Cevap
Oyle yaranılıyor bence
#emre00
Aklı yok gadası
Erich Fromm'da bununu merak etmiş, özgürlükten kaçış kitabın da, yetkeci inssn karşısında ki, mazoşist duygularımızın daha baskın olabileceğini gözlemliş. Bir bizce anlatayım. İnsanlar çok afedersin acıyı ve ütülmeyi severler. Meselâ iki arkadaş asker de ütüldükleri ile övünür: "beni askerde komutan bir dövdüeh, bir dövdieh, acayip üttüler benığ" diyeri "o dağ birşeymi, bir oğooovuf anlatamağm" bununlarla övünebiliyoruz. "Ben senin içşn saçımı süpirgeağ ettiğm" demeyi seviyoruz, bu adeta bir üstünlük ifadesi, aslın da saçımızı, biz süpürge etmeyi çok arzu ederiz çünkü, bununla övünür guru duyarız. Aşk insanın kendinde yaşadığı bir ilizyon, suçlusu da hep başkaları.
Çok net bir sebebi var aslında sevmiyoruz sadece biizi üzen kişi kendinden itiyor ya da uzak tutuyor ya da aşşağılıyor ve insan piskolojisi daima sevilmek için çabalamaya çalışır karşıdakine ilginde varsa aşka ya da takıntıya dönüşür. Sebebi bu.
Aslında kendisini üzen kişi onu aşağılıyor. İnsan ben senin aşağıladığın kişi değilim sevdasına düşer. Aslında karşıdan çok kendisine o kişi olmadığını kanıtlamaya çalışır ve tabiki karşı tarafından kullanılan bu duygu ile hep üzülür. Yapılacak tek şey sizi üzen kişi, sizi mutlu etmek için adım atmıyorsa hemen terkedin. Asla geriye bakmayınki altın maddesini teneke sanan kişi kendine gelsin. Siz kendinize değer vermedikçe kimsenin size değer vermesini beklemeyin.
Karşı koyamadığı zaafi vardir belki bellimi olur ben yapamam ama siğuduysam bitmiştır ağzıyla kuş tutsun isterse kirılan ben isem ben üzulüyorsam ida üzülsün
Benden gittiyse bitmiştir zaten ömrümden gidenin gönlümde işi ne?
Victor Hugo der bunu özellikle sizin için sen ve hemcinslerin için ve de bizim kızlarda vardır özellikle...
Benim beni üzeni sevdiğimi nerden cıkarttın ki? 😉😉😉
Ben sana demedim ki zaten ama istisnalar kaideyi bozmaz ki kaldı ki her kız sen gibi diyor ama hep üzene gidiyor bakma sen alınma ben genele konuştum...
...
Anladim üzenler zatenn kendilerine yol bulup gidiyor ne diye yanımda olmayanı gönlümde tutayım ki
Onu sen bilecen artık mütekabilini izanlı birinden seçecen ve de sığa derecesi iyi olacak ona göre antik zamanlardaki hatalarını yapmayacan...
Evet...
Sevdim antik zamanları 😂😂😂
Nasıl yani?
Hoşlarına giden tek noktaya odaklanıp hoşlanıyorlar sonra kendilerini kaptırıp peşinde koş alar başlar hoşlanmışlığı sevgi sanıp istedikleri ilgiyi alamadıklarında üzülen yine kendi oluyor.
Kendisini seveni, sevmediği için sevmez. Kendisi sevdiği zaman karşı taraf ne yaparsa yapsın susar yine çok sever.
Bunun üzeri kitaplar yazıyolar nasıl burda cevap verelim
Sevdiği insan üzmüştür onu nereye kadar üzülmeyi kaldıracakki..
Sukur ya hic oyle bir insan olmadim, beni uzmeye kalkani aninda sutladim.
Bir tür bağımlılık haline gelmiş bu insanlar üzerinde
Çünkü kendisini sevenler eninde sonunda kendisini üzene dönüşür.
İnsan celladını sever, kim istiyor ki sevinmeyi herkes sözde
insan acıdan beslenir ve bedenini diri tutduğu içindir
Bu yüzden kaybettim kaybetmeye de devam ediyorum edicem de akıllanmaya niyetim yok :/
Bu herhalde biraz 4 s kuralı ile alakalı. Bask a seçenek çıkmıyor
zaaflarını ona açtığı için kendini ona ait hisseder.
Bizi üzenin dış görünüşü iyidir ve biz buna aldanırız.
O zamanlar sevdiģine inanıyorduk, sonradan üzmeye ilgisiz davranmaya başladı da ondan 😎
Hay sen çok yaşa bende onu bir türlü anlayamadim gitti
Bitmemiş yaşanmamışlıklar.
Çoğu zaman hemde
Kendisini sevenin sevilecek yanı yoksa
Bak bu güzeldi
kendini üzeni seven insanlar değil kadınlardır :)
Hocam var öyle erkeklerde emin olun
etrafa bakıyorum kadınların tercih ettiği erkek tiplemelerini analiz ediyorum.
p*ç, yav*ak, hokkabaz, pez*venk, çakal, kurt, tilki, edepsiz, ne kadar nahoş karakter yapısı varsa o tür erkeleri tercih edip onların peşinde koşuyorlar.
Kadınları anlamak zor her kadını aynı kefeye koymayın derim her erkek te dediğiniz vasıfta değil nede olsa
Genelleme yapmayım haklısınız,
ama kadınların çoğunluğu hokkabaz güvenilmez tiplemeler peşinde koşturyor.
adamın kadını yarı yolda bırakacağı belli acı çektireceği belli. kadın bunu bile bile kendini adama sunuyor. dürüst efendi güvenilir adamlara dönüpte bakan kadın yok.
Herkes o kadar benziyorki birbirine ayırdetmek imkansız ve emin olun bazısı inanılmaz güven koktuğu halde kalbinde çürümüş et parçası taşıyor anlamakta zaman alıyor
Merhamet, vicdan ve inançtan yoksun erkeklerden uzak durun.
Mazoşist tir de ondan
Zor olanı sevmek insanlara daha hoş geliyor
Mozoşist diilim bilmiyorum😀
Bilemiyorum cozebilmis değilim bu meseleyi...
Deveye diken insana dürten yaranır
Hem üzen hem seven birini seviyorum
Cunku hepimiz biraz mazoşistiz
Çünkü herkes mazoşist
Insanlar acı çekmeyi seviyor galiba.
Zor sevdiklerinden.
Kesinlikle
Çiğ sütten dolayı 😂😁
Miken yaranır diye boşuna dememişler
Salak olduğumuz için 😏
herkes degil akilli insanlar yapmaz bunu
Şehir efsanesi bence bu