Özellikle bu sitede denk geliyorum. Yok öyleyim böyleyim diye kendini kötüleyenler var. Halbuki insanın en değerlisi, hayatının merkezinde olan kendisidir. Ama burada böyle olmayanlar da ne yazık ki var. Bir insan kendisini neden sevmez?
Çünkü kendisine düşmanlık edenlerin o pis, fesat gözüyle bakar. Kendisine düşman gözlerle bakan bir kişi nasıl sevebilir ki kendini? İnsanlar tarafından sevilmediğini düşündüğü için sevmez kendini ama kendisini sevmeyen insanı el niye sevsin? Kendisini seven insan görünce de ben sevilmeye layık değilim, bu beni seviyorsa beni seven bu kişi de sevilmeye layık değil. Çünkü benim gibi sevilmeye layık olmayan birisini sevdi diye düşünür, kendisini sevenleri de sevmek istemez. Kendisini aşağılayanları sevip kendine yazık eder.. Kendini sevmeyen kişi çelişkili olur, düşünceleri çelişkili olur, davranışları çelişkili olur. Hem insanlar tarafından sevilmediği için sevmez kendini hemde kendisini seven insanları görünce kendisiyle birlikte kendisini seven insanları da sevmez, ne büyük çelişkidir bu.. Halbuki kendisini seven insan onay peşinde koşmaz ki, kendisiyle kavga etmez ki, kendisini sevdirmeye çalışmaz ki, kendi sevgisi yeter kendine çünkü.. Sevmeyi bilmediği için, sevmeyi öğrenmediği için sevmez kendini.. Ebeveynlerinden sevgi görmediği için, sevgisiz büyüdüğü için, çocukken ebeveynleri tarafından hor görüldüğü, kıyaslandığı için sevmez kendini.. Her insan sevmeli kendini, bazı insanlar öğrenmek zorunda kalıyor kendini sevmeyi çocukken öğrendiği yanlış öğretilerden ötürü.. Çünkü bazı insanlar çocukken aşağılanmayı, sevilmemeyi öğreniyorlar ve yetişkin olduklarında da kendisini sevmeyen insanları çekiyorlar hayatlarına ta ki kendilerini sevmeyi öğrenene dek devam ediyor bu durum. Her insan şunu diyebilmeli ''kendimi her halimle seviyorum, onaylıyorum ve kabul ediyorum'' Kelimelerin gücü vardır, insan kırk kez bir şeyi söylerse o gerçekten olur. Kendini seven insan mutlu yaşar, kendisiyle barışık olur. Şişman olsa da, fiziksel kusurları olsa da sever kendini.. Çünkü kendini seven insan kendini sevmeyi bir koşula bağlamaz.. Kendini sevmeyen kişi kimseyi sevemez, insan sevmeye önce kendinden başlamalı.. İnsanın en önemli gücü kendine olan sevgisidir.. İnsan şunu diyebilmeli ''ben kendime yetiyorum, ben kendime iyi geliyorum" Kendini seven insan, insan ayıklanmayı bilir. Gereksiz kalabalıkları, sahte ve sinsi kişileri tutmaz hayatında.. Hayatından gidenlerin yasını tutar ama "kimse benden değerli değil" demesini de bilir ve güçlüce kalkar ayağa.. İnsanın kendini sevmesi muazzam bir his
Ah öyle güzel bir soru sormuşsunuz ki. Umarım cevabı bulmaya çalışırken bir nebze de olsa faydası dokunur ihtiyacı olanlara.
Bu dünyada kendimize yapabileceğimiz en büyük kötülük kendimizi sevmemek! İnsanın bu bilince varması lazım, er ya da geç kendiyle barışması lazım. Yoksa yaşadığı o koskoca ömür var ya hepsi boş. Çocukken yeteri kadar sevilmemiş, yeteri kadar övülmemiş, desteklenmemiş olabiliriz. Ama bunların hepsini büyüdüğümüzde bu eksikliği fark ettiğimizde aşmalıyız. Kendi kendimizi iyileştirip kalan hayatımızı aydınlatmalıyız. Bize verilen sadece bir hayat var onu da en güzel şekilde kullanmak için çabalamalıyız.
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Çocukluğu ile ilgilidir bu durum. Çocukken hiç sevilmemiştir kimse tarafından ya da en sevdiği kişi anne ya da babası tarafından hayatının şokunu yaşamıştır. Yalnız kalmıştır küçücük bedeninde sıkışmıştır. Sevilmeye layık olmadığını düşünmeye başlamıştır ve kendini sevmemeye. Hatta kimsenin onu sevmeyeceğine fazlaca inanmıştır. Bu onun büyümüş bedenini ama büyüyememiş ruhunu koruma biçimidir bu hayata ve insanlara karşı duyduğu güvensizlik. Sevilmeyeceğine inanıp buna sıkı sıkı sarılır. Kendinden çok herkesi sever ama bilir o kişinin azraili olacağını.
Bazı şeyleri bulamayan ve bir çok haksızlık nötr şeylere maruz kalan kişi bütünsel olarak hep eksik şeyler görmüşse artık kendisini değersiz hiç gibi benimser yılgın tükenmiş ve bir çok etkenleri benliğinde taşır sonuç olarak işte sevgisiz bir yapı
Aaaa orada bir dur soru soran kardeşim. Ben kendimi çoook seviyorum, narsistlige bir adım kala kendimi frenliyorum. Benden önemli olan sadece iki evladım var. Onlara eğilir bükülürüm oda bir yere kadar. Ben kuralları olan dediği dedik karşımdakini kendime uyduracak kadar inatçı deli tatlı bir kadınım canim kendim yaaa🥰🥰🥰
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Bunu bende anlamış değilim. Hadi kendinin sevmediği bir özelliği olur anlarım ama bazısı yok elinden gelse kendini bir kaşık suda boğacak nerdeyse. Mutlaka nedenleri vardır ama bazı şeyler de insanın kendi elinde. Çoğu kişi iyi, mutlu olmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.
İnsan kendisini neden sevmez? Güzel bir soru peki kendisini sevmeyen bir insana sordunuz mu hiç neden böyle bir duygu içindesin diye, hayır kimisi sevgilisinden ayrılır kimi sevgilim yok çirkinim diye üzülür. İnsan önce kendini sevmeli, sevgili bugün var yarın yok bırak olmasın sevgilin Allah elbet çıkarır karşına hayırlı bir insan, çirkinim, sen önce kalbimi güzelleştir ki kalbinin güzelliği de dışına vursun. Sen çirkinim diyerek öldürüyorsun zaten başta kendini. Öyle insanlar tanıdım ki içleri zannedersin pislik yuvası dıştan da öyle güzeller öyle yakışıklılar ki elde edemeyecekleri şey yok. İnsan kendisini sevmeli, ki duyguları tekrar çimlensin, sevgilim yok diye üzülmeyi bırakıp. Sevebileceği bir insanı bulsun mesela, ben çirkinim demeyi bırakıp tekrar doğrulsun ayağa. Bırak çirkin bulsunlar arkadaşım, sen için güzel ve bu güzelliği göstermelisin onlara.
Bir neden mutlaka vardır, hatta sevilmemek için bir neden bulunmaması bile sevilmemek için bir neden olabilir. Mesela gerçekten karşı tarafı iten insan modelleri huyuyla suyuyla sevilmeyenler hep bilir neden sevilmediğini. Karşı tarafın egosunu tehdit ediyor, varlığıyla sahip olduğu güzelliklerle karşı tarafa kaşıntı yapıyorsa, asla bilemez neden sevilmediğini. İdrak ettiğinde de bu soruya bu ve benzeri cevapları verir. Demem o ki bir insan sadece sevmek istemez bazen seninle alakası olmayan bir sürü sebepten.
Aileleri yuzunden. Cocuk gelisimi ve egitimi seminerlerinde bu tip ozguven , kendini sevememe gibi sorunlarin sebebi ailelerdir. Sevgi saygi anlayisla buyumus cocuklarda bunu goremezsiniz. Sorunlu bireylerin aileleri daha sorunlu. Calistigim okuldada bunu gözlemledim
Bende anlamıyorum bunu. İnsan önce kendini sevmeli saygı göstermeli. Yetiştirilme tarzından bence, sevgisiz insanlar sevgi göstermeyi bilmiyorlar doğal olarak onların çocuklarıda böyle sevgisiz özgüvensiz kendine acı çektiren eziyet eden insan oluyorlar.
İnsan kendisini sevmeli, kendisi de olmasa gece başını yastığa koyduğunda insanın kimi var ki? İnsan kendini sevmezse başkası hiç sevmez. Ama kendini sevmeyi de abartmamak lazım, bazıları var ki kibir abidesi, Allah korusun böylesinden de. Ölçülü olmak lazım her açıdan :D
Her insan kendini sever fakat toplum buna müsaade etmez, bir insan kendinden nefret ediyor kendini begenmiyor ve kendini sevmiyorsa emin olun orada toplumun payı vardır, Toplum ötekileştirir, yargılar ve dışlar.
En iyi halimin bu olmadığını bildiğimden nefret ediyorum ama güzel şeyler yaparken kendimi seviyorum en kötüsü de herseyi herkesi affediyorum da kendimi affedemiyorum
İnsanlar onun hep kusurlarını görüyordur ve bu insan karşısındakileri düzeltemeyeceğini anladığında a a bokluk bende mi acep diyerek kendinin üzerine gider
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Özgüvensiz olduğum için bunun altında da öğretmenim yatıyor daha küçük yaştayken bana çok büyük zarar verdi ve şu an çabalasam da olmuyor ama kimse bana inanmıyor bu konuda en kötüsü de bu.
17 yaşıma kadar kendimi hiç sevemedim. Ailem küçüklüğümde beri çirkin, kilolu ve sevilmeyecek biri olduğumu söylediği içindi. Ne kadar zayıflasamda, kilolu olmasamda psikolojikmen kendimi sevemiyordum, seviyorum diyenlere de inanmıyordum. Hiç kimseyle konuşmazdım, benim gibi biriyle arkadaşlık kurmak istemezler diye. O yüzden asosyalim. Şu anda 20 yaşındayım çok şükür kendimi seviyorum artık. Ailem hâlâ kilomla, dış görünüşümle dalga geçiyor ama bir önemi yok. Ben her halimle güzelim.
Benim kadar pesimist ve atıl elindeki bütün fırsatları tepen bir insan olsaydın sende kendinden nefret ederdin hatta beni yaratıp bana bu kişiliği veren yaşadıklarımı yaşama sebebim olan Allah'tan da benim gibi nefret ederdin