Selamlar..İlişkilerde güven duymak en önemli unsur biliyorsunuz. ancak ne yazık ki günümüzde bunu bulabilmek ise çok zor. Güvenebilecek kadın/erkek bulmak ve ilişki yürütmek çok zor. Sözleşmeler ise ilişkilerde hep soğuk karşılansa da bazen gerekiyor diye düşünüyorum. İnsanların ilişki sırasında en azından kendilerine çeki düzen vermelerine katkısı olur..Sevgililik sözleşmesi yapacak olsanız senin karşı taraf için koyduğun ilk üç madde hangileri olurdu? 1-- ) Kız kıza / Erkek erkeğe tatile gidilmeyecek
2-- ) Kız kıza gece kulübü yok / (erkek için) Haftada bir kez erkek arkadaşlarıyla çıkabilir. ama gidilen yer, gelinecek saat söylenecek. Bir tane bile kız olmayacak.
3-- ) Her ne olursa olsun YALAN yok. 4-- ) Telefon şifrelerini bilmek yok. Birbirinin telefonunu karıştırmak yok. Gerekirse birlikte bakılacak 5-- ) İstediğin an taraflar birbirlerini görüntülü arayabilmeli
6-- ) Yakın akrabalar hariç kesinlikle erkek / kız arkadaş yok
7-- ) Aramızda herhangi bir tartışmayı bir aile ferdine, sosyal medya ya da başka bir mecrada anlatmak yok 8--) Bir sorun varsa çözmeden çekip gitmek yok
9-- ) Aldatmak yok 10-- ) Sevgi biterse dürüstçe söylenip gidilecek
Sevgililik sözleşmesi yapsan yazacağın ilk üç madde ne olurdu?
Sözleşmeler kuşkusuz kişinin kendini daha güvende tutmak için makul bir yol ve yöntem olarak karşımızda duruyor.
Sevgililik sözleşmesi diye sorunuzu okuduğumda aklıma ilk evlilik yemini geldi doğrusu ve hatta bunun üzerine Sevgili sanatçımız Mustafa Ceceli' nin seslendirdiği bir şarkısı var. Dinlemek isteyenler için:
Aşkın bilimsel tanımındaki yorumumu açıp okuyabilirseniz şöyle bir söz yazmış idim. '' Söylenebilecek çok şey var aslında...'' Diye sözlerimi kısa tutmak istemiştim. Şimdi o sözlerimi bir kısmını burda, sorduğunuz soruda dile getirivereyim.
Sevgililik sözleşmesi yaparsam şayet yazacağım ilk üç madde zaten sözleşmede bulunması gereken maddelerin toplamı olurdu! Sözleşme Tek kelime ve 3 maddeden oluşacaktı. Nedir o Tek kelime?
''AŞK''
Peki nedir o üç madde hemen anlatıvereyim.
I-) Ebadet/ İbadet: Madem insan olarak gelmişiz şu dünyaya o zaman Yaratıcıya verdiğimiz sözü yerine getirmeliyiz. Peki bunu sevdiğimiz adam/kadın için mi yapmalıyız? Hayır. Samimi duygularla bunu yerine getirmeliyiz. Samimi duygularla yaratıcıya ibadet eden kişi güvenilir olur. Çünkü ibadet etmek insanı kötülük yapmaktan, kötü davranmaktan uzak tutuverir. Örnek olarak verdiğiniz ve genel itibariyle güvensizlik/şüphe içeren maddelerin tümü daha benim yazdığım ilk maddeden itibaren ortadan kalktı. Bu madde güveni tesis için.
II-) Şükür: Yapılan iyiliği anarak ihsan edeni övmektir. Yani dil ile teşekkür de şükürdür. Ve bize yaratıcı tarafından sunular nimetler ve özellikleri onun rızasını kazanmak için sarfetmeliyiz. Şükür en temelde isyan etmemeye dayanır. İsyan yok. Şükür var. Bu madde huzuru tesis için.
maddeler iyi güzel ama altıncı maddeye uyamam ben kesinlikle... Yılların verdiği dostluk (lar) ı elimin tersiyle kenara itmem... gün gelir sevgili sana sırtını vurup en acı noktandan vurur terk edip gider ama dost dediğin insan şartlar ne olursa olsun her zaman yanındadır... Dost diyorum yalnız Arkadaş değil...
Çok haklısınız. Aynı fikirdeyim. Dostlarım, özellikle eski arkadaşlarım benim içinde çok kıymetli. Sadece böyle düşünenlerin duygularına tercüman olarak örnek yazdım..😊👍
Tamamdır o zaman... Sıkıntı yok... Dostluklar her zaman önemlidir ve yerine yenisi konulamaz... O bağ bir kişiyle bir kez dahi kopsa eskisi gibi olmuyor artık... :)
1- alkol ve sigarayı bırakacaksın 2- depresyona girip saçma slk şeyler düşünmeyeceksin 3- beni aldatmayacaksin ve herzaman yanımda olacaksın.
Not; şu an sevdiğim şahıs da beni seviyor ama daha açılmadı ve bunlari ona nasıl söylerim bilmiyorum ama konu ciddi gerçekten özellikle ilk madde ( bu arada bu ilk madde bende mevcut ama onda olmasın istiyorum ona zarar gelmesin hic. beni dinler mi sizce bu konuda?)
1-güveni yoksa başından başlamasın ilişkiye 2-hatasız kul olmaz birisi hata yaptıgı zaman büyütmeye gerek yok. 3-bir tartışma oldugunda küsmek çok saçma sorun çözülmeli çözülebilecek birşey degilse direk ayrınılmalı. diye düşünüyorum. bunları eklerdim.
*Yeri gelince hanım, yeri gelince kaplan olabilecek,
*Temiz ve bakımlı olacak,
*Merhametli olacak,
*Oturmayı/kalkmayı bilen,
*Bir yere gidildiğinde eşini utandırmayacak ve en iyi şekilde temsil etmesini bilecek,
*Ailesini ilk plana koyacak,
*Kocasının bir dediğini iki etmeyecek,
*Kocasının aile ve akrabalarına iyi davranacak,
*Yemek yapmasını bilecek,
*Çalışmak istemesi ona bağlı (Fakat çocuğuna iyi bir anne olmak, çocuğunu ve eşini ihmal etmemek şartıyla)
*Güzel ve çekici olacak,
*Mümkün ise babadan ev, arsa, tapu, miras vb... olacak.🤣🤣(Sonra çocuklar demesin anadan babadan birşey kalmadı demesin diye )
*Eşine manevi açıdan destek olacak,
*Özel günlerde kocasına hediye alıp onu gezdirecek, kocasının moralini hep yüksek tutacak,🤣🤣
*Dedikodu yapmayacak,
*Ahlaklı olacak,
*Savurgan olmayacak,
*Empati yapabilecek,
*Hanım toplantıları, Kısır-Altın günlerinde yapılan yiyecekleri ilk kocasına tattırıp “Olmuş mu?” diye soracak,
*Doğacak çocuğun ismi konusunda kocasına öncelik tanıyacak,
*Ehliyeti olacak,
*İlk yardım eğitimi almış olacak,
*Asgari düzeyde bilgisayar kullanma becerisine sahip,
*Prezantable,
*Seyahat engeli olmayan,
*Zor Hayat Şartlarına Hazırlık Eğitimi almış olan,
*Hamilelikte kocasına hormon değişikliklerinin etkisini mimimum seviyede yaşatacak,(2. çocukta da aynı şartların sağlanması tercih sebebi olacaktır )
*Tercihen Aş ermeyen,
*Bebek bakımında geceleri nöbet tutabilecek,
*Tüm bu hayat şartlarına rağmen Sürekli Güler yüzlü ve Hanım Hanımcık kalabilecek,🤣
Oncelikle kizlarla konusmak yok konusulsa bile mesafe onemli Erkek arkadaslari olmicak olsa bile benden uzak durcaklar Sonra yalan yok Her gittigi yerde cevap verilcek Evlenmeden opmek yok dokunmak yok Ve her istedigimi alicak Beni her yere gezdircek Evlendigimizde diyelim kaynanadan uzak kalincak bahceli bir ev alicak Kocam olursada ilk balayimizi adalarda istiyorum bana ozel deniz kumsal olcak Benim uzerime 3 ev yapilcak Artik magazalar olursa benim uzerime yapilcak Calistiginda butun paralari benim elime verip ben hepsine parayi ayircam
Eger cocugumuz oldu diyelim kizimizin mini seyler giymesine karismak yok Ayni sekilde erkek cocuguma karismak yok onlar ne istiyolarsa hepsini tek tek alincak
Ben kısadan çözerdim sözleşmeyi maddeleride şöyle😂 Eğer iki taraftan birisi karşı cinsten birisine farklı gözle bakarsa aldatma olursa fiziksel veya duygusal yapan kişi idam edilecek ve karşı çıkılmayacak. Belirli saatler dışında dışarıya çıkmak yok her iki taraf içinde ve bunu tasdikleyip bilebilmek adına deriye çip takılacak hem ses hem de görüntü aktarımı sağlanabilmeli. Yalan söylendiği anlaşılırsa yalan söyleyenin dili kesilecektir. Hamurabi kanunları gibi dursada bence aldatma falan olmaz fazla😃
1-) İlgisizlik asla olmamalı. 2-) Aldatmak söz konusu bile olamaz zaten bende asla aldatmam. 3-) Anlayış çerçevesinde bir ilişki olmalı. 4-) Evlenmeden önce el ele tutuşmak ve sarılmak haricinde temas olmamalı. 5-) Kız arkadaş, kız kanka gibi bir şey söz konusu olmamalı.
Uç madde yetersiz benim için ve bazi maddeler de fazla. Ama en önemlisi aldatmak yok, yalan yok ve bir sorun varsa çekip gitmek yok. Aslında bunlar bir insanda olması gereken şeyler ama biz yine de yazıyoruz.
Saçma buluyorum böyle şeyleri yahu varsa bir sorun kabul edin olmuyorsa olmuyor işte. İlişkiler yürümüyor insanlar bağlanamıyor artık. Sözleşme falan sizi kurtarmaz ya akışına bırakın ne olacaksa olacağı varmış deyin ya da kaldıramıyorsanız yalnız kalın..
Ama bu sevgi değil ki! Sizi seven insan ya da siz böyle yaparak onu kısıtlamış olmaz mısınız? İnsanlar günlük hayatta görünmeyen duvarlar, belli belirsiz kurallara maruz kalmıyor mu zaten? Özel hissettiğin için, mabedin olduğu için, kısıtlama olmaksızın alabildiğine özgürlük fırsatı verdiği için beraber değil miyiz sevdiklerimizle.. Ben şahsen böyle bir sözleşme ile karşı karşıya kalsam devam etmem.
Bu maddelerle sözleşme yaparsam sevmiyorumdur sevgilim dediğim kişiyi ben bu tür maddeler beni soğutur ben ayrılırım ya da ikna etmeye çalışırım bunlar sacma sonucta ben kötü. biri olsam bunlari imzalamam ama iyi birisi olup da imzalamak zorunda da değilim?
Sevgililik Sözleşmesi 1-Bu sözleşme... ile... tarafları arasında kurulmuştur 2-Taraflar arasında yazılı olmayan örf ve adete dayanan tüm sevgililik kuralları geçerlidir 3-Uyuşmazlık olması halinde taraflar uyuşmazlığı kendi arasında çözer, eğer çözüm sağlanmazsa tahkim kuruluna başvurma hakları saklıdır.
1-Evde ben yokken erkek olarak kuzen akraba bir kenara tüpçü bkkal çırağı bile giremez ve hatta kapı dahi açılmamalı.. 2-Dışarıya çıkarken orasını burasını belli eden bir şekilde giysi giyilmeyecek makyaj yapılmayacak süslenilmeyecek. Kapalı bile olsa!!! 3- Wc de bile olsa telefonla aradığımda ulaşacağım. İnsanı merakta bırakmasın. Düşer bayılır bişi olur mazallah bana konu komşu arattırmasın. Telefonu her zaman açsın ki kötü br durum olduğunda müdahalr şansımız olsun.
Beni asla terketmeyecek.. Beni asla aldatmayacak.. Bana daima iyi davranacak..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hepsini yazmışsin eklemek istediğim Özelimizi kimseye anlatmak yok Maddi konularda herkes eşit ödeme yapamalı Exle karşılaştır ma yapmak yok Yemek temizlik birlikte yapilicak Oturup hizmet beklemek yok Baska kizlarla arkadaşlik yok Duygusal ya da fiziksel şiddet yok Bile bile kalp kirip ayrilinca salya sümük ağlamak pisman olup ayaklarım a kapanmak yok Aldanttigin gibi ayrilmasini da bil bir defolup git
Benim bildiğim, sözleşmeler genelde ticari münasebetlerde karşılıklı menfaatleri korumak adına yapılır. "Sevgilim" dediğin insana karşı menfaatini gözetiyorsan, orada bir sıkıntı var demektir.
1-) Samimiyet 2-) Teslimiyet 3-) Sadâkat (Ve hepsi sonununa kadar karşılıklı) Not: İnanan varsa burçlara yengeç burcuyum, eğlenilecek değil evlenilecek bir aciz olduğumu düşünüyorum. Selâmetle)
Evlilik sozlesmesi sacmaliginin daha da sacma hali oluyor bu sozlesme. Guveniyorsam sozlesmeye ne gerek var? Sozlesme yapacak kadar guvenmiyorsam da kendime saygisizlik yapmak yerine iliskiye hic baslamam, olur biter 🙄
Beyler bu şartları kabul etmek yerine steamden ekleyin sabaha kadar pubg cs go tom clayns maçı yapalım arada farm simülatör 2019 a girer tarla ekip inek bakarız. Sevgili pişmanlıktır adsasd a steam ıd : Fredy Krueger :D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
3, 5,6,.10. Simdiki durumumda sadece bunlari isterdim. Sadece telefon sifremi istemiyor. Bakmiyor. Sen de benimkine bakma diyor. Erkek erkege tatile clube gider. Beni dinlemez. O konuda agzimi acmam. Sosyal medyayla alakasi yok. Ailesi zaten bilmiyor. Oyle. Bu kadar
Tutucu demeyelimde belli bir ahlak yapısındayım diyelim. Bence bir genç kız için olması gerekenler..👍 İlişkilerde bu tür kurallar olur. Bu bana has bir durum değil.
Bence burada yazdığınız şeylerin çoğu ahlaksızlık olmadığı gibi gayet olağan şeyler. Önemli olan duygulardır. Sizi seviyorsa başkalarıyla arkadaş olsun ne var bunda
Neden beni bu konuyla muhattap edip sorguladınız anlamadım. Sadece sordum. Orada yazanların hepsi de Benim maddelerim değil. Soruya zenginlik katmak için örnek olarak yazılmış maddeler 👍
Her ne olursa olsun yalan yok. Eger aradaki sevgi biterse, aldatmak yerine bunu guzelce dile getirip guzelce ayrilmak var. Bir sorun varsa cozmeden cekip gitmek yok.
@merttprak arkadaslarinla rahatca vakit gecirmek gibi, veya sosyal medya hesaplari veya telefon sifreleri gibi. Bu alanlara girmek hos degil, herkesin bir ozeli var.
@merttprak belirli bir sinir olmali, ozel hayat saygi diye bir sey olmali. Ki buna cogu gevseklik diyor ama bu aslinda guvendir. Ben karsimdaki insana guveniyorsam ne arkadaslariyla gezmesi rahatsiz eder beni, ne instagram sifresi isterim ne de telefonunu kurcalamak isterim. Bu kadar net😊
1. Geldiğin anda gidiş biletinin de hazır olduğunu unutma istediğin zaman gidebilirsin. 2. Sonuç ne olursa olsun asla yalan söyleme. 3. Bir sorun veya sıkıntımız vs. olursa da susma tartış benimle
Bunlarin hic biri.. Önceligi iliskinin saygi temelli olucak.. İkinci öncelik , karsilikli olarak bireysel empati yapabilicek.. Bunlari olursa yeterli olur benim icin.. :/
Sevgili anlaşma evlilik anlaşmaları bence çok saçma çünkü ben bir insanla birlikte olacaksam ben ona güvenmem gerek onunda bana. Aşk sevgi ilişkiden önce güven saygı olmalı. Malum öyle bir ülkede yaşıyoruz ki. İnsanlara karşı hele ki kadınlara yönelik saygı güven yok denecek kadar az. Biri ile birlikteyken ona karşı bir sorumluluk var. Gidip aldatmak adıllik
İnstagrama fotograflad tamam deniliyor ama whatsapda yaa teyzemgil görcek yaaa akrabalar görcek diyolarya iyice sinirleniyorum sanki teyzen dogurdu seni sanki dayın doğurdu seni demi yaaa 😂😂
Sözleşmeye gerek kalmazdı heralde. Zaten sevgililik aşamasına kadar baya zaman geçiyor her şeyini bilir hale geliyorsun. Isteklerini ve nasıl davranılması gerektiğini de bilir heralde.
Kim Neyin Garantisini verebilir ki. Bu hayatta yapmam dediğin şeyden endişe duyacaksın. Ha para çok ise, parası karşılığı her türlü sözleşme yapıla bilir. :)
1-) Öncelikle yalan olmayacak. Bazen çiftler zor durumda kaldığında yalana başvurabiliyor 2-) Saygısız şekilde davranışlar olmasın 3-) 3. Kişiler dahil edilmeyecek 4-) Eger sevmeyip güvenmiyosa açık açık söyleyecek, dürüst olcak
Ya her şeye eyvallahta ulan kız arkadas erkek arkadaş sacmaligi ne 4 senelik bir arkadaşım var sevgilim olacak 3 günlük biri icin 4 yıllık arkadaşımdan vazgecicem öyle mi ya mizahınıza edeyim aklınızı s. k. yim
1 İçinden gelen ne ise saklamak yok 2 Sevgi bitti ise açık ve net söylenecek 3 Başkasına aşık olundu ise karşılıklı ayrılık kararı kırmadan dökmeden alınacak
Sevgi saygı samimiyet... dördüncü madde de kesinlikle mesafe sevgili bile olsa sınırlarını aşmasına izin verme sonra kendini paralıyorsun izin verdim diye
Şimdiye kadar sarılarak uykuya geçmenin sağlıksız olduğunu düşünürdüm ama yorum yapmadan biraz araştırayım dedim. Sarılmak denek farelerinde oxytocin salgılatarak uykuya geçişi kolaylaştırmış...
1-Çok basit bir şey bile olsa yalan yok. 2-İkimizin de tanımadığı ve onaylamadığı karşı cins arkadaşla görüşmek yok. 3-3. şahısların aramızdan birisi hakkında söylediği hiçbir şeye aramızda konuşmadan inanmamak.
Yalan yok ne olursa olsun, disari arkadaslariyla cikarken kiz ortami yok, kesinlikle 1 kiz arkadasi bile olmicak. Sadik olacak, koşulsuz sevecek ve bitirmek istediginde durustce soyleyecek
En İyi Cevaplar