Bayramları köyde değil, tatil köyünde geçireceğiz
Aldatan taraf hiç bir şey almadan (Donunu dahi) çekip gidecek
24 saatten uzun süren trip yapmak 🚫
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Aslında evlilik iki kişinin birbirini severek birbirine değer vererek yaptığı bir müessesesidir yani özellikle Sevgi bağlarının aile bağlarının kurulu olduğu bir olgudan bahsediyoruz, hatta sevgili Peygamber efendimiz aile kurmanın ve evlilik yapmanın büyük öneminden bahsetmekte kişilerin soyunun devam etmesi ve helal yoldan cinsel ihtiyaçlarını görmeleri açısından evlilik önemli olsa da, ne yazık ki içinde bulunduğumuz kapitalist sistem bizleri evlilikte belli kurallar koymaya itmektedir.
Çünkü neden dolayı artık insanlar İslam'a uygun yaşamıyor İslam'a uygun evlilik yapmıyor sadece güzellik algısı yakışıklı kalksın maddi çıkarlar ve elindeki imkanları göz önünde bulundurarak evlilik yapan insanlar söz konusu olduğu için evlilik sözleşmesi gayet doğal bir hale geldi çünkü uzun soluklu evlilikler artık kalmadı, 10 yıl 20 yıl 30 yıl evlilik yapan insanlar bu devirde gördüğünüz zaman imreniyorsunuz ama bizim bundan sonraki yaşımızda 30-40 ya da evlilikleri görebileceğimizin hiçbir garantisi yok dolayısıyla evlilik sözleşmesi yapılabilir ve evlilikle en önemli nokta aldatılmaz söz konusu olduğunda her şey çok kötü olur..
Bu yüzden de bir aldatılma söz konusu olduğunda bir diğerinden hiçbir hak talep etmemesi gerekir aynı zamanda mesela şu anda kadınlar kocasının soyadını almak gibi bir zorunluluğu Yok ya şahsen benim soyadımı almak istemeyen bir insanda benim herhangi bir maddi olarak mal varlığımdan bir faydalanmaması gerekir süresiz nafaka almaması gerekir yani adaletse herkese eşit olması gerekir.
Benim için miras ve aldatılma olurdu ilk maddeleri..
#AdaletinHukumdarı
Evlilik sözleşmesinin medeni kanunda, bağlayıcılığı yoktur. Zaten medeni kanun açık bişekilde tarafların haklarını beyan etmiştir. Olası bir boşanma durumunda aile mahkemeleri iki kişi arasındaki bu anlaşmanın maddelerini bağlayıcı kılmaz. Yapılan sözleşme kanunun üstünde olmayacağı için, sözleşme hükmünü yitirir.
Aslında sözleşmeye karşıyım ama madem bir sözleşme var ortada😄
Ömür boyu bir birimizi sevip saygı göstereceğimize dair bir sözleşme olursa imzalarım, ilk madde bu.
O zaman elliğin bir anlamı olmaz
Evliliğin*
Sözleşmeye karşıyım ama illaki olsun denilirse burada ki saçma maddeler yerine şu iki maddeyi isterdim.
1-) Birbirimize karşı her zaman sevgi ve saygı çerçevesinde davranacağız
2-) Çok büyük bir tartışma yaşasak bile asla yatakları ayırmayacağız ve küs bir şekilde yatağa girmeyeceğiz.
Cevap
31Cevap
Sözleşmeyi kalbime atarım kağıda atmam
Aboo bir kişi yazmış sahiden 🤭
Sözleşme imzalamazdım ama ille de olsun deniyorsa ilk madde haftada bir geziye çıkmak ve çocuklar gibi eğlenmek olurdu ~ ℳ
😂 ss oldu dolarlar şimdi 🙈
Hee yavaştan gelirler
Sözleşme olacaksa maddiyat yönü ile değil
Birbirimize olan sevgimiz saygımız ile ilgili olmalı
Mesela iş bölümü ile ilgili madde olabilir
Asla birbirimizle uzun süre küs kalmayacağımız
Her ne olursa olsun bu hayatta sırt sırta yürüyeceğimiz
Birbirimize düşman değil sırdaş olduğumuzu
Mutluluğu da mutsuzluğu da birlikte aşacağımıza
Her kim ne söylerse söylesin bizi alakadar etmediğine
3 kişilerin ilişkimize zarar vermemesi gerektiğine
Ve birbirimize emanet olduğumuza
Aldatan taraf donsuz gidecek. Çünkü insana değer vermeyenler mala, paraya değer verirler ve insan kaybederken üzülmezler. Canlarını yakmak için paralarını almak önemli :)
Seni sonsuza kadar sevecegime tüm kalbimle yemin ederim olurdu
VE bu madde asla değiştirilemez hatta değiştirilmesi teklif dahi edilemez
Mümkünse sadecr haftasonu (cumartesi11.00pazar20.00) arası eve gelsin, olanak duşıysa da saat 12 den sonra eve gelsin
Yalan söylemek kesinlikle boşanma sebebidir ve karşı taraf nafaka isteyemez. Yazılabilecek o kadar çok madde var ki aslında..
Aldatan ve şiddet uygulama durumunda donunu çekip gitsin 😂😂 ben tazminat da istemem benden uzak Allah'a yakın olsun yeterli
açıkçası sözleşmeye karşıyım ben... ama ozaman şöyle deyim bayramları köyde değil, tatil köyünde geçireceğiz.
Sadece maddi konularda yazarim gerisi evliliğin doğal hayati
Aldatan tarafın donunu bırak ailesinin dahi neyi var neyi yok alalım bence.
Trip sıkıyor cidden özellikle erkeğe hiç yakışmıyor bence trip atınca prenses gibi görüyorum onları
Ne halin varsa gör, kredi kartın ben de dursun yeter fkfkkg
Herşeye tamam ama trip süresini kısaltmak için yasa tasarısı lazım
Aldatan taraf hiçbir şey almadan çekip gidecek. Kadınların çoğu köşeyi döner. 😂
İsteyen istediği kişiyle birlikte takılabilecek.
Beni aldatırsa ve ben bunu kanıtlayabilirsem tüm mal varlığı benim olur ve boşanırız
Aldatma durumu söz konusu ise yerin 7 kat dibine girsinki ben bulamayım
demkki yüzde 50 den fazlası güven sorunu yaşıyor.
Asla hiç bir sorunumuzu çözmeden uyumayacaz
Evlilik sözleşmesinin ilk maddesi taraflar olur her zaman 😊
Ilk madde degilsede maddelerden birisi su olmasli bence her ne olursa olsun ciftler birbini dinliyecek, sorunlarina 3. kisileri dahil etmeden kendi arasinda cozulmesi maddelerden biri olmali..
Beni aldatırsa 1 milyar dolar vermek zorunda 😎
Asla ama asla senin kararlarına yapabileceğin haraketlere gidiceğin yerlere arkadaşlarına karışmamalı
Benim bildiğim aldatmayı insanlar değil hayvanlar yapar
Tutumsuz olmak sürekli alışveriş manyakliğı yapması çok canımı sikar buna sözlesme yaparim
Aldatan beş parasız kalsın bakalım o zaman bakan olur mu ona
çocuk haricinde nafaka kesinlikle olmayacak
Yazan mı imzalayan mi oluyorum
Bayramları köyde değil, tatil köyünde geçireceğiz
24 saatten uzun trip yapmak
Yatakta ben ne dersem o olur.
Hiç düşünmedim evlilik sözleşmesi konusunu
Diğer bütün maddeler hükümsüzdür
O sözleşmelerin hukuki geçerliliği yoktur!
Hic biri cevaplar çok saçma
Aldatan diktir olup gidecek.
Aldatan yüklü miktar para öder :D
İlk madde cinsel ilişki olmayacak.
Aldatma yok hiçbir şekilde
Alışveriş sırasında karşı tarafa eziyet edilmicek.
Mal mülk talep etmek yok
Yatağa küs girmek yasak
Nafaka olmayacak
Donunu alıp gidecek
3. şık.
Kıskançlık olmayacak
@zat-ı şahane sana diyor bu anket
Tatil köyleri
her gun sevismek
Aldatan taraf olursa
2 komik olmuş
Aynen