Ağlayarak yazıyorum... Geçmişimden utanıyorum ve aklımdan çıkaramıyorum?

Evet arkadaşlar birkaç ay sonra 23 yaşıma gireceğim geçmişte ağır ve sıkıntılı bir ergenlik geçirdim. Aileme yaptıklarım, insanlarla olan ilişkilerim, söylediğim sözler, hareketlerim, kavgalarım... Geçmişten bu yana yaptıklarımın ele avuca sığar bir tarafı yok. Babam öğretmen ve bir öğretmen çocuğuna yakışmayacak bir çok davranışlarım oldu. Ergenliğin verdiği salaklıkla kuzenime olan hayranlığım ve ona yakınlaşmam en çok utandığım anımdır. Sosyal medyada yazdıklarım ve paylaşımlarım... 11-12 yaşlarımda derslerim çok kötüydü. Bütün akrabaların yanında ben okumayacam okumak istemiyorum deyip babamın herkesin önünde ortaokulu bitirirsin koca beklersin demesi... Şu an 4 yıllık üniversite mezunuyum atama bekliyorum. Bunun gibi birçok iğrenç anılarım vararkadaşlar belki de en masum olanı yazdım. Lakin bunlar hep insanlar için en ufak bir sürtüşmede geçmişimi başıma kakma sebebi.. Bu aralar sürekli geçmişteki hatalarım gözümün önüne geliyor aklımdan çıkmıyor. Duydum akrabalar "abim okumazsan kocaya gidersin diyordu" diye eski konuları konuşuyorlarmış. Ama kimse o zamanlar çocuk olduğumu, ergen olduğumu, bu meselenin 10 sene öncesine ait olduğunu hesaba katmadan konuşuyorlar. İnsanların sürekli fikirlerinin düşüncelerinin değişebilecegine aklını başına alabileceğine büyüyebileceğine ihtimal vermiyorlar. Gerçekten artık atanıp bulunduğum şehirden ve akrabalardan uzak bir yere defolmak istiyorum. Geçmişimden nasıl kurtulabilirim bilmiyorum ama bu aralar çok kafama takıyorum... 😔
Güncellemeler
+1 yıl
Bu derdimin altında benimle dalga geçenler geçmişimle yargılayanlar olur diye düşünürken cevapların %95'i o kadar güzel ve yapıcı yorumlar ki.. Yüreğimi bir nebze olsun ferahlattınız bakış açımı değiştirmeme sebep oldunuz. Gerçekten bir insanın derdini önemseyen yardımcı olmaya çalışan bu kadar insanı bir arada görmek mutlu etti, beklemiyordum. Herkese ayrı ayrı vakit ayırdığınız için teşekkür ederim..
Ağlayarak yazıyorum... Geçmişimden utanıyorum ve aklımdan çıkaramıyorum?