Eskiden yaşadığım şeyleri bi türlü unutamıyorum kin besliyorum?

Annem kendimi bildiğim bileli çalışıyordu. Anneannemler ve halamlar bakıyordu ablamla bana sağolsun. Ablamla sessiz sakin çocuklardık kimseye zararımız dokunmazdı söz dinliyorduk. Diğer halam var uzakta olan. O bize geldiğinde mutlaka kalıyordu ve sık geliyordu. Annem çalıştığı için hep bizde kalıyordu. Diyordu ki "kahvaltıya çağırsak gelmezler, ben burada kalayım sabah burada kahvaltı yaparız ben hazırlarım". Annem ama işte oluyordu tüm aile bizim eve toparlanıyordu. Neyse sorun orada değil ama temizliği ablamla emek vermemize rağmen (yaşlar 8-12 gibiydi ve ablamla aramda tek bir yaş var) beğenmiyordu. Bulaşık yıkıyordum bana diyordu okşama gıcır gıcır ses çıksın iyice ovala. Bazen burada ki halamlar uzakta olan halama gidince bizi götürüyordu kuzenlerimle (erkek) yaşıttık diye. Onlar tv izlerken biz ablamla halamın evini siliyorduk "yaptığınız bana ise öğrendiğiniz kendinize" diyordu. Halamlardan hiç bir zaman çikolata, şeker istemezdim sessiz sakin oturuyorduk hep ama eve giderkene annem için "ev yemeği" istiyordum annem yemek yapamıyor hep şipşak tavada yumurta ekmek yiyorduk annemsiz boğazımdan geçmiyormuş. Ben o yemeği koyduğu için hiç anneme anlatmıyordum orada yaşananları ama gitmeyi hiç sevmiyordum aslında hep kendimi orada yetim çocuk gibi hissederdim. Halam hep oğlanlar onu üzdüğünde "bak kızlara anneleri çalısıyor evde değil hiç sizin gibi şımarıyor mu bende işe giderim bak" diyordu yanımızda. Bi gün halamlarda ev süpürüyordum sonra oturma odasını süpürürkene oğlanlar oturmuş tv izliyorlar ben onların evini süpürüyorum. O gün eve gittiğimde bir daha halamlara gitmek istemedim ve gitmedim de annemlersiz. Babaannem geldiğinde dalga geçer gibi "nerden bilsinler anca bi yumurtayı biliyorlardır kırmayı sanki annesi yemek yapabiliyor mu" diye gülüyorlardı bizi ve ben duyuyordum anneme de söylüyordum. Annem benim çok alttan alan çok ezilmiş ama herkese de iyi niyetle yaklaşıyordu. 15 yaşlarımda benim kısa kol tişört giydim diye okula laf ettiler. Müslüman kızsın olur mu öyle kıyafetine dikkat et başörtü takmasan bilene dediler. Şimdi halamın oğlu evlendi ve kız baş açık ve askılı tişört ve kısa pantolon giyor. Gitmiyor sinirim ve öfkem hatırladıkca çocuk halime sarılıp ağlamak istiyorum.

Eskiden yaşadığım şeyleri bi türlü unutamıyorum kin besliyorum?