Mesela, ondan başka bütün karşı cinse karşı, boyundan aşağı felç olmuş gibi. Görmeden, duymadan, bir başkası ile konusmadan, dokunmadan, adım atmadan yaşamak gibi... Anaaa prens oldum 😂 Ne güzel öpüyorsun 😅
Sevgiliniz ya da eşinizden başka herkese, kör, sağır, dilsiz ve sakat olabilir misiniz?
Sadakat ayrı bir şey karşı cinse karşı felçli gibi davranmak ayrı bir şey. Kalben sevdigimden baskasıni gözüm gormez ama İslam bile zaruri konuşmalara musade ediyor. Zaruriden kastım mesela adam diyelim ki işi gereği bir kadınla konuşması lazım. Ben gidip ona hayir konuşamazsın mi diyeyim? Veya mesela bir bayan öğretmen erkek öğrencileri var veya erkek meslektaşları var. Selam vermesi vesaire lazimm. Bu sadece verdiğim bir örnek bunu hayatin her alanınki zaruri konuşmalara yayabiliriz. Sen belki bunu kastetmedin ama sorun böyle anlaşılıyor.
Ben ucu açık bir şekilde konuştum. Anlayana sinek vızıltısı saz demişler. Zaruri olanlara eyvAllah. Aynı şey değil kardeşim. Demek istediklerim bunlar zaten. Kimin ne anladığı beni bağlamıyor. Hayırlısı...
Kardeşim, İslam'a göre kadın erkek arkadaşlığı caiz değildir. Kadın ve erkek arkadaş olamaz. Güven ile alakası yok. Güvenmediğim biri ile zaten yuva kurmam. Güvene neden getirdin konuyu? Evet bu sevgidir kardeşim. Benim sevgim bu. Bana Özel. Senin sevginin sana özel olduğu gibi. Ben nasıl ki kızlara sarılmıyor öpmüyor tokalaşmıyorsam eşimde benden önce nasıl bilmiyorum ama benden sonra fedakarlık yapacak. Zaten bunlar konuşulur olursa olur. Olmazsa mutluklar dilenir. Hiç kimse vazgeçilmez değildir...
Aklımın hep bir köşesinde, hayâllerim şahında durur bu hislerim. Bazen öyle kadınlar görüyorum ki, mutlu olmak için canını verir deyim yerindeyse. Onları görünce üzülüyorum. Neden aşağılık bir insanın Yadına düştüler, neden üzülüyorlar diye. Onlara sıktığım canın akabinde, benim Yadıma düşecek olan güzele öyle bir bağ ile sarılacam ki, herkesi özedirecem. Yaradan kıymet bilen ile karşılaştırsın.
İnsanın herseyı olabılır... Yatı katı villası arabası parası pulu vs vs.. Önemli olan insan olabılmektır adam olabılmektir sonerim.. İnsanlık baki kalmalı kanımca.. SAygı hosgöru oldugu surece sınırları aşmadıgı surece herkese neden eşit sekılde davranılmasın ki.. Egolar tamamıyle sıfır olmalı menfaat olmamalı bunları yapacagın zaman yapılmasını ıstedıgın zaman.. Hersey karsılıklı olmalı kı tadı olsun..
Olurum. Neden mi? Karşındakine hayatını veriyorsun, onunla hayatını birleştirip, çift bedende tek hayat yaşıyorsun. Sen nasıl karşındakinin başka karşı cinslere bakmasını, samimiyet kurmasını, fiziksel temasa geçmesini istemez ve bu durumdan rahatsız olursan, senin de öyle olman lazım. Sizin ikinizin de ayrı bir hayatınız varsa kusura bakma, o ilişkiniz bitmeye mahkum. Ancak hayatlarınızı düşüncelerinizi hayatınızdaki kişileri ve hislerinizi hepsini birleştirebileceğiniz bir insan bulduysanız, zaten bu sorunun cevabı her zaman aynı olacaktır ve ölümün dahi ayıramayacağı bir sevgi yaşayacaksınız..
Allah hepimize böyle bir hayat eşi, böyle bir hayatını birleştireceğin insanla tanışmayı nasip etsin dostum. Sevgili olan çok var da, %1'i dahi bir ömür yaşamayı göze alamıyor. Ama bunu başaranlara ne mutlu..
kör olmak ilişkisel anlamda dersen evet. başkası bir alternatif oluyorsa ilişkide sorun vardır buna bakmak lazım. Yoksa iletiişim sürmelidir. Düzgün bir ilişki için sosyal olmaktan vaz geçilmemeli. Sosyal olurken doğru insanı seçmek önemli. Sürekli birilerine yürüyen salça olan tipler ile iletişimde olmamak lazım. Eğer iş yerinde böyle biri varsa iş harici konular ve zamanlar için yasak konabilir ona.
Hak etmeyi sevme. Çok sevme. Hemen güvenme. Oluruna bırakma. Su akar yolunu bulur fakat bırakırsan taşar sel olur. Sen yön ver. Değişir diye bekleme. Hatası olursa affetme. Neyse o başında belli et her şeyi olursa olur olmazsa mutluklar. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Yalnız olmak sahte kalabalıktan daha güzel 😊
Doğru söylüyorsun bunların yapmaya çalışıyorum elimden geleni yapıyorum, hayat bazen zor şeyleri yaşatır önemli olan yeniden kalkamktır Sözlerin için çok teşekkür ederim..🙏🏻
EyvAllah, ne güzel bende aynı şekilde yapmaya çalışıyor ve yapıyorum elimden geldiği kadar. Yaşadığımız her şey bir tecrübe, ders, nasihat, öğüt sıfatların canı cehenneme 😅 Biliyorum çok yaşadım yaşıyorum da hayırlısı. Katılıyorum önemli olan yıkılmamak yeniden kalabilmek. Rica ederim bende teşekkür ederim 😊
ne vardır. daha doğrusu olay tam dalga geçmek değil dalga geçtiğini düşünüyorum sadece kizla bakişiyoruz uzun süredir en son okulun koridorunda yürüyodum kizda arkadaşiyla konuşuyodu beni görünce sustu bana dik dik bakmaya başladı ben hiç bakmadım bile geçtim sonra arkadaşıyla gülüştüler falan
Alışmak vardır kardeşim. Alışabilirsin. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Hiç kimse senden daha değerli değildir. Her şey olabilir. Biraz cesaretli ol. Adım at belli et.
En İyi Cevaplar